Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ono se to pěkně plánuje, ale hůř realizuje. Jedu opravdu nadoraz, jak v MSTS, tak v práci.
Já mám video Zábřeh - Olomouc ještě ze staré trati, ale pokud bych měl koridorové materiály, myslím si, že v rovinách bude lepší postavit koridor, ať jízda trochu odsejpá. Záleží na podkladech, které budu mít k dispozici. Pokud někdy chytím opět kolejovou slinu, tak by bylo vhodné na plánované úseky načrtnout alespoň koleje, jak jsem to právě udělal na Hradcích, ať je jistota, že mé plány jsou reálné. Nejhorší úsek ale bude trať na Havlíčkův Brod. Tam si budu muset sehnat tabulky sklonových poměrů a poloměrů oblouků jako jsem použil na Hradeckých tratích. Chybí mi také aktuálně úsek Hradec - Jaroměř. Pokud někdo máte známosti na traťovce budu vděčný. (úsek Hodonín - Přerov mám)

PAja26:
Trošku jsem to zamotal.Jde o to že práce nebudou na koridoru trvat věčně a jezdit v MSTS stále přes výluku,nebo chtít aby to Zbyněk za rok zase předělával,to by nebylo asi moc dobré,to by pak Zbyněk dělal jenom opravu.To já bych se přikláněl k tomu aby to bylo postaveno ještě ve starém nekoridorovém provedení,bylo by to pro MSTS mnohem zajímavější.

Musím sdílet předešlý názor, že trať je v nynějším stavu mnohem zajímavější. Projížděl jsem dnes úsek z OL do ČT a člověk by se nestačil divit jak zde práce pokročily. Za Hoštejnem se již projíždí 3 tunely (směr ČT) a chystají se další. Hoštejn, tak jak ho známe z této trati je už taky minulost. Současný stav skutečné tratě mě vůbec ničím nezaujal. A to práce ještě neskončily. Potom už to bude jen o jízdě z bodu A do bodu B.

Preji pekny den, po dlouhe dobe jsem se projel po BP. Prvni streka vychazela z Bratislavy. Tam me hned za tunely uchvatila perfektne zpracovana krajina. Dal je to bohuzel zelena placka, ale je jasne, ze nemate 10 rukou a den nema 48 hodin (skoda). V trati jsem nasel par chybicek, ktere by staly za opraveni. Vodni jerab v Koline uz zminoval nekdo prede mnou. Mel byste si doslapnout na tratovku v Bechovicich, nejak Vas neposlouchaji. Uz kdyz jste se stavbou dorazil do Prahy, posilal jste je vymenit stara ruska navestidla za AZD. Misto prace si asi zasli na pivko a na vymenu se vykaslali. Konkretne se jedna o navestidla: S, S0, S1, S3. A kdyz uz s nimi budete mluvit, tak je poslete mezi Uvaly a Tuklaty, na podzim neudelali prurez kveteny kolem trati a ta s jarem nejak narostla do prujezdneho profilu 1. koleje :wink:

A v Úvalech to bude na zhlaví potřeba osadit pomalou jízdou. Je tam hnusný "lomeňák" a padá tam hrnek s kafem - musím jej držet v ruce a zachraňovat v pozici podřepu sjezdaře na lyžích. :D

bob57_cz napsal:
A v Úvalech to bude na zhlaví potřeba osadit pomalou jízdou. Je tam hnusný "lomeňák" a padá tam hrnek s kafem - musím jej držet v ruce a zachraňovat v pozici podřepu sjezdaře na lyžích. :D
To ber jako vzpomínku na staré časy, tak některá zhlaví vypadala. Ale tu stovku to snese. V Českém Brodě to musí vydržet 120. Lépe se mi to vytvarovat nepodařilo.
Ohledně padání v aktivitách na trati 024, to mohou způsobit pouze vysocepolygonové maďarské verze Trundových křovin ikdyž mají LOD. Ty jsem tam nedávno přidával. Už to tam prořezávám. Postavit malebnou krajinu je něco za něco, takže asi bude muset být kompromis. V Kolíně, ten jeřáb, kde se tam vzal??? Koukám na fotky i video a na té koleji nic být nemá. Nějaká roura trčí vedle, tak jsem jej přesunul. Současně jsem posunul i návěstidla k přechodu, jak jsou na fotkách

S Úvaly bych si mohl pohrát a dát je do reálné polohy (bez kolejových posunů) pokuď by Zbyňkovi nevadil zásah do tratě. Mám ale dojem, že stavění zelené 40 sekund po předchozím vlaku asi možné nebude. Takhle rychle v reálu staví návěstidlo S1.

VáclavS napsal:
S Úvaly bych si mohl pohrát a dát je do reálné polohy (bez kolejových posunů) pokuď by Zbyňkovi nevadil zásah do tratě. Mám ale dojem, že stavění zelené 40 sekund po předchozím vlaku asi možné nebude. Takhle rychle v reálu staví návěstidlo S1.
Proč by to nebylo možné? Postavení návěstidla je závislé na uvolnění obvodu za ním. Pokud vlak projede rychlostí 120, což je 30s na 1km, tak to reálné je. Postavit by měla jít žlutá. Jenže pokud ten trafic projede, zmizí z očí a ještě v tom vzdalováku opustí koleje do "4.tého prostoru", je volný kolejáč hned.

To je ale nevím proč mi vlaky přijíždějící po 2TK od CB hrozně zpomalují až asi na 50 km/h. To potom tak rychlý není.

Včera na kole, dnes až na malé přestávky, celý den u editoru.
Dostavěl jsem komplet kolejiště v Hradci Králové a stačil téměř celé Pardubice. Ještě zbývají nákladní koleje za perony. Ale už jsou to konečně Pardubice. Tak uvažuji, když už jsem trasy aktivit narušil, jestli bych neměl rekonstruovat zbývajících pár stanic. Jediný větší problém je Česká Třebová, která bude pracnější. Zbytek jsou jen malé staničky.
Vše bude samozřejmě i s novými návěstidly. Už se těším, až budou tyto rekonstrukce za mnou. Jo, není nad to stavět rovnou pořádně. :lol:

Tak když bylo kolo,jen se zeptám jak to vypadá s krajinou do Židlochovic?Dík :wink:
Zbyněk Šemora napsal:
Včera na kole, dnes až na malé přestávky, celý den u editoru.
Dostavěl jsem komplet kolejiště v Hradci Králové a stačil téměř celé Pardubice. Ještě zbývají nákladní koleje za perony. Ale už jsou to konečně Pardubice. Tak uvažuji, když už jsem trasy aktivit narušil, jestli bych neměl rekonstruovat zbývajících pár stanic. Jediný větší problém je Česká Třebová, která bude pracnější. Zbytek jsou jen malé staničky.
Vše bude samozřejmě i s novými návěstidly. Už se těším, až budou tyto rekonstrukce za mnou. Jo, není nad to stavět rovnou pořádně. :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
....... Tak uvažuji, když už jsem trasy aktivit narušil, jestli bych neměl rekonstruovat zbývajících pár stanic. Jediný větší problém je Česká Třebová, která bude pracnější. Zbytek jsou jen malé staničky.
Když budete v těch úpravách, jestli by nestálo za to upravit Uhersko, aby před pardubickým zhlavím nebyl ten oblouk. Stanici posunout trochu severněji, napojenou v pokračování roviny od Pardubic. Srovnalo by se to v oblouku choceňského zhlaví. Zkrátila by se rovinka směrem k Sedlíštce.

Karel napsal:
Když budete v těch úpravách, jestli by nestálo za to upravit Uhersko, aby před pardubickým zhlavím nebyl ten oblouk. Stanici posunout trochu severněji, napojenou v pokračování roviny od Pardubic. Srovnalo by se to v oblouku Choceňského zhlaví. Zkrátila by se rovinka směrem k Sedlíštce.
Že by? Ten oblouček vznikl, když jsem pokládal koleje podle turistického atlasu. Možná tam dříve oblouk byl, nevím. Ale je fakt, že na koridoru není. Když nebyla ortofotomapa, to se špatně stavělo.

djneon napsal:
Tak jak to vypadá?
Jak to vypadá? Od pondělka mne hrozně bolí záda.

Ale rekonstruoval jsem Kostěnice, Moravany a před chvílí jsem srovnal oblouky v Uhersku dle návrhů Karla z Kolína. Ikdyž je to tam ve stoupání, podbíječky nové styky srovnaly bez schodku. Ale stanici dokončím až zítra.

Naposled editoval moderátor:
Právě jsem dokončil rekonstrukce Dlouhé Třebové. ČT přeskočím a nejprve obnovím zhlaví Třebovice až Hoštejn a největší uzel si nechám na konec.
O prodlouženém víkendu má být deštivo, tak je nadějné, že bych stavební úpravy dotáhl do finálu.

Je to horší než jsem předpokládal. Rudoltice, Krasíkov, v době kdy jsem tento úsek stavěl, bylo vše rozkopáno, TTP jsem neměl nebo bylo staré a podle toho to tam vypadalo. Poloměry oblouků jsem osadil max na 100km/h, někde na 70 a odvážně jsem jezdil až 160...
Právě jsem tento usek postavil znovu a zjistil jsem další špatnou věc. Tatenické tunely budu muset asi o 300m posunout, takže bude třeba se opět strefovat na napojení do Hoštejna. Ten je už kilometricky OK. Horší je, že celou krajinu z Rudoltic až za Tatenice budu muset vymodelovat znovu.
Ale po aktualizaci budete mít celou trať opět na vyšší úrovni. Všechny stanice z kompletního kolejiva.

Tak, že od Pardubic do Zábřehu po aktualizaci bodou aktivity nefunkční, no paráda, ještě, že jich moc nemám.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře