Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
neotryx napsal:
technická otázka: Co nového na stabě trati Zbyňku??

Prosím aby jste to nebrali jako že jsem nějaký rejpal a chci vědět přesný datum vydání aktualizace apod...Už se mi to párkrát stalo :(
A stane se ti to i nyní: otázka není technická, je zbytečná. Nenuťte Zbyňka odpovídat na zbytečnosti a nechte jej v klidu tvořit bez zdržovaček tohoto typu. Nemá tiskového mluvčího na zodpovídání všetečných dotazů dokola se opakujících.

bob57_cz napsal:
neotryx napsal:

Prosím aby jste to nebrali jako že jsem nějaký rejpal a chci vědět přesný datum vydání aktualizace apod...Už se mi to párkrát stalo :(
A stane se ti to i nyní: otázka není technická, je zbytečná. Nenuťte Zbyňka odpovídat na zbytečnosti a nechte jej v klidu tvořit bez zdržovaček tohoto typu. Nemá tiskového mluvčího na zodpovídání všetečných dotazů dokola se opakujících.
Kdo ví Bobe, jak by zabrala zpráva na webu, že z důvodu odpovídání na otázky typu kdy už to bude se další update až do zpracování všech mailů zastavuje.....

A pisatelům vřele doporučuji česky dabovaného Shreka 2....tam ta otázka padla mockrát.....už tam budem?:-D

bob57_cz napsal:
neotryx napsal:

ojjj,tak tohle jsem to vůbec nemyslel kdy bude aktualizace,jenom mě zajímalo jak pokročila stavba okolo Hradce,když jsem zbyněk minule dal obrázky hlavního nádraží v Hradci tak jsem se mohl radostí zbláznit jak je to reálné.Doufal jsem že mě opět zas moc potěší. :)
sorry.. :eek:

Jestli bych mohl požádat o těhlech pár zbytečných příspěvků zda by si mohli Martensi je přesunout do Hydeparku.Děkuji

Naposled editoval moderátor:
Martens napsal:
bob57_cz napsal:
neotryx napsal:

Kdo ví Bobe, jak by zabrala zpráva na webu, že z důvodu odpovídání na otázky typu kdy už to bude se další update až do zpracování všech mailů zastavuje.....

A pisatelům vřele doporučuji česky dabovaného Shreka 2....tam ta otázka padla mockrát.....už tam budem?:D
Mám li být upřimný, je to tak, ikdyž takto neodpovídám. Práce na trati brzdí mraky emailů. Než na všechny odpovím, čas je pryč. Proto o víkendech a večer na emaily mnohdy nereaguji. Ale většinou se v poslední době jednalo o problémy, že uživatel neumí nainstalovat MSTS BIN a po té mu selže načtení kabiny. Možná by stálo za úvahu, kdyby Džordž tohle dal do nějaké srozumitelné instalačky, kterou by pochopili i senioři. V instalaci s mou tratí nemusíte hledat "Train.exe", ale rovnou se nacházíte v této složce, tedy stačí jen kliknout. I tak to asi 30% uživatelů nechápe.
Ohledně prací, napsal jsem to ve středu. Máme hodně originál budov z Rosic do Hradce a dejte mi čas vše osadit i s omáčkou.

Mirane, prosímtě, byl by problém nízkopolygonový statický objekt Hurvínka, který stojí v železničním muzeu v Rosicích? Muzeum už máme, Hurvínka ne. Číslo je 1116
hurvinek.JPG

kdyby jste něco potřebovali nafotit v okolí Hradce Králové tak stačí řict nebo i něco jsem schopen natočit na video,do Hradce to mám co by kamenem dohodil takže není problém. :wink:

neotryx napsal:
kdyby jste něco potřebovali nafotit v okolí Hradce Králové tak stačí řict nebo i něco jsem schopen natočit na video,do Hradce to mám co by kamenem dohodil takže není problém. :wink:

To jsi možná trochu zaspal, když žádal Honza Švec někoho z okolí HK o nějaké foto objektů. Sám jsem mu slíbil pač jsem měl slíbeno od kolegů co přímo v Hradci dělaj a maji to přes ulici. Ani jeden mi neposlal nic. Tímto se tedy omlouvám, že jsem slíbil nějaké foto objektů. Stále platí pravidlo, když něco chceš udělej si to sám. Tím chci říct že příště raději půjdu fotit sám.

Tedy domluv se přímo s J.Š.

tak třeba když budou potřeba ofotit nějaké dodělávky apod.. jsem k dispozici,rád podpořím práci pana Šemory a jeho krásné tratě,která už vede místy kde to znám jak vlastní boty:)

neotryx napsal:
tak třeba když budou potřeba ofotit nějaké dodělávky apod.. jsem k dispozici,rád podpořím práci pana Šemory a jeho krásné tratě,která už vede místy kde to znám jak vlastní boty:)

Tak to je skvělá nabídka. Děkuju. Fotografa z okolí Hradce stále potřebuju. Něco mám už nafocené, ale spousta toho chybí. A už to celkem začíná spěchat. Mě by to ušetřilo čas, který můžu věnovat modelování.
Platí to pro všechny, kdo bude ochoten pomoct, tak se stále může ozvat.
Trať navíc nebude určitě končit v Hradci, ale bude se stavět dál. Každopádně do Jaroměře.
Taky jak jsem psal, rád vymodeluji i něco pro jiné části trati: Česká Třebová - Olomouc (tam už první fotograf je), Pardubice - Česká Třebová, Praha... Tam všude bude fotodokumentace potřeba.
Teď je hlavně aktuální ten Hradec a okolí. Pokud někdo na dráze pracujete, tak by to samozřejmě bylo pro Vás nejjednodušší.

Pokud někdo je ochoten natočit video, chybí mi úsek HK - odbočka Plačice.
Komu blbnou zvuky v mé trati, stáhněte si dvoukilový souboreček, nakopírujte do Global a dejte nahradit.
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/soundcfg.dat
Jedná se o všechna DVD od února tohoto roku, kdy jsem do instalačky dával z Global jen přidané soubory s kolejemi. Pokud jej máte z roku 2001, aktualizujte. Pokud z roku 2004 máte to OK a aktualizovat nemusíte.
Soubor bude i v aktualizaci 72.

Máte i Vy takovouto předvěst kousek od vjezdového návěstidla u Poříčan směrem od Kolína? Měla by tam být 12... (i dle track monitoru)

obrázek

P.S. Ještě mi řekněte, z kterého modelu mohu vzít opravený opakovač, prosím.

djneon napsal:
Máte i Vy takovouto předvěst kousek od vjezdového návěstidla u Poříčan směrem od Kolína? Měla by tam být 12... (i dle track monitoru)

obrázek

ten opakovač zkus použít z cabu pro řadu 362

djneon napsal:

obrázek

No k problému predzvesti.Tu sa ti stalo to isté čo u mňa v Běchoviciach.Poradím ti:

a) Reinstall trati
b) Pri vjazde do Poříčan zatvoríš oči :)

Čo sa týka opakovača, to čo tvrdí Martin.BTW, riešil som to tu už dva krát, dokonca p.Šemora napísal sem na fórum že si treba opakovač 363-ky prepísať z 362.Tuším aj 380 bola v prdeli.

Díky, jenom se mi nechce re-installovat, nejde to třeba nějak vyřešit v editoru??? jinde to nedělá...

aktivita

Zdravim,
od včerejška jsem pracoval na aktivitě pro BP -
je hotová i s trafficem,jenže v Hodoníně sem to řízenýmu legu natrasoval na kolej 6b tam je návěstidlo STUJ - při jízdě proti srsti je jede 30 k nejbližšímu návěstidlu - nejbližší návěstidlo je 9km daleko.Takže až se vrátim přetrasuju lego a vyjde má první aktivita pro BP.

PS: Děj se bude odehrávat na trati 255 Hodonín-Zaječí,v zimě za hustého sněžení. :wink:

djneon napsal:
Díky, jenom se mi nechce re-installovat, nejde to třeba nějak vyřešit v editoru??? jinde to nedělá...
No to sa nechce nikomu.Vieš koľko vecí sa nechce mne a musím ich robiť ? A mám pocit, že v tomto niesom sám.A posledná vec - keď sa ti niečo rozsype na čaj tak asi nemáš inú možnosť. :wink:

Ahoj Zbyňku mám takový dotaz mám tu tvojí trať ale už starší verzi a kdybych ji měl dát do provozu tak bych strávil u PC rok tak když si objednám BP kolik věcí budu muset ještě stáhnout pro chod?
Asi si jí objednám ale až na konci prázdnin nebo později ale to je teď jedno a hlavně mimo mísu. Díky :D

Mirec napsal:
No to sa nechce nikomu.Vieš koľko vecí sa nechce mne a musím ich robiť ? A mám pocit, že v tomto niesom sám.A posledná vec - keď sa ti niečo rozsype na čaj tak asi nemáš inú možnosť. :wink:
Ale máš jinou možnost - zkopírovat vše potřebné bezpracně ze zálohy (DVD-RW nebo třeba druhý disk)
Představa, že bych MSTS instaloval znovu od nuly, všechny tratě, vozidla, aktualizace, patche, globaly... na to by snad nestačil ani týden dovolené.
Bez vypalovačky se dnes člověk neobejde, navíc už stojí vyloženě pár kaček.

Beatlesák napsal:
Ahoj Zbyňku mám takový dotaz mám tu tvojí trať ale už starší verzi a kdybych ji měl dát do provozu tak bych strávil u PC rok tak když si objednám BP kolik věcí budu muset ještě stáhnout pro chod?
Asi si jí objednám ale až na konci prázdnin nebo později ale to je teď jedno a hlavně mimo mísu. Díky :D
K DVD s tratí musíš jen mít Train Simulátor, do kterého vše nainstaluješ. To je asi vše. Pak máš volbu si trať dál aktualizovat (až bude nějaká další aktualizace.)
Příští aktualizaci plánuji tak na konec července, až dostavím jisté úseky. (tak raději s objednávkou počkej). Jednak hradecké tratě, ale také nám to pěkně kvete na Slovensku díky Nebulusovi, který průběžně dodává další stavby.
Jen tak mimochodem, podruhé jsem rozbil koleje mezi Opatovicemi a elektrárnou, nevycházely mi silniční komunikace, tak jsou tam drobné posuny.

díky MsTS mám a BP taky ale hodně starou a musel bych u PC seďet asi rok než bych to dal do dokonalýho stavu tak nějak časem si tu BP objednám znova ať mám míň práce
Přeju hodně zdaru :wink:

Pane Semora chtel jsem se zeptat jak do budoucna zamyslite pokracovat v trati? Ted zatim dodelate okoli PHA a udelate ze Zahrebu pres Olomouc do Hodonina a z Kolina pres Kutnou horu,..... do Kraloveho pole, Brno. Prave jsem myslel jestli by jste taky udelal trate 090 a 220. Mozna je je to predcasne se ptat co bude dal ale jen pro zajimavost by me to zajimalo. Dekuji za odpoved.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře