Kdo, kde a co (koho) (ne)řídil....

Tomes: Ano souhlasím... :D
Který z těchto dvou příkladů je reálnější?
1) Pojedu na AB, do stanice přijedu o 4-5 min opožděn.
2) Pojedu na AB, do stanice přijedu načas.

Jenom tohle jsem chtěl říct. Nemám nic proti mimořádnostem ve zdravé míře. Samotnou jízdu na AB ani za mimořádnost nepovažuji.

Pajavlaky napsal:

Jenom tohle jsem chtěl říct. Nemám nic proti mimořádnostem ve zdravé míře. Samotnou jízdu na AB do nich však neřadím.

Reálné jsou oba, hlavně u nás :lol:

Tomes napsal:
Pajavlaky napsal:

Jenom tohle jsem chtěl říct. Nemám nic proti mimořádnostem ve zdravé míře. Samotnou jízdu na AB do nich však neřadím.

Reálné jsou oba, hlavně u nás :lol:
Takhle se ale můžeme dohadovat v jiném simulátoru.
Pokud by Džordž tyto rychlosti v MSTS srovnal, tak jednoduché to zase nebude. Bude pak nutné přeladit všechny lokomotivy na novou maximální rychlost. Respektive snížit tah, aby se lokomotivy rozjížděly adekvátně pomaleji.

Tak jsem si udělal jednoduchý test jehož výsledky mne poměrně překvapily.

Vzdálenost 10 km jsem při 50 Fps a rychlosti 120 km/h urazil za 5 min. Toto naprosto přesně odpovídá reálu ( s=v*t, 10=120*0.083... ).
Co mě však udivilo bylo, že výsledky byly totožné i při 25 Fps. Testoval jsem pomocí rozšířené diagnostiky MSTS Binu.
Co jsem si propočítával rychlosti, pro které je dělán JŘ, vždy byly nižší než průměrná maximální povolená rychlost v daném úseku.
Jak to, že ale v reále vlak nikdy nepřijede s několikaminutovým předstihem?

Pajavlaky napsal:
Jak to, že ale v reále vlak nikdy nepřijede s několikaminutovým předstihem?

Pozri stránku http://pis.nfo.sk/ , tu sú uvedené skutočné časy príchodov vlakov do stanice. A sú tu aj niekoľko minútové predčasné príchody.

Naposled editoval moderátor:
Martens napsal:
Pajavlaky napsal:
Je nějaká naděje, že se to změní? Mimochodem, to, s tou tolerancí 2 D, jsem četl na http://www.atlaslokomotiv.cz
Proč to je takhle blbě? Měli by být rádi, že jim strojvedoucí chtějí dělat lidi, kteří mají k železnici vztah a ne se jim v tom snažit zabránit :cry:
To máš tak.....když uděláš nějaký průser a zjistí se, že to bylo těmi tolerovanými 2D, tak to vžádném případě nebude omluva, že máš k železnici vztah.....takže se zase až tak není co divit....

No největší prdel je ta, že s těmi brejlemi mám už 13 let pilotní licenci..:-D

Jestli se mohu zeptat, Ty máš 1 a ATPL?

adm.Jarda napsal:
Martens napsal:
Pajavlaky napsal:
Je nějaká naděje, že se to změní? Mimochodem, to, s tou tolerancí 2 D, jsem četl na http://www.atlaslokomotiv.cz
Proč to je takhle blbě? Měli by být rádi, že jim strojvedoucí chtějí dělat lidi, kteří mají k železnici vztah a ne se jim v tom snažit zabránit :cry:
To máš tak.....když uděláš nějaký průser a zjistí se, že to bylo těmi tolerovanými 2D, tak to vžádném případě nebude omluva, že máš k železnici vztah.....takže se zase až tak není co divit....

No největší prdel je ta, že s těmi brejlemi mám už 13 let pilotní licenci..:-D

Jestli se mohu zeptat, Ty máš 1 a ATPL?

Kdepak - ATPL nikoliv, jenom amaterskou na PPG a ULL-a.

Hojky hoj
162 038-4 Přerov-Staré město u Uh.Hradiště ,2 hodky na mašině volna a zpět do Přerova
363 Přepřah mašiny v Přerově
799 Posun v Přerovském depu,nájezd na točnu,táhnutí 150 atd
371 Pouze oživení,prolezení strojovny ,a odborný výklad od známého
111

A zážitků je víc ,ale nejkrásnější je ta 162.

Howky napsal:
Hojky hoj
162 038-4 Přerov-Staré město u Uh.Hradiště ,2 hodky na mašině volna a zpět do Přerova
363 Přepřah mašiny v Přerově
799 Posun v Přerovském depu,nájezd na točnu,táhnutí 150 atd
371 Pouze oživení,prolezení strojovny ,a odborný výklad od známého
111

A zážitků je víc ,ale nejkrásnější je ta 162.
Ještě si tu mohl napsat, který den a jména strojvedoucích a bude komplet.:puke_r::bms:

A to je to co mi na dráze u nás vadí. Proč by si strojvedoucí nemohl vzít na mašinu koho chce na vlastní zodpovědnost. V Německu, Itálii, Francii z toho nikdo problém nedělá. U nás jsme sice vlezdoprdelkové západu, ale bohužel jen v něčem.

Ja osobne by som si na stanovište nezobral nikoho aj keby to dovolené bolo. Môže sa stať a náhoda je blbec, že sa na nejakom prechode s niečim stretnem a zomrie práve ten koho som mal na stanovišti. Jednak moje svedomie potom, že prečo som ho len zobral a potom ako by som to vysvetlil asi jeho rodine.....No a z mojej rodiny by som už vôbec nikoho na mašinu nezobral. Keď sa mám zabiť na nejakom prechode ja , tak prečo by som zabíjal aj niekoho z mojej rodiny.....

Maluješ čerta na zeď. Takhle bysme neměli pořádně ani jedinou trať do MSTS. Ale jak říkám je to každého věc.

to Dem:
chápu tvůj názor, ale přece jenom lokomotiva s její hmotností si myslím, že není až takové riziko jak popisuješ. V os. autě je to riziko podstatně větší a taky určitě nejezdíš stále sám, ale rozhodně nechci zlehčovat tvůj názor - pravdu máš

Šnek napsal:
Maluješ čerta na zeď. Takhle bysme neměli pořádně ani jedinou trať do MSTS. Ale jak říkám je to každého věc.

Nemaľujem. Dá sa to aj tak, že tú kameru si tam inštaluje rušňovodič. U nás presne za toto jeden cvičák chcel dať žltú kartu.

AlesB napsal:
to Dem:
chápu tvůj názor, ale přece jenom lokomotiva s její hmotností si myslím, že není až takové riziko jak popisuješ. V os. autě je to riziko podstatně větší a taky určitě nejezdíš stále sám, ale rozhodně nechci zlehčovat tvůj názor - pravdu máš

Toto vysvetli tým šoférom nákladných aút, ktorý sa predo mňa neustále trepú na Žilinskej štreke.Osobné auto zošrotuješ , ale nákladné a keď je ložené je problém.

na ty nákladní jsem nepomyslel, to je fakt-doufal jsem, že když jim to zas až tolik nejede, že budou opatrnější-alespoň já byl za volantem busu. Ale lidi jsou pakáž nevděčná, čumí, že jede vlak a stejně tam vjedou......."vždyť on ten vlak přece může taky zastavit né"

Pokud budu mít třeba vlastní kamion a do kabiny si vezmu děti, bude to asi něco jiného. Ale
strojvedoucímu svěřili majetek a životy jiných. Ohrožuje pak nejen toto, ale především sebe. A silně pochybuju, že by v nějaké civilizované zemi měl strojvedoucí dovoleno brát na stanoviště kohokoliv kromě zaměstnanců. To je hovadina.
Různé zápisy z nehod mluví za vše:
- Není to tak dávno, co v Brodku u Přerova skončila ve škarpě 163, když projela výměnou z odbočky rychlostí kolem 90 km/h. Příčina? Ve stanici nastoupil traťovák, kecali a fíra v hovoru přehlédl spodní žluté světlo. Taky jaksi zapomněl, že je na vedlejší koleji a ne na hlavní (první)
- Před pár lety v jisté stanici přišla za strojvedoucím posunu manželka s klukem, slíbil mu, že ho povozí, protože má narozeniny. Tak ho povozil. Ale vjel do vlakové cesty a byla z toho velká nehoda se zraněnými. A proč se to stalo? Fíra se věnoval klukovi, přehlédl návěst Stůj.
- A nebo u nás na jedné místní lokálce, strojvedoucí vzal na 810 kluka, sedl si naproti a nechal ho řídit. Jenže si blbec nevšiml, že je vidí všichni zvenku i zevnitř přes mezeru. Takže v místních novinách vyšel na titulní straně článek s palcovým titulkem, že životy desítek lidí jsou v rukou malých dětí.

Závěry jsou pokaždé stejné, hrubé porušení pracovní kázně, vyhazov. V horším případě kriminál, splácení milionových škod, atd.

V každém případě vyjde poučný list s nařízením typu „Zvyšte kontrolní činnost zaměstnanců v dopravě a provozu, zaměřte se hlavně na tyto a tyto nedostatky“ A odnesou to všichni. Ať už příčinou byla nehoda nebo se jen nějaký blb pochlubil na internetu.

A z vlastní zkušenosti bych mohl vyprávět jaký rozptylující vliv na výkon služby má jakákoliv jiná osoba na pracovišti, ať už je to jiný zaměstnanec, zácvik, kontrola a nebo známý. Pokaždé číhá nějaký průser „za rohem“.

Taky jsem se jako kluk nespočetkrát svezl, ale vždy jsem se na pokyn každého strojvedoucího ve větších stanicích schoval pod okno, aby mě nikdo neviděl. Nikdo si to nedovolil risknout a to byla jiná doba, nebyli šotouši, cestující s foťáky v mobilu, internet, youtube…

Jak říkám je to věc názoru. Většina fírů se bojí právě proto, že přijde cvičnej. A taky většina fírů si na mašinu nenainstaluje kameru. A právě proto můžeme být rádi za pár kamarádů, kteří mají trochu pochopení pro náš koníček.

Back
Nahoře