Vhodný notebook pro práci s MSTS

Zdravím. Mám notes: Acer Aspire 5740DG, intel i5 430M(3MB L3 cache), ATI mobility Radeon HD5650(1GB),4GB ram, 640GB HDD(5400rpm) a hra mi jede se Zbyňkovou tratí chvíli krásně, ale po minutě klesá FPS k 10 a nedá se hrát:( Přitom na mém starém PC, kde bylo všechno horší, hra běžela lépe. Nevíte někdo, kde by mohl být problém? Může to být jen tím diskem? Nerad bych koupil nový disk abych zjistil, že se nic nezměnilo. Jinak DVD od pana Šemory mám už dost staré, je možné, že by mi novější verze tratě běžela lépe? Docela mě to trápí, protože se mi MSTS opravdu hodně líbí.

Miran napsal:
Na první pohled to vypadá na přehřívání HW, co se tak podívat jak je to s chlazením.

Ne tím to není. Bylo to spíš tím, že jsem dojel na "horší" místo na trati. Teď už vím, že chyba je nejspíše v grafické kartě, protože např v Den Blbec se to seká hned od začátku, i když se nic nenačítá a já někde stojím atd. Zkusil jsem Open Rail a tam pře 100FPS, ale nejdou semafory, takže to také není řešení. Asi budu muset čekat, až se OR úplně odladí. Doufám, že tomu tak někdy bude.

Může mi někdo poradit,jestli tento notas je vhodný pro MSTS?? Předem moc děkuji.
http://www.alza.cz/acer-travelmate-8572g-374g50mn-d192733.htm

Banán napsal:
Může mi někdo poradit,jestli tento notas je vhodný pro MSTS?? Předem moc děkuji.

Radku, ano, v podstate na MSTS je viac než dostačujúci, ale vyber si radšej niečo solídnejšie, kukni na Delly či Toshiby, poprípade na Fujitsu. Ak na tom nechceš pariť brutálne 3D hry, tak MSTS pobeží na akomkoľvek súčasnom notebooku procesormi od Intel Core2Duo a novšími

Tax napsal:
Banán napsal:

Radku, ano, v podstate na MSTS je viac než dostačujúci, ale vyber si radšej niečo solídnejšie, kukni na Delly či Toshiby, poprípade na Fujitsu. Ak na tom nechceš pariť brutálne 3D hry, tak MSTS pobeží na akomkoľvek súčasnom notebooku procesormi od Intel Core2Duo a novšími
Taxi děkuji za blesku-rychlou odpověd jen se obávám toho procesoru.Co jsem četl příspěvek od Martina stavitelxx viz.

Těch 2,6 už je lepší, i když na MSTS to taky není ještě to pravé ořechové. Já mám teď procesor 2,75Ghz a připadá mi to, že je to takové minimum

Tak nevím jestli do toho mám jít či nikoliv,za tu cenu to není tak špatný a ještě lze downgrade na Microsoft Windows XP Professional?.Žádné 3D hry neeee,zlatý MSTS:)? No tak ještě jednou díky a kouknu na to co doporučuješ,dííky Radek.

Banán napsal:
... jen se obávám toho procesoru ...
... ještě lze downgrade na Microsoft Windows XP Professional ...

Procesoru i3 ako takého sa obávať nemusíš. Problémom nebýva proceesor, ale skôr Windows 7 - ale to sa všetko dá riešiť.

Downgrade na XPP je možné za predpokladu, že je k noťasovi licencia na Win7 Pro alebo Win Vista Business, alebo si kúp noťas bez OS a k nemu si kúpiš Win7 Pro ( XPP už pravdepodobne nezoženieš )
Predtým si ovšem zisti, či onen noťas, ktorý zamýšlaš kúpiť má drivery na XPP.

Keď to chceš naozaj len na MSTS a nemieniš ho používať na moderné 3D hry, kúp si radšej toto: http://www.alza.cz/fujitsu-lifebook-a530-cerny-d215508.htm . Z toho, že je tam VGA na procesore ťa hlava bolieť nemusí, na dnešných obrazovkách s debilným rozlíšením 1366x768 ti MSTS pobeží aj tak len v 1024x768 pix vo fullscreen. Tento noťas na rozdiel od Aceru má normálnu sieť záručných aj pozáručných servisov, má drivery pre Win XPP a balia k nemu Recovery DVD, takže ak budeš túžiť po návrate k Win7 nie je žiaden problém. A máš tu plus v podobe procesora i5 s turbo boost za veľmi prívetivú cenu

Taxi, jaké máš zkušenosti s notebooky Fujitsu? S jedním takovým k nám přišla minulý týden naše zákaznice (dřív měla HP) a strašně na něj nadávala. Ten notebook se doslova rozpadal pod rukama - vypadávala písmena z klávesnice, nedržela krytka pantu, byl odpadlý odjišťovací "zobáček" zámku LCD,... Když jsem viděl to zpracování, tak bych se tomu obloukem vyhnul. Co to bylo za model nevím, možná nějaká levnější řada.

Michal napsal:
Taxi, jaké máš zkušenosti s notebooky Fujitsu ...

Michale, mne ich prešlo rukami pomerne dosť. Poväčšine som predával Amilo Pro, neskôr radu Esprimo, ktorú v súčasnosti nahrádza rada Lifebook A/AH. Môžem povedať, že všetky z nich dodnes fungujú, na rozdiel od HP rovnakej cenovej relácie. V troch prípadoch bol s nimi problém: Jeden Amilo Pro došiel už v krabici rozbitý, zrejme ho tak zabalili vo fabrike. Po istých ťahaniciach ho vymenilikus za kus. Na jednom Amilo ( bez Pro, to jest nižšia cenová hladina ) sa ufajčila grafická karta, bohužiaľ po záruke, oprava 160 € bez DPH. Jedno Esprimo V5545 malo problémy s VGA, po nainštalovaní nového driveru zmizli, zrejme chyba driveru. U tohto modelu V5545 s VGA ATI Radeon sa chyba prejavovala pri práci s SW od ADOBE, najmä balíkom CS3, v druhom z tej istej dodávky ADOBE nebolo a toto sa neprejavilo, tam sa používa len MS Office.
Jedny z prvých NTB Fujitsu, ktoré som mal v rukách, Amilo Pro V2040 cca z roku 2005 - 6 dodnes používa môj syn na VŠ, druhý má ženina šéfka a vôbec ho nemieni vymeniť za novší, v oboch prípadoch je tam Centrino 1,7 GHz a 512 MB. Môj vlastný Amilo 1450 takisto s Centrinom 1,7 dodnes používa Pikku, akurát tam vymenil pamäte, aby to rozšíril na 2 GB.
Táto dnešná rada Lifebook A/AH 530 vyzerá solídne, akurát u AH sa mi nepáči vysokoleštený povrch, radšej model A s matným povrchom a lepšie čitateľnou šedou klávesnicou.
Servis má Fujitsu pomerne dosť husto zastúpený a čo sa BA týka, mám s nim dobré skúsenosti. V podstate sú schopní riešiť záručnú udalosť do 5-7 pracovných dní, ak je problém menší, tak po objednaní dielu mi to na počkanie do 20 minút vymenia. Trebárs u opotrebovanej klávesnici vôbec neriešili, že sa nejedná o chybu materiálu, ale o normálne opotrebenie, kedy si tetička pomýlila notebook s písacím strojom pre stenografku. Skontroloval servistag, objednal klávesnicu a o tri dni bol noťas opravený.
Čo sa týka predajnosti noťasov, do domácností dávam jednak tento Fujitsu A/AH530, jednak HP ProBook 4520, alternatívne ponúkam Lenovo G560. Pre firemných zákazníkov volím buď Fujitsu A530, Toshiba Tecra a ak 13" či 12" model, tak Toshiba Portege. No a pre náročných na CAD alebo DTP poväčšine Dell Precision. Packard firemným klientom neponúkam kvôli totálne debilnej 12-mesačnej záruke, málokto je ochotný priplácať si CarePack.

Taxi, děkuji za podrobné informace. S tou roční zárukou u HP pro firmy je to bohužel tak. Podle obchodního zákoníku je záruka smluvní.

Michal napsal:
Taxi, děkuji za podrobné informace. S tou roční zárukou u HP pro firmy je to bohužel tak. Podle obchodního zákoníku je záruka smluvní.
Pokud to budu kupovat jako občan,tak záruka je podle občanského zákoníku a to je dva roky.Někteří výrobci poskytují delší,např.Logitech vymění klávesnici s myší do 5 ti let od zakoupení naprosto bez problémů,3x osobně vyzkoušeno,naposledy v prosinci 2010 :D

Michal napsal:
Jistě, jenže tady jsme se bavili o HP a firmách...
Zdravím,když jsem před čtyřma rokama kupoval Acer na firmu,dostal jsem také záruku jeden rok,nevím jak je to dnes.V každým případě musím už dědečka vyměnit,jelikož mu polovina "součástek" už nefachčí(DVD,kamera,s napaječem nezapne,nezhasíná monitor,jedno USB nejde,atd).takže mě tato diskuze velice zajímá,Acer už asi ne!

Acery jsou šmejdy, ale už třetím rokem jeden kousek používám - a kromě ulomeného plastového tlačítka pro otevření stále bez potíží.

Kamarád už ale nechce vidět Fujitsu - Siemens: Občas se mu stává, že stroj havaruje stylem, že zčerná displej a na něm jde vidět jen pár bodů, nejčastěji modrých. Nejprve se mu to stalo po čtrnácti dnech od konce záruky...

Ronoath napsal:
... Kamarád už ale nechce vidět Fujitsu - Siemens: Občas se mu stává, že stroj havaruje stylem, že zčerná displej a na něm jde vidět jen pár bodů, nejčastěji modrých. ...

Písal som o tom tu: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1109&pid=117230#pid117230
Treba si sosnúť aktualizovaný driver zo stránky Fujitsu - driver od výrobcu čipu ( Radeon/NVidia ) nepomôže. V servisnom stredisku Fujitsu by o tomto mali vedieť - bratislavské hneď vedelo, v čom je problém. Inak nech sa nikto nehnevá, noťase sú na 3D hry a grafiku to najnevhodnejšie, čo sa dá použiť - keď pre nič iné, tak už len kvôli chladeniu, zvlášť ak ho niekto používa v posteli, alebo na stole s obrusom :D Točiť GTA San Andreas a podobné veci na noťasovi to je pre tú techniku hotové harakiri nezávisle od toho, či je to Acer alebo HP :cool: Ak funguje ochrana proti prehriatiu ako má, po paření GTA sa noťas vypne od 15 do 30 minút. Konkrétne na ATI Mobility Radeon X1xxx sa to stane celkom bezpečne.
Inak ono je to dosť závislé aj od majiteľa ako s PC zaobchádza, od "čistoty" SW aj HW a ďalších faktorov.

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
Inak ono je to dosť závislé aj od majiteľa ako s PC zaobchádza,

To Tax,
Já dělám v práci topiče,co to tzn.asi víš,nevím jak by mě zaměstnavatel
trpěl abych si tam nosil stolní PS. A jelikož mě tam noťas jede 12 hodin denně a potom ještě pět hodin doma,tak vypadá tak,jak vypadá.Myslím si,že na čtyřletou šunku jede ještě dobře.Jinak ale jsem odborník přes úplně jiné obory a u PS jsem jenom uživatel a navíc se strašnou barierou na anglinu.:P:D:D
V každým případě si nechám na slezině poradit co koupit za nový notebook,Acera již asi ne.:?::D

Michal napsal:
Jistě, jenže tady jsme se bavili o HP a firmách...
Souhlas,jen mi řekni,když si kupuju noťas pro sebe,proč bych ho měl kupovat jako firma?Snad nechceš říci,že tady mají všichni služební noťasy,aby pařili msts?

Taky nikdo nechce aby sis ho kupoval jako firma. Pozorně si přečti závěr příspěvku od Taxe, a až potom něco vykládej o záruce:
Tax napsal:
...............
Packard firemným klientom neponúkam kvôli totálne debilnej 12-mesačnej záruke, málokto je ochotný priplácať si CarePack.

Zdravím všechny, já používám NB ASUS procesor AMD Athlon II 2 jádra, 4Ram, ATI mobility Radeon HD 5470 z vlastní 512 Mb pamětí OS W7 a nemán problém s plynulosti. nevím nakolik disk, resp.jeho rychlost ovlivní plynulost hry, ale já mám klasický 5400ot/min a oproti stolnímu PC které má podobnou konfiguraci,ale grafiku Ge Force 8600, tedy na MTS až moc výkonnou, mi hra sice malinko déle startuje, ale pak se v plných detailech bez problémů rozjede. Na stolnímPC mi najede dřív, ale aktivity jsou nehratelné, přestože jiné nejnovější hry hraju v plných detailech. Bylo mi to divné, psal Jsem i panu Šemorovi a on mi odpověděl, že je to grafikou. A měl pravdu. Jen aktivita topírna mi okamžitě po odkliknutí seznámení s úkolem spadne. Ale to mi dělalo i na PC, ale to je asi téma do jiné rubriky

[split] Vhodný OS pro MSTS

Ahoj,
bude mi současné MSTS (ne původní) chodit nějak důstojně na ntb se specifikací Intel Core 2 Duo T6600 (2,2 GHz) , 4 GB DDR3 RAM , Intel GMA HD a OS W7?
Vím, že to není sestava na hraní her, jen se ptám, jestli má cenu si MSTS pořizovat.
Za odpověď děkuji.

Back
Nahoře