Aktivity POISON

Ahoj Dane, i já tohle vím. Tu krátkou větičku bych však do té Poisonovy aktivity doplnil.

To je zajímavý, mě se tohle stává když čekám na zelenou u návěstidla, soupravu mám odbržděnou, ale mašina je zabržděná na přídavnou brzdu. Když nechám zabržděnou celou soupravu a na přídavnou nesahám, tak se to většinou povede a zelená naskočí. Ale jestli to funguje i na jiných PC nevím.

Šnek napsal:
To je zajímavý, mě se tohle stává když čekám na zelenou u návěstidla, soupravu mám odbržděnou, ale mašina je zabržděná na přídavnou brzdu. Když nechám zabržděnou celou soupravu a na přídavnou nesahám, tak se to většinou povede a zelená naskočí. Ale jestli to funguje i na jiných PC nevím.
Ahoj. Jak u které soupravy. Například nejlepší jsou parní mašinky od Pikka. Poněvač jak známo se malinko pohupují, tak zelená vesměs skočí vždy. Takže vše má své pro a proti. No a k těm hláškám, já například po zastavení dám pokec z výpravčím, posunovačem a do závorky dám: "pokud vám do xx:xx:xx nenskočí volno škubněte vpřed". Hlavně u nákladních vlaků, kde není tabulka jř.

No Pavlíku, ty takový znalec ses nechal od MSTS nachytat? :) Být to nějaký cizinec nebo začátečník, tak bych to pochopil, ale ty? Na jakém BIN to jedeš? Hlavně, že ses z Petrovic dostal. ;)

Na doporučeném BINu. Teď jsem za Zábřehem, tam už mám lehce zpoždění. Nástup a výstup cestujících proběhl v Zábřehu vskutku bleskově :D. Snad 7 vteřin. S těmi odjezdovými návěstidly je to podobné v této aktivitě i u jiných stanic, ale ne u všech.

Ale dobrá tedy. Už to řešit nebudu :D

Ještě že nemá ten Taurus aktivovánu záchrannou brzdu při překročení rychlosti. Skrytá návěstidla na odjezdu ze stanic mi snižují maximální dovolenou rychlost, pokud je tam něco jiného než volno, a vlakovému zabezpečovači se to nějak nelíbí :roll:.

Pavlík napsal:
S těmi odjezdovými návěstidly je to podobné v této aktivitě i u jiných stanic, ale ne u všech.
Zajímavé, servis mi končil vždy zhruba půl minuty před odjezdem dle JŘ a nikde se mi nestalo, že by zazněl hvizd a já měl na odjezdovém ještě stůj. Pokud to tedy jedeš na 1.7.1022 je zajímavé, že se servis chová každému jinak. :roll:

Tak už i já jsem dojel zdárně do cíle.

V Třebové vpravo odstavené najbrt vozy Bdmtee se mi načetly, když jsem byl u nich. Asi jedu jako blázen - jestli jsem měl minutu náskok? Jinak vše ostatní v ČT bylo ok.

V Brandýse máš odstavené vozy přes přejezd. Měly by být rozpojené, aby mohl být přejezd volný.

Vlak, co potkávám v Kolíně (červený Taurus), má sběrač nastaven výš než jsou dráty TV.

Dále v reále je zakázáno jet na zadní sběrač, pokud vezu naložené autovozy. Lze to v MSTS nějak ošetřit? Pamatuju si, že existují (existovaly) engy loko s indexem "ps".

Snad jsem ti to moc nezkritizoval, ale to je u mě síla zvyku. Holt tester aktivit...

Ale zajel jsem si parádně :cool:

Pavlík napsal:
V Třebové vpravo odstavené najbrt vozy Bdmtee se mi načetly, když jsem byl u nich. Asi jedu jako blázen - jestli jsem měl minutu náskok? Jinak vše ostatní v ČT bylo ok.
V Brandýse máš odstavené vozy přes přejezd. Měly by být rozpojené, aby mohl být přejezd volný.
Vlak, co potkávám v Kolíně (červený Taurus), má sběrač nastaven výš než jsou dráty TV.
Dále v reále je zakázáno jet na zadní sběrač, pokud vezu naložené autovozy. Lze to v MSTS nějak ošetřit? Pamatuju si, že existují (existovaly) engy loko s indexem "ps".
Snad jsem ti to moc nezkritizoval, ale to je u mě síla zvyku. Holt tester aktivit...
Ale zajel jsem si parádně :cool:
Vozy v Třebové vypustím dříve, Brandýs mám dokonce v poznámkách po testu, ale asi se chyba vloudila, s Taurusy je to těžké, zkusil jsem použít verzi AT a stejně jel na zadní smeták, traffic holt jen takto, protože mám trolej vypnutou, výšky sběrače jsem si nevšiml (ostatně je to i v read me k Taurusům) a ta AT verze tam již zůstala. :eek:
Engy s ps nebyly potřeba takže se z TBP vyhodili stejně jako rv verze, což je ovšem škoda.
Díky za recenzi po projetí, chyby opravím včetně těch Petrovic. ;)

Naposled editoval moderátor:
Tak teď jsem projel Portáše a k němu nemám, co bych dodal. Snad jen 2 drobnosti.

Přestup v Olomouci na Mojmíra se mi zdá moc divoký. Mojmíra bych ve stanici ještě alespoň půl minutky pozdržel.

A Drahotušská spojka se už nepoužívá pro jízdu od Lipníka pro vlaky, které směřují na trať 280?

Pavlík napsal:
Tak teď jsem projel Portáše a k němu nemám, co bych dodal. Snad jen 2 drobnosti.

Přestup v Olomouci na Mojmíra se mi zdá moc divoký. Mojmíra bych ve stanici ještě alespoň půl minutky pozdržel.

A Drahotušská spojka se už nepoužívá pro jízdu od Lipníka pro vlaky, které směřují na trať 280?
Používá, ale v praxi může být někdy všechno úplně jinak.

Tak Hukvaldy zveřejněny, tato část 321 mě potrápila za dost, všude se staví(stavělo) tak jsem to tak lehce pojal, trasa navatovaná, i tak si myslím, že to klaplo slušně. Úloha je jednoduchá takže přeji pěknou zábavu. ;)

I zde děkuji tvůrcům celého finále ÖBB RailJet za poskytnutí modelu ke tvorbě preview aktivity, která měla být původně v podání EC 379. Nakonec došlo na kompromis a díky tomu vznikla futuristická úloha vlaku EC 172 Vindobona v úseku Břeclav - Praha. V aktivitě neměl být původně použit traffic vlaku společnosti RegioJet, který měl mít smutný konec s krachem společnosti a to kvůli nedostupnosti modelů což se díky skvělé dílně pro MSTS podařilo eliminovat na polovinu a v úloze jsou použity origo vozy ÖBB, které RegioJet koupil od rakouských drah. Doufám, že mě nepotká stejná smůla jako u předchozí aktivity a všichni projedou celou úlohu bez potíží. Nakonec prosím o přimhouření oka nad angličtinou, která provází celou úlohu k českým textům ve zobrazených zprávách. Nezbývá než popřát pěknou jízdu a Všem uživatelům hodně štěstí do Nového roku.

Vašku, mám problém s Hukvaldy, stanice Třinec odjezdové návěstidlo svítí stále červeně, a v 19:20 už mi to přijde opravdu divné, kde pak je problém?
Opravdu tam mám tak dlouho stát?
Přidávám screen:

trinecma6w9.jpg

Takže jsem ten náklad i servis ze Třince vysmýk a hodil to pod původní odkaz na web, snad to tedy všem už půjde ok a nebude se to opakovat v Mostech, kde je něco podobného. :roll:

poison napsal:
Takže jsem ten náklad i servis ze Třince vysmýk a hodil to pod původní odkaz na web, snad to tedy všem už půjde ok a nebude se to opakovat v Mostech, kde je něco podobného. :roll:
Takže přeinstnu aktivitu, dám jí od znova a už to půjde?
Nebo můžu ze savu?

trucker1245 napsal:
poison napsal:
Takže přeinstnu aktivitu, dám jí od znova a už to půjde?
Nebo můžu ze savu?

Znovu, ikdyž on by ten save ani nefungoval...

Při pokusu o spuštění Vindobony se mi při načítání objeví: Nelze najít soubor CD_Bdmtee.s a pak sposta dalších podobných hlášení - Chybí Global\Textures\CD_Bdmtee_2.ace
3.ace....atd

Vrať si v TS vše zpět do MSTS, vozy Bdmtee jsou v Břeclavi jak odstavené tak na osobáku.

Back
Nahoře