EC 72 Smetana

Roman napsal:
alcapone napsal:
Ale i se servisem4, protože jak 471 tak i žabotlama má vždy předek s prvníma dveřma mimo nástupiště.

Ani není nutné, u nástupiště funguje vyčkávací bod. Nezáleží ale na zadání času u vyčkávacího bodu ,ale na počtu cestujících na peronu, vlak musí mít naplánováno zastavení ve stanici a po uložení a znovunačtení akivity to fungovalo vždy. Mimo nástupiště ne , takže pokud budu chtít mít nákladní vozy ve stanici dál od blokovaného návěstidla, bez servisu4 se neobejdu.

Roman, to znamená že vyčkávací bod funguje medzi tými modrými paličkami (nástupište v editore)? Mimo neho nie? Teda ten čas ostane uložení?

Ano, tak mi to funguje, jen u nástupiště, jinak ne. Já to viděl, tuším v aktivitě Vihorlat a nedalo mi to , až jsem na to také přišel. Koukni se v editoru na Vihorlat, vyčkávací body tam jsou použity i mimo perony , ale tam vlak vždy jen zastaví a pokračuje ihned v jízdě. U nástupiště je to už lepší....

No ono to funguje takto: Mame peron, kde ma vlacik zastavit, a mamae vyckavaci bod ... vlacik si zastavi na vyckavacom bode, tym ho vybavi, ale ten moment ked ho vybavi si MsTS zanalyzuje ako zastavenie pri perone a uz ho tam necha stat kym sa neprehadzu masy neviditelnych cestujucich a az potom ho posle dalej ...

Takže som to vyskúšal ... Naozaj to šlape ... :lol: Modelová situácia - vlak má definovaní pobyt na zastávke 3 minúty, a kúsok za modrou paličkou je vyčkávací bod (50s).A naozaj loko zastala na vyčkávacom bode, stála tam 50s a potom sa pohla, prišla ku koncu nástupišta a počkala kým nebude mať odchod podľa JŘ a normálne odišla.Ale teraz jedna otázka - načo urobili ten VB funkčný len na nástupišti :?: Ale jednu výhodu to má - môžem tam zdržať vlak ľubovoľne dlho a nemusím sa prdkať s nastavovaním JŘ.A so zdržiavaním ma napadla tiež jedna vec - mimo nástupišta má VB definovanú 0, takže vlak zastaví a hneď ide ďalej ... Tak by stačilo dať tých VB viacej za sebou a chvílu by sa ten vlak zdržal tým zastavovaním a rozbiehaním.Ale na časovo náročnejšie zdržanie by to asi nebolo dobré ... :roll:

Prosím o pomoc

U této aktivity mi píše, že mi chybí cabview servis 1. (lm_ec mn skalice.con, Název lokomotivy:: CD Servis1 (** Chybí pohled do kabiny (cabview)! **) Nevím, jaky to má vliv na hru, ale před Brnem, když snižuji rýchlost na 100 km/h, tak mi aktivita padá. Trainset mám aktuálni ze stránek pána Zbyňka, stahoval jsem ho před týdnem komplet, včetně zvuků a kabín. Aktivita se mi líbi, rád bych ji projel. Díky moc.

Re: Prosím o pomoc

Radcol napsal:
U této aktivity mi píše, že mi chybí cabview servis 1. (lm_ec mn skalice.con, Název lokomotivy:: CD Servis1 (** Chybí pohled do kabiny (cabview)! **) Nevím, jaky to má vliv na hru, ale před Brnem, když snižuji rýchlost na 100 km/h, tak mi aktivita padá. Trainset mám aktuálni ze stránek pána Zbyňka, stahoval jsem ho před týdnem komplet, včetně zvuků a kabín. Aktivita se mi líbi, rád bych ji projel. Díky moc.
Zkoušel jste to i z aktuálního aktivity.exe? Trochu jsem to opravoval. Také je nutné vypnout stíny.

Děkuji za odpověď, poslední "aktivity.exe" jsem tam dával (předtím jsem vymazal všechny aktivity, co tam byli), stíny vypnout jsem nezkoušel, zkusím. Ten chybějicí cabview na to asi vliv nemá?

Radcol napsal:
Ten chybějicí cabview na to asi vliv nemá?
Servis 1 nemá definovaní cabview ... Takže by si ho MSTS nemal pýtať.Asi malo PC-čko slabú chvíľu a vyhodilu túto "blbosť".Pred Brnom mi táto aktivita tiež spadla, je to veľké mesto a pri brzdení sa tiež dosť zaťažuje PC.Takže keď to padá v tejto oblasti, je to viac-menej normálne.A samozrejme tiene musia byť OFF, ináč je to skutočne killer ... :twisted:

Díky

Děkuji za odpověď, jak bude čas, tak to vyzkouším bez stínů. Ten cabview mi vyhazuje "trainstore", když aktivitu spouštím. Ale pokud je to blbost, tak je to problém trainstore. Ještě jednou díky za odpověď.

Re: Díky

Radcol napsal:
Děkuji za odpověď, jak bude čas, tak to vyzkouším bez stínů. Ten cabview mi vyhazuje "trainstore", když aktivitu spouštím. Ale pokud je to blbost, tak je to problém trainstore. Ještě jednou díky za odpověď.
Aha, toto isté sa mi už stalo u riadiaceho vozňa rakúskej CAT súpravy.Tuším je označenie vozňa 8033 OBB.Vypisoval že mu chýba cab, ale v hre to bolo bez problému ... Je to asi podobný prípad ako s novou verziou ConBuildera - vyhadzuje more chýb, ale vlastne sú to len rozdiely v syntaxe.

Back
Nahoře