EC 72 Smetana

Zbyněk Šemora napsal:
Už se na tom pracuje. .....

Zbyňku,
toto celé se upraví globálně, nebo se musí jít postupně od města k vesnici. Jen si myslím, že bys asi tím pořešil problém i s mou act., alespoň trochu. :)

Problém

Taky mám problém s tou "zmizelou trávou," když jedu druhý díl Smetany.... Děje se tak po minutí nástupiště v Dlouhé Třebové a děje se tak úplně vždy.
Ovšem save-load, jak tu někdo radil, mi nefunguje - při loadování vyskočí okno "Region load error - parent TrackMonitor does not exist Ano/Ne" a ať stisknu cokoli, letím okamžitě k Billovi :(. Zkoušel jsem loadovat přímo ze hry, ale i MSTS ukončit, znovu spustit a naloadovat - výsledek je stejný....
Neví někdo, co s tím?

Re: Problém

Karel K. napsal:
Taky mám problém s tou "zmizelou trávou," když jedu druhý díl Smetany.... Děje se tak po minutí nástupiště v Dlouhé Třebové a děje se tak úplně vždy.
Ovšem save-load, jak tu někdo radil, mi nefunguje - při loadování vyskočí okno "Region load error - parent TrackMonitor does not exist Ano/Ne" a ať stisknu cokoli, letím okamžitě k Billovi :(. Zkoušel jsem loadovat přímo ze hry, ale i MSTS ukončit, znovu spustit a naloadovat - výsledek je stejný....
Neví někdo, co s tím?

Tak to bych asi preinstalovaval :-) Nekde je chyba, otazka jestli v trati, nebo hre. Mozna ma nekdo zkusenost ...

Zkus vlézt do adresáře s instalací MSTS a v složce saves vymaž uložené hry které nejsou aktuální... pro jistotu ještě zrestartuj komp a najeď MSTS. Možná ti to pomůže...

Kank napsal:
Zkus vlézt do adresáře s instalací MSTS a v složce saves vymaž uložené hry které nejsou aktuální... pro jistotu ještě zrestartuj komp a najeď MSTS. Možná ti to pomůže...
Vyzkouším. Díky za tip. Těch savů tam bude asi dost....
Doplněno: bylo jich tam 325....
Zkusím to restartnout a pak udělat load. Pak dám vědět, zda to pomohlo.

Karel K. napsal:
Kank napsal:
Vyzkouším. Díky za tip. Těch savů tam bude asi dost....
Doplněno: bylo jich tam 325....
Zkusím to restartnout a pak udělat load. Pak dám vědět, zda to pomohlo.
Tak jo, pomohlo! Už pařím zbytek trasy do Prahy a zeleň je tam, kde má být.
DÍKY!!! :wink:

Luděk Maxa mi poslal doladěnou verzi této aktivity, ke které jsem se konečně dostal. Autor tvrdí, že ji projel bez problémů. Nejprve jsem ji poslal Michalovi Tučkovi, odpověděl, že mu to opět padá, ale na jiných místech.
Já ji poprve testnul předevčírem večer. Po odpískání v Břeclavi za to vezmu a jak jsem se hnul, konec.
Doma mám Ahtlon 2800XP Barton, 1giga paměti, ATI Radeon X800/256MB, základní deska Jetway Polaris s VIA KT400
V práci mám P4 3Giga, základní deska ASUS 800 s Intel 865PE duální paměti 2x500MB Ram, nVidia 6600GT, ale u této grafiky kvůli editoru MSTS mám nastaveno 16bitů barev.
V práci mi to padlo na stejném místě. (FPS při startu v Břeclavi kolem 9 v kabině)
Po komunikaci s Michalem Tučkem mi sdělil, že má vypnuté stíny.
Vypnul jsem stíny a už to valilo. FPS v Břeclavi 17 a na trati kolem 56.
Večer doma jsem udělal to samé, ale nepomohlo, po zapískání jsem byl kaput.

Tak budu dělat pana chytrého. Příčina pádu byla, usoudil jsem, že rychlík na Přerov měl zmizet dříve, než se já hnu z místa. Zkrátil jsem mu Paths a vyšlo to. Těsně před mým odjezdem malá tečka na horizontu konečně zhasla, zapískání, odjezd a už jsem jel. FPS na trati 56, ve stanicích, při míjení vlaků, v hustém porostu kolem 23. Jelikož jsem při řízení vlaku sledoval i televizi, před Modřicemi jsem málo přibrzdil, doufal jsem, že osobák předemnou si šlápne, ale nešlápl a já projel červenou.
S Michalem Tučkem jsme se shodli, že nám to dříve padalo v České Třebové, když jsme míjeli 810. Tak jsem v editoru nasimuloval čas kolem 16.10hodin a koukal na provoz vlaků a bylo to jasné. V tu dobu, kdy byla 810 na zhlaví naskakovaly v ČT soupravy, ale vlaky, které jsem dávno minul stále byly na scéně. Například EC 173 byl až u Svitav. Právě tomuto EC 173 jsem zkrátil trasu, aby zmizel dříve, než naskočí další vlaky a ukončil jsem jej za Semanínem. Otestuji o víkendu.
Platí obecná zásada, pokud jste ve velkém uzlu, je nutné, aby bylo na scéně současně co nejméně vlaků, pak Vám aktivity padat přestanou.
Ale může dojít k tomu, když pojedu pozdě, že mi vlaky budou mizet před očima. Tto by měly ošetřit kontrolní body, které kritizujete.
Za mých dob bylo v předpisech, že strojvedoucí je povinen vlak vést přesně dle jízdního řádu a když má zpoždění, je povinen využít plný výkon lokomotivy a krátkých jízdních dob....
Pokud pojedu s rychlíkem lážo plážo, klídek a pojedu pozdě, tak mne strojmistr na takovou šichtu už nikdy neobsadí.
V MSTS jsou tři obtížnosti. U lehké, tam bych volil ten klídek piánko, kde se hráč opravdu jen sveze bez jakéhokoli honění.
Ale Těžká, tam jsou nutné ty kontrolní časové body, na které jakmile nepřijedu včas, nekompromisní konec hry.
Smetana je střední obtížnost a úsek Brno - ČT tomu odpovídá, je výluka a o kus dál rozkaz OP, kdy je pak umění dojet do ČT dle JŘ.
Kontrolní bod bych dal někam do odb. Zádulka, jinak by nebylo možné jet druhý díl této aktivity, který odjíždí včas.
Pokračování jsem ještě netestoval, jen odjezd, zde bych chtěl vyzvat všechny autory aktivit, aby do Dlouhé Třebové dávali hlášení o nutnosti hru uložit a znovu načíst z důvodu mizení terénu.
Ještě stále mi chodí upozornění uživatelů, že mám v trati tuto chybu.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale může dojít k tomu, když pojedu pozdě, že mi vlaky budou mizet před očima. Tto by měly ošetřit kontrolní body, které kritizujete.
Ja som takúto situáciu ošetril v najnovšej aktivite, ale s tým rozdielom že aktivita sa neskončí, ale hráč dostane info a bude si vedomí toho že vlaky mu môžu miznúť pred očami.Podľa mňa je to lepšie riešenie ako to že po x hodinách jazdy sa aktivita ukončí.A budeme spokojný všetci.

Zbyněk Šemora napsal:
... zde bych chtěl vyzvat všechny autory aktivit, aby do Dlouhé Třebové dávali hlášení o nutnosti hru uložit a znovu načíst z důvodu mizení terénu.
Ještě stále mi chodí upozornění uživatelů, že mám v trati tuto chybu.
Chcel by som sa opýtať od koho konkrétne chodia takéto dotazy? Premlelo sa to tu x krát, a niekto to stále nechápe.Ono dať jeden pozičný bod do aktivity nieje žiaden problém, ale ide mi o princíp ...

Mirec, pokud to bude aktivita lehká, upozornění stačí, ale u těžké dávej nekompromisně konec. O toho je to aktivita těžká. A to samé by platilo i u překročení rychlosti. Nějak se lehké a těžké aktivity musí lišit.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirec, pokud to bude aktivita lehká, upozornění stačí, ale u těžké dávej nekompromisně konec. O toho je to aktivita těžká. A to samé by platilo i u překročení rychlosti. Nějak se lehké a těžké aktivity musí lišit.

To je pravda že ťažká a ľahká aktivita sa musia líšiť, ale čo mám z toho keď dám do aktivity časový kontrolný bod a potom to nikto nebude hrať lebo sa bude báť že pôjde nejaký ten čas a potom ho z aktivity vykopne ... U mňa sa ľahká a ťažká aktivita rozlišuje najmä vtom, že v ľahkej aktivite hráč ide podľa plánu, žiadne mimoriadnosti.V ťažkej má plné ruky práce (posun atď) a ešte k tomu nejaké tie mimoriadnosti na okorenenie situácie.Moja najnovšia aktivita má atribút "ťažká", a práve preto lebo treba ísť ako sa má, teda maximálnou rýchlosťou.Ale radšej som zvolil menšie sankcie v podobe informácie.Potom sa nikto nemôže sťažovať že mu niečo mizlo pred očami atď ... Ale kompromis by som videl v tom že prvý kontrolný bod by bol iba výstrahou a druhý by už aktivitu ukončil ...

Pokud to tu čtu taj jsme opět u kontrolních bodů což podle mě je v tomto případě opravdu jen pruzení hráče,vždyť sám tu o příspěvek nahoru Zbyněk sám psal že kdyby jel "lážo plážo "z rychlíkem tak ho strojmistr nepustí na tuto dalši šichtu ale né přeci že ho vykopnou rovnou na trati po nedojetí kontrolního bodu,taky by dojel až do cíle a snažile se to nějak stáhnout a teprve potom si to schytal ale na trati?To trochu postráda logiku věci a jak píšeš Mirec tak těžká je co do výluk a jiných mimořádností a né honit fíru a buď a nebo.

742.041 napsal:
Pokud to tu čtu taj jsme opět u kontrolních bodů což podle mě je v tomto případě opravdu jen pruzení hráče,vždyť sám tu o příspěvek nahoru Zbyněk sám psal že kdyby jel "lážo plážo "z rychlíkem tak ho strojmistr nepustí na tuto dalši šichtu ale né přeci že ho vykopnou rovnou na trati po nedojetí kontrolního bodu,taky by dojel až do cíle a snažile se to nějak stáhnout a teprve potom si to schytal ale na trati?To trochu postráda logiku věci a jak píšeš Mirec tak těžká je co do výluk a jiných mimořádností a né honit fíru a buď a nebo.
Máš samozrejme pravdu, fíru nikto na trati nevykopne, ale "vypije" si to do dna až v depe ... Teda možno ... Samozrejme že sa fíra tiež nemôže vliecť, ale podľa mňa keď príde zmeškaní nič sa nedeje ... Maximálne si cestujúci zanadávajú nato že nestihli prípoj.Aj keď som zažil pár jázd, kde bolo vidieť že sa fíra snaží meškanie znížiť na minimum ... Preto klobúk dolu ... Ja som zato aby sa v hre sankcionovala "slimačia jazda", ale ako som napísal - buď infom a na konci, alebo prvý krát výstraha a potom koniec.Ale samozrejme že by to chcelo robiť aktivity aj s nejakou tou časovou rezervou, lebo niektoré aktivity boli doslova horor ... Ono aktivita musí byť podľa mňa urobená tak aby sa pri maximálnej povolenej rýchlosti všetko stíhalo.

Jenomže řeč je konkrétně o EC Smetana, který je na dvě části. Pokud přivezu do Třebové 10 minut zpoždění, což je dost reálné v případě, že nebudu umět profesionálně zpomalit na pomalou 30km/h a 10km/h, tak nemám nárok hrát druhý díl, kdy jedu z ČT včas. Zde pomůže pouze nekompromisní konec, pokud nepřijedu v určité toleranci.
Kdo je prostě strojvedoucí začátečník, tak musí začínat lehkými aktivitami.
Strojmistr také nedá strojvedoucímu po zkouškách hned EC, ale nejprve si odkroutí rok na zálohách, pak nějaké přetahy souprav, náklady a až má zkušenosti, tak teprve potom se dostane na osobní dopravu. A do turnusu EC? to už je opravdu výběr zkušených strojvedoucích. (tak to alespoň bylo za mých časů)
V MSTS to jde rozlišit jen tak, že pokud na ostrou šichtu nemáš, tak jsi sesazen přímo ve hře.

Zbyněk Šemora napsal:
... pokud nepřijedu v určité toleranci.
Presne tak ... Musí tam byť určitá tolerancia ... Ale mám strach, že keď fíra dovezie 10 min. zmeškané EC-čko tak bude zametať prah v depe ... Nič sa nedeje, jednoducho sa niečo nájde načo sa bude dať vyhovoriť a je to ... A keby sme vyťiahli údaje z MIREL-u tak zistíme že mal vmax napr. 120 km/h a "vliekol" sa 100 km/h ... A na úseku napr. Malacky - Bratislava urobí tých 20 km/h určite dobrý rozdiel ...

Ano přesně tak,jenže musíme brát v potaz že to budou hrát i méně zkušení hráči a nemůžeme ho přeci třebas při prvních jízdách hned posílat domů,on si vybral aktivitu a on jí odjel a to i EC Smetanu,nelámal bych to tak přes koleno,když už tak bych na konec aktivity při větším zpožděni třeba dal informační zprávu že by si to měl zkusit na lehčí aktivitě a teprve pak přejít na druh těžká,vzpomeňme na aktivitu Končila mi šichta,to bylo ně co na kontrolní body.Ale tady u Smetany bych to přeci jen uděla jinak.Zbyňku ono se s tím spožděním to stává i tak a i když je to v řádu cca do 5 min,holt se s tím musí počítat a měl by s tím počítat i tvůrce aktivity,zvláště při 2 částech,mít rezervu na eventuelní zpoždění.Může se stát tisíc a jedna věc a i když pojedeš na chlup,nikdy jí nepojedeš dvakrát stejně a vždy tam bude rozdíl.

Takže právě jsem úspěšně přijel do ČT. Jel jsem nadoraz, přijel jsem s náskokem 1.30 minut. Asi bych byl i pro info, že jedu s náskokem, abych nekrátil jízdní doby, protože v ČT se vlaky teprve skládaly.
Zamrzl jsem klasicky před Brnem, když jsem měl brzdit na 40. Jinak dál vše OK.
V editoru jsem ještě opravil Brno. Vlak směr Střelice jsem nechal zmizet těsně před vstupem vlaku u 5. peronu.
Zde máte odkaz. Žádný vlak jsem nerušil, jen jsem upravil dráhy traffic.
Když tak to někdo testněte. 2. díl okouknu příště.

ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/lm_ec72_smetana1.apk

Naposled editoval moderátor:
...právě jsem přijel i s druhým dílem do Prahy. Sice jsem to v Pardubicích zapíchnul a šel na pivko do hospody. Po návratu z restaurantu, mé ruce už nebyly tak jisté, ale dojel jsem. :eek:
Tentokrát už žádný technický problém.
Dle mně je aktivita velmi dobrá, mohu doporučit, z mé strany jsem objevil nějaké chybky v trati a musím přiznat, že ve směru do Prahy jsem vlastně přijel poprve.
Mám jen připomínku. 471 jezdí výhradně motorák-vložák-řídící vůz, nikdy jinak.

Naposled editoval moderátor:
471 bylo možno ze začátku vídat i ve složení 471+071+971 + 471+971. Pak se ale ukázalo, že dvouvozovka kapacitně nevyhovuje a následně se rozhodlo o nákupu pouze třívozových jednotek. U 471 by to chtělo zavést také normované cony jako u 451. Tím by se mělo zamezit vytvářením takových paskvilů které jsou občas někde k vidění...

Kank napsal:
471 bylo možno ze začátku vídat i ve složení 471+071+971 + 471+971. Pak se ale ukázalo, že dvouvozovka kapacitně nevyhovuje a následně se rozhodlo o nákupu pouze třívozových jednotek. U 471 by to chtělo zavést také normované cony jako u 451. Tím by se mělo zamezit vytvářením takových paskvilů které jsou občas někde k vidění...

Ale i se servisem4, protože jak 471 tak i žabotlama má vždy předek s prvníma dveřma mimo nástupiště.

alcapone napsal:
Ale i se servisem4, protože jak 471 tak i žabotlama má vždy předek s prvníma dveřma mimo nástupiště.

Ani není nutné, u nástupiště funguje vyčkávací bod. Nezáleží ale na zadání času u vyčkávacího bodu ,ale na počtu cestujících na peronu, vlak musí mít naplánováno zastavení ve stanici a po uložení a znovunačtení akivity to fungovalo vždy. Mimo nástupiště ne , takže pokud budu chtít mít nákladní vozy ve stanici dál od blokovaného návěstidla, bez servisu4 se neobejdu.

Back
Nahoře