Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
742.041 napsal:
Proč jsi vůbec tudy jezdil s Lochneskou?Copak jsi ji tu někdy viděl?

Protože jsem si jí zamiloval, líbí se mi zvuky a navíc se s ní dobře jezdí, toť vše.

To:Stavitelxx
Jojo,nebyl,pokud to stavíš ještě v době před koridorizací tak tu nebyl a je to přesně jak máš na plánku,ale pokud už koridorovou tak už není ta spojka z 1 tk.vyh.24 na vlečku a to napojení do manipulační 5k a do šturcu 7k ale je to napojeno místo vyh.18 rovnou do 3-tí a 5-té koleje angličanem.A pak i na tom předávacím kolejišti jak je ten kousek koleje co odbočuje do prava do fabriky není jen do první koleje ale je přes první kolej angličanem napojen do koleje druhé.

742.041 napsal:
Tak máš pravdu,opravdu se mi nepodařilo projet Mohelnici ( nevěděl jsem co mne čeká, tak jsem jel kolem 100 km/h a pak jsem brutálně vykolejil díky stavbařům )směrem na Olomouc ze Zábřehu, nechápu proč není hotovo )

Když už jsi u toho proč jsi nemohl projet.Proč jsi vůbec tudy jezdil s Lochneskou?Copak jsi ji tu někdy viděl?Pokud jsi teda zrovna nejel z Pars-u.Ale projet by jsi tu normálně mohl neb se výluka týká pouze jedné koleje.A menší dodatek pro Martina,pokud je to už definitivní,nemohl by jsi na tom předávacím kolejišti tam dát toho angličana?Thannks.Jinak poklona tvé práci[/quote]

Lochneska jezdí do Zábřehu na opravu, pár krát jsem ji tam viděl.

alcapone napsal:
742.041 napsal:
Tak máš pravdu,opravdu se mi nepodařilo projet Mohelnici ( nevěděl jsem co mne čeká, tak jsem jel kolem 100 km/h a pak jsem brutálně vykolejil díky stavbařům )směrem na Olomouc ze Zábřehu, nechápu proč není hotovo )

Když už jsi u toho proč jsi nemohl projet.Proč jsi vůbec tudy jezdil s Lochneskou?Copak jsi ji tu někdy viděl?Pokud jsi teda zrovna nejel z Pars-u.Ale projet by jsi tu normálně mohl neb se výluka týká pouze jedné koleje.A menší dodatek pro Martina,pokud je to už definitivní,nemohl by jsi na tom předávacím kolejišti tam dát toho angličana?Thannks.Jinak poklona tvé práci

Lochneska jezdí do Zábřehu na opravu, pár krát jsem ji tam viděl.[/quote]

Nevím jestli Lochneska, ale já tomu říkám Žabotlama. Už to lidi neřešme, jsem pro ukončení této diskuze. Počkejme až to Martin Stavitelxx postaví včetně Český Třebové a můžeme jezdit i po trati čímkoliv, i vlakem SNCF.

Chtěl jsem se zeptat, Martina Stavitelxx-e, odkud má modré vagóny, které jsem viděl na obrázku. Já je vůbec nemám v trainsetu podle ZŠ, a jaká je to značka jestli ČD,ZSSK, MAV, nebo jsou to rakouské či německé modely ?

To:Jiří a Alcapone
Toto vážně sem nepatří a poslední k ř.451 na tomto úseku.Jezdí max. přes Zábřeh do Pars-u bývalá ŽOS Šumperk.Vše ostatní řečeno patří již jen pro Stavitelexx a této trati. :!:
Takže Martine,pokud budeš ohledně tohoto potřebovat nějaké foto či jinak pomoc,dej vědět

742.041 napsal:
To:Stavitelxx
Jojo,nebyl,pokud to stavíš ještě v době před koridorizací tak tu nebyl a je to přesně jak máš na plánku,ale pokud už koridorovou tak už není ta spojka z 1 tk.vyh.24 na vlečku a to napojení do manipulační 5k a do šturcu 7k ale je to napojeno místo vyh.18 rovnou do 3-tí a 5-té koleje angličanem.A pak i na tom předávacím kolejišti jak je ten kousek koleje co odbočuje do prava do fabriky není jen do první koleje ale je přes první kolej angličanem napojen do koleje druhé.

Já stavím koleje většinou v tom stavu, ve kterém se právě nachází a Mohelnice zrovna vyšla na přelomu modernizace. Celá stanice Mohelnice je v koridorovém stylu, akorát na zhlaví směr Zábřeh jsou staré vyhýbky a stará trať pokračuje až před stanici Zábřeh na Moravě, tam potom začíná koridor až k České Třebové.
Když jsem fotil trať od Mohelnice směrem na Zábřeh, tak za Mohelnicí mám zaznamenaný nadjezd pro nějakou polní cestu. o týden později jsem tímto úsekem projížděl a nadjezd už tam nebyl, v důsledku modernizace ho zbourali. Takže v mojí trati ještě je, jinde už ho neuvidíte.

Ty modré vagony jsou SZ Beelmt, SZ Aeelmt, nevím co to je zač, ani nevím, odkud je mám...

si rypnem

si trochu rypnem, ale je zaujimave, ze na statnej hranici clovek odrazu zide z koridorovych kolaji a ocitne sa na starych - to snad cesi nieco opravovali na jablunkove? nezda sa mi, ale opravte ma ked sa mylim.

Re: si rypnem

jeffer napsal:
si trochu rypnem, ale je zaujimave, ze na statnej hranici clovek odrazu zide z koridorovych kolaji a ocitne sa na starych - to snad cesi nieco opravovali na jablunkove? nezda sa mi, ale opravte ma ked sa mylim.

No nebudu strkat ruku do ohně, protože to nevím 100%, ale mezi Jablunkovskými tunely a státní hranicí nejsou klasické staré koleje, je tam něco nového, nevím jestli uchycení kolejnic, pražce, či podloží, každopádně jízda na tomto úseku je jako na koridorových kolejích (tichá).
Kdo tam jezdí v osobních vagonech, tak ví...

za Mohelnicí mám zaznamenaný nadjezd pro nějakou polní cestu. o týden později jsem tímto úsekem projížděl a nadjezd už tam nebyl, v důsledku modernizace ho zbourali. Takže v mojí trati ještě je, jinde už ho neuvidíte.
...[/quote]
Na tom mostě jsem strávil nejednu chvilku ještě ze starou Sovětskou Smenou a pořizoval galerii fotek. :cry: Pokud je na trati tak to díky,bude zachován další jeden skvost na trati a moje vzpomínky.Padl i na Moravičanském zhlaví v Mohelnici,zachovány jen náspy ale co mám info tak by měly být zachovány mosty v Lukavici na obou zhlavích,pouze mají být zrekonstruovány na koridorové.

Nevíte někdo,kde bych sehnal železniční mapu Slovenska ? A ještě se chci zeptat, nevíte, kde bych sehnal cenu mezistátních jízdenek ? Aktuálně mne zajímá cena jízdenky, z Ostravy do Popradu ( včetně příplatků za použítí vlaku IC a EC ), v MSTS se mi ta trať moc líbí a chtěl bych to zkonfrontovat v reálu. Navíc za chvíli bude léto, tak to chci projet.

Jiří napsal:
Nevíte někdo,kde bych sehnal železniční mapu Slovenska ? A ještě se chci zeptat, nevíte, kde bych sehnal cenu mezistátních jízdenek ? Aktuálně mne zajímá cena jízdenky, z Ostravy do Popradu ( včetně příplatků za použítí vlaku IC a EC ), v MSTS se mi ta trať moc líbí a chtěl bych to zkonfrontovat v reálu. Navíc za chvíli bude léto, tak to chci projet.
Mapa Slovenska - např. tady - http://bueker.net/trainspotting/maps_slovakia.php
Jízdné - http://www.cd.cz

Naposled editoval moderátor:
Díky za tu mapu, ale jak je to s tou cenou jízdenky z Ostravy do Popradu ?

Martine, jak je to s jízdou mezi Bohumínem a Karvinou, pořád se jezdí po pravé straně ? Můj známý jel tudy minulý týden v úterý a když vyjížděl z Dětmarovic směrem na Bohumín, vlak jel po levé koleji, přitom žádná výluka nebyla hlášena. Potřebuji tyto informace vzhledem k tomu, že chci teďka udělat jednoduchou aktivitu pro vlak EC bez trafficu z Popradu do Olomouce, tak právě potřebuji vědět, jak mám jezdit mezi Karvinou a Bohumínem ?

A ještě jedna věc v některých zastávkách na Slovensku vůbec nemáš očíslované /pojmenované koleje, když jsem projížděl Vrůtkama a když jsem měl zaplé klávesy F6 a F7 viděl jsem pouze " Bezejmenou kolej ", a taky v některých stanicích jsou sice peróny,ale v Track monitoru to není bráno jako zastávka, a nebo je to tzv. nákladní zastávka. U těch nákladních zastávek, stojí tam vůbec osobáky ?

Jiří napsal:
Martine, jak je to s jízdou mezi Bohumínem a Karvinou, pořád se jezdí po pravé straně ? Můj známý jel tudy minulý týden v úterý a když vyjížděl z Dětmarovic směrem na Bohumín, vlak jel po levé koleji, přitom žádná výluka nebyla hlášena. Potřebuji tyto informace vzhledem k tomu, že chci teďka udělat jednoduchou aktivitu pro vlak EC bez trafficu z Popradu do Olomouce, tak právě potřebuji vědět, jak mám jezdit mezi Karvinou a Bohumínem ?

A ještě jedna věc v některých zastávkách na Slovensku vůbec nemáš očíslované /pojmenované koleje, když jsem projížděl Vrůtkama a když jsem měl zaplé klávesy F6 a F7 viděl jsem pouze " Bezejmenou kolej ", a taky v některých stanicích jsou sice peróny,ale v Track monitoru to není bráno jako zastávka, a nebo je to tzv. nákladní zastávka. U těch nákladních zastávek, stojí tam vůbec osobáky ?

Mezi Bohumínem a Dětmarovicema se jezdí vlevo, dál na Karvinou vpravo.
Jestli jsou někde (ve Vrútkách) bezejmenné koleje, tak to jsem asi přehlédnul, opravím. Jinak jsou na Slovensku i nepoužívané stanice, například mezi Vrútkama a Strečnem "Vrútky-Zastávka", zůstal tam peron u 1 TK, ale nepoužívá se.

pekneee. velmo sa tesim - tak nejako zbynka "nechapem, ale tolerujem" takze som rad, ze sa niekto pusta aj do koridorovej varianty :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře