Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Džordž napsal:
Vytvořte si jeden testovací konzist a jen přepisujte názvy vozů.
Tak jsem zkusil další testovací varianty. Vyzoušel jsem stejnou manipulaci ve verzi Patch 1.6.091301 i Patch 1.6.0910 a výsledek byl stejný: sestava csd_363074+CD_B-1993int+zssk350015.

1.Popojedu vpřed z 74 a zastavím, přejdu do 15 a popojedu, opět zastavím, odpojím 74 na konci vlaku, opět popojedu, zastavím, odpojím vagon a už dál nejede. Mohu se přepínat mezi kabinami na 15 z P do Z a zpět, kontroler krokuje, napětí na Vmetru je přítomno, ale proudy stále 0. Nepomáhá přebrzdění ani přereverzování, prostě mašina nejede.

2. V podstatě stejný postup, ale před odvěšením 74 zkusím ještě interní pohled z vozu, poté externí pohledy 2 a 3, zkusím přepínání externího pohledu mezi vozidly pomocí zobrazení sestavy vlaku F9 kliknutím na jednotlivá vozidla, pohledy se přesouvají k nakliknutému vozidlu. Po zastavení odvěsím 74 na konci vlaku, opět popojedu a zastavím, odvěsím vagon a normálně s loko 15 odjedu.

[quote alcapone]Když ti nebude vadit vzhled http://karlecj.sweb.cz/Kabiny jsou tam mnou upravené cvf soubory. Kdyžtak se na to podívej[/quote]

V tom případě nemáme co řešit, stahuji požadavek na místo na webu... Jenom bych tam ještě přidal přední .cvf, aby se taky přepsaly. Díky za to, Tom

Naposled editoval moderátor:
Tak jsem si myslel, že nebudu muset k tomuto tématu přispívat... Mám jediný problém, a to spřahování vozidel. Před použitím verze 1.6 bylo spřahování bez problémů, ale teď mi funguje tak, že se vozidla prolnou nárazníky v celé délce a pak prudce cuknou od sebe a tím se spojí. A některý se nespřáhnou vůbec.

Už tu o tom byla řeč, obnov si ze zálohy nebo z instalaček default.wag a vše by mělo fungovat tak jako předtím. Už v novém buildu jsem od modifikace default.wag upistil, protože má každý zřejmě jiné vlastní odladěné nastavení a tk v tom nechci dělat chaos

Davidus napsal:
Tak jsem si myslel, že nebudu muset k tomuto tématu přispívat... Mám jediný problém, a to spřahování vozidel. Před použitím verze 1.6 bylo spřahování bez problémů, ale teď mi funguje tak, že se vozidla prolnou nárazníky v celé délce a pak prudce cuknou od sebe a tím se spojí. A některý se nespřáhnou vůbec.
Řekl bych,že máš různě nadefinovaná spřáhla v *eng či *wag nebo nedejpánbůh špatně nastavené rozměry v ESD_Bouding_Box,to by vysvětlovalo to prolnutí nárazníků.Všechno musíš mít nastavené pouze na jeden rozměr buď 30 nebo 80cm a to i Default.wag,jinak máš na problémy zaděláno.Mě kvůli tomu nešel spustit MSTS,při druhé obrazovce byl pád k Billovi...

To Davidus:

Sice to sem nepatří, ale máš jednoznačně špatně nastavená vozidla. Zkontroluj si nastavení spřáhel a rozměrů v eng/wag a sd a zda tomu odpovídá i příslušná hodnota v default.wag. Pokud si nebudeš s něčím vědět rady, napiš mi na mail nebo sz.

Já si v nové verzi MSTSBin nemůžu spřahování vynachválit. I při připojování na přední spřáhlo stačí lehký "ťukes" rychlostí pod 1 km/h zatímco dřív musel být náraz razantnější a ještě to byla stejně sázka do rulety, nemluvě o následném chování vozidel.

alcapone napsal:
Nazdárek je to na webu, ještě by to chtělo instalačku, aby se stím člověk nemusel přetahovat. http://karlecj.sweb.cz/Kabiny/Bin%20kabiny.zip
Jeslti se nemýlím, ten druhý odstaveček (viz obrázek) by tam být neměl, ne? Selhalo vytvoření kabiny. Po jeho smazání to funguje:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jacek-msts.ic.cz/cvf.jpg

Ke zvukům postrku - šlo by o to, aby vozidla přivěšená na vozidlo hráče reagovala stejným způsobem, tj. na klávesy. Z nějakého důvodu se vozy a postrky dají ozvučit jen na změny rychlosti. Na klávesy nereagují. Zvlášť u těch vozů by to byla "revoluce", špalky by skřípaly jako u vozidla hráče.

Naposled editoval moderátor:
Jacek napsal:
Jeslti se nemýlím, ten druhý odstaveček (viz obrázek) by tam být neměl, ne? Selhalo vytvoření kabiny. Po jeho smazání to funguje:
Přesně tak, ten odstavec tam být nesmí. V manualu pro patch je to jasně viditelné.
Jacek napsal:
Ke zvukům postrku - šlo by o to, aby vozidla přivěšená na vozidlo hráče reagovala stejným způsobem, tj. na klávesy. Z nějakého důvodu se vozy a postrky dají ozvučit jen na změny rychlosti. Na klávesy nereagují. Zvlášť u těch vozů by to byla "revoluce", špalky by skřípaly jako u vozidla hráče.
Tady je jeden problém v tom, že se nemá čeho msts chytit kromě rychlosti. Pokud je vpředu i na postrku stejná loko, tak se i stejně řídí, ale pokud je každá jiná (v mém případě350 s krokováním + 363 s "integrátorem" a antislipem), tak je problém, protože třeba jedna (350) jede na mezi adheze a má přitom25%, zatímco druhá jede taky jen na těch 25% a přitom by mohla mít 100%. Pokud je otočím a budu řídit tu 363 s integrátorem a antislipem na 100%, tak krokovací mašina bude klouzat a nepotáhne. Stejné to bude v kombinaci s traktory.

Tak, že všede v cvf souborech, kde je tento odstaveček :Position ( -0.75 2.6 -11.4 )
Direction ( 12 185 1 )
Position ( -0.20 2.7 -11.4 )
Direction ( 3 -250 0 )
Position ( 0.88 2.6 11.4 )
Direction ( 12 0 0 )
kompletně smazat.

alcapone napsal:
Tak, že všede v cvf souborech, kde je tento odstaveček :Position ( -0.75 2.6 -11.4 )
Direction ( 12 185 1 )
Position ( -0.20 2.7 -11.4 )
Direction ( 3 -250 0 )
Position ( 0.88 2.6 11.4 )
Direction ( 12 0 0 )
kompletně smazat.

Samozřejmě bez ohledu na to, jaká tam jsou čísla ......;-)

bob57_cz napsal:
alcapone napsal:
A u jakého cvf souboru u normálního nebo rv. Já jsem dělal rv normální jsem nedělal.
U všech ! Viz Jackův obrázek.
Proto je to tak, jak nonstop upozorňuji. Nedělejte unáhlené downloady, ale vystavujte úpravy jen ti, kteří problematice rozumíte a soubory máte samozřejmě otestované. To platí ve všech oblastech MSTS. Jinak si všichni tak rozhážeme MSTS, že už to nikomu nedá dohromady ani velký Bill. :cry:

Když jsem otevřel poprvé cvf soubor tak to tam bylo, proto sem to tam nechal, ihned opravím. A psal jsem ať se na to někdo podívá a popřípadě opraví a dá to jako instalačku.

To Alcapone: tenhle odstavec definoval ve verzích MSTSBin 1.5.x zadní pohled. Takže bys měl při nastavení kabin pro MSTSBin 1.6.x postupovat takto:
1/ z xxx.cvf udělat kopii, tu nazvat xxx_rv.cvf
2/ v xxx.cvf uvedený odstavec smazat bez náhrady
3/ v xxx_rv.cvf přepsat hodnotami z uvedeného odstavce přílušné řádky Position a Direction v odstavci Tr-CabViewFile a odstavec také smazat.

Jinak souhlasím se Zbyňkem.

Tak jsem zkontroloval default.wag dodávaný z instalačky MS a default wag modifikovaný MSTS Binem a je tam jeden jeden rozdíl v hodnotě :

Default.wag modifikovaný Džordžem má tento parametr :

"0.2 # min coupling velocity"

Default.wag dodávaný s instalačkou MS má tento parametr :

"0.01 # min coupling velocity"

Jinak žádné velké změny v souboru nejsou !!

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře