Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ahoj,VáclavS napsal:Dávám do pléna na rozmyšlení jetli nechcete Smíchov Severní nástupiště mechanické. Dostal jsem do rukou staré fotografie Smíchova ze 60. let a je zde jasně vidět mechanická návěstidla na severním nástupišti vedle světelných v osobním nádraží. Návěstidla na severním nástupišti jsou výrazně mladší (typ ADŽ 71, podle stavu typuji výměnu 85 - 90).
V Litovicích byla pouze jednoramenná krycí návěstida, neboť šlo jen o nákladiště a zastávku, ve Zbuzanech byla hláska přímo na zastávce a návěstidla byla na koncích peronů (ještě před takovými dvaceti lety tam stály stožáry, pozůstatky drátovodů jsou tam dodnes).VáclavS napsal:Litovice fiktivní nejsou protože tam tři koleje určitě byly, jen návěstidla mohla být jinak rozmístěná. Na hrbaté zruším hlásku Holyně, byla zřízena až po zrušení dvou předchozích (Vápenka a Nová Ves), musím ještě zřídit hlásku Zbuzany. Nebyly ve Zbuzanech mechaniky? A Jak byly zřízeny Řeporyje? Světla typu ADŽ zde určitě nebyly v roce 1965. Jinak Smíchov nechám ve stavu jaký je, vznikl by tam historický mišmaš.
Není tam náhodou povolená 40km/h?Nedávno jsem odjížděl z Masaryčky a v zatáčce při nájezdu na viadukt byla vlevo cedule se 40km/h.A ještě si rejpnu,my starší ten viadukt známe podel stavitele Negreliho.VáclavS napsal:Aby měly odkud odjíždět z Prahy nákladní vlaky, postavil jsem nádraží Praha Libeň a protáhl koleje z Masaryčky. Budete tak mít možnost využívat i Karlínský viadukt, pokud Vám nebude vadit že se budete ploužit 30 km/h.
Ahoj, já si taky rejpnu!Petr Novák napsal:Není tam náhodou povolená 40km/h?Nedávno jsem odjížděl z Masaryčky a v zatáčce při nájezdu na viadukt byla vlevo cedule se 40km/h.A ještě si rejpnu,my starší ten viadukt známe podel stavitele Negreliho.VáclavS napsal:Aby měly odkud odjíždět z Prahy nákladní vlaky, postavil jsem nádraží Praha Libeň a protáhl koleje z Masaryčky. Budete tak mít možnost využívat i Karlínský viadukt, pokud Vám nebude vadit že se budete ploužit 30 km/h.![]()
VáclavS napsal:Na negrelliho viaduktu je již delší dobu 40. 30 je na Karlínském viadutku (spojka Bubny - St.5 - St.4 Hrabovka. Nejezdí tam běžně osobní vlaky. Jinak 30 je na obou obloucích (i St.5 - St.1)
Jinak jsem zřídil mezi Hrabovkou a Libní původní TV, nikde jinde nebylo.
Ahoj Karle,gillich napsal:Zdravím všechny.Mám pár takových drobných připomínek.Co se týká Hrabovky-Bubny.Co si ještě pamatuji z dob kdy jsem tudy vozil Nexaka do Karlových Varů v roce 1987,tak od začátku spojky na Bubny byla 30 km/h,pak byla nad autobusákem na začátku oblouku 20 km/h a pak zas 30 km/h.40 začínala až na Negraliho mostě.A taky kolej z Buben na Hrabovku už tenkrát nebyla pojížděná.Jezdilo se po jedné koleji.
Dnešní zastávka Hostivice-Litovice měla ještě v roce 1985 4 koleje,nejvdálenější od staniční budovy byla přímá (1 kolej),u staniční budovy byla manipulační,vykladalo se na ní uhlí,a také při řepné kampani se využívala.Bývalá stanice v roce 1985 samozřejmě nebyla obsazena,takže vjezdová mechanická navěstidla byla v poloze volno a byly přes ně dané kříže.Vozy se tam dopravovaly jako vlečkové vlaky z Hostivic.Za ty léta už si nepamatuji jak byla stanice číslovaná , ale shrnuto: od staniční budovy byla manipulační,pak kolej po které se jezdilo a zbylé dvě byly na nepotřebné vozy většinou to byly chlaďáky a plošiňáky.V tou roce 1985 už byly pěkně prorostlé náletovými dřevinami.
Reléovka v Řeporyjích se dávala do provozu v roce 1985.Původní mechanická návěstidla byly samozřejmě společná a jednoramenná.Na vlečku IPS bylo mechanické seřaďovací navěstidlo