Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
:( Omlouvám se všem uživatelům MSTS za problémy, které jsem jim svým patchem způsobil. V beta testu jsem zaregistroval jen jeden problém, ale i ten jsem také viděl na vlastní oči. Týkal se sice přepínání přední a zadní kabiny, ale jak je vidět tento problém je společný. Chyba je ta, že pro ukládání proměnných jsem použil část volné paměti, ale používané MSTS. Bohužel u takové tratě jako je BP dochází náhodně k jejímu přepsání. V neděli (23.4) jsem provedl přemístění do bloku, který je použit pouze při spuštění a nadále není využit a zůstává alokován po celý běh MSTS.

:lol: Novou verzi umístím na web v odpoledních hodinách (~17:00). Bude označen jako verze 1.5.2 přesto, že takto označená verze u betatesterů zahrnuje i další funkce. Prosím stáhněte si jej znovu. Samozřejmě jakékoli problémy můžete ventilovat v našem fóru.

Přepínání cabu v tunelu je vázáno na "tunelové" kolejivo. Na BP nejsou na některých místech použity!

Děkuji všem.
Džordž - autor.

Až sa môžem vyjadriť - neviem, či má zmysel akýmkoľvek spôsobom pilovať a špikovať MSTS, keď sa onedlho, už tento rok dočkáme TMTS a Rail Simulátora ... Všetka hystéria s ladením MSTS a hnaním ho za hranice jeho možností vyjde navnivoč, jediné, čo sa bude dať s istotou použiť, budú modely či už vozidiel, ale aj budov, návestidiel. Či sa budú dať použiť trate, to zná len sám pánboh. Ale v nových 3D kabínach bude zrejme toto prepínanie deň/noc úplne zbytočné.

Taxi.
Kde bereš jistotu vydání MSTS2? Jak se to shoduje s oficiálním prohlášením M$ že MSTS je komerčně nezajímavý produkt, který nebude nadále vyvíjen a že vývoj se zaměří převážně na MSFS.
MSTS skončil pro M$ v propadlišti dějin stejně jako předtím další nadějné hry jako Formule 1, nebo Superbike. A konkrétně co se týče např. 3Dcabu Ti můžu potvrdit, že se zkušenostmi např. s X-Plane, pokud nemáš speciální HW který by snímal poloho tvé hlavy a stereoskopiský obraz atd., tak to není o ničem. A myslím, a určitě se se mnou mnozí shodnou, že to není to, po čem uživatelé prahnou.
Pokud poslední patch od M$ obsahuje drobné změny, 3 textury a ponechává tisíce zásadních programových chyb, dovedu si představit "revoluční změny" v "nové" verzi (pokud by vůbec byla).

Džordž.

Tax napsal:
Až sa môžem vyjadriť - neviem, či má zmysel akýmkoľvek spôsobom pilovať a špikovať MSTS, keď sa onedlho, už tento rok dočkáme TMTS a Rail Simulátora ... Všetka hystéria s ladením MSTS a hnaním ho za hranice jeho možností vyjde navnivoč, jediné, čo sa bude dať s istotou použiť, budú modely či už vozidiel, ale aj budov, návestidiel. Či sa budú dať použiť trate, to zná len sám pánboh. Ale v nových 3D kabínach bude zrejme toto prepínanie deň/noc úplne zbytočné.

Taxi, nemůžu souhlasit. Tu větu "zanedlouho vyjde" jsem už od vzniku MSTS četl nespočetkrát a zatím nevyšel ani MSTS2, ani TMTS ani RailSimulator a kdoví co ještě. Dokud to neuvidím na pultě prodejny, vůbec bych se tím nezabýval. A polemizovat nad tím, že v nových kabinách přepínání zbytečné, nebo, že tam budou na sklech stěrače stírat kapky vody... aby jsme se nedivili, že tam zrovna toto nebude.

A krom toho dokud nebude nějaký nový simulátor na úrovni MSTS pokud jde o vozidla, tratě, kabiny, zvuky, zůstane většina lidí u MSTS

Jacku, zrejme som o tom videl niečo viac, než ty ... ale sľúbil som mlčanlivosť ... nechaj sa príjemne prekvapiť

Tax napsal:
Jacku, zrejme som o tom videl niečo viac, než ty ... ale sľúbil som mlčanlivosť ... nechaj sa príjemne prekvapiť
Ikdyby něco vzniklo, bude to pro nás nezajímavé, pokud to nebude obsahovat reálnou českou trať a pak si budeme muset opět nějaký rok počkat, než my stavitelé něco postavíme. A jezdit po fikci s českýma mašinama, to je o ničem. Abychom nakonec nekonstatovali, zlatý MSTS. V tom jsem dost pesimista.
Džordži, napiš konkrétní tunely, kde mi chybí tunelové koleje. Nejprve byly totiž jen tunelové tubusy solo a je možné, že jsem to někde zapomněl vyměnit a nevím o tom. Oprava je nutná v rozdvojení tunelu na Vinohradech, ale nájezdy do tunelu by zase tolik vadit neměly. Naopak, hned na začítku tunelu úplná tma není. Ideální by bylo, kdyby se přechod den/noc měnil plynule.

Plynule - to bysme chtěli trochu moc. O vinohradském víš, vítkovský je v pořádku a holešovický je celý jen den .

Tax napsal:
Či sa budú dať použiť trate, to zná len sám pánboh.
No a vo tom to je. Věřím že skalní příznivci budou mít současně s TSMS a já nevím co ještě vyjde, současně starý dobrý MSTS. Tak proč nevylepšovat.

JP napsal:
Tax napsal:
Či sa budú dať použiť trate, to zná len sám pánboh.
No a vo tom to je. Věřím že skalní příznivci budou mít současně s TSMS a já nevím co ještě vyjde, současně starý dobrý MSTS. Tak proč nevylepšovat.
Přesně podle hesla : Lepší míti MSTS v hrsti, nežli TMTS na střeše :-D

Tax: Ty si už videl toľko vecí, o ktorých si sľúbil malčať, že to tu možno ani nikto neberie na nejakú vážnosť ...

... v akomkoľvek inom simulátore bude to prepínanie nefunkčné, platilo by to aj napr, keby teraz vydalo KUJU a MS novy patch na MSTS ...

... a Zbyněk má pravdu ... akokoľvek môžeš. nech pre mňa - za mňa - nado mňa - podo mňa aj cezo mňa spolupracovať s vývojármi, kolos ako BP (byť aj s mnou spomínanými tvrdými nedostatkami) asi dohromady tak ľahko n.e.d.á.š. ... a kým si ľudia onen simulátor ošahajú, tak to tiež niečo potrvá ... a ak má byť grafika napr. RailSimulatora na takej úrovni akú proklamujú autori, strávi sa s detailami také množstvo času, že tie kilometre veru rýchlosťou namydleního blesku pribúdať nebudú a tak BP ostane miestom, kde sa budú niektorí ľudia (ja osobne nie, dôvody sú známe) vŕbiť aj dva roky ... a pre tých sa to oplatí robiť ...

... nehovoriac o tom, že by sa mohlo stať, že to autori spoínaných simov riadne hrubo posexujú a výsledok bude pre nás viacejmenej nepoužiteľný ... a vtedy nám zasa ostane len ten starý sprostý MSTS ... a džordžova robota sa ti oplatí ...

... keď chce niekto robiť niečo pre MsTS a zrovna sa mu nechce stavať trate, či vozidlá, ale zhodou okolností sa rozhodol realizovať v core-hackingu, prečo mu hneď brať chuť ...

P.S.: Ty si predsa tiež kupuješ komponenty do PC, aj keď vieš, že za pol roka tu budú o polovicu rýchlejšie veci s 2x väčším množstvom funkcí a za tú istú cenu ...

JOHNZ napsal:
Myslím, že ty budeš jeden z prvých, čo po novom simulátore chňapnú ... že o tomto nechcem hovoriť - nie som spolupracovník, len mi na mail došli screny čohosi, o čom sa oplatí mlčať a počkať si na to :wink:

JOHNZ napsal:
... a Zbyněk má pravdu ... akokoľvek môžeš. nech pre mňa - za mňa - nado mňa - podo mňa aj cezo mňa spolupracovať s vývojármi, kolos ako BP (byť aj s mnou spomínanými tvrdými nedostatkami) asi dohromady tak ľahko n.e.d.á.š. ... a kým si ľudia onen simulátor ošahajú, tak to tiež niečo potrvá ... a ak má byť grafika napr. RailSimulatora na takej úrovni akú proklamujú autori, strávi sa s detailami také množstvo času, že tie kilometre veru rýchlosťou namydleního blesku pribúdať nebudú a tak BP ostane miestom, kde sa budú niektorí ľudia (ja osobne nie, dôvody sú známe) vŕbiť aj dva roky ... a pre tých sa to oplatí robiť ...
...
Johnz, ty umíš "potěšit a povzbudit" do další práce. Díky za antireklamu.

bob57_cz napsal:
Plynule - to bysme chtěli trochu moc. O vinohradském víš, vítkovský je v pořádku a holešovický je celý jen den .
Bobe57, co máš v PC za muzeum mé trati. Tunel Bílá skála v Holešovicích je z tunelových dílů a bude to už hodně měsíců (je směrován na betonovou klenbu, ale název tun za řetězcem obsahuje).
Ve Vinohradském tunelu bude třeba přejmenovat tyto koleje dle požadavků:
A1tendpnt5drgt.s
A1tendpnt10dlft.s
A1t10msrt.s (tento díl jako tunel už existuje)

Okraje tunelu bych neřešil, protože tam jsou i dynamické koleje a ty přejmenovat nelze.
Tak to prosím někdo testněte, jak se to dá přejmenovat a pošlete, aby tyto díly MSTS jako tunel vzal.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře