Stažení Trainsetu BP

Pajavlaky

Průvodčí
Nemohl by se ze všech vozidel, která jsou zařazena v Trainsetu BP a jsou samostatně ke stažení u pana Šemory udělal jeden velký archiv, který by se dal z netu stáhnout jednorázově? Já má například Trainset někdy z července 2005 a protože jsem nevěděl, že se musí pořád sledovat a doplňovat stahováním z netu, mám ho teď ve velmi mizerném a neúplném stavu. Myslím, že by to pomohlo nejenom mě, ale i ostatním. Těch 400 Mb si jednorázově stáhnu snadno, ale je zbytečně složité a zdlouhavé stahovat si každý vůz či lokomotivu individuálně. Tento archiv by byl na webu pochopitelně ke stažení i s jednotlivými aktualizovanými položkami. Akorát by se musel třeba 1x do měsíce aktualizovat upravenými a přidanými vozdidly. S tímto bych mohl pomoci. Bylo by výborné, mít zase vše OK a moci jezdit bez problémů aktivity s trafficem. I když jsem si samozřejmě vědom toho, že vina se stala na mé straně.

Mohl bych pomoci z aktualizací toho hlavního archivu, ne s trafficem. Tvorba stejně jako využívání aktivit s trafficem je pro mě věc velmi vzdálená, protože ten Trainset to nepovolí.

Kdy bude ten Trainset kompletně předělán? Nešlo by alespoň udělat nějaký archiv z tohoto období a ten nechat pro neznalce jako jsem já a po čase ho smazat aby nezabíral na serveru místo? Myslím, že lidí s podobným problémem je víc, a že bychom alespoň do přestavby Trainsetu mohli MSTS využívat.

Já mám ten prostor pochopitelně připravený (prozatím asi 5GB místa) a na rozdíl od Pajavlaky vím, co měl Bob57_cz na mysli s tím traficem, zde žádný problém.
To místo je připravené od ledna, pan T. přislíbil, že tam zveřejní svůj trainset, jenže nějak to usnulo. Tak vám nevím, co s tím. Držet prostor a prozatím v podstatě prázdný a nebo co dál ??? Prozatím tam je jen toto: http://msts.sinus.cz/
Karel

Naposled editoval moderátor:
No nevím. Pokud mám neúplný trainset, nemůžu bezproblémově provozovat aktivity s trafficem. Jinak už si ty vozidla jednotlivě stahuji. Pořád výhodnější než si nechat kvůli Trainsetu poslat celou trať znovu

ok1dnh: Co jsem nepochopil? Přece je stanovaný Trainset BP a když ho budu mít kompletní, půjde mi drtivá většina aktivit bez problémů na první spuštění.

Nejde zde o to, že Trainset má nějaký vliv na funkčnost traffiku, ale o to, že aktivita s traffikem má daleko více použitých vozů, mezi nimiž se téměř vždy najde problémový.

msts.sinus.cz

Karel má pravdu.Pan T. slíbil dodat svůj trainset a z některé již upravené vozy nejenom co se týká značení,ale i vlastností jsou umístěné na webu msts.sinus.cz .Nic neusnulo,ale je to celé pořádné dilema a má to však několik podstatných háčků.

-Značení je upraveno dle jednotného systému u včech vozů a lokomotiv,nicméně nemá nic společného s dosavadně používaným chaotickým označením vozů a lokomotiv v trainsetu BP.

-Chybí a nebo je zde zřejmá neochota autorů modelů k tomu,aby byl vydán jejich souhlas ke zveřejnění jejich modelů v jiném než původním značení.Respektuji záležitosti týkající se autorství a proto bez tohoto souhlasu nelze tyto modely v pozměněném značení vystavit ke stažení na web.

-Další a dosti problémovým tématem jsou vlastnosti jednotlivých eng a wag souborů.V podstatě kromě několika desítek modelů vystavených třeba u Ppooolllla není nic finálně upraveno a neustále se vymýšlí nové a nové formy nastavení,aby to nejlépe odpovídalo realitě.Ano souhlasím s tím,že v msts je reálné chování u modelů potřeba nastavit.

Bohužel ke smůle jednotlivců scény msts jsou to úpravy,které zůstávají ve většině případů pod pokličkou neveřejné a jsou určeny jenom uzavřenému kruhu lidí s odkazem,že se to vše stále připravuje a testuje.Pokud by někdo z lidí co se věnují ladění vydal finálně upravené eng(+sd) a wag(+sd) soubory bez ohledu a podmínek k tomu jak budou případně pro další použití přeznačeny není problém vystavit na web téměř vše a v jednotném značení.

Do chvíle než budou finální verze eng a wag souborů jednotlivých řad vydány mohu nabídnout jen to co je nyní k dispozici,ale upozorňuji na skutečnost ,že to nebude zcela jistě dle názorů některých jedinců odpovídat nynějším trendům a zase přijdou na řadu hlasy o tom,proč se zveřejňuje něco co nemá upravené vlastnosti a podobně.

Na základě názorů,které jsou zveřejněny v tématu Trainsetu a nebo v této diskusi vyplývá,že běžný uživatel by nejradši měl ke stažení finálně nastavené modely a není ochoten stahovat polotovar,který by musel později upravovat podle nových trendů,ať už jenom z lenosti nebo u začátečníků z neznalosti struktury trainsetu.

-A co teď???Vydat u Karla na webu jednotně,ale od trainsetu BP v dnešní době odlišně označený trainset ** s tím,že se podle nových trendů budou zveřejňovat úpravy nebo nevydávat nic a to co tam je k dispozici odstranit a nechat tento volný prostor pro umístění Zbyňkova trainsetu BP,aby jej mohli uživatelé stahovat najednou??????O tom by měl rozhodnout uživatel a tak zde nebo v tématu trainsetu můžete vyjádřit své názory.

** (con a act soubory jednotlivých aktivit jak pro BP,ale i pro 321 mohu dodat v tomto značení)

PS: Na msts.sinus.cz je toho připraveno více než ty dvě jednotky 451 a 452,ale prozatím je to "neviditelné".

Re: msts.sinus.cz

T napsal:
-Další a dosti problémovým tématem jsou vlastnosti jednotlivých eng a wag souborů.V podstatě kromě několika desítek modelů vystavených třeba u Ppooolllla není nic finálně upraveno a neustále se vymýšlí nové a nové formy nastavení,aby to nejlépe odpovídalo realitě.Ano souhlasím s tím,že v msts je reálné chování u modelů potřeba nastavit.

Bohužel ke smůle jednotlivců scény msts jsou to úpravy,které zůstávají ve většině případů pod pokličkou neveřejné a jsou určeny jenom uzavřenému kruhu lidí s odkazem,že se to vše stále připravuje a testuje.Pokud by někdo z lidí co se věnují ladění vydal finálně upravené eng(+sd) a wag(+sd) soubory bez ohledu a podmínek k tomu jak budou případně pro další použití přeznačeny není problém vystavit na web téměř vše a v jednotném značení.
Pane T., můžete přesně uvést, o které eng soubory jde? Můžete být trošku konkrétní? Chcete si riknout to, že se pustí ven rozpracované engy s tím, že jejich jízdní vlastnosti nejdou dokonalé a budete odpovídat na mraky požadavků a stížností, že se to nechová tak či onak?

Jak tu psal mockrát PPoollll, vyladění jednoho engu pro jednu řadu není otázka jedné hodiny nebo jednoho večera tak, aby se to sfouklo za týden....

T: pokud nebudeš spolupracovat, tak děláš zbytečnou práci. Trainset BP je kolektivní práce, nikoli diktát jednotlivce. To je nutné si uvědomit.
Dal jsi tomuto systému základy v dávných dobách asi před rokem a půl, kdy jsi ještě komunikoval, jenomže čas se nedá zastavit a musí se jít vpřed.
Hodně věcí doplňoval Michal Tuček, něco dodal David Hájek, nesymetrické vozy přepočítával Honza Ungrman a nepřímá spolupráce je s Ppoollllem, kdy s jeho svolením bylo použito jeho vyladění. Já pak tohle vyladění přenesl do všech příbuzných vozů. Zbytek jsem přepočítal a dosadil Ppoollllovo nastavení brzd. Mimo toho samozřejmě stavím trať. Takže pokud nemíníš spolupracovat, tak budeš vždy krok vzadu.

ok1dnh napsal:
Já mám ten prostor pochopitelně připravený (prozatím asi 5GB místa) a na rozdíl od Pajavlaky vím, co měl Bob57_cz na mysli s tím traficem, zde žádný problém.
To místo je připravené od ledna, pan T. přislíbil, že tam zveřejní svůj trainset, jenže nějak to usnulo. Tak vám nevím, co s tím. Držet prostor a prozatím v podstatě prázdný a nebo co dál ??? Prozatím tam je jen toto: http://msts.sinus.cz/
Karel
Karle, jestli není problém, tak Ti pošlu aktualní exáč téměř dvě giga s Trainsetem, ale vejde to na tu adresu, kam jsi mi dal přístup? Jinak opravdu nestíhám, kdybych se měl piplat s každým solo vozidlem, tak nedělám nic jiného a jak je čas drahý Ti vysvětlovat nemusím.

Zbyněk Šemora napsal:
PS: Na msts.sinus.cz je toho připraveno více než ty dvě jednotky 451 a 452,ale prozatím je to "neviditelné".
Kde jsi k tomuto přišel? Pokud jsi udělal vlastní skin a ví o tom autor modelu, je to OK, ale jinak o novinkách by měl informovat autor. A mám pocit, že venku ještě nic není, ohledně této jednotky bych byl asi mezi prvními, kteří by něco věděli. Vím jen tolik, že se něco připravuje.
Ale pokud chceš do kolektivu tvůrců MSTS musíš spolupracovat.
Takže zatím klídek.

Zbyňku to je v pořádku, ty 451 a 452 je zrcadlo toho co máš u sebe. A je to přesně podle lic. podmínek a dohody na slezině.

Zbyněk napsal:

Kde jsi k tomuto přišel? Pokud jsi udělal vlastní skin a ví o tom autor modelu, je to OK, ale jinak o novinkách by měl informovat autor. A mám pocit, že venku ještě nic není, ohledně této jednotky bych byl asi mezi prvními, kteří by něco věděli. Vím jen tolik, že se něco připravuje.
Ale pokud chceš do kolektivu tvůrců MSTS musíš spolupracovat.
Takže zatím klídek.[/quote]

No nechápu co jsi Zbyňku tímto textem myslel.Ke stažení jsou u Karla pouze dvě složky s modely pantografových jednotek řady 451 a 452 od Mirana.Nejedná se o žádné skiny,ale o původní Miranovu práci a sám autor dal svolení k vystavení na tomto webu.

Víš já nikomu trainset nevnucuji a nesnažím se,aby nahradil Tvůj trainset BP.To v noci byla jen polemika a reakce na to,že někde dále v této diskusi bylo zmíněno mé jméno.To co je nakopírováno a bylo označeno mnou jako neviditelné je vlastně to samé co jsi udělal Ty.Vyladěné vozy ,ale v odlišném a hlavně jednotném značení,takže se neboj o to,že nejdu s dobou.

Mirane OK, já to špatně pochopil, nevěděl jsem, že na msts.sinus.cz jsou jen tyto jednotky. Ty jsem Karlovi dodal já a na slezině to bylo přece takto dohodnuto. Na vysvětlenou, na tuto adresu měl právě trainset kopírovat T, jenomže to bylo mimo konzultace, takže s BP to nemá nic společného.

Zbyněk a all

Myslím,že tuto diskusi můžeme uzavřít.Já se nechci s nikým hádat a dohadovat o tom co je nebo není lepší.Domluvte se s Karlem a zcela klidně místo mé práce nakopírujte na web trainset bp ať je možné ho stahovat celý a bude klid.Nic víc nic míň.

Mě nejde o nic jiného než o to, aby se navazovalo na započatou práci a ne začínalo od píky vždy znovu.
T mi asi před třičtvrtě rokem napsal, že se svou činností do MSTS končí. V té době jsem převzal od Ppoollla některé jeho vozy a začal používat složku "vozy" pro jeho zvuky. A takto jsem to předělal téměř u všech vozů v Trainsetu. V nedávné době jsem si z msts.sinus.cz namátkově stáhnul některé věci od T a samozřejmě má zvuky původní v adresáři Sound MSTS, atd. Zkrátka pokud někdo nabídne www prostor, tak by tam měly být věci kolektivně uznávané, jinými slovy, je to o komunikaci mezi lidmi a tohle není případ T.
Pokud máte někdo lepší koncepci Trainsetu, prosím. Ale je nutné ji představit všem k posouzení a hlavně mít argumenty, proč je nutná změna. Pokud by se začínalo od píky, tak je to o osobním setkání zůčastněných.
Změna není jen o přejmenování ale i o updatech aktivit a odpovědí na stovky emailů, proč někomu něco nefunguje.

Bobe, prosíííímtě, tohle neřeš. Ppoollll má web pro pokročilé uživatele, ale pro lajka je lepší exáč jako má Tomi nebo jsem dělal Miranovi na 451.
Pokud se ti nelíbí common, tak přivři oči, nebo zase budeme hodiny diskutovat o ničem a ty nic nevyladíš a já nepostavím ani metr kolejí.
Názvy souborů nechej až do finále, kdy budou všechna vozidla vyladěna. (za rok, dva, tři) Do té doby musíme vystačit se systémem ala slezina.

Za rok, dva, tři?
No já nevim....myslím, že po vydaní TMTS a RS zůstane u MSTS buď jen pár zatvrzelých jedinců a nebo úplně všichni... :wink:

Tak už jsem si kompletně postahoval Trainset a úplně ho nahradil za původní. Jen mi CB hlásí spoustu chyb, ale bude to pravděpodobně tím, že nemám Kihu31. Ten starý Trainset potřeboval jen Acelu a 380, tak jsem všechny ostatní smazal. Nemohl byste mi ji někdo poslat? Já bych kvůli tomu musel přeinstalovávat celý simulátor...

pajavlaky@seznam.cz

Díky moc

Pajavlaky napsal:
Tak už jsem si kompletně postahoval Trainset a úplně ho nahradil za původní. Jen mi CB hlásí spoustu chyb, ale bude to pravděpodobně tím, že nemám Kihu31. Ten starý Trainset potřeboval jen Acelu a 380, tak jsem všechny ostatní smazal. Nemohl byste mi ji někdo poslat? Já bych kvůli tomu musel přeinstalovávat celý simulátor...

pajavlaky@seznam.cz

Díky moc

Tak si ji nainstaluj z instalačních CD. Podívej se do nich v Total Commanderu a překopíruj si potřebné soubory s modelem do simulátoru.

Back
Nahoře