Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Petr Novák napsal:
Při testu soupravy Manažera s Duhovou energií byl problém se do zadní kabiny vůbec dostat,pořád vyskakovala hláška,ať zabrzdím,ale já se soupravou stál na nádraží!!Teprve po odbrzdění loko brzdy jsem se na zadní stanoviště dostal,ale zpět to dělá obrovké problémy,pokaždé se přepnutí nepodaří,musí se pořád něco zkoušet s brzdami,tak tedy nevím,zdali je špatně nastavený eng či se zase něco pathu nelíbí...

Na ten samý problém jsem narazil i u řady 130. Přepnutí do zadní kabiny OK, ale zpět už to nechtělo. Zatím jsem zkoušel peršing/eso a bardotku, vždy se chovaly maximálně korektně... podezření bych spíše hodil na eng lokomotivy.

Tak konečně mi MSTS jede pod novým MSTS BINem 1.6. Zjistil jsem,že pády mi způsoboval tramvajový trainset a špatně nastavené kabiny, to způsobovalo,že se mi ani MSTS Editor nenačetl a tudíž jsem se nedostal ani do menu. Než se to ošetří,tak jsem si tramvajový trainset přehodil do jiného adresáře a tudíž jej dočasně nemohu používat. Teď už mám všechny kabiny v common.cab přizpůsobené pod MSTS BIN 1.6,které jsem si stáhnul z http://sweb.cz/KarlecJ/Kabiny/Bin%20kabiny.zip ,no ale mám jeden problém s hrací aktivitou.

Dělám aktivitu z Bohumína do Čadce,tato aktivita bude plně kompatibilní s MSTS BIN 1.6, a v Českém Těšíně jsem si na kolej obsadil soupravu jednotku 460 v zeleném skinu tzv. consists. a tuto soupravu pak budu čelně připojovat,tedy žádný posun,jen na tuto soupravu klasicky najedu a v aktivitě musí hráč stisknout TAB pro projetí na červenou. Vlak hráče obsahuje rovněž jednotku 460 ale v jiném zeleném provedení, viz screnshoty ( rozlišení 1024x768 pixelů ).

Pozor, všiml jsem si,že eng soubory v adresáři cd_460 které mají tvar například cd_460028_z.eng nemají nastavené cabview,tudíž když budu chtít se přepojit do jiné kabiny,jiné loco, tak mi to bude hlásit "Selhalo vytvoření kabiny " a pošle mne to k Billovi. Naštěstí jsem tyto eng soubory co obsahují písmeno Z jsem editoval a doplnil jsem cabview 460.cvf.
Takže jakmile přijedu do Těšína a připojím stojící soupravu,tak mohu tuto stojící soupravu ovládat z přední kabiny, přední loco, která musí mít v engu cabview.

No a problém je v tom,že jakmile připojím soupravu,nechám nastoupit a vystoupit cestující a pak soupravou odjedu z nástupiště,tak začne souprava strašně pištět, jako kdyby ta druhá polovina soupravy byla zabržděná. Nevíte,kde může být problém ?

Obrazek 1
Obrazek 2
Obrazek 3
Obrazek 4
P.S. Proč je v Operation panel f9 řídící lokomotíva označena modrou barvou ? A jaký to má pak vliv na přepínání kabin mezi loco ?

Dále jsem zjistil chybu v aktivitě. Nevím proč,ale jakmile dám výkon nulu,vlak hráče se začne sám brzdit, jako kdyby to dělala neviditelná ruka dalšího strojvedoucího. Prostě jedu rychlosti 38 km dám výkon na nulu, a po té začne vlak rychle brzdit,jako kdyby chtěl zastavit. Nevíte co to může způsobovat ?

Naposled editoval moderátor:
Pánové ... číst, číst a číst ... pokud jde o bs, je třeba tuto loko nahradit klasickou s kabinou dokud autoři neupraví loko bs (dosazením cvf) ... Džordž tu psal, že se při přechodu do druhé kabiny vše načítá znovu ... tzn. brdiče se dostanou do polohy, jaké máš u prvního načtení loko ... u většiny českých loko, které mají jako výchozí zabržděnou loko brzdu, tak musíš, pokud máš potřebu skákat mezi kabinami, opět loko brzdu odbrzdit a zabrzdit vlakovou, jak to vyžaduje MStSBin 1.6 ... neboť jak je psáno v návodu a několikrát i zde ve vláknu, při přechodu do druhé kabiny musí být vlaková brzda odbržděná a průběžná (tj.vlaková) zabržděná

Jiří napsal:
Nevím proč,ale jakmile dám výkon nulu,vlak hráče se začne sám brzdit, jako kdyby to dělala neviditelná ruka dalšího strojvedoucího. Prostě jedu rychlosti 38 km dám výkon na nulu, a po té začne vlak rychle brzdit,jako kdyby chtěl zastavit. Nevíte co to může způsobovat ?
Jíří, hlásil jsem stejný problém. S "panťákem" 362-souprava-362.
Zatím nikdo jiný mi jej nepotvrdil.

Petr Novák napsal:
Použil jsem již sestavený consist pro některou aktivitu,kterou,to snad nehraje roli.Na čele je klasický eng,na postrku eng.bs.A je zajímavé,že u různých sestav jezdí souprava někdy dopředu,někdy dozadu,i když je vždy navolen směr jízdy dopředu.Taky někdy svítí světla správně,někdy nesvítí vůbec a ...
Jenže tady může být problém v sestavení toho consistu - pokud spustím něco z nějaké aktivity, můžu se divit, že mi nesvítí světla, nebo projedu šajbu. Na čele je obvykle servis 4. lokomotiva bývá obráceně, souprava bývá naopak, atd. Teď jsem zkoušel 731 s takovým řazením a nedokázal jsem se zorientovat, kde to vlastně mělo mít čumák, takže jsem použil svůj consist

djneon napsal:
Taky to tak dělám, zjistím si, které už byly upravené pro minulou verzi, a pak to jenom překopíruju.... Hele, ale je blbost, abychom to dělali oba, já už mám hotové tyto:

1014
130
183
230
240
242
263
350
362
451
460
471
680

Zbytek si můžeme rozdělit...

Takže milý djneone,

jako autor se ptám, zda jsi četl licenční podmínky pro spoustu modelů, a speciálně pro 451. Asi ne protože je tam výslovně uvedeno, že je zakázáno publikovat upravované součásti modelů bez souhlasu autora. Po stažení a zkontrolování onoho archivu jsem zjistil, nejen že licenční podmínky autora jsou pro tebe pouhý žvást, ale v případě cabu 451 jsi vyrobil nesmysl a zmetek. Proč tomu tak je? Jenom proto, že nevíš že 451 nemá dvě stanoviště ale pouze jedno a nelze takto postupovat. Protože jsi porušil moje licenční podmínky, odnímám ti právo užití modelu 451/452 a žádám tě veřejně o jeho vymazání ze svého trainsetu!

Takže opravdu něco není v pořádku v té aktivitě,jakmile se vlak hráče čelně napojí se stojícím consistem. Po spřáhnutí nemůžu vlak pořádně odbrzdit a když snížím výkon na nulu,vlak se sám začne brzdit.

Na tomto obrázku se hráč nachází na předním stanovišti připojeného consistu viz modrá barva
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts-forum.ic.cz/msts/Screenshots/F9.jpg

Bohužel ať dělám co dělám,není možné odbrzdit na předním stanovišti
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts-forum.ic.cz/msts/Screenshots/F5.jpg

Na tomto obrázku se hráč nachází na předním stanovišti vlaku hráče,tak jak aktivita začínala viz modrá barva [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts-forum.ic.cz/msts/Screenshots/F9_.jpg

A tady lze bezproblému odbrzdit soupravu.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts-forum.ic.cz/msts/Screenshots/F5_.jpg

A tak vypadá celé řazení vlaku 460 po spojení s consistem. Názorně jsem ručně zabrzdil celou soupravu hráče ( červené zvýraznění ),která v aktivitě začíná jako vlak hráče.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts-forum.ic.cz/msts/Screenshots/RazeniVlaku.jpg

Upozornění: pozor na některé kabiny z balíku na adrese http://karlecj.sweb.cz/Kabiny. Nechci se autora úprav dotknout a ani nechci řešit autorská práva, ale i tak jde o úpravu zbrkle polovičatou. Příklad: motor 850 - zkusili jste? - přepnutí funguje, "obrazově" jste sice v zadní kabině, ale koukáte stále původním směrem!!!!

Je třeba postupovat tak, jak jsem to popsal zde na 28 stránce ...

Ale hlavně je třeba postupovat v duchu autorských práv a když už si kabiny upravujete, tak jen pro sebe. Veřejné úpravy ať připraví autoři nebo jimi pověření lidé.

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
Takže milý djneone,

jako autor se ptám, zda jsi četl licenční podmínky pro spoustu modelů. a speciálně pro 451. Asi ne protože je tam výslovně uvedeno, že je zakázáno publikovat upravované součásti modelů. Po stažení a zkontrolování onoho archivu jsem zjistil, že licenční podmínky autora jsou pro tebe pouhý žvást. Protože jsi porušil moje licenční podmínky, odnímám ti právo užití modelu 451/452 a žádám tě veřejně o jeho vymazání ze svého trainsetu!

No vidím, že situace zase začíná houstnout, nic proti autorským právům, ale čistě z pohledu běžného uživatele - o opravách, které poskytne autor tu už bylo napsáno několik příspěvků, ale kde jsou? Budou zveřejněny taky až přijde "správný" čas jako u před rokem avizovaných skinů bobiny nebo 451, které doposud nebyly zveřejněny? Na co se čeká?
Já odborník přes kabiny nejsem (jako asi většina) a MSTS mám už týden mimo provoz a jen čekám, až někdo ty cvf (všechny) upraví. Zatím ani jeden autor tak neučinil, nehledě na to množství kabin bůhví kolika autorů. To jsem asi dojezdil...

Kvůli těmto problémům jsem si už dávno zvykl si všechno upravovat sám. Nezabere to moc času a můžu vesele jezdit dál. :lol:

To Jacek
Vtip je v tom, že v případě 451/452 tato úprava v tomto provedení není funkční a je schopna dokonce v jisté kombinaci způsobovat pády MSTS. Proč, to tady veřejně nebudu probírat, tihle zbrklí upravovači by to stejně nepochopili a odborníkům je to jasné po chvilce zamyšlení. A jenom na okraj, myslíš si, že bych se tě nezeptal pokud bych chtěl cokoliv použí z tvé tvorby?

Nic, necháme toho, aby se tohle vlákno nezaplnilo balastem. O totéž žádám všechny, kteří by měli zájem se bavit o autorských právech při úpravách modelů dál, tak jinde. Díky.

To Jiří: nechtěl byste laskavě zmenšit ty obrázky nebo na ně dát pouze link aby se strány nenetahovala do šířky.

Zbyněk Šemora napsal:
Jiří napsal:
Nevím proč,ale jakmile dám výkon nulu,vlak hráče se začne sám brzdit, jako kdyby to dělala neviditelná ruka dalšího strojvedoucího. Prostě jedu rychlosti 38 km dám výkon na nulu, a po té začne vlak rychle brzdit,jako kdyby chtěl zastavit. Nevíte co to může způsobovat ?
Jíří, hlásil jsem stejný problém. S "panťákem" 362-souprava-362.
Zatím nikdo jiný mi jej nepotvrdil.

Já měl tento problém v con 810+010+010+810. Pomohlo v engu upravit výchozí pozici loko brzdy na 0. Je nastavena tuším na 0,5... To samé jsem měl u 362 .

Miran napsal:
To Jacek
A jenom na okraj, myslíš si, že bych se tě nezeptal pokud bych chtěl cokoliv použí z tvé tvorby?
Vždyť já taky nepíšu, že něco cizího budu upravovat, natož pak zveřejňovat. Ke zvukům jen tolik, že pokud se vyskytla nějaká chyba, tak jsem hned zveřejnil opravu, nebo novou verzi. Nenapsal jsem tam - Čekejte, oprava bude až bude správný čas, možná za týden, nebo za rok a běda tomu, kdo by si to spravil sám.
Svého času tu byl "pranýřován" skoro každý, kdo si něco sám pro sebe upravil a pak se o tom zmínil s odvoláním na autorská práva nebo nejednotnost a teď jsou vlastně k tomu všichni nabádáni, protože jinak to mít nebudou.
Jsem zvědavý, kdo upraví třeba tu kabinu 850 nebo 853 Poslední aktualizace stránek autorů před rokem...

Jak to tu pročítám, taková práce nemá smysl. Na slezinu si připravte notýsky s Vašimi postřehy a tam to dáme dohromady. Má to vše společného jmenovatele. Bude nutné nastavit jednotně výchozí hodnoty všech engů, jinak se nehneme z místa. Ať se to někomu líbí nebo ne, je to stále stejná písnička. Jednotný Trainset a dodržování norem. Kdo si stále myslí, že je to utopie, tak ať na MSTS BIN 1.6 a vyšší zapomene. Doufám, že se tam sejdou lidé, kteří ladění vozidel rozumí.

Ivan.ps napsal:
Zdravim. Chcel som si zahrat novu Tomesovu aktivitu s Bobinou a nainstaloval som si aj MSTS Bin 1.6... Pri nacitani aktivity mi ale vyhodilo chybu, ze "Slehalo vytvoreni pohledy z kabiny". S predchadzajucou verziou MSTS bin som ale s Bobinou nemal ziadne problemy... Vie mi niekto poradit, co s tym mozem urobit???
Máš opravený cvf soubor ?

To Jiří

zrada je asi v té 460, byla tady jedna aktivita, tuším s Laminátkou, kdy se měla odtáhnout porouchaná 460. Laminátka ji sice utáhla, ale byla to robota.

To Jacek

já jsem taky nenamítal nic pokud si to každý upraví pro sebe, ale nesmí se to bez řádného testu a souhlasu autora zveřejnit. Když tam udělá botu, jako se to povedlo u 451, tak má problém pouze on a nešíří se to dál. Toť vše. Howg, domluvil jsem ....

Miran napsal:
To Jiří

zrada je asi v té 460, byla tady jedna aktivita, tuším s Laminátkou, kdy se měla odtáhnout porouchaná 460. Laminátka ji sice utáhla, ale byla to robota.

Dokud se nevyřeší problém s tou 460tkou,zřejmě budu muset si v té aktivitě zajít chuť na spojování consistů,které obsahují pantograf 460.

Ještě si zkusím vytvořit krátkou aktivitu,kde naopak loco 363 odtáhne soupravu 560 a uvídíme,jestli i v tomto případě to bude zlobit. Jak říkám,pokud snížím výkon na nulu,celá spřažená souprava začne brzdit a nebo při odjezdu ze stanice začnou pištět brzdy. :roll:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře