Aktivity POISON

První část Nex 50228 je dá se říci hotová, je to taková podvečerní projížďka po korytě, zato ranní pokračování po trati 300 už je trochu drsnější.

nex_50228a_006.jpg
Po zastavení v Nezamyslicích přijíždí Os 4076 z Vyškova

nex_50228a_007.jpg
Hned po něm přijíždí trochu nebezpečně Sp 1638 ze Šumperka, nástup cestujích do připraveného Os 3716 do Přerova bedlivě hlídá výpravka.

nex_50228a_008.jpg
Sp 1638 odjíždí směr Brno

nex_50228a_009.jpg
Chvilku po něm opouští stanici i Os 3716 do Přerova

nex_50228a_0010.jpg
a když se 1638 dokodrcá do Ivanovic na Hané, mohu jej následovat.
UPOZORNĚNÍ! Rozestavění traffic vlaků je pouze z testů funkčnosti a bude se ještě upravovat.

nex_50228a_0011.jpg
Přechod na střídavinu proběhl úspěšně

nex_50228a_0012.jpg
Na vjezdu do Ivanovic mě opět vítá výstraha

nex_50228a_0013.jpg
U budovy stojí Sp 1638 do Brna a vedle R 823 do Bohumína a tak musím zase zastavit

nex_50228a_0014.jpg
Oba rychlíky se na stejně dávají do pohybu svými směry

nex_50228a_0015.jpg
A tak musím čekat, než se 1638 dohrabe na půli cesty do Vyškova, abych mohl pokračovat.

Ahoj Poison,
měl bych k tobě jednu prosbičku. Mohl by si dávat výchozí bod cesty blokovacího traficu hned za tebou chtěné blokované návěstidlo? MSTS to zkousne určitě taky a OR nadšenci ti budou velice vděčni, protože tohle odstraní tak 50 procent špatně nastavených návěstidel v cestě hráče.
Jinak děláš velice pěkné aktivity a pěkně se i hrají.

Díky moc

Tak to tě bohužel zklamu, MSTS holt někdy potřebuje na jednokolejce ke křižování servis tam, kde se vám v OR nehodí a to z jednoho prostého důvodu, pokud jej dám mezi blokované návěstidlo a výhybku, zůstanu jako hráč stát o stanici dříve na vjezdu na stůj. Alcapone měl nějakou úpravu servisu2 pro OR, ale nikdy jsem nezkoušel.
Při tvorbě toho Nexu si myslím, že je tam Tebou požadovaný servis všude, je až s podivem co si na trati 300 u Zbyňka mohu jako aktivitář dovolit a, klepu na to nejtvrdší, vše zatím funguje. Snad půjde vše až do cíle a nebudou potíže jako kdysi u R 821.

PS: Díky za chválu, ta je vždy povzbuzující.

Ještě mne tak napadá, že Ti vlastně lžu. Servis2 blokující návestidlo za křižujícím vlakem je na 99% na širé trati, aby nedošlo ke konfliktu s traffic. Nejlepší by bylo napsat, co je OR na servis2 proti srsti, pak by bylo záhodno to řešit úpravou servisu2, který bude mít stejné chování v obou programech.
Dovedu si představit aktivity v Německu, Rakousku, Francii, Ransdorfsku.... Atd. bez servisů, ale nikdy ne tak propracované jako se servisy (velkými pomocníky), kteří jsou pro takové výtvory klíčové.
Prosím teda za všechny aktivitáře, nechť users komunikující s tvůrci OR přednesou k vyřešení problém se servisními vozidly právě tvůrcům, tyto problémy má jistě v malíčku Alcapone a díky vyřešení budou všechny úlohy tvořené pouze na MSTS funkční i tam kde údajně "NENÍ CESTA". ;-)

Zdar, podle mne je potíž, že se míchají hrušky s jabkama. OR se chová jinak a MSTS taky. Na trati se dá křižovat zatím bez potíží proto, že jsem Zbyňkovi posílal spoustu připomínek, když jsem trať při stavbě testoval a v šuplíku mám sposty testovacích aktivit se kterých snad něco v budoucnu bude, podobně jako teď testuji Bohumín až Polom. Přesně jak píšeš, pokud děláš složité zápletky v MSTS, OR bude reagovat jinak, poněvač i traffic se chová úplně jinak a že by už byl rozchozený editor pro OR nevím. Takže buď aktivita pro OR zatím jednoduchá, nebo složitá pro MSTS. Ono totiž tak:
1. OR se stále vyvíjí a tvořit něco pro rozpracované demo je zatím předčasné.
2. Kdyby byl alespoň pořádný editor aktivit, ve kterém by člověk viděl pohyb vlaků přímo v OR a nebyl přesložitělý, podobně jako v editoru MSTS a HLAVNĚ, chce to češtinu, nezlobte se na mne, ale já jsem ještě generace, která anglický jazyk ve škole neměla, rusky umím dodnes :-) a kvůli simu se snglicky učit určitě nebudu. :-)
3. OR je krásná kosmetická záležitost, ale zatím se mi jízda valků jeví reálněji v MSTS.
Dan

Icik, nějak jsem to nepochopil, napiš znovu a srozumitelně. Co se týká servisu2, je uplně stejny jako původní, jen se zvednul výkon, páč OR nesnese malej výkon, to byl a je celej kámen úrazu. Defakto v MSTS má přednost hráč, v OR trafik. Tedy OR vidí celou skladbu mě určeného trafiku a dle toho se zařídí, tedy různé pouštění je jednodušší než v MSTS, kde hlavně na jednokolejkách je fakt piplačka to nastavit. Pák v OR je to o tom, že některým vlakům musím dát maximálně o 1 minutu dříve start, díky zatím nevyřešenému průjezdu návěstí pomalou rychlostí. Tedy zatim skoro všechny mé aktivity se daj projet na OR, tam to hlavně blokujou některé návěsti co se nechtěj postavit, ale už jsem na to delší dobu nenarazil. Bylo to hodně na BP. Jak je to dnes netuším, páč upravuji aktivity na OR pro 321 a tam jsem narazil na jedno návěstidlo v Žilině, které svítí červeně, ale dá se jim projet.
Podotákám, pokud dáš WP hráči OR to vidí a návěstidlu před tebou dá červenou jako u zastávky pokud máš zatrhnuté políčko s vynucováním červené při zastavení s tím, že se návěstidlo postaví nejdříve 2 minuty před odjezdem. Do té doby má úplnou přednost trafik a to vše bez servisu2.

Jde mi o to, že pokud umístím výchozí bod cesty pro servis2 před blokované návěstidlo v OR, tak se mi stalo, že servis2 nechtěl projet právě to návěstidlo před ním. Bylo na stůj a přitom mu v cestě nic nestálo.
Ale pokud mu dám výchozí bod cesty za blokované návěstidlo, tak se servis2 objeví, tím blokne návěstidlo, popojede na WP, pak zmizí po požadovaným čase a uvolní se cesta hráči nebo traficu. To je v OR bez problému.
Všechno nejspíš souvisí s prioritou zabrání vlakové cesty, kde to OR dělá jinak než MSTS jak psal Alcapone.

Nikdy jsem nedával startbod servisu2 před blokované návěstidlo, protože to je blbost, to jsme si včera špatně rozuměli, startbod musí být vždy až za ním, někdy klidně až na trati za vjezdem proti. Jak to funguje v OR nevím neb v něm nejezdím, ale zřejmě má pravdu Alcapone jak píšeš.

Tak teď se ti musím omluvit, aktivita R602 je od Dvacky. Tak sorry.
Tam je totiž po příjezdu na hlavák v Praze servis, který ti má bloknout odjezdové návěstidlo, ale pro OR je výchozí bod před tímto návěstidlem a to je na stůj.

Ahoj,
ano, R 602 je ode mě. Máš pravdu, dříve jsem dával trasu Servisu2 před návěstidlo s tím, že za návěstidlem mu dal WP a poté před vyhýbku dal koncový bod.
Ze začátku mé tvorby jsem myslel, že se to dělá takto a překvapivě mi to i fungovalo. Potom přišla další aktivita na trati 321 a nastal problém a dostal jsem již radu, jak správně blokovat hráče se Servisem2 a od té doby jej používám s počátečním bodem na koleji hráče a nebo někde na trati ve směru trasy hráče.

Omlouvat se nemusíš, hlavně, že jsme se domluvili. dvacka se servis2 naučil používat tak jak je třeba a to je jen ku prospěchu věci. ;-)

Servis jsem si v aktivitě opravil a šlape to jak má i pod OR. Jen časové události jsou dělaný pro "rychlejší" MSTS. Ale to souvisí s akcelerací vlaku, kdy ta v OR trvá déle - ale to si můžu vyladit v engu. :-)
OR nemá se servis 2 žádný problém. Vše funguje jak má, jen se musí dodržet pravidlo s výchozím bodem za blokovacím návěstidlem.

Nemáte někdo v paměti, kdo je autorem ČSD skinů Bpjo, pokud si dobře vzpomínám byl to skin na nějaký německý model, v balíku není žádné Read Me a já bych je chtěl použít v aktivitě.

poi_8607_002.jpg
poi_8607_005.jpg

Nemáte někdo v paměti, kdo je autorem ČSD skinů Bpjo, pokud si dobře vzpomínám byl to skin na nějaký německý model, v balíku není žádné Read Me a já bych je chtěl použít v aktivitě.
To bol a je nikto iný než sám veľký mistr skinovacej a modelárskej mágie Pikku.

Back
Nahoře