Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak já nainstaloval bezproblémově a jezdím.
T+Tomes: Zálohovat, zálohovat! - udělat si kopii train.exe
Tomes napsal:
To jsme na tom stejně - selhalo vytvoření pohledu z kabiny a pád do XP
Bude nutno předělat všechny cvf upravené pro původní MSTS Bin, jinak se neprojedete:
Pro druhé stanoviště se nově používá xxx_rv.cvf - je to vlastně xxx.cvf s hodnotami a pozicemi pro druhé stanoviště...
Z cvf souborů musí zmizet ty dodatečně dopsané řádky (příklad z 363)

Position ( -0.8 2.7 -6.2 )
Direction ( 14 -183 -0.5 )
Direction ( 2 -242 0 )
Direction ( 2 242 0 )

Hodnoty z nich pak přepíšete do nového 363_rv.cvf a můžete vyrazit.

PŘEČTĚTE SI NÁVOD!

mstsbin 1.6

Mrkni do adresáře msts je tam soubor uninstal.Já jsem si tam vrátil předchozí verzi 1.5.7. Ta mi funguje bez problémů.

Kank napsal:
Tak já nainstaloval bezproblémově a jezdím.
T+Tomes: Zálohovat, zálohovat! - udělat si kopii train.exe
Tomes napsal:
To jsme na tom stejně - selhalo vytvoření pohledu z kabiny a pád do XP
Bude nutno předělat všechny cvf upravené pro původní MSTS Bin, jinak se neprojedete:
Pro druhé stanoviště se nově používá xxx_rv.cvf - je to vlastně xxx.cvf s hodnotami a pozicemi pro druhé stanoviště...
Z cvf souborů musí zmizet ty dodatečně dopsané řádky (příklad z 363)

Direction ( 14 -183 -0.5 )
Direction ( 2 -242 0 )
Direction ( 2 242 0 )

Hodnoty z nich pak přepíšete do nového 363_rv.cvf a můžete vyrazit.

PŘEČTĚTE SI NÁVOD!
Už to jde, díky, návod se má číst do konce :eek:

Naposled editoval moderátor:
Re: mstsbin 1.6

T napsal:
Mrkni do adresáře msts je tam soubor uninstal.Já jsem si tam vrátil předchozí verzi 1.5.7. Ta mi funguje bez problémů.
Já jsem se taky musel vrátit k předchozí verzi,protože jsem tu verzi 1,6 nerozchodil.Pořád mi to psalo "selhalo vytvoření pohledu z kabiny".

Ad Kank.

Zálohu mám to je v pohodě.Návod jsem prolétnul,ale toto jsem přehlédnul.

MSTS Bin 1.6

Omlouvám se pokud jsem způsobil počáteční problémy. Netestoval jsem loko z konfigurací pro verzi 1.7.x, ale vzhledem k tomu, že jde stále o jakousi pracovní verzi doufám, že někdo již nepředělal celý svůj trainset bez zálohy.
Doufám, že jiné problémy se nevyskytnou.

Re: MSTS Bin 1.6

Džordž napsal:
Omlouvám se pokud jsem způsobil počáteční problémy. Netestoval jsem loko z konfigurací pro verzi 1.7.x, ale vzhledem k tomu, že jde stále o jakousi pracovní verzi doufám, že někdo již nepředělal celý svůj trainset bez zálohy.
Doufám, že jiné problémy se nevyskytnou.
Omluva ? Ta snad není na místě, patří Ti velké dík. Udělal jsem si malou aktivitku ve verzi Bin 1.5.7 a 1.6. Musím potvrdit, že verze 1.6 je podstatně stabilnější, tzn. zvládne větší počet traffic vlaků.

Naposled editoval moderátor:
Já jsem se do této reality probudil. Jestli je nutné znovu upravit cvf soubory, tak doufám, že tradičně jako v minulosti si hodnoty nebudeme přepisovat každý samostatně, ale někdo vypracuje celý komplet. Uvítal bych i spolupráci a nějaký zodpovědný uživatel BP, který má aktuální Trainset mi opravy pošle, abych se s tím nemusel zdržovat a mohl stavět trať. Ne pošle jen mě, ale po otestování vystaví pro všechny. (nebo já to vystavím) Ale prosím zodpovědně. Michal Tuček objevil po minulém update další muzeum v podobě VZ u jednotky 560 a loko 742, kdy NO ukazuje nesmyslné znaky (asi to bylo nastaveno na původní JP návěstidla) Jenomže zřejmě nemám starou zálohu mých kabin, (ještě pohledám doma) abych vypreparoval NO.ace a vše vrátil do normálního stavu. Pocity jsou u mě podobné jako má Martin, když si smazal zálohy své trati. Sice škoda na rozdíl od něj nulová, ale zase jsou tisíce uživatelů, kterým jsem posílal na DVD nebo si stahovali z webu toto muzeum z roku 2003. Z toho mám ty špatné pocity. A kolik tam takového muzea ještě mám, bojím se zjišťovat. Samozřejmě tato zbytečná práce navíc je opět na úkor stavby mé trati. S takovou těch hloupých nových pár km trati budu stavět minimálně do vánoc.

MstsBin 1.6

Tak to jsem z toho všeho jelen.Tady se píše,že to funguje,ale já mám nyní tuto zkušenost.

-Odinstaloval jsem verzi 1.5.7
-Nainstaloval jsem verzi 1.6 pro cz prostředí

-Trainset jsem komplet přemístil a ponechal jsem jen složku lokomotivy cd_363,common.cab,common.snd,default,cd_A,cd_B

-v common.cab respektive ve složce cab363 jsem vytvořil dva cvf.
-363.cvf =přední stanoviště
-363_rv.cvf =zadní stanoviště-obrácené pozice o 180 stupňů.

Do consistu jsem si dal schválně vozy s interiérem tedy pohledem cestujícího.

Zapnu MSTS.V pohodě bez pádu se rozběhne,vyberu si aktivitu,ta se spustí.Tlačítkem F9 a myší si zcela bez potíží přeskakuji mezi interiéry vozů.Vlak se mi v pohodě rozjede.Doposud je vše ok.Poté co dle návodu vlak zastavím,zabrzdím vlakovou brzdu a stisknu 1 pro přechod na druhé stanoviště následuje vytuhnutí a nutnost tvrdého restartu.Co dělám blbě a nebo kde je chyba?????Není třeba nějaký zápis i do eng souboru lokomotivy??V návodu jsem nic nenašel. :(

Re: MstsBin 1.6

T napsal:
Tak to jsem z toho všeho jelen ...
... Vlak se mi v pohodě rozjede.Doposud je vše ok.Poté co dle návodu vlak zastavím,zabrzdím vlakovou brzdu a stisknu 1 pro přechod na druhé stanoviště následuje vytuhnutí a nutnost tvrdého restartu.Co dělám blbě a nebo kde je chyba?????Není třeba nějaký zápis i do eng souboru lokomotivy??V návodu jsem nic nenašel. :(
Já mám úplně stejný problém. Do druhé lokomotivy se přepnu, ale už se mi nepodaří přejít na druhé stanoviště. *.cvf soubory jsem upravil.

MstsBin 1.6

Copak o to,já v pohodě přejdu do druhé lokomotivy,podařil se mi i navrat,ale jakýkoliv pokus o přepnutí na zadní stanoviště ať již u přední či jakékoliv další loko je neúspěšný=restart natvrdo.

Re: MstsBin 1.6

T napsal:
Copak o to,já v pohodě přejdu do druhé lokomotivy,podařil se mi i navrat,ale jakýkoliv pokus o přepnutí na zadní stanoviště ať již u přední či jakékoliv další loko je neúspěšný=restart natvrdo.

Naprosto stejnou zkušenost mám i já. Po stisku klávesy "1" při pokusu přejít na druhou stranu téže loko následuje pád. Přepínání v soupravě 451 je ok, pouze se ten obrácený cvf musí jmenovat jakkoliv jinak než XXX.cvf a XXX_rv.cvf a musí na něj být odkaz v engu té zadní mašiny, a dále tam musí být správně nadefinovaný odkaz na soubor 451cab.sms.

Moje zkušenost je také všelijaká,verze 1.6 mi nefunguje,načte se úvodní obrazovka a když se má zobrazit ta druhá s výběrem trati a úkolu,tak po chvíli se zobrazí,že je třeba volat Billovi.To musím předem upravit všechny *cvf soubory,abych se vůbec do MSTS dostal?Díky za pomoc.

Petr Novák napsal:
To musím předem upravit všechny *cvf soubory,abych se vůbec do MSTS dostal?Díky za pomoc.
Podle mého názoru nee, cvf se načítají až při startu aktivity nebo explore route.
Ale zkus si všechno odhodit bokem (třeba pomocí TrainStore) a nechej tam jenom tu jednu upravenou kabinu). A dozvíme se odpověď

Moje zkušenost je taková, že i když jsem upravil jenom 754cvf a ostatní jsem neupravoval, tak mi MSTS naběhlo v pohodě a s brejlovcem jsem mohl v pohodě jezdit. Skončil jsem, až když jsem se chtěl přesunout na druhé stanoviště téže lokomotivy. Vyzkoušel jsem potom i 731ku podle návodu, ale výsledek byl stejný – po stištění klávesy 1 okamžitý pád.

Martens napsal:
Ale zkus si všechno odhodit bokem (třeba pomocí TrainStore) a nechej tam jenom tu jednu upravenou kabinu). A dozvíme se odpověď
Já jsem zkoušel nejdřív 810 a 842 s neupravenou kabinou. Funguje to, ale při stisku jedničky (jen při stání), ať už při pohledu v kabině nebo vnějšího následuje pád. Při jízdě tomu zabrání hlaška, že je třeba zastavit a zabrzdit vlakovou brzdu (jako v reále :D)
Při spouštění 843 s kabinou pro MSTSbin následuje hláška o selhání vytvoření kabiny.
Zatím jsem se vrátil k předposlední verzi, než se přijde na to v čem je problém. Nová se dá odinstalovat klasicky přes ovládací panely.

Možná mne napadá ještě jedna věc, na kterou jsme přišli hned v prvních verzích....a je možné, že se táhne až do teď......MSTS Bin nesnášel, aby v cvf byl jakýkoliv ovládací prvek s odkazem na ace a neměl žádné ace přiřazeno)...tak jestli není problém v tomto

Stahuji si od Džordže tu 363,všechno ostatní dám stranou a uvidíme,co to udělá...Doufám,že je už upravená,abych nemusel přepisovat *cvf

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře