Aktivity POISON

poison napsal:
K tomu obrázku, nechápu tvůj nápad s posunovačem, jede po vedlejší koleji než přijede hráč a dojde na obrat zpět, takže by neměl nikomu překážet. ;)
Příčina proč neuložíš hru po vajetí z aktivity. Zjištěno, že to musí dělat nějaká trasa mezi Letohradem a Lichkovem. V Letohradě jem vlastně hru vypnul, nahrál a ukládal dále. Avšak při stejném pokusu v Liichkově, Load a pokus Save, okamžitý pád MSTS. Pisone, zkus si tu aktivitu zajet a v Lichkově aktivitu ulož, vyjeď do nabídky MSTS, znova nahrej a zkus uložit a uvidíš co se stane, o tom sem dávám ten obrázek, co může být příčina, MSTS se nelíbí to, že odjíždíš z koleje opačným směrem, než mizí posunovač.
Dan

No vrazit tam posunovači reverz takový problém není, ale jet to znova nebude dobrý nápad, snad jedině nějaký test z Letohradu s traffic z úlohy.

Teď mě napadá, mohlo by to způsobovat i to, že nelze při jízdě zpět do Letohradu odentrovat odjezd v Mladkově?

poison napsal:
Teď mě napadá, mohlo by to způsobovat i to, že nelze při jízdě zpět do Letohradu odentrovat odjezd v Mladkově?
Ne ne, toto dělá vždy nějaký traffic, i blbě postavený traffic hráče v poměru k jiné trase. Já se s tím setkal už mrtě krát a pak nastala pakárna najít úsek kde a testovat jak idiot. Dokonce když si uděláš testovací trasu za onen kritycký úsek, dám ti příklad v této aktivitě, by jsi udělal trasu z Letohradu II a kritické místo by bylo v Lichkově, tak ti sim při Load a Save nespadne. Právě tak se dělo na Zlatohorce, kde mi to padalo tak samo a pak jsem přišel na to, že to dělá i to, když umístíš vyčkávací bod na tankovací bod, nebo příliš blízko k němu. Prostě je to nějaká debilní anomáli MSTS.:D V případě té Zlatohorky jsem to posílal několika testrům a padlo to všem. Jinak proč nejde "zaentrovat" v Mladkově, to jsem taky jaksi nepobral.;)
Dan

V Letohradu na koleji s tankovacím bodem startuje sólo 854, která se pomalu došourá na WP za skryté návěstidlo za Lanšperským zhlavím a end bod končí ještě před vjezdovým klackem od Dobrouče.

poison napsal:
V Letohradu na koleji s tankovacím bodem startuje sólo 854, která se pomalu došourá na WP za skryté návěstidlo za Lanšperským zhlavím a end bod končí ještě před vjezdovým klackem od Dobrouče.
Jo, ale nemáš tam vyčkávací bod, tak si myslím, že spíš to dělá to, že posunovač v Lichkově mizí opačným směrem, než odjíždíš ty, proto bych zkusil dát revers ke konci trasy a hned za ním koncový bod. Ale jak jsem psal, je to pakárna a může to dělat cokoliv mezi Letohradem a Lichkovem, pak se musí testovat jak u blbých.:D Nic neřeš, mně zas nechce vjet traffic do Brna, nelíbí se mu délka soupravy, když tam dám 810 tak tam vjede a když tam dám soupravu rychlíku, tak mi vytuhne před výhybkou.:D

Ahoj,
pánové nerad se Vám do toho pletu, jste oba mistři aktivit, klobouk dolů.
Ale, čistě ze soukromého zájmu, mě tam něco neštimuje!

Dane, ptáš se, kde sehnat bin 1.7.0022, a řešíš problémy, které já jsem nepostřehl. Píšeš, že problém postrku je v údajném špatném engu loko, že binem to není. Já jsem to jel s aktuálním engem, a (jak jsem už psal výše) nejelo to pod binem 1.7.081920. Po přepsání binu se aktivita chovala korektně. V Lichkově jsem normálně uložil, vypnul a znova načetl (kvůli zvukům Zamráči, které se chovaly divně, při volnoběhu furt řvala naplno - pak mi došlo, že se vlastně jedná o traffic, takže chyba bude asi v ladění, resp. ve vlastním MSTS), takže si myslím, že chyba je právě v té verzi binu.

To, že v Mladkově nejde odentrovat odjezd, mě ani nepřekvapilo, neboť podle jízdního řádu je příjezd při cestě do Lichkova a odjezd při cestě zpět - podobně jako v dalších stanicích.

Mě zmátly tato věci:
1) Při odjezdu z Hradce zůstala viset 40km/h - odjezdové návěstidlo je vizuelně sice skupinové, ale umístěné u vedlejší koleje. Tím pádem jako odjíždím proti Stůj, ale ve skutečnosti z koleje bez návěstida jako posun a tu čtyřicítku mi smaže až první hlavní návěstidlo. (Dalo by se ošetřit zneplatněním návěstidla rozkazem a pomalou jízdou, nebo odjezdem z jiné koleje)
2) V Letohradě člověk neví na čem je. V reálu budiž, v případě MSTS by možná stálo za to upozornit hláškou o pobytu, protože člověk neví jestli třeba nepřijel pozdě, apod.
3) Při cestě zpět z Lichkova jsem nevěděl, kde stavět a kde ne. Podle JŘ teoreticky všude, ale přitom se jedná o spěšňák, v případě že nejdou odentrovat pobyty člověk neví na čem je.
4) Zvuky Zamráči jsem už zmínil.

Nicméně se mi to moc líbilo - tedy hlavně první část. Problém byl zpočátku v tom, jak vychytat výkon dvojčete, aby se postrk nedostal do skluzu, ale pak už to šlo.
Jo, a když jsem vezl zpátky Sp, tak to nějak nechtělo brzdit. Což samozřejmě nedávám za vinu autorovi aktivity.

Mějte se fajn, Tom

Tom Kanka napsal:
Ahoj,
....Dane, ptáš se, kde sehnat bin 1.7.0022, a řešíš problémy, které já jsem nepostřehl. Píšeš, že problém postrku je v údajném špatném engu loko, že binem to není. Já jsem to jel s aktuálním engem, a (jak jsem už psal výše) nejelo to pod binem 1.7.081920. Po přepsání binu se aktivita chovala korektně....
Mějte se fajn, Tom
Ahoj.
Ne ne, to jsi špatně pochopil, já nepíšu o špatném engu z webu, já jsem psal, že jsem měl model před vydáním na webu a eng nemusel být doladěn, po smazání z trainsetu a instalaci mašinky stažené z webu od Jardy jsem to začal stíhat a mašinka začala zabírat v pohodě. (zvuky jsou chyba MSTS) A jel jsem to pod binem z DVD BP. Ten další průšvih, co jsem tu zašal rozebírat byl problém pozdějšího zjištění, praávě, když jsem v Mladkově nemohl zaentrovat a vrátil jsem se na sejv v Lichkově a chtěl jsem znova uložit a "bum" MSTS se okamžitě poroučel.
Dan

Jo tam mě to také padlo, proto jsem to pak jel na jeden zátah a krutě nestíhal, navíc se modlil, aby mě to nespadlo, jako to poslední dobou padá.
Slezského případu by stačilo a mám dojem jsem to psal zbyňkovi, že je tam třeba dát rušičku, jinak jezdím bez živáku, tak jsem to hnal. Týniště je bohužel díky tomu angličáku na prd, tam se holt muší spekulovat a občas to výjde špatně.

Dan J. napsal:
.... když jsem v Mladkově nemohl zaentrovat a vrátil jsem se na sejv v Lichkově a chtěl jsem znova uložit a "bum" MSTS se okamžitě poroučel.
Dan
Máš recht, já jsem měl poslední save v Lichkově a loadoval jsem tam bez pádu. Ale padák nastal, kdykoli jsem chtěl uložit později.

Já jsem 63901 projel v pohodě až před Ústí n/O, tam je na vjezdu červená a do stanice mi to pustit asi deset minut vůbec nehce.

Venco koukni prosím tě na R 629 Portáš, v Moravanech mě dojede pendolíno, které mě podle všeho má předjet, to se však nestalo, naopak mi to odblokovalo cestu.

Týýý brďo tak teda já, vůbec si to nevybavuju, ale prohlídnu to, je to už po update trati.

Díky Venco, já jsem to jel na dvou binech, nejdříve na 1.8.052113 a pak na 1.7.10222 a vždy stejný výsledek.

Přece nejsem žádná píča z karibiku, která by otravovala debilníma kecama ne???

:D teď jsem bez PC, reinstal W7 a pak budu muset napchat sim zpět, takže příští týden snad najdu chvilku.

Přátelé potřebuju pomoct, po reinstalu W7 jsem nainstaloval MSTS, narval tam vše ze zálohy a normálně jezdím, ale z apk se mi aktivita kopíruje namísto do hry tak do C:...../AppData/Local/VirtualStore. Vše jsem spouštěl jako správce jako vždy. Co s tím provést? Nechce se mi to hledat, díky za radu :cool:

Back
Nahoře