Zdeněk Itterheim
Provozní technik
Zbyněk Šemora napsal:Už se na tom pracuje. .....
Zbyňku,
toto celé se upraví globálně, nebo se musí jít postupně od města k vesnici. Jen si myslím, že bys asi tím pořešil problém i s mou act., alespoň trochu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Zbyněk Šemora napsal:Už se na tom pracuje. .....
Karel K. napsal:Taky mám problém s tou "zmizelou trávou," když jedu druhý díl Smetany.... Děje se tak po minutí nástupiště v Dlouhé Třebové a děje se tak úplně vždy.
Ovšem save-load, jak tu někdo radil, mi nefunguje - při loadování vyskočí okno "Region load error - parent TrackMonitor does not exist Ano/Ne" a ať stisknu cokoli, letím okamžitě k Billovi. Zkoušel jsem loadovat přímo ze hry, ale i MSTS ukončit, znovu spustit a naloadovat - výsledek je stejný....
Neví někdo, co s tím?
Vyzkouším. Díky za tip. Těch savů tam bude asi dost....Kank napsal:Zkus vlézt do adresáře s instalací MSTS a v složce saves vymaž uložené hry které nejsou aktuální... pro jistotu ještě zrestartuj komp a najeď MSTS. Možná ti to pomůže...
Tak jo, pomohlo! Už pařím zbytek trasy do Prahy a zeleň je tam, kde má být.Karel K. napsal:Vyzkouším. Díky za tip. Těch savů tam bude asi dost....Kank napsal:Zkus vlézt do adresáře s instalací MSTS a v složce saves vymaž uložené hry které nejsou aktuální... pro jistotu ještě zrestartuj komp a najeď MSTS. Možná ti to pomůže...
Doplněno: bylo jich tam 325....
Zkusím to restartnout a pak udělat load. Pak dám vědět, zda to pomohlo.
Ja som takúto situáciu ošetril v najnovšej aktivite, ale s tým rozdielom že aktivita sa neskončí, ale hráč dostane info a bude si vedomí toho že vlaky mu môžu miznúť pred očami.Podľa mňa je to lepšie riešenie ako to že po x hodinách jazdy sa aktivita ukončí.A budeme spokojný všetci.Zbyněk Šemora napsal:Ale může dojít k tomu, když pojedu pozdě, že mi vlaky budou mizet před očima. Tto by měly ošetřit kontrolní body, které kritizujete.
Chcel by som sa opýtať od koho konkrétne chodia takéto dotazy? Premlelo sa to tu x krát, a niekto to stále nechápe.Ono dať jeden pozičný bod do aktivity nieje žiaden problém, ale ide mi o princíp ...Zbyněk Šemora napsal:... zde bych chtěl vyzvat všechny autory aktivit, aby do Dlouhé Třebové dávali hlášení o nutnosti hru uložit a znovu načíst z důvodu mizení terénu.
Ještě stále mi chodí upozornění uživatelů, že mám v trati tuto chybu.
Zbyněk Šemora napsal:Mirec, pokud to bude aktivita lehká, upozornění stačí, ale u těžké dávej nekompromisně konec. O toho je to aktivita těžká. A to samé by platilo i u překročení rychlosti. Nějak se lehké a těžké aktivity musí lišit.
Máš samozrejme pravdu, fíru nikto na trati nevykopne, ale "vypije" si to do dna až v depe ... Teda možno ... Samozrejme že sa fíra tiež nemôže vliecť, ale podľa mňa keď príde zmeškaní nič sa nedeje ... Maximálne si cestujúci zanadávajú nato že nestihli prípoj.Aj keď som zažil pár jázd, kde bolo vidieť že sa fíra snaží meškanie znížiť na minimum ... Preto klobúk dolu ... Ja som zato aby sa v hre sankcionovala "slimačia jazda", ale ako som napísal - buď infom a na konci, alebo prvý krát výstraha a potom koniec.Ale samozrejme že by to chcelo robiť aktivity aj s nejakou tou časovou rezervou, lebo niektoré aktivity boli doslova horor ... Ono aktivita musí byť podľa mňa urobená tak aby sa pri maximálnej povolenej rýchlosti všetko stíhalo.742.041 napsal:Pokud to tu čtu taj jsme opět u kontrolních bodů což podle mě je v tomto případě opravdu jen pruzení hráče,vždyť sám tu o příspěvek nahoru Zbyněk sám psal že kdyby jel "lážo plážo "z rychlíkem tak ho strojmistr nepustí na tuto dalši šichtu ale né přeci že ho vykopnou rovnou na trati po nedojetí kontrolního bodu,taky by dojel až do cíle a snažile se to nějak stáhnout a teprve potom si to schytal ale na trati?To trochu postráda logiku věci a jak píšeš Mirec tak těžká je co do výluk a jiných mimořádností a né honit fíru a buď a nebo.
Presne tak ... Musí tam byť určitá tolerancia ... Ale mám strach, že keď fíra dovezie 10 min. zmeškané EC-čko tak bude zametať prah v depe ... Nič sa nedeje, jednoducho sa niečo nájde načo sa bude dať vyhovoriť a je to ... A keby sme vyťiahli údaje z MIREL-u tak zistíme že mal vmax napr. 120 km/h a "vliekol" sa 100 km/h ... A na úseku napr. Malacky - Bratislava urobí tých 20 km/h určite dobrý rozdiel ...Zbyněk Šemora napsal:... pokud nepřijedu v určité toleranci.
Kank napsal:471 bylo možno ze začátku vídat i ve složení 471+071+971 + 471+971. Pak se ale ukázalo, že dvouvozovka kapacitně nevyhovuje a následně se rozhodlo o nákupu pouze třívozových jednotek. U 471 by to chtělo zavést také normované cony jako u 451. Tím by se mělo zamezit vytvářením takových paskvilů které jsou občas někde k vidění...
alcapone napsal:Ale i se servisem4, protože jak 471 tak i žabotlama má vždy předek s prvníma dveřma mimo nástupiště.