Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Poslední build
http://www.volny.cz/j_vansa/data/Patch1.6.091700.zip
Během noci bych mohl vyřešit i ukládání, takže některé údaje z Manuálu už zítra nebudou platit.

A jedna zajímavost. Pokud tlačíte před sebou soupravu a odpojíte přední loko může zůstat svítit přední loko. MSTS umí jedno světlo a tak pokud ho nepotřebujete na aktivní loko ponechá ho na neaktivní. Stačí ale odpojit řízenou loko, nebo změnit kabinu a lost loko zhasne.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.volny.cz/j_vansa/data/2006-09-17_010548.jpg

Podívejte se prosím i na Manuál a pokud by bylo vhodné něco opravit, doplnit nebo změnit, dejte vědět.

Naposled editoval moderátor:
Skvělá práce, díky Džordži. Kam se bude ze začátku hrabat očekávaný Rail simulator :lol:

Nepřímo to souvisí s Patchem pro MSTS, ale kdesi na webu jsem našel přízpěvek podepsaný "Pracovník fy Mrkvosoft" útočící na legálnost MSTSBin a vyhrožijící právníky této firmy. Pro srovnání uvádím výpis ze zákona 121/2000 Sb upravující tuto oblast.

(1) Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže

a) rozmnožuje, překládá, zpracovává, upravuje či jinak mění počítačový program, je-li to potřebné k užití počítačového programu v souladu s jeho určením, včetně opravování chyb programu, není-li dohodnuto jinak,
b) zhotoví si záložní rozmnoženinu počítačového programu, je-li to potřebné pro jeho užívání,
c) zkoumá, studuje nebo zkouší sám nebo jím pověřená osoba fungování počítačového programu za účelem zjištění myšlenek a principů, na nichž je založen kterýkoli prvek počítačového programu, činí-li tak při zavedení, uložení počítačového programu do paměti počítače nebo při jeho zobrazení, provozu či přenosu,
d) rozmnožuje kód nebo překládá jeho formu při rozmnožování počítačového programu nebo při jeho překladu či jiném zpracování, úpravě či jiné změně, a to ať již sám nebo jím pověřená osoba, jsou-li takové rozmnožování nebo překlad nezbytné k získání informací potřebných k dosažení vzájemného funkčního propojení nezávisle vytvořeného počítačového programu s jinými počítačovými programy, jestliže informace potřebné k dosažení vzájemného funkčního propojení nejsou pro takové osoby jinak snadno dostupné a tato činnost se omezuje na ty části počítačového programu, které jsou potřebné k dosažení vzájemného funkčního propojení.

Posouzení nechávám na vás.

A netýká se to jenom MSTS !!!!

Džordž napsal:
Nepřímo to souvisí s Patchem pro MSTS, ale kdesi na webu jsem našel přízpěvek podepsaný "Pracovník fy Mrkvosoft" útočící na legálnost MSTSBin a vyhrožijící právníky této firmy. Pro srovnání uvádím výpis ze zákona 121/2000 Sb upravující tuto oblast.

(1) Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže

a) rozmnožuje, překládá, zpracovává, upravuje či jinak mění počítačový program, je-li to potřebné k užití počítačového programu v souladu s jeho určením, včetně opravování chyb programu, není-li dohodnuto jinak,
b) zhotoví si záložní rozmnoženinu počítačového programu, je-li to potřebné pro jeho užívání,
c) zkoumá, studuje nebo zkouší sám nebo jím pověřená osoba fungování počítačového programu za účelem zjištění myšlenek a principů, na nichž je založen kterýkoli prvek počítačového programu, činí-li tak při zavedení, uložení počítačového programu do paměti počítače nebo při jeho zobrazení, provozu či přenosu,
d) rozmnožuje kód nebo překládá jeho formu při rozmnožování počítačového programu nebo při jeho překladu či jiném zpracování, úpravě či jiné změně, a to ať již sám nebo jím pověřená osoba, jsou-li takové rozmnožování nebo překlad nezbytné k získání informací potřebných k dosažení vzájemného funkčního propojení nezávisle vytvořeného počítačového programu s jinými počítačovými programy, jestliže informace potřebné k dosažení vzájemného funkčního propojení nejsou pro takové osoby jinak snadno dostupné a tato činnost se omezuje na ty části počítačového programu, které jsou potřebné k dosažení vzájemného funkčního propojení.

Posouzení nechávám na vás.

Džordži, tohle bylo na Pampalinyho stránkách a navíc zcela mimo mísu u úplně jiného příspěvku.......http://www.trainsim.cz/?mod=article&showid=796&query=

Džordži, tohle bylo na Pampalinyho stránkách a navíc zcela mimo mísu u úplně jiného příspěvku.......http://www.trainsim.cz/?mod=article&showid=796&query=

Ano, bylo ale já kvůli tomu neměl klidné spaní. Co kdyby to byla pravda. Praktiky velkého Vildy známe. A mám několik přátel, kterým po vstupu do Mrkvosoftu pravděpodobně vyměnili mozek, přesto že je ze školních let pamatuju jako správný kluky a dneska se s nimi nedá normálně mluvit.
Doufám, že nejsou mezi čtenáři fora.

Martens napsal:

No on si tam "Zástupce fa Microsoft" sám sobě jedním dechem odporuje. Jen ať si zkusí žalobu a sám se nedoplatí Džordžovi za omluvu.
Stejně silně ujel i s tím napadením Zbyňka, který distribuuje výsledek své práce stejně jako autoři všech modelů po celém světě v soulasdu s "pravidly" MS s využitím prostředků MS k tomu určenými.
( To bychom si jinak nemohli navzájem ani sdílet dokumenty word, excel aj. ).

Nechtěl jsem zahajovat další diskuzi na téma "Licence", ale zrovna v tomto tématu to před několika dny zaznělo tak.....
Ale raději testujte.
Ahoj Džordž

Džordž napsal:

Ano, bylo ale já kvůli tomu neměl klidné spaní. Co kdyby to byla pravda. Praktiky velkého Vildy známe. A mám několik přátel, kterým po vstupu do Mrkvosoftu pravděpodobně vyměnili mozek, přesto že je ze školních let pamatuju jako správný kluky a dneska se s nimi nedá normálně mluvit.
Džordži, jediné riziko, které Ti tady (a nejenom tady, ale i ve světě) hrozí od této komunity, je to, že bys pak byl na invalidním důchodu......bo bychom Ti museli samou radostí ruce utrhat.......

Džordž napsal:
No pre mňa majú takýto ľudia (takí, ktorí nevedia, alebo lepšie povedané zabudli odkiaľ prišli, čím boli a akí kedysi boli) cenu použitého toaletného papiera a mali by sa schovať do Ale zas im nepomôže nič iné len pár kýblov ľadovej vody, či poriadne osolená držková ako napr. v prípade fíru čo spomínal p.Šemora.Ale zas sa potvrdilo pravidlo že ak sa scéne začnú objavovať vyhrážky žalobami apod. tak to znamená že "dotyčným" už vrie žlč a že nevedia ako znechutiť prácu fajn ľudom ktorí niečo dokážu a myslím že dôkazom toho že niečo dokázali je "enormný" záujem niektorých jedincov.
Každopádne ja (a určite daľších XXXXX ľudí) pred tebou

A hajzlovým papierom (samozrejme použitým :lol: ) zdar ... :salut:

Džordž (kniha návštěv MSTS Bin) napsal:
Panto už jsem opravil a rychlost servisních vozidel evidentně souvisí s definicí default.wag. Obnov si původní verzi tohoto souboru. V oficiální verzi bude už instalace tohoto upraveného souboru volitelná.

Co všechno ovlivní nové definice v default.wag? Je to celkem důležité, protože podle toho se asi většina lidí rozodne, zda půjde do nového defaultu nebo zůstane u starého. Volitelné instalace bych se skoro bál, neboť aktivitáři s novým defaultem vytvoří aktivity, které lidem s původním defaultem nebudou fungovat. Pokud bude nový default pozitivně ovlivňovat chování dalších věcí v simulátoru, nevidím důvod proč jej nezavést napevno. Přeci jen staré aktivity lze vždy upravit (navíc zprovozněním čekacích bodů nebude potřeba tolika servisů apod.). Stačí jen chtít :-)

Tak si přečti návod. Zajímalo by mě proč si nikdo nečte návod a přitom je to tak jednoduchý. A ještě něco: je to verze 1.6 a ne 1.5.7!

train.msts napsal:
Tak si přečti návod. Zajímalo by mě proč si nikdo nečte návod a přitom je to tak jednoduchý. A ještě něco: je to verze 1.6 a ne 1.5.7!

právě že návod mam přeloskaný až až :(

neotryx napsal:
train.msts napsal:

právě že návod mam přeloskaný až až :(
Návod máš asi z verze 1.6 a kabiny z 1.5.7, takže to chodit nemůže. Kabiny si musíš upravit, v návodu je to popsáno opravdu dost podrobně.

Aháá!!No tak ten problém já měl za to že ty jak jsem stáhl tak už jsou upravené...
Nebyl by někdo ochotný mi je poslat už upravené??Já na tohle upravování vůbec nejsem i ,když to je krásně popsané v návodu,tak stejně nerad bych si tam něco rozhodil :eek:
dyžtak

neotryx@seznam.cz

neotryx napsal:
Aháá!!No tak ten problém já měl za to že ty jak jsem stáhl tak už jsou upravené...
Nebyl by někdo ochotný mi je poslat už upravené??Já na tohle upravování vůbec nejsem i ,když to je krásně popsané v návodu,tak stejně nerad bych si tam něco rozhodil :eek:
dyžtak

neotryx@seznam.cz

Poslal jsem Ti elektrické lokomotivy, diesly zatím nepoužívám.

Pořád to bude zkušební verze i když pravděpodobně již zveřejním patch na webu. V default.wag jsem změnil jen nastavení dvou parametrů a to četnosti výpočtů dynamiky vozů pro "On-track" a Off-track" solver. Všiml jsem si totiž, že častější výpočet zcela nelogicky přispívá k realističtějšímu zobrazení rychlosti při externím pohledu. Teoreticky nižší frekvence výpočtu by měla méně zatěžovat procesor a zobrazení by mělo být plynulejší ale je tomu naopak. Nevím ale, jak tento parametr ovlivňuje další chování MSTS. To ad jedna. Zadruhé, v NK mne upozornili, že default.wag mají již s určitými modifikacemi a patch jim je přepíše, proto ta volitelná instalace. Bude lepší napsat do manuálu co jsem zjistil a ponechat rozhodnutí na uživatelích, aspoň zatím pokud nevíme, co vše bude ovlivněno. U soundcfg.dat byla provedena úprava bez níž nebyly slyšet zvuky neaktivní loko. Ale o úpravě platí to samé jako u předešlého.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře