Aktivity POISON

Otevřeš si consist, kde máš řádek MaxVelocity ( 27.77778 0.59893 ), zvýrazněné je jeho maximální rychlost v MSTS v mílích a tu změníš. Jak vidno tak žabotlam ti víc jak 50 km/h nepojede, což je blbost, tedy jsi to změníš na skutečnou maximální rychlost soupravy.

Josko tak jsem consistu toho vlaku přepsal MaxVelocity z 55,55556 na rovných 100.00000 a uvidíme, jaké budou závody ;-)
Matně si vzpomínám, že jsem tento problém řešil u EC 177 kde jsem z Brna do Břečky závodil s Pendolinem, ale zda jsem tomu klopidlu měnil tuhle hodnotu už v hlavě děravé nemám.

Tak jsem déšť ponechal a poklidná hodinová aktivita ranního rychlíku z Čáslavi do Prahy Libně s Dodovou Najbrtí 362.161 je ke stažení. Malé doporučení pro hráče, z Kolína volně, žádné závody pěkně pijánko maximálně 130. ;-)

Díky Miranovi, který vydal vozy Bpjo jsem mohl vypustit jednoduchou aktivitu osobáku, který je veden historickou soupravou u příležitosti Regionálních dnů Pražské integrované dopravy, které proběhly loni jeden zářijový víkend. Jedná se o první část v úseku Masaryčka Č.Brod, na kterou naváže obrat 8604, který je v přípravě.

Zdravím chlapci, dělám na jednom nákladu a mám ze začátku postrk, který se na mě navěsí, ale 751 nechce tlačit a přijde mi, že se jen veze. Dá se nějak nastavit eng, aby byla loko postrková a opravdu pomáhala? Jedná se o Čoudovu ZSSKC 751.035. Díky za rady.

To záleží na tom, co je hráčova vlaková lokomotiva, ta totiž posílá přes simulátor postrkové jen procentuální hodnotu požadavku tahu. Pokud je tady na vedoucím místě "naladěná" elektrika, která se rozjíždí s malými procenty, ale velkou silou (podle Ametru), nebudou si rozumět. Rozumí si spolu jen mašiny stejně laděné nebo "pikovláčkového" nastavení - default.

Vlaková je ZSSKC 240.001, která je u Hekla.
Jsou to dvě naprosto odlišně laděné mašiny. Buď použít vepředu i vzadu stejné a pak to bude fungovat bezproblémově nebo použít jiné v defaultním nastavení. Ani ta zscs_751035 není default ( zsskc 751 od čoudy neznám ) a má vnucenou charakteristiku - ovšem jinou než elektrika.
Všechny lokomotivy ve vlaku přebírají stejné procento, které nastavuje vlaková lokomotiva hráče ( motorové a řídící vozy taktéž ).

Díky za radu, zkusím dát stejně laděnou laminu a uvidím.

EDIT:

Šlo by tu barču naladit stejně a vytvořit eng k aktivitě?

Šlo by tu barču naladit stejně a vytvořit eng k aktivitě?
Motorovou nejde naladit stejně jako elektriku, přestože má elektrický přenos výkonu.

Motorovou nejde naladit stejně jako elektriku, přestože má elektrický přenos výkonu.
Ještě se dá použít jedno humpolácké řešení tím, že se na obou mašinách vypnou skluzy. Mašina pak bude táhnout nejvýše silou odpovídající její adhezní hmotnosti, takže mohou mít obě svých 100%. V kabině ale budou budíky někde za rohem. Něco za něco - laděnka ohnutá k defaultu.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře