EC 72 Smetana

čau, můžete mi někdo vysvětlit, co se děje? stáhl jsem si tuto aktivitu, ale vždycky, když už se mám rozjet tak mi to spadne až do WINDOWS. Díky za názory

Mik napsal:
čau, můžete mi někdo vysvětlit, co se děje? stáhl jsem si tuto aktivitu, ale vždycky, když už se mám rozjet tak mi to spadne až do WINDOWS. Díky za názory

Ten samý problém mám i já. Když se chci rozjet, padne to až do Windows. Nevíte někdo prosím? Dík.

Je dost možné, že to způsobují loose consisty - odstavené nepohyblivé soupravy, které stojí na kolejích po celou dobu aktivity. Smetana jich obsahuje pět a MSTS je při jejich použití náchylnějsí na pády. Proto používat traffic, traffic a traffic...

V EC72-SMETANA v prvním díle není ani jeden loose consist použit takže problém bude někde jinde. Po vydání aktivity vyšli od Zbyňka asi tři aktualizace tratě a je možné že byli přidány do Břeclavi nějaký objekty. Poradit můžu buď snížit grafiku a nebo před rozjezdem SAVE a nahrát hru nanovo.

Luděk napsal:
V EC72-SMETANA v prvním díle není ani jeden loose consist použit takže problém bude někde jinde. Po vydání aktivity vyšli od Zbyňka asi tři aktualizace tratě a je možné že byli přidány do Břeclavi nějaký objekty. Poradit můžu buď snížit grafiku a nebo před rozjezdem SAVE a nahrát hru nanovo.

Děkuji za odpovědi. Nějak to pořeším.

Myslíme všichni tu samou aktivitu EC Smetana???
tahle začína na hl. nádraží v Praze a řídíte pendolino...

Kank napsal:

Ne, ne tahle Smetana začíná v Břeclavi, jede do Prahy. Je rozdělená na dva díly. Padá mi ten první díl, pri rozjezdu v Břeclavi.

Radcol napsal:
Kank napsal:

Ne, ne tahle Smetana začíná v Břeclavi, jede do Prahy. Je rozdělená na dva díly. Padá mi ten první díl, pri rozjezdu v Břeclavi.
Já jsem smazal v Břeclavi vlak na Znojmo, stejně je vzadu a není vidět a padání z Břeclavi se vyřešilo. Ale dojel jsem do Modřic a tam PC opět nestíhá a zamrzl jsem. Nejsem autor, tak nevím, který vlak by se v Brně měl vypustit.
Tohle by měl zredukovat opravdu autor aktivity. Je to škoda, aktivita nevypadá špatně.

Projel někdo první část této aktivity do konce?
Pád v Břeclavi jsem odstranil odebráním jednoho traffic vlaku, i tak jich tam zůstalo dost. Další problém je Brno, tak jsem se dostal po 10 save a pádech. Odebral jsem tedy vlak na Jihlavu a v editoru tratí přestavěl podklad pod kolejemi na hlavním nádraží za méněpolygonový.
Další test, přijel jsem do Brna k peronu bez ztráty květinky. Odjezd a opět pád. Na druhé save jsem projel. Asi to dělá traffic osobního vlaku od Tišnova, také bude muset pryč a mělo by to jezdit.
Pak už vše OK, výluka Adamov - Blansko, pěkně reálně nakonfigurovaná. Před Blansko Město, díky výlukovému trafficu mi to padlo, ale po znovunačtení OK až do Semanína. Tam znovu pád, ale dojel jsem až do ČT se zpožděním 4 minuty. Zdrželo mne zastavení v Březové a desítka přes přejezd.
Jinak bych tuto aktivitu ohodnotil jako veelmi pěknou. Ačkoli se nepoužil žádný loose consists, v mnoha stanicích i vlečkách jsou odstavené vozy, provoz protijedoucích vlaku je na slušné úrovni, zápletky pro strojvedoucího také, takže jízda není nudná. Jen ty pády.

Ale je zajímavé, Břeclav snese celkem dost vlaků, Česká Třebová také nebyla prázdná, ale Brno, maximálně 1 vlak. Kde je problém? Zrušit fabriky? Co je tam takový žrout? Asi by bylo na místě domy nahradit 1D kulisou, kdyby ji někdo vyrobil.
Ještě něco zkusím vyhodit.
Traffic ve velkých městech jako je Brno bych asi udělal v době, kdy vlak hráče stojí. Přijedu do Brna, kde bude max 1 vlak. Po zastavení mohou přijet dva až tři vlaky, odjet a až teprve potom by odjel vlak hráče. Ale to se hodí pro pobyt alespoň 5 minut U této aktivity je pobyt 2 minuty, tak bych nechal vjet laminátku s osobákem v tuto dobu, tak aby se souprava načetla a zmizela v době, kdy hráč stojí ve stanici. pak by už neměl být problém.
Jsem zvědav na druhou část do Prahy. Pokud vše bude OK, dám ven update i s tratí.

V Brně mi to padlo 2x - před hlavnim nádražím a pak po odjezdu. A z Brna do Třebové jen jednou, někde na půlce trati.

Tuto aktivitu jsem dělal někdy v létě minulí rok. Po rekonstrukci tratě jsem opravil paths a testoval jsem jí na slabším počítači s procesorem 1,7GHz 512RAM na kterém mi padá většina aktivit. Původně byla tako aktivita jeden celek z Břeclavi do Prahy ale na slabším počítači padala před Brnem v Brně a někde před Č.Třebovou, ale při rozdělení na dvě části mi nepadla ani jednou a to jsem jí projel nejmíň 10x. Teď po vydání několika aktualizací tratě jsem jí vyzkoušel projet (ač nerad protože před tím jsem jí projel snad 80x) a ty pády jsou opravdu časté a to Brno funguje skoro jenom bez trafficu a prázdné nádraží mně neláká tak jsem teď na rozpacích co s tím dál. Jinak jsem chtěl udělat novou aktivitu z Brna do Bratislavy (242 + 7vozů) a i když jsem dal do Brna jenom jeden vlak (850 + 2x050) tak při odjezdu mně to poslalo vždy k Billovi a to jsem neměl žádny jiný traffic ještě ani udělaný. Když jsem v Brně zrušil všechen silniční provoz tak jsem odjel z Brna v pohodě a mohl jsem přidat ještě rychlík. Myslím si že je to lepší kompromis než jezdit po prázdných nádražích a nebo na úkor krajiny a okolí. Jelikož vím že plno lidí by si s tím neporadilo tak jsem odložil aktivitu k ledu. :mad:

Naposled editoval moderátor:
Takže ještě je rezerva ve snížení silničního provozu. A to by ještě někdo mohl chtít doplnit tramvaje. :lol:
Zkusím jej trochu omezit. Stejně se v Brně soustředím na trať a vidím jen nejbližší okolí.
Chtělo by to update celého simulátoru, ale s tím nikdo z nás nic neudělá.

Právě jsem dojel 1. část Smetany s jedním pádem na příjezdu do Brna, jinak bez problémů. Viditelnost mám nastavenou na 900m, stíny vypnuty, ostatní na max.

Silniční provoz v Brně

Zbyněk Šemora napsal:
Takže ještě je rezerva ve snížení silničního provozu. A to by ještě někdo mohl chtít doplnit tramvaje. :lol:
Zkusím jej trochu omezit. Stejně se v Brně soustředím na trať a vidím jen nejbližší okolí.
Chtělo by to update celého simulátoru, ale s tím nikdo z nás nic neudělá.

Nazdar všichni,
jen tak ze zvědavosti jsem zrušil veškerý provoz v brněnských ulicích a jak to tak vypadá,provozu "kolejovému" to docela pomohlo a MSTS mi ani jednou nepadl.Zkoušel jsem to na aktivitě EC 174,která však v Brně a blízkém okolí /v úseku Modřice-Bílovice nad Svitavou/ postrádá jakýkoli traffic.I přesto mi MSTS v minulosti při odjezdu EC 174 z Brna hl.n. padal,ale právě po zrušení silničního provozu se to již nestalo.Možná to bude ode mne znít jako velká troufalost,ale co se pokusit místo likvidace budov /i když omezení jejich počtu by určitě pomohlo/ v okolí Brna o omezení počtu kolejí v Brně-Maloměřicích? Nejsem ale místní,tak nevím,jak by se taková úprava dotkla pokračování tratě na Tišnov.
Jinak se mi co do počtu pádů MSTS jeví jako nejlepší žst.Česká Třebová,kde se mi "padnout" nepodařilo prozatím ani jednou a to i v případě,že se mi tam prohání pět trafficů.Pomalu také dokončuji aktivitu EC 174 pro úsek Bratislava hl.s. - Česká Třebová /díl 1./ a Česká Třebová-Praha-Holešovice /díl 2./ a kromě "zadrhávání" MSTS v Břeclavi a Brně je vše v pohodě.A to jsem si v Břeclavi dovolil umístit "stojící" traffic lokomotivy OBB,EC 104 a k nim i dvě servisní vozidla!!! Bratislava se začala cukat až po poslední aktualizaci,takže by možná stálo za úvahu omezit silniční provoz i tam.Toto jsou ale jen mé zkušenosti a postřehy a je mi jasné,že hodně záleží také na HW každého počítače.

S pozdravem
David

Už se na tom pracuje. V Brně jsem silniční provoz sice nezrušil ale omezil na minimum s intervalem místo 5s na 15s. To samé udělám i v ostatních městech. Nebo provoz aut zrušit úplně? Ono když tam nepojede nic nebo sem tam auto kusovka, to bude stejně nereálné. Chystám se i na Pardubice, tam mi padl u vjezdu druhý díl Smetany.
Ohledně Maloměřic, ty jsou před rekonstrukcí a jestli to dopadne jako s Břeclaví, tak se při stejném počtu kolejí ušetří asi 200 objektů (díky GlobalBP)
Ale asi ta auta zruším ve všech velkých městech. Provoz vlaků je důležitější.
Také jsem snížil dohlednost některých vícepolygonových Trundových křovin a travin, které jsou vidět až na poslední chvíli. Měli nastaveno 2000m. Trávu jsem snížil na 600m a nízké keře na 900m a musí to stačit.
Tento týden dám ven aktualizaci. A pak se uvidí, jak to bude jezdit. A Smetanu zkusím s původním provozem jako test.
PS, také záleží na jakém železe MSTS provozujete. Moje šunka Athlon 2800XP nic moc. Ale spíše to brzdí základní deska.

Mě to jede v pohodě, bez pádu. Zatím jsem ve Skalici. Jako výbavu mám Celeron 1,4 s integrovanou grafikou a s 512 MB, takže nic moc.

Ono asi závisí aj od nastavenia MSTS, pri nižších hodnotách miznú autá aj cesty, to by vysvetlovalo prečo to niekto prešiel v takmer v pohode. Mne na max. nastaveniach a P IV 3GHz to spadlo pred Brnom ( ďalej som nehral ).

Back
Nahoře