Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Plynule - to bysme chtěli trochu moc. O vinohradském víš, vítkovský je v pořádku a holešovický je celý jen den .
Bobe57, co máš v PC za muzeum mé trati. Tunel Bílá skála v Holešovicích je z tunelových dílů a bude to už hodně měsíců (je směrován na betonovou klenbu, ale název tun za řetězcem obsahuje).
BP poslední verze - žádné muzeum. Zatím jsem to projížděl jedním vrzem z Vršovic přes Vítkov až do Holešovic najednou s patchem beta.
Možná je to ten problém se správou paměti verze 1.5.1. Zkusím později nový patch 1.5.2, jestli to nebude lepší.

Skúšal tento Path niekto na ŽSR 150? Mne sa to tam správa celkom zaujímavo - niekde to funguje a niekde nefunguje.

Naposled editoval moderátor:
JANíčOK napsal:
Skúšal tento Path niekto na ŽSR 150? Mne sa to tam správa celkom zaujímavo - niekde to funguje a niekde nefunguje.
Pokud není v příslušném podadresáři k denní textuře i její noční verze či tunelová, zobrazuje se náhradou textura denní. Je to uvedeno i v popisku k patchu. Myslím, že systém zobrazování objektů trati je stejný i pro kabinu.
Na to se ty popisky přidávají, aby si je uživatel přečetl a nehledal chybu na jiném místě, než skutečně je.

Mňa by zaujímalo, či bude technicky možné prepínanie cabu na lokomotivách typu 742, 770 a pod. Určite to nieje na rovnakom princípe, ako pri lokomotivách s dvoma stanovišťami.

já né že bych tomu rozuměl, ale pokud jsem dobře četl celou tuto debatu, tak proč by to mělo být jiné. Jestli jsem to správně pochopil, tak jde jenom o změnu postavení kamery.....laicky řečeno :eek: Na to přece nemá vliv jestli má lokomotiva 2 samostatná stanoviště, nebo jedno společné. Podle mě jde o umístění kamery ,mimo jiné tedy.

doufám, že se na mě nebude autor PATCHE zlobit za toto velmi laické vysvětlení, technická stránka této problematiky jde opravdu mimo mě :eek: :eek:

Robo napsal:
Mňa by zaujímalo, či bude technicky možné prepínanie cabu na lokomotivách typu 742, 770 a pod. Určite to nieje na rovnakom princípe, ako pri lokomotivách s dvoma stanovišťami.
AlesB napsal:
já né že bych tomu rozuměl, ale pokud jsem dobře četl celou tuto debatu, tak proč by to mělo být jiné. Jestli jsem to správně pochopil, tak jde jenom o změnu postavení kamery.....laicky řečeno :eek: Na to přece nemá vliv jestli má lokomotiva 2 samostatná stanoviště, nebo jedno společné. Podle mě jde o umístění kamery ,mimo jiné tedy.
Pro kabiny, které mají jiný pult případně jiný výhledový pohled z předního okna (731,742,770,...) to zatím opravdu použitelné není. Změní se sice umístění kamery, ale ta s sebou veme i celou kabinu.
Z toho vyplývá, že je to použitelné u kabin, které se na obou stranách neliší - jsou stejné.

Jelikož tady byly zajímavé postřehy okolo tohoto programu,tak jsem si stáhnul poslední verzi,podle návodu upravil adresář common.cab,spustil patch a těšil jsem se na přepnutí kabiny.Opravdu po 19 hod byla aktivita s nočním cabem.Před chvílí jsem si zkusil volnou jízdu na jiné trati se stejným vozidlam cd842 a nestačil jsem se divit, v 10:00 hod byl v motoráku noční cab.Tak jsem ro restartnul,dal jinou trať,volnou jízdu,stejný motorák a výsledek byl úplně stejný,v deset dopoledne noční cab.
V aktivitách jsem to nezkoušel,neboť jsem nenašel nahonem aktivitu s 842 v noci.Tak bych se chtěl zeptat,jak je to s přepínáním cabů,zřejmě se načtou uložená nastavení bez ohledu na aktuální čas.Co je tedy špatně?

Petr Novák napsal:
Jelikož tady byly zajímavé postřehy okolo tohoto programu,tak jsem si stáhnul poslední verzi,podle návodu upravil adresář common.cab,spustil patch a těšil jsem se na přepnutí kabiny.Opravdu po 19 hod byla aktivita s nočním cabem.Před chvílí jsem si zkusil volnou jízdu na jiné trati se stejným vozidlam cd842 a nestačil jsem se divit, v 10:00 hod byl v motoráku noční cab.Tak jsem ro restartnul,dal jinou trať,volnou jízdu,stejný motorák a výsledek byl úplně stejný,v deset dopoledne noční cab.
V aktivitách jsem to nezkoušel,neboť jsem nenašel nahonem aktivitu s 842 v noci.Tak bych se chtěl zeptat,jak je to s přepínáním cabů,zřejmě se načtou uložená nastavení bez ohledu na aktuální čas.Co je tedy špatně?
Petře, ještě se podívej, jestli jsi jel i se stejným inv. číslem 842.....to co popisuješ mi připadá, jako by si jel tu druhou štreku s 842 jiného čísla a ta ukazovala natvrdo na noční cab.....

Ještě si zkontroluj definici env souboru.....zkoušel jsem to jak na Zbyňkově trati, tak i na trati Čáslav-Třemošnice a přepíná se to v pohodě... ve volné jízdě....

Tak jsem se podíval do složky cd842 a mám jich tam celou řadu,takže je možné,že někde je špatně napsané směrování,podle manuálu by mělo být common.cab/cab842/CD842.cvf.A měla by tam být podsložka Night s nočními texturami.Problém je asi v tom,že tam mám přímo noční varianty cd 842noc,to můžu smazat?U cd842rv by se použil standartní odkaz na cab?Ten manuál je příliš stručný v tomto bodu,mělo by tam být popsané úplné směrování cabu v engu,to je podle mě důležitější než znázornění stromové struktury Trainsetu.

Petr Novák napsal:
Tak jsem se podíval do složky cd842 a mám jich tam celou řadu,takže je možné,že někde je špatně napsané směrování,podle manuálu by mělo být common.cab/cab842/CD842.cvf.A měla by tam být podsložka Night s nočními texturami.Problém je asi v tom,že tam mám přímo noční varianty cd 842noc,to můžu smazat?U cd842rv by se použil standartní odkaz na cab?Ten manuál je příliš stručný v tomto bodu,mělo by tam být popsané úplné směrování cabu v engu,to je podle mě důležitější než znázornění stromové struktury Trainsetu.

Jo, je to přesně tak jak píšeš.....v adresáři v cab842 budeš mít jenom cd842.cvf , dále soubory *ace s denním cabem a adresář Night, kde jsou jenom *.ace soubory s nočním cabem.

Soubory v denní i noční verzi se musí jmenovat stejně

Já osobně jsem se jal všechny engy s přímým linkem na noční verzí cabů likvidovat už dávno, takže si je někde ukliď....

Co se týče přepínání časů, tak mi to při rozednění přepíná 1 minutu před nastaveným časem v env souboru. Při setmění je to cca 45 sec před nastaveným časem.

Sledujem diskusiu ohľadom tohto patchu, ale ešte som nenašiel odvahu ho nainštalovať. Je možné ho potom odinštalovať ( ak by nefungoval ako má ), alebo je nutná reinštalácia MSTS :?:

nebulus napsal:
Sledujem diskusiu ohľadom tohto patchu, ale ešte som nenašiel odvahu ho nainštalovať. Je možné ho potom odinštalovať ( ak by nefungoval ako má ), alebo je nutná reinštalácia MSTS :?:
Zálohuj si train.exe ... Keď potom prepíšeš nový súbor tým zálohovaním budeš na verzii 1.4. Ja som to musel tak urobiť keď vyšla verzia 1.5.2.Mal som tam 1.5.1 a keď som chcel nahodiť novú 1.5.2 napísalo mi že súbor je už updatnutí.Tak som si ten súbor prepísal tým z trate 321 (druhá inštalácia MSTS) a mal som v.1.4.Nahodil som 1.5.2 a hotovo ... :wink:

Mirec napsal:
nebulus napsal:
Zálohuj si train.exe ... Keď potom prepíšeš nový súbor tým zálohovaním budeš na verzii 1.4. Ja som to musel tak urobiť keď vyšla verzia 1.5.2.Mal som tam 1.5.1 a keď som chcel nahodiť novú 1.5.2 napísalo mi že súbor je už updatnutí.Tak som si ten súbor prepísal tým z trate 321 (druhá inštalácia MSTS) a mal som v.1.4.Nahodil som 1.5.2 a hotovo ... :wink:
Záloha je jenom jistota......ten patch je reversibilní, takže jej lze snadno downgradovat na původní verzi 1.4.
Ten downgrade musíš ale udělat s tím patchem, kterým jsi to upgradoval....
Každý patch tam má 2 tlačítka - Patch a Restore....tenhle cyklus jsem už dělal několikrát....

Martens napsal:
Každý patch tam má 2 tlačítka - Patch a Restore ...
Dobrý postreh Martin ... Nato som vôbec nemyslel ... Som to ale programátorský hulvát ... :eek: :lol:

Mirec napsal:
Martens napsal:
Každý patch tam má 2 tlačítka - Patch a Restore ...
Dobrý postreh Martin ... Nato som vôbec nemyslel ... Som to ale programátorský hulvát ... :eek: :lol:
Ale jak říkám.....záloha není nikdy luxus, a tak mám původní verzi train.exe hezky danou bokem.....

Někdo se už tady ptal na ty caby 740 a dalších u nesymetrických lokomotiv,tj,těch,která nemají stejná čela (kapotové) a z odpovědi vyplývá,že to zatím není možné,aby tento program přepínal denní a noční caby u těchto lokomotiv.Je nějaká naděje,že se tento problém podaří vyřešit?Ono je to fakt efektní a člověk se nemusí o nic starat...

Pokud se nemýlím, problém nebude přepínání denní/noční, ale přední/zadní...

Petr Novák napsal:
Někdo se už tady ptal na ty caby 740 a dalších u nesymetrických lokomotiv,tj,těch,která nemají stejná čela (kapotové) a z odpovědi vyplývá,že to zatím není možné,aby tento program přepínal denní a noční caby u těchto lokomotiv.Je nějaká naděje,že se tento problém podaří vyřešit?Ono je to fakt efektní a člověk se nemusí o nic starat...
Petře, přepínání denní a noční verze cabů funguje na jakýkoliv cab, který si upravíš podle návodu....viz. výše....

To, co prozatím nefunguje na věžových stanovištích s různými pulty je přepínání přední/zadní animované stanoviště. A to právě z toho důvodu, že ty pulty můžou být zcela odlišné......a de facto jde o dvojí definici ovládacích prvků....

Džordži, jenom tak mne napadlo.....kdyby se nedublovala jenom pozice kamery pro zadní pohled, ale definice position by se dublovala i pro ukazatele a ovládací prvky....v případě, že by tam byla jenom jedna definice, tak se prvek nezobrazuje....jo a taky by se musely uvádět front, levé a pravé pohledy i pro zadní stanoviště...takže de facto se 2 cvf slijou do jednoho

Co ty na to, šlo by to vyřešit?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře