Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jo tak to promiň někde jsi to tu psal nebo někdo to psal před nějakou dobou. Omlouvám se za uvádění nesmyslů .

Naposled editoval moderátor:
Deterio napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Spočítali jste ale kolik desítek tisíc námezníků by bylo třeba osadit? To abych zítra začal, na vánoce skončil a nic nového kromě námezníků by se nepostavilo. Zatím jsou důležitější věci jako námezníky. Ohledně velkých stanic, pochybuji, že by to tam ještě vše vešlo.

Aspon do malých stanic. Stavitelxx je ma osazené a to ještě používá XTracky. Jinak jsem vyrobil model MIB AVV. Osadil bys je nebo je to jak s těmi námezníky. Když už nemuže být reálne TV tak alepoň námezníky a MIB AVV Prosíííím

Deterio

StavitelXX má sice námezníky, ale zase údajně nemá kilometrovníky. Já jsem psal, že je nejprve třeba osadit důležitější věci, den má bohužel jen 24 hodin.
Obecně platí, bez námezníků se dá žít, ale bez kilometrovníků si neumím představit jak bych stavěl trať. Sloupy tv mám po 50 metrech a kilometrickou polohu všech objektů kolem trati včetně vyhýbek všech stanic pečlivě odpočítávám. Martin má jiný systém stavění, hold, každý jsme originál.

To je fakt. Ty kilometrovníky jsou důležitější už proto, že když někdo jako já používá TrackMonitor a v Explorer Route je zvyklý přehazovat vyhybky tak se může stát, že najede na nějakou jinou kolej vedoucí do nějakého závodu či na kusou kolej, a tak když je trať osázená kilometrovníky, tak se nemůže stát, že by sjel z hlavní cesty ( zvláště pokud se jedná o nějakou aktualizaci a seznámení se s tratí ).

Jen se chci zeptat kdy asi přibližně bude osazena trat z Pardubic alespoň po Hradec Králové :eek:

DEJV00 napsal:
Jen se chci zeptat kdy asi přibližně bude osazena trat z Pardubic alespoň po Hradec Králové :eek:
Všechno bude. I Honza Švec už má na tuto trať mnohá překvapení i pro mě. Od aktualizace se zde zatím nic nezměnilo. Jen kdyby někdo dělal aktivitu, kde se zajíždí v Pardubicích do šturcového peronu, tak tam nechte 15 m rezervu (o 15m je kolej kratší) Nové je od Nebuluse model stanice Malacky.

Pro Zbyňka

Četl jsem v novinkach o dostavění traťe do Kyjova.Nestálo by za zmínku propojit Kyjov i s Brnem 340? Jen můj názor

Pane Šemora mohl byste časem do svého trainsetu zařadit i polské modely ze stránek http://www.trainsim.d8b.pl/index.php?dzial=4&m=7&pd=6 ( samozřejmě bez zásahu do modelů ) a distribuovat to s DVD ? Na těch polských stránkách je docela slušný počet modelů, které určitě stojí za vyzkoušení. A tak by člověk nemusel zbytečně stahovat z internetu a přímo by si to všechno all nainstaloval do počítače.

Jiří napsal:
Pane Šemora mohl byste časem do svého trainsetu zařadit i polské modely ze stránek http://www.trainsim.d8b.pl/index.php?dzial=4&m=7&pd=6 ( samozřejmě bez zásahu do modelů ) a distribuovat to s DVD ? Na těch polských stránkách je docela slušný počet modelů, které určitě stojí za vyzkoušení. A tak by člověk nemusel zbytečně stahovat z internetu a přímo by si to všechno all nainstaloval do počítače.

A ty už máš souhlas autorů??? Protože u většiny modelů je napsané že modely se nesmí šířit bez souhlasů autora.

a hlavně proč by měli být u trati BP pana Šemory,když nemají nic společného s tratí,jenom zbytečné místo,dle mého názoru..

Dobrý den Pan Šemora, našel jsem další chybičku v trati a to v Záboří nad Labem. A to směrem od Pardubic po "nesprávné" levé koleji chybí terčík na autobloku před vjezdem do Záboří.

Re: Pro Zbyňka

tsedlak napsal:
Četl jsem v novinkach o dostavění traťe do Kyjova.Nestálo by za zmínku propojit Kyjov i s Brnem 340? Jen můj názor
"Já vím, Bohumile, já vím"
Ona i ta lokálka by hned nebyla, ale byly by alespoň materiály, které se už současně získat moc nedají. Nejprve je v pořadí rozpracované (Bratislava, hradecké tratě).
Mirec objevil chybu v opakovači u 362. Při update se tam zatoulalo muzeum se žlutou a zelenou. Stejné LVZ.ACE je i v cab363, tak stačí jen překopírovat do cab362 a bude tam zpět mezikruží. Instalačky na DVD jsem právě opravil.

ES 499.0001 napsal:
Dobrý den Pan Šemora, našel jsem další chybičku v trati a to v Záboří nad Labem. A to směrem od Pardubic po "nesprávné" levé koleji chybí terčík na autobloku před vjezdem do Záboří.
Jak koukám tak koukám, ten terčík tam je.

ES 499.0001 napsal:
Dobrý Pane Šemora, chtěl bych připomenout na miniaturní chybičku v trati kterou jsem našel mezi Kolínem a Pardubicemi. Předvěstník označující zastávku - Starý Kolín - ze směru Pardubice chybí.
Starý Kolín jsem právě osadil cedulemi před zastávkou. Přejezd o kousek dál už má šraňky, dále jsem doplnil zapomenutý rychlostník za Svitavami 110/120. Kdyby jste někdo na něco ještě narazili, dejte opět vědět. [/list]

Ahoj Zbyňku, dnes výjimečně nebudu otravovat s Vladivostokem :D , chci Ti pouze popřát vše nejlepší k dnešnímu svátku a spousty šťastných kilometrů jak na reálné, tak na virtuální železnici.

Lord napsal:
Ahoj Zbyňku, dnes výjimečně nebudu otravovat s Vladivostokem :D , chci Ti pouze popřát vše nejlepší k dnešnímu svátku a spousty šťastných kilometrů jak na reálné, tak na virtuální železnici.
K přání se připojuji též :lol:

Taky, všechno nejlepší k svátku, hodně velkých nervů při stavbě mega tratě a méně pádů do Windows při práci s editorem.

Jiří napsal:
Taky, všechno nejlepší k svátku, hodně velkých nervů při stavbě mega tratě a méně pádů do Windows při práci s editorem.

Taky se přidám Zbyňku a kromě nervů se stavbou tratí přeji pevné nervy při psaní odpovědí na otázky......

Veřejný dotaz na Boba 57 nebo aktivní strojvedoucí.
Stanice se starou návěstní soustavou, kdy se odjíždí na jeden znak a strojvedoucí musí znát ze které koleje se jezdí 40 a ze které traťovou rychlostí. (Kolín, Rosice n L., Ústí nad Orlicí, před modernizací Třebovice a Brno hl.n.)
Jak se jezdí do nesprávné traťové koleje?
Podle mých úvah zásadně na přivolávačku. Tak jsem to nastavil v MSTS.
Pokud se dá jezdit do dvou tratí a dříve v Českém Brodě do nulté koleje, tak byl a je na návěstidlech indikátor, který fírovi oznámí, kam má postaveno. Ale v případě nesprávné koleje, to tenkrát tato návěstní soustava neznala. Banalizované koleje nebyly (kromě Českého Brodu, kde byl číselný indikátor), tak si myslím, jedině přivolávačka.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře