Trať 120

Chtěli byste trať 120 ve stavu v jakém byla na začátku devadesátých let?

• Ano

Hlasů: 86 38.6%
  • NE, v současném

Hlasů: 110 49.3%
  • Je mi to jedno.

Hlasů: 27 12.1%

• Hlasovalo členů
    223
Javim:Následek havárie terénu, bude opravo (celý terén tratě musel být znovu vygenerován).
Pepeq-2: Děkuji za upozornění, doplním.

Dávám do pléna na rozmyšlení jetli nechcete Smíchov Severní nástupiště mechanické. Dostal jsem do rukou staré fotografie Smíchova ze 60. let a je zde jasně vidět mechanická návěstidla na severním nástupišti vedle světelných v osobním nádraží. Návěstidla na severním nástupišti jsou výrazně mladší (typ ADŽ 71, podle stavu typuji výměnu 85 - 90).

VáclavS napsal:
Dávám do pléna na rozmyšlení jetli nechcete Smíchov Severní nástupiště mechanické. Dostal jsem do rukou staré fotografie Smíchova ze 60. let a je zde jasně vidět mechanická návěstidla na severním nástupišti vedle světelných v osobním nádraží. Návěstidla na severním nástupišti jsou výrazně mladší (typ ADŽ 71, podle stavu typuji výměnu 85 - 90).
Ahoj,
ačkoli jsem spíš příznivcem "starých dobrých časů" myslím si, že bys měl celou trať stavět v jednom období - asi, jak jsi uvedl v roce 1995. Jinak se Tvé dílo těžko bude dát nazvat "reálná trať". Některé úseky jsou současné, některé historické (tuším že "Hrbatá" mezi Hlubočepy a Řeporyjemi?) a některé naprosto fiktivní (žst.Hostivice-Litovice). Je to škoda, protože jinak jde o velmi slibný projekt.
Jinak, pokud si dobře pamatuji, na Spol. nádraží bylo v osmdesátých letech odjezdové skupinové trojsvětlové návěstidlo typu SSSR a mechanické seřaďovací na vyšehradském zhlaví, na zhlaví jinonickém byla sloučená odjezdová světelná SSSR.

Litovice fiktivní nejsou protože tam tři koleje určitě byly, jen návěstidla mohla být jinak rozmístěná. Na hrbaté zruším hlásku Holyně, byla zřízena až po zrušení dvou předchozích (Vápenka a Nová Ves), musím ještě zřídit hlásku Zbuzany. Nebyly ve Zbuzanech mechaniky? A Jak byly zřízeny Řeporyje? Světla typu ADŽ zde určitě nebyly v roce 1965. Jinak Smíchov nechám ve stavu jaký je, vznikl by tam historický mišmaš.

Ahoj mam jenom malou reakci k trati stahl jsem ji rozbalil spustil celkem to fachci par souboru sem doplnil jinak v pohode,je znat ze se na trati zapracovalo usek kladno-praha se mi docela libi,jenom mam malou prosbu slo by doplnit perony v jednotlivych stanicich bylo by to jeste zajimavejsi dekuji preji hodne elanu k dalsi stavbe,s pozdravem Pegaus.

VáclavS napsal:
Litovice fiktivní nejsou protože tam tři koleje určitě byly, jen návěstidla mohla být jinak rozmístěná. Na hrbaté zruším hlásku Holyně, byla zřízena až po zrušení dvou předchozích (Vápenka a Nová Ves), musím ještě zřídit hlásku Zbuzany. Nebyly ve Zbuzanech mechaniky? A Jak byly zřízeny Řeporyje? Světla typu ADŽ zde určitě nebyly v roce 1965. Jinak Smíchov nechám ve stavu jaký je, vznikl by tam historický mišmaš.
V Litovicích byla pouze jednoramenná krycí návěstida, neboť šlo jen o nákladiště a zastávku, ve Zbuzanech byla hláska přímo na zastávce a návěstidla byla na koncích peronů (ještě před takovými dvaceti lety tam stály stožáry, pozůstatky drátovodů jsou tam dodnes).
A co se týče Řeporyj, předpokládám že jako ve všech stanicích na "Hrbaté" tam byla dvouramenná vjezdová a skupinová jednoramenná odjezdová. Reléovka tam byla vybudovaná koncem sedmdesátých let v souvislosti s výstavbou Jihozápadního města. Ale plánek starých Řeporyj bych měl někde mít - zapátrám a pošlu.

Aby měly odkud odjíždět z Prahy nákladní vlaky, postavil jsem nádraží Praha Libeň a protáhl koleje z Masaryčky. Budete tak mít možnost využívat i Karlínský viadukt, pokud Vám nebude vadit že se budete ploužit 30 km/h.

VáclavS napsal:
Aby měly odkud odjíždět z Prahy nákladní vlaky, postavil jsem nádraží Praha Libeň a protáhl koleje z Masaryčky. Budete tak mít možnost využívat i Karlínský viadukt, pokud Vám nebude vadit že se budete ploužit 30 km/h.
Není tam náhodou povolená 40km/h?Nedávno jsem odjížděl z Masaryčky a v zatáčce při nájezdu na viadukt byla vlevo cedule se 40km/h.A ještě si rejpnu,my starší ten viadukt známe podel stavitele Negreliho.:D

Petr Novák napsal:
VáclavS napsal:
Není tam náhodou povolená 40km/h?Nedávno jsem odjížděl z Masaryčky a v zatáčce při nájezdu na viadukt byla vlevo cedule se 40km/h.A ještě si rejpnu,my starší ten viadukt známe podel stavitele Negreliho.:D
Ahoj, já si taky rejpnu! :)
My starší jsme měli na dráze vždy oblouky, zatáčky jsou na silnicích!
(Nic ve zlém!) ;)

Na negrelliho viaduktu je již delší dobu 40. 30 je na Karlínském viadutku (spojka Bubny - St.5 - St.4 Hrabovka. Nejezdí tam běžně osobní vlaky. Jinak 30 je na obou obloucích (i St.5 - St.1)
Jinak jsem zřídil mezi Hrabovkou a Libní původní TV, nikde jinde nebylo.

VáclavS napsal:
Na negrelliho viaduktu je již delší dobu 40. 30 je na Karlínském viadutku (spojka Bubny - St.5 - St.4 Hrabovka. Nejezdí tam běžně osobní vlaky. Jinak 30 je na obou obloucích (i St.5 - St.1)
Jinak jsem zřídil mezi Hrabovkou a Libní původní TV, nikde jinde nebylo.

Jo St.4 jsem hrozně "miloval". Končili jsme tam s raketou od Č.Budějovic a chodit tam odsud pěšky na Masnu bylo moc prima.

Zdravím všechny.Mám pár takových drobných připomínek.Co se týká Hrabovky-Bubny.Co si ještě pamatuji z dob kdy jsem tudy vozil Nexaka do Karlových Varů v roce 1987,tak od začátku spojky na Bubny byla 30 km/h,pak byla nad autobusákem na začátku oblouku 20 km/h a pak zas 30 km/h.40 začínala až na Negraliho mostě.A taky kolej z Buben na Hrabovku už tenkrát nebyla pojížděná.Jezdilo se po jedné koleji.

Dnešní zastávka Hostivice-Litovice měla ještě v roce 1985 4 koleje,nejvdálenější od staniční budovy byla přímá (1 kolej),u staniční budovy byla manipulační,vykladalo se na ní uhlí,a také při řepné kampani se využívala.Bývalá stanice v roce 1985 samozřejmě nebyla obsazena,takže vjezdová mechanická navěstidla byla v poloze volno a byly přes ně dané kříže.Vozy se tam dopravovaly jako vlečkové vlaky z Hostivic.Za ty léta už si nepamatuji jak byla stanice číslovaná , ale shrnuto: od staniční budovy byla manipulační,pak kolej po které se jezdilo a zbylé dvě byly na nepotřebné vozy většinou to byly chlaďáky a plošiňáky.V tou roce 1985 už byly pěkně prorostlé náletovými dřevinami.

Reléovka v Řeporyjích se dávala do provozu v roce 1985.Původní mechanická návěstidla byly samozřejmě společná a jednoramenná.Na vlečku IPS bylo mechanické seřaďovací navěstidlo

gillich napsal:
Zdravím všechny.Mám pár takových drobných připomínek.Co se týká Hrabovky-Bubny.Co si ještě pamatuji z dob kdy jsem tudy vozil Nexaka do Karlových Varů v roce 1987,tak od začátku spojky na Bubny byla 30 km/h,pak byla nad autobusákem na začátku oblouku 20 km/h a pak zas 30 km/h.40 začínala až na Negraliho mostě.A taky kolej z Buben na Hrabovku už tenkrát nebyla pojížděná.Jezdilo se po jedné koleji.

Dnešní zastávka Hostivice-Litovice měla ještě v roce 1985 4 koleje,nejvdálenější od staniční budovy byla přímá (1 kolej),u staniční budovy byla manipulační,vykladalo se na ní uhlí,a také při řepné kampani se využívala.Bývalá stanice v roce 1985 samozřejmě nebyla obsazena,takže vjezdová mechanická navěstidla byla v poloze volno a byly přes ně dané kříže.Vozy se tam dopravovaly jako vlečkové vlaky z Hostivic.Za ty léta už si nepamatuji jak byla stanice číslovaná , ale shrnuto: od staniční budovy byla manipulační,pak kolej po které se jezdilo a zbylé dvě byly na nepotřebné vozy většinou to byly chlaďáky a plošiňáky.V tou roce 1985 už byly pěkně prorostlé náletovými dřevinami.

Reléovka v Řeporyjích se dávala do provozu v roce 1985.Původní mechanická návěstidla byly samozřejmě společná a jednoramenná.Na vlečku IPS bylo mechanické seřaďovací navěstidlo
Ahoj Karle,
Nejvzdálenější kolej v Litovicích měla číslo 2 (ke staniční budově potom 1-3-5). Ale je možné, ža tam byl byl odsun osy, každopádně od Jenečku byla přímá kolej třetí od budovy. Toho, že by návěstidla byla zneplatněna jsem si nevšíml (pokud byla na volno, je to celkem zbytečné) ale předpokládám, že jsi tam jezdil (Zamráča - písky Hněvice-Řeporyje?) a přít se nebudu. Přes přejezd (směrem na Rudnou) jezdím léta na chatu a pamatuji si pouze klacky "na volno". Nevím jak teď, ale uhlí se tam vykládalo ješte nedávno (3 roky? - letí to!). Jezdil jsem s vlekem šrotu tam (ten se zde i nakládal) a s uhlím zpět.
Co se týče Řeporyj, vycházel jsem z plánku, který mám. Tam už jsou světelná návěstidla ale ručně psaná poznámka: Stav v roce 1980 + jakýsi podpis (Hrubant? :D).
Nicméně, v sešiťáku 521 z roku 1981 tam světelná návěstidla uvedená nejsou. Píšeš, že byla společná jednoramená, takže předpokládám že jde o odjezdová. Ale vjezdová byla dvouramenná, ne? V sešiťáku šipka sice u žádného vlaku není ale pokud by návěstidla byla osvětlována elektricky, není důvod. Celá hrbatá byla ještě v osmdesátých letech vzorem mechaniky včetně mraku přejezdů přes kdejakou polní cestu, tak mi tam jednoramenné vjezdy se čtyřicítkou, navíc pokud tam byla mechnická ranžírka, neštimuje.

Václav S:
Plánek Řeporyj s mechanikami jsem nenašel, mám pouze výše zmíněný. Zřejmě mě spletl plánek Rudné už bez trianglu ale ještě s točnou, ten mohu poslat.

Točnu v Rudné si dost nedovedu představit, ale šlo by mi spíš o ten provoz tam. Za plánek bych však byl vděčný.

Tome,je to mnoho let nazpátek,tak jsem to zkonzultoval s kolegou který tam také jezdil.V Řeporyjích byla jen návěstidla jednoduchá.Vzhledem k tomu že tam byla 40 km/h,tak tam stačily jednoduchá návěstidla.Tu mechanickou ranžírku mi kolega taky potvrdil.Je faktem že když jsem tam jezdil na pískách tak jsem si těchto věcí moc nevšímal,byly pro mě automatické, ale naštěstí já strašně rád na tuto dobu vzpomínám,tak díky zážitkům si ty věci vybavuji.Speciálně co se týká Řeporyj,tak to byla skoro machrovina tam vjet od Rudné.Za mechanik to bylo vše v pohodě ale co uvedly releovku do provozu,tak už se na 4.kolej vlak nevešel (tj. T 478.1+13 Sav+T 478.1).

Stránky spuštěny na novém webu http://www.zelezniceck.cz/ . Na staré adrese stránky již nebudou aktualizovány.

Hezký den přeji. Konečně jsem se dostal k tomu, abych si stáhnul a naistaloval mojí domovskou trať 120. Při prohlížení mě ale zarazilo pár maličkostí. Mezi Dejvicema a Veleslavínem je několik stožárů TV a mezi Kladnem a Žehrovicema jsou dvě koleje. Chci se zeptat, jestli se jedná o záměr, nebo to mám přisuzovat rozestavenosti tratě... Jinak je trať vcelku povedená a pravidelní cestující to tam jistě poznají. Přeju hodně štěstí a trpělivosti při dalším zdokonalování této tratě:salut:

Dobrý den. Sloupy TV u Veleslavína jsou jen pomůckou pro pokládku telefonních sloupů, nejsou zde nastálo. Dvoukolejka z Kladna do KŽ je položena zcela záměrně (v minulosti zde 2 koleje byly).

Back
Nahoře