Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dík za aktualizáciu, je to fajn. Konečne si môžem robiť aktivity zo svojho mesta.
No všimol som si aj pár vecí, ktoré ma nepotešili.
Chybička krásy - vymenené stanice Nosice a Milochov. (prvé od Púchova majú byť Nosice, Milochov, P.Bystrica).
Taktiež som v P.Bystrici nenašiel Rozkvet (sídlisko na kopci, ktoré robí Považskú Považskou ). Chýba mi aj náš 891 m vysoký Manín (Považská Teplá), ktorý vidno už od Trenčína a tu ho žiaľ nevidno ani z obce tesne pod ním. No a na záver niet ani stopy po Považskom hrade, ktorý je takmer nad traťou. :cry:
No nevadí, zeleznica je však položená výborne, jazdí sa dobre, tak ešte raz dík a ostatným veľa dobrých kilometrov

pitt napsal:
Dík za aktualizáciu, je to fajn. Konečne si môžem robiť aktivity zo svojho mesta.
Chybička krásy - vymenené stanice Nosice a Milochov. (prvé od Púchova majú byť Nosice, Milochov, P.Bystrica).
Taktiež som v P.Bystrici nenašiel Rozkvet (sídlisko na kopci, ktoré robí Považskú Považskou ). Chýba mi aj náš 891 m vysoký Manín (Považská Teplá), ktorý vidno už od Trenčína a tu ho žiaľ nevidno ani z obce tesne pod ním. No a na záver niet ani stopy po Považskom hrade, ktorý je takmer nad traťou. :cry:
No nevadí, zeleznica je však položená výborne, jazdí sa dobre, tak ešte raz dík a ostatným veľa dobrých kilometrov

No joooo, to už jsou detaily, kdyby všichni trvali na osazení každého objektu, tak ten úsek stavím rok...
Je taky fakt, že už nechodím po kolejích s foťákem, abych fotil okolí na všechny strany. Teď už stavím podle videa natočeného z lokomotivy a video nezabere všechno - problém je hlavně s krajinou po stranách tratě a se vzdálenějšími objekty, to je složité, to tu nebudem rozebírat.
Každopádně není problém na trati cokoliv dodělat, stačí když pošleš fotku toho daného objektu, vyfoceného od kolejiště a já ho osadím. :wink:

No ale přehození stanic Nosice a Milochov, tak tohle rozhodně není maličký detail, za to se červenám jak rak! :eek: :eek: :eek:
Já tu trať stavěl chvíli ze směru od Žiliny, chvíli zase od Púchova, no a nějak se mi to popletlo...
Samozřejmě opravím, díky za upozornění.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj,já se připojuju k pochvale,na Púchov,zase moc pěkný.Ale včera jsem jel rychlíkem v aktivitě na blok za nějakým vlakem a všimnul jsem si jedné věci,na odjezdovém návěstidle volno a na dalším oddílu autobloku stůj.Nemít opakovač,tak bych to profrnknul ani bych nemrkl.Kouknul jsem do editoru a chybka se vloudila.Na odjezdových návěstidlech co jsem koukal na stanice Hoštejn,Lukavice,Zábřeh ve směru na Olomouc ,Pováž.Bystrica a dál už jsem nekoukal,chybí ve vlastnostech návěstidla zaškrtnuta předvěst.Tak to je jediná věc,kterou by kvůli aktivitám bylo dobré opravit.Na ostatní stanice jsem nekoukal.Jinak fakt dobrý.

Šnek napsal:
Ahoj,já se připojuju k pochvale,na Púchov,zase moc pěkný.Ale včera jsem jel rychlíkem v aktivitě na blok za nějakým vlakem a všimnul jsem si jedné věci,na odjezdovém návěstidle volno a na dalším oddílu autobloku stůj.Nemít opakovač,tak bych to profrnknul ani bych nemrkl.Kouknul jsem do editoru a chybka se vloudila.Na odjezdových návěstidlech co jsem koukal na stanice Hoštejn,Lukavice,Zábřeh ve směru na Olomouc ,Pováž.Bystrica a dál už jsem nekoukal,chybí ve vlastnostech návěstidla zaškrtnuta předvěst.Tak to je jediná věc,kterou by kvůli aktivitám bylo dobré opravit.Na ostatní stanice jsem nekoukal.Jinak fakt dobrý.

No jo, někdo tu ale odborně radil (bohužel už nevím kdo), že na odjezdových návěstidlech se "předvěst" nezaškrtává, pokud následuje autoblok... :?

Stavitelxx napsal:
pitt napsal:

No joooo, to už jsou detaily, kdyby všichni trvali na osazení každého objektu, tak ten úsek stavím rok...
Je taky fakt, že už nechodím po kolejích s foťákem, abych fotil okolí na všechny strany. Teď už stavím podle videa natočeného z lokomotivy a video nezabere všechno - problém je hlavně s krajinou po stranách tratě a se vzdálenějšími objekty, to je složité, to tu nebudem rozebírat.
Každopádně není problém na trati cokoliv dodělat, stačí když pošleš fotku toho daného objektu, vyfoceného od kolejiště a já ho osadím. :wink:

No ale přehození stanic Nosice a Milochov, tak tohle rozhodně není maličký detail, za to se červenám jak rak! :eek: :eek: :eek:
Já tu trať stavěl chvíli ze směru od Žiliny, chvíli zase od Púchova, no a nějak se mi to popletlo...

Zdravim. Nechcem tu do nikoho pindat ani nikoho kritizovat pretoze na to nemam ziadne pravo, lebo som sam este sam nepostavil ani meter trate. Takze to prosim neberte osobne.

Ja viem ze stavba trate je zlozita vec a obdivujem kazdeho kto dokaze stavat, modelovat atd..., ale podla mna prave taketo drobnosti, ktore spominal pitt robia trat atraktivnou, pretoze niektore tieto veci charakterizuju jednotlive mesta a casti trate. MSTS je predsa len simulator a na rozdiel od reality sa okolie trate casom vobec nemeni a prave o to viac by sa mohli do trate osadit objekty, ktore trat ozivuju a robia atraktivnou a jedninecnou (ked je ta moznost).

Nechcem tu tymto nikoho urazat ani rozputavat nejake hadky, ci dohady, iba som chcel napisat moj nazor na to, co podla mna trat robi atraktivnou a zabezpecuje to, aby trat ani po case uzivatelov MSTS neunudila. dakujem. Ahojte

Ivan.ps napsal:
Stavitelxx napsal:
pitt napsal:

Zdravim. Nechcem tu do nikoho pindat ani nikoho kritizovat pretoze na to nemam ziadne pravo, lebo som sam este sam nepostavil ani meter trate. Takze to prosim neberte osobne.

Ja viem ze stavba trate je zlozita vec a obdivujem kazdeho kto dokaze stavat, modelovat atd..., ale podla mna prave taketo drobnosti, ktore spominal pitt robia trat atraktivnou, pretoze niektore tieto veci charakterizuju jednotlive mesta a casti trate. MSTS je predsa len simulator a na rozdiel od reality sa okolie trate casom vobec nemeni a prave o to viac by sa mohli do trate osadit objekty, ktore trat ozivuju a robia atraktivnou a jedninecnou (ked je ta moznost).

Nechcem tu tymto nikoho urazat ani rozputavat nejake hadky, ci dohady, iba som chcel napisat moj nazor na to, co podla mna trat robi atraktivnou a zabezpecuje to, aby trat ani po case uzivatelov MSTS neunudila. dakujem. Ahojte

To máš pravdu, ale už jsem tu napsal, že nemůžu osadit objekty, o kterých nevím. Snažím se osadit vše co nejpřesněji podle toho, jak je to zachycené na videu, ale nemůžu postavit něco, co na videu není.
Pokud chcete dokonalejší trať, tak k tomu přispějte, pošlete fotky objektů (nejlíp i modely pro Editor) a já tam podle fotek ty objekty umístím.

Stavitelxx napsal:
Šnek napsal:

No jo, někdo tu ale odborně radil (bohužel už nevím kdo), že na odjezdových návěstidlech se "předvěst" nezaškrtává, pokud následuje autoblok... :?
Předvěst se nemusí zaškrtávat, když následuje za odjezdovým samostatná předvěst.

VolejnikTomas napsal:
Stavitelxx napsal:
Šnek napsal:

Předvěst se nemusí zaškrtávat, když následuje za odjezdovým samostatná předvěst.

Přece je to logicky v návěstidlech pochopitelné. Předvěst se zaškrtne v případě, že odjezdové návěstidlo je předvěstí návěstidla dalšího. A nemusí to být zrovna autoblok. Nezaškrtne se, pokud je trať klasika na elektromechaniku a odjezd není předvěstí dalšího oddílového návěstidla. Ve většíně případů tam jsou samostatné předvěsti. Ale to je opravdu nutné alespoň v základech znát D1 nebo si nechat od někoho poradit.

Při tvorbě aktivity Os 3051 jsem se lehce pozastavil nad jedním rozdílem.Při jízdě z Púchova je ve hře nejdříve zastávka Milochov a pak Nosice.V reálném jízdním řádu je to opačně.Kde je tedy chyba. :wink:

poison napsal:
Při tvorbě aktivity Os 3051 jsem se lehce pozastavil nad jedním rozdílem.Při jízdě z Púchova je ve hře nejdříve zastávka Milochov a pak Nosice.V reálném jízdním řádu je to opačně.Kde je tedy chyba. :wink:

15.1.2007:
StavitelXX napsal:
No ale přehození stanic Nosice a Milochov, tak tohle rozhodně není maličký detail, za to se červenám jak rak! Embarassed Embarassed Embarassed

Zaujímalo by ma, prečo nie sú na trati medzi Púchovom a Žilinou umiestnené návesti s očákávaním traťovej rýchlosti? Chcel som hrať novú Poisonou aktivitu bez TM a párkrát som si kvoli záchrannej brzde takmer rozmlátil hlavu o predné sklo lokomotívy :lol:

Ivan.ps: Protože při sníženi rychlosti o 10 a míň km/h není potřeba toto návěstit předvěstníkem. (Platí pri rychlosti do 100km/h). Tzn. ty předvěstniky tam nemusi byt ani v realu (nikdy v živote jsem tam nebyl).

Ahojte. Já nevím chlapi jak to přesně je, protože nejsem profík ale mám takový dojem, že někde u Hranic na Moravě je něco podobného a je tam rychlost nad 100 km.

když jsme u těch rychlostí, tak bych měl připominku že by stalo za to zminit, že za Ostravou směr Bohumin je za 60(tušim Vrbice) 140 a ne 100 jak je v msts. A že by vlaky projižděly Bohuminem 40 se mi taky nezda.. Jinak ale parada :wink: :D

Při snižování rychlosti o méně než 10 km/h se neumísťuje předvěst této rychlosti, ani v MSTS ani v reálu. A pokud vím, tak ani při rychlosti vyšší než 100 km/h (konkrétně např. koridor ČD 270)
A v Bohumíně je v MSTS rychlost 40 km/h a dále na Vrbice 100 km/h, protože to tak bylo, když jsem Bohumín stavěl. Teď to předělávat nebudu, zůstane to v takovém stavu, ve kterém to bylo při stavbě.

V stanici Brunovce sa stretneš (smerom od Piešťan) so znížením rýchlosti zo 120 na 110 a hneď na 100 a všetko bez predzvestníkov. A keď pôjdeme do extrému, tak na vchode do Bratislavy hl. je 30km/h (zo 100) a tiež tam neni predzvestník.

ako inak postupuje stavba? nech viem co budem v mape premalovavat najblizsie ;) (ps: ked uz sme pritom: mohol by si mi pred dalsou aktualizaciou poslat nejake screeny nech aktualizaciu 9 ramuju aj obrazky usekov v nej obsiahnutych?)

Tady platí stále opakovaná poučka, jak už to tu někdo říkal, fíra musí mít předem seznání s tratí, aby pak nebyl zaskočen. A pokud není schopen si to zapamatovat,tak si to někde napíše do poznámkového bloku a bude vědět, že za tím polem,kde se pasou kravičky,je snížena rychlost atd :lol: :lol:

To som nevedel a ani som ti to zatial nevsimol, ze pri znizovani rychlosti o 10km/h nie su predzvestniky. V kazdom pripade dakujem za vysvetlenie. Zase som o nieco mudrejsi. :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře