Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tomes napsal:
Můžete mi někdo poradit, jak udělat, aby byla obě stanoviště animovaná ? Musí se upravovat eng ?

Ne, nemusí. Eng je potřeba upravit pouze v případě, že si budeš chtít udělat i světla dozadu.

Jak to upravit je opravdu přehledně a nádherně popsáno v instalačním balíku MSTS Bin v manuálu...tady bych jenom opisoval to, co je tam popsáno.....takže pokud chceš, přečti si ho a pak se ptej na nejasnosti.

svetla

2martens nejasnosti mam ale prave s upravou engu a to s nedokumentovanymi parametrami svetiel "elevation", "azimuth" a "transition".

nechapem inak, ze su sucasne modely napisane tak, ze aby svietili pri riadeni pocitacom potrebuju inu verziu .eng-u. ma snad vplyv na vykon definovanie vacsieho poctu svetiel v jednom .eng? "moja" gorila (odladenie na patch) ich ma 30 a vo volnej jazde isla eno-nuno.

djneon napsal:
Tak se mi pak prosím ozvěte... začal bych pracovat na všech kabinách, ale limituje mne že na pravé/levé kameře je nastaven pohled dozadu, tudíž nemám soubor ***-right/left.ace a ani souřadnice těchto pohledů, jediný způsob je, že by mi tvůrci těchto cabů poslali ty správné soubory a jejich souřadnice, pak bych Vám je upravil všechny (kromně asymetrických (742,...), ty totiž MSTS Bin dosud bohužel nepodporuje, domnívám se ale, že to Džordž brzo vyřeší :-) )
Ono to zas tak jednoduché není. Tato úprava je zatím jen informativní. Ale pro plnohodnotnou jízdu je nutné upravit i světla ve všech engech.
Takže balík update přepíše cvf, eng a consists (u ucelených jednotek a solo motorových vozů, kde je zbytečné na stejnou sestavu vymýšlet 50 různých značení) Když už se s eng bude hýbat, měl by být už odladěný od profesionálů. kteří z praxe ví, jak se má konkrétní mašinka chovat.

djneon napsal:
No dobře, ale ty kabiny bych snad ještě zvládnul, tam se leze jenom do .cvf
nielen cvf, ak nieje názov ace v zložke night zhodný so základným názvom ace, tak ho treba premenovať, ale tiež nechápem na kieho oného to tu vypisujem, však Martens správne podotkol, že je tam i prehľadný návod, no to by bolo asi strašné si to prečítať, že ...

Stáhnul jsem tu lokomotivu CD_363a, kde mohu přecházet z přední kabiny do zadní pomocí kláves 1, nešlo by to u všech lokomotiv takhle nastavit ? Já jsem obyčejný laik moc se v tom nevyznám. Například, když zmáčku dvakrát Shift+1, tak se mi odstraní ta palubní deska a mohu to vidět jak z předního tak ze zadního stanoviště.

Jiří napsal:
Stáhnul jsem tu lokomotivu CD_363a, kde mohu přecházet z přední kabiny do zadní pomocí kláves 1, nešlo by to u všech lokomotiv takhle nastavit ? Já jsem obyčejný laik moc se v tom nevyznám. Například, když zmáčku dvakrát Shift+1, tak se mi odstraní ta palubní deska a mohu to vidět jak z předního tak ze zadního stanoviště.
Však u každých to tak funguje :roll: Mám pocit, že si to sem hodil bez toho, aby si to vôbec vyskúšal ...

Robo napsal:
Jiří napsal:
Však u každých to tak funguje :roll: Mám pocit, že si to sem hodil bez toho, aby si to vôbec vyskúšal ...

Kdepak u všech to nefunguje jenom u té lokomotivy co jsem si stáhnul od autora MSTS BIN.

Jiří napsal:
Robo napsal:
Jiří napsal:

Kdepak u všech to nefunguje jenom u té lokomotivy co jsem si stáhnul od autora MSTS BIN.

Ak Ťa správne rozumiem, ide o to, že chceš prepínať zadné stanovište pomocou klávesy 1.
A k tomu predchádzajúcemu - ide to na všetky typy so symetrickým zadným stanovišťom

robo nechapes o com toci? ;) proste si stiahol upravenu 363 a na tej to funguje (zmackne 1 a prepne ho). na ziadnej inej mu to nejde, pretoze ziadnu inu nema prerobenu na MSTSbin (to je vsetko o co ide)

jiri ako sorry, ale teba este rodicia krmia lyzickou? (lebo tak si clovek pripada ked cita tvoje otazky) - vsetko na co sa pytas je v manuale k MSTSbin ktory je sucastou archivu + na strankach MSTSbin aby si to kazdy vsimol. pozri si pozorne cast o vytvarani zadneho pohladu - je to tam podrobne popisane. (pridat 3x novu position a direction pre zadne pohlady)

.oO (tak tu nadavam na cudzie otazky, niet divu ze na moje nikto neodpoveda...) :mad:

Naposled editoval moderátor:
jiri sorry za to, ze som tak vybehol... proste to bola vec ktora mi prisla tak samozrejme a jednoducha... (hlavne ked je dobre dokumentovana :) a ja som konecne prisiel na tie azimuth a elevation (feel happy, thx to uktrainsim forum ;)

Kód:
azimuth (od_uhla cez_uhol po_uhol)
uhol <0 je nalavo od priamo dopredu, >0 napravo od priamo dopredu...
Kód:
elevation
je na tom rovnako, len <0 je dole a >0 hore.[/code]

Z matematikou mi tu nechoď já jsem ji nikdy neměl rád a málem jsem z ní propadnul. Spíše mi šla algebra,ale geometrie, to už je lepší se učit čínsky. Jinak ten návod jsem si na internetu přečetl, ale stejně nechápu, které lokomotivy nejsou symetrické.

Jiří napsal:
Z matematikou mi tu nechoď já jsem ji nikdy neměl rád a málem jsem z ní propadnul. Spíše mi šla algebra,ale geometrie, to už je lepší se učit čínsky. Jinak ten návod jsem si na internetu přečetl, ale stejně nechápu, které lokomotivy nejsou symetrické.

Čo na tom nechápeš ??? Však ak ma trebárs 754 stanovište 1. rovnaké s tým 2., tak je symetrické. To isté má 751, 750, 753, 350, 140 , 363, 163 a pod. ... Nesymetrické sú tipu 731, 742, 770 a atď
Fakt nerozumiem, čo je na tom nelogické. Podľa návodu som si upravil xyz cabov, ktorý boli symetrické.

nesymetricke masiny

vezmi si napriklad takeho hektora (rad 721) = ak ide jednym smerom (dopredu) tak mas pred kabinou celu dlhu kapotu a vidis tak len malu cast, ale mas uplny ovladaci pult so vsetkymi cudlajzkami. ak cuvas (druhy smer), tak za kabinou nemas nic a mas krasny vyhlad na vsetky strany - nic ti necloni. zas mas ale mensi pult bo ta hlavna cast je na druhej strane a tu mas len to co na jazdu nutne jest.

no a toto zatial MSTSbin nevie - bud budes mat na obe strany pred kabinou kapotu abo ne, bo MSTSbin zatial vie len zobrat tvoj cabview a presunut ho na nadefinovane miesto (takze ak si uchyl mozes si dat kabinu do stredu lavej bocnice a pozerat sa mozes napriklad do lava (teda do masiny).

asi tak.

Re: nesymetricke masiny

jeffer napsal:
vezmi si napriklad takeho hektora (rad 721) = ak ide jednym smerom (dopredu) tak mas pred kabinou celu dlhu kapotu a vidis tak len malu cast, ale mas uplny ovladaci pult so vsetkymi cudlajzkami. ak cuvas (druhy smer), tak za kabinou nemas nic a mas krasny vyhlad na vsetky strany - nic ti necloni. zas mas ale mensi pult bo ta hlavna cast je na druhej strane a tu mas len to co na jazdu nutne jest.

no a toto zatial MSTSbin nevie - bud budes mat na obe strany pred kabinou kapotu abo ne, bo MSTSbin zatial vie len zobrat tvoj cabview a presunut ho na nadefinovane miesto (takze ak si uchyl mozes si dat kabinu do stredu lavej bocnice a pozerat sa mozes napriklad do lava (teda do masiny).

asi tak.

primitívnejšie to už asi nejde

Re: nesymetricke masiny

jeffer napsal:

asi tak.

Jeffer, ale má to jeden háček.....problém s kabinou je ten nejmenší....jízdní vlastnosti některých hnacích vozidel na zpátečku spíše připomínají F1 nebo UFO ....a taková 701 nebo třeba M131 si co do rychlosti na zpátečku nezadá s 1116.....na první stupeň a volnoběch hravě překoná 100 km rychlost......

Totéž chování EDB......buď na zpátečku EDB nebrzdí vůbec nebo se musí upravit eng tak, že pak už není reálné chování EDB ani při jízdě vpřed....

Pánové, když už jsme u těch světel....spousta z vás už tady napsala, že máte odladěné světla......zkusme s těmi světly začít tak, abychom si nadefinovali nejdříve, co a kdy má vlastně svítit tak, aby ten eng byl použitelný jak na stojící odstavené loko, posunující zálohu, vlakovou loko ve dne, vlakovou loko v noci.....jeden i druhý konec soupravy....a. to vše jako vlak hráče i jako traffic.... a jako traffic i v závislosti na počasí ...... schválně, komu při "odladění" světel vypadla některá z těchto možností....

Už jste někdo zkusil, co udělají světla mašiny, když si na přední spřáhlo přivěsím řadu cd_servis4 nebo cd_servis1? Nebo to jenom testujete v situaci, kdy je loko jako první HV soupravy?

Když si nadefinujeme tohle, tak pak by se už úprava světel smrskla na nastavení positions a intenzity svícení vč. kuželu...

Takto zkusme dát dokupy takto i z toho důvodu, aby se z MSTS nestala "barevná hudba" a každá mašina svítila úplně jinak.....i v MSTS platí D1

Jiří napsal:
Jiří, je velký rozdíl mezi Shift+1 a 1....

1.....zapíná front pohled (u MSTS Bin opakovaně přepíná přední a zadní cab)
Shift+1......schová a zobrazí front masku pultu ...

Jeli jste někdo na Hektorovi? já to ještě pamatuji na ONJ a občas jsme při noční pohotovosti s tím tahali chcíplou 451 na Vítkov. Tam je stanoviště jen na jednu stranu a při jízdě zpět fíra prakticky couvá, jen si otevře brzdu na druhé straně kabiny a má tam snad páku výkonu, nepamatuji si ještě na nějaká jiná hejblata,. Tenkrát mi to připadalo srandovní. Takže když si dáte na takové lokomotivě v MSTS jen klasický pohled dozadu a odcouváte to, tak jste na tom podobně. Ale kdo na tom jezdil, to upřesní. V každém případě neměl před sebou plnohodnotný pult. Takže tyto věžové kabiny bych moc neřešil, stačí jen plnohodnotné přední spřáhlo.

Zbyněk Šemora napsal:
Jeli jste někdo na Hektorovi? já to ještě pamatuji na ONJ a občas jsme při noční pohotovosti s tím tahali chcíplou 451 na Vítkov. Tam je stanoviště jen na jednu stranu a při jízdě zpět fíra prakticky couvá, jen si otevře brzdu na druhé straně kabiny a má tam snad páku výkonu, nepamatuji si ještě na nějaká jiná hejblata,. Tenkrát mi to připadalo srandovní. Takže když si dáte na takové lokomotivě v MSTS jen klasický pohled dozadu a odcouváte to, tak jste na tom podobně. Ale kdo na tom jezdil, to upřesní. V každém případě neměl před sebou plnohodnotný pult. Takže tyto věžové kabiny bych moc neřešil, stačí jen plnohodnotné přední spřáhlo.
Hektor je Zbyňku jeden příklad....704 má pul taky jenom na jedné straně a dozadu couváš....ale dovedeš si představit, že třeba couváš s 742, čmelákem či něčím podobným? u hektora bych to pochopil.....tam nemá cenu u tohoto typu stanoviště lítat od pultu k pultu.....

No ale třeba odcouvat na 714 celou štreku na Pacifiku....to bych si asi vykroutil krk.....

Jinak, kdyby se přepínání mezi stanovišti řešilo přehazování a opětovným načítáním cvf ( pokud se to Džordžovi podaří vyřešit- údajně tam jsou problémy), tak není problém s nekompatibilitou cvf pro path a nepatchovanou verzi.....a vyřeší to jak asymetrická stanoviště, tak i stanoviště s odlišným uspořádáním ovládacích prvků......takže mu držím pěsti, aby to zlomil.....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře