Repainty Rocker & Vlado

Čaf Rocky. No problém bol v tom, že pri ukončení sympózia už neboli podmienky na fotenie. Dokonca ani svetelné:-)

Zdeněk Šemora vydal aktualizáciu trate cez Kutnú Horu, tak ma napadlo, že by možno nebolo zlé spraviť niečo čo by pripomenulo preprahy v tejto stanici. Poprosil som Dema o súhlas s využitím jeho textúr a po domodelovaní hviezdy a tabuliek prišla na svet S 499 0014 ČSD.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://vlado-msts.xlan.sk/Skladisko/S499.0014a CSD.jpg [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://vlado-msts.xlan.sk/Skladisko/S499.0014b CSD.jpg

Mockrát děkuji za laminu, konečně někdo, kdo umí dát místo CD či Zssk i CSD. Už je použita v připravované aktivitě.

Díky za každý nový stroj z období ČSD!

Naposled editoval moderátor:
Vlado zdravím.
Taky se připojuji, strojů z období ČSD není nikdy dost moc pěkná práce. Jinak ta 350 ČSD co je už na stránkách nějakou tui dobu je taky moc pěkná. Už jsem kdysi uvažoval, že bych spáchal Ex "Gerlach" Praha hln - Košice, kterým jsem kdysi jezdíval z Prahy do Ostravy 1987 - 1991, ale nemám hold jízdní řád a jediné co si pamatuju z té doby je, že v Ostravě byl v 17:15 (tuším, už si nejsem zcela jistý). Takže, kdyby měl někdo Jř. (sjř) tohoto spoje, tak bych hu určitě udělal.
S přáním hezkého dne Dan.:cool:

Ahoj ahoj.
Cestovné poriadky by sa mohli dať nájsť u zberateľov a ak by boli ochotný oskenovať pár listov, tak by nebolo zlé. osobne nemám ani jeden, ale budem sa snažiť niečo zohnať.Čo sa týka éry ČSD, tak tá ma láka, pretože vtedy bola železnica železnicou. Teraz to už nieje zrovna ono.

Dan J. napsal:
Vlado zdravím.
Taky se připojuji, strojů z období ČSD není nikdy dost moc pěkná práce. Jinak ta 350 ČSD co je už na stránkách nějakou tui dobu je taky moc pěkná. Už jsem kdysi uvažoval, že bych spáchal Ex "Gerlach" Praha hln - Košice, kterým jsem kdysi jezdíval z Prahy do Ostravy 1987 - 1991, ale nemám hold jízdní řád a jediné co si pamatuju z té doby je, že v Ostravě byl v 17:15 (tuším, už si nejsem zcela jistý). Takže, kdyby měl někdo Jř. (sjř) tohoto spoje, tak bych hu určitě udělal.

Na stránkách želpage.cz se daj koupit tak zkus jněkoho jestli by ti je neokopčil. Jinak se pokusím sehnat. Známej u drah ho snad bude mít:)

vlado0001 napsal:
..... Čo sa týka éry ČSD, tak tá ma láka, pretože vtedy bola železnica železnicou. Teraz to už nieje zrovna ono.
Nádherně vyjádřeno, naprosto souhlasím. Zapsal jsem si to a použiji vždy, když se mne někdo zeptá, proč dělám již třetí trať z období ČSD.

Dan J. napsal:
Vlado zdravím.
Len neviem či náhodou ten Gerlach nechodil vtedy s E 499.2.S Gorilou asi nie.

duuso napsal:
Len neviem či náhodou ten Gerlach nechodil vtedy s E 499.2.S Gorilou asi nie.
Ahoj Duuso, právě že jezdíval s Gorilou, nevím jestli i s jinými stroji, ale tu Gorilu si pamatuju dobře (mazi Prahou a Ostravou, navím, zda se na Slovensku neměnila loko., ale to asi ne), pamatuji na modro béžový nátěr, ta je v MSTS jen jako ČD. ;). Ještě taky co vím, tak jsem s ní jezdil Košičanem ještě z OV Vítkovic.
Vlado, taky se připojuji k tvému názoru ohl. dob ČSD. Tehdejší vozový park se mi zdal rozmanitější, hlavně na vedlejších tratích mohl člověk potkat spoustu zajímavostí. Dnes se všechno sjednocuje a elektrifikuje a stanice např. na koridoru vypadají tak nějak jinak, už se prostě vytrácí ta železniční romantika při cestování. Tak si nějako vybavuji, když jsem např. zrovna při cestách do Prahy onim Gerlachem, koukal z okna na porůznu odstavené zrušené vozy v nádražích a třešínkou na dortu byl pohled v Ústí nad Orlicí na odstavenou M260-ku http://www.prototypy.cz/?rada=825 , to když jsem seděl na druhé straně, tak už jsem tak 5 minut přecházel na chodbičku, abych ten pohled při průjezdu neprošvihnul.;);)
S pozdravem Dan.

Mám doma cestovný poriadok z roku 1991-1992,dokonca som našiel aj pár scanov na internete.

Ex 1124 "Gerlach" - Košice (11:25) - Žilina (15:15) - Český Těšín (16:38) - Ostrava-Vítkovice (17:18) - Praha hl.n. (22:01)
Ex 1125 "Gerlach" - Praha hl.n. (12:44) - Ostrava-Vítkovice (17:11) - Český Těšín (17:52) - Žilina (19:01) - Košice (22:57)

JiříkTK napsal:
vlado0001 napsal:
..... Čo sa týka éry ČSD, tak tá ma láka, pretože vtedy bola železnica železnicou. Teraz to už nieje zrovna ono.
Nádherně vyjádřeno, naprosto souhlasím. Zapsal jsem si to a použiji vždy, když se mne někdo zeptá, proč dělám již třetí trať z období ČSD.

To bola doba, kedy som k železnici pričuchol ako malý chlapec a netušil som ako budem tým postihnutý celý život:-)

Dan J. napsal:
Ahoj Duuso, právě že jezdíval s Gorilou, nevím jestli i s jinými stroji, ale tu Gorilu si pamatuju dobře (mazi Prahou a Ostravou, navím, zda se na Slovensku neměnila loko., ale to asi ne), pamatuji na modro béžový nátěr, ta je v MSTS jen jako ČD. ;)...
Gorila ako ČD :?::?::?:

duuso napsal:
Dan J. napsal:
Ahoj Duuso, právě že jezdíval s Gorilou, nevím jestli i s jinými stroji, ale tu Gorilu si pamatuju dobře (mazi Prahou a Ostravou, navím, zda se na Slovensku neměnila loko., ale to asi ne), pamatuji na modro béžový nátěr, ta je v MSTS jen jako ČD. ;)...
Gorila ako ČD :?::?::?:
Já už blbnu Žssk.:eek::eek:

Jinak Mabcd mi napsal do SZ toto ohl. ČSD 350
cituji zde, protože má dotyčný zakázán příjem SZ (alespoň mě to píše při snaze odpovědět):
Nevíme, proč píšeš takové bludy! Všechny rychlíky relace Praha - Košice byly turnusovány E499.2/150 a nikdy 350. Vozili jsme to turnusově v té době oba s bobem (zrovna sedí u mne a ladíme projekt msts1024) do Žiliny a nikdy tam nebyla 350 !!! Tu 350 jsi mohl v Ostravě potkat na dvou jiných obratech z Bratislavy do Petrovic. Tak sis to určitě spletl s nimi.
Jednu dobu jezdila na rychlících Praha - Přerov jedna přerovská 363 s poruchou střídaviny jako náhrada za bouranou pražskou 163 mašinu ( boural Přerovák - reciproční dočasná výměna strojů ve stavu po dobu opravy ).

Nepamatuji se fakt na 100%, nebudu se dohadovat, nejsem fíra, pouze jsou dráhy mým koníčkem, ale fakt jsem na Gerlachu videl mašinu v tomto nátěru: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2085&pid=77841#pid77841 A to jsem jezdíval tímto spojem 2x týdně 4 roky.
Jestli jezdily i jiné typy lokomotiv v tomto nátěru, tak jsem se mohl seknout (nevím, ale že by měla jiná mašinka shodný nátěr nebo jo?), řadu si fakt nepamatuji, ale vzezření ano. Jinak Mabcd díky za objasnění rychlostí.
S pozdravem Dan.

Myslím, že by mohla byť, Vlado ju vymodeloval, Rocker -

Back
Nahoře