Trať 120

Chtěli byste trať 120 ve stavu v jakém byla na začátku devadesátých let?

• Ano

Hlasů: 86 38.6%
  • NE, v současném

Hlasů: 110 49.3%
  • Je mi to jedno.

Hlasů: 27 12.1%

• Hlasovalo členů
    223
Nechodí, stále nechodí... :( Pořád je to stejný, šedý tlačítka, tentokráte se mi dokonce simulant při vypínání kousnul.... Každopádně díky za postup, alespoň to mám tak, jak to má být. motorová myš

Koukli jste se, pánové, tak 2-3 stránky dopředu? Je tam popsána celá řada problémů a zkušeností, které se případ od případu lišily... Je třeba se tím trochu probrat. Ten můj "koncentrát" je shrnutím většiny z nich - jak se to projevovalo u mě a jak se mi to povedlo rozchodit. Nejde tedy o univerzální návod. Máte správný Global? Musí být z trati Bratislava - Praha nebo odvozený (třeba Luhačovice) - zkuste jiný stejného typu, není problém je stáhnout. 120 nefunguje s Globalem od 321, ŽSR 150, 180/183... Globaly od různých typů tratí je nutno si archivovat, protože fungují jen pro některé. Pokud máte toto v pořádku, zkuste postupovat podle mého shrnutí z 29.3. a úpravy ACE obrázku z 1.4. Neprovádějte výměnu souborů ze ZIPu, dokud trať nerozjedete. Nezapomeňte na nutnost funkční aktivity! - viz dříve, nebudu se opakovat.
Pokud ani toto nezabere, bombardujte dotazy autora tratě (VáclavS) na jeho stránkách. Má tam návštěvní knihu... :salut:

V pohodě... jen by to chtělo, až škola povolí, k tomu sednout, opravit známé chyby a dát tomu systém - číslování aktualizací a tak. zatím hodně úspěchů... :)

Dával jsem dohromady už původní verzi trati 120 a v nynější druhé verzi se opakují stejné chyby.
Jak z toho ven ?
Nainstalovat/zkopírovat z dostupných archívů postupně jeden obsah za druhým na určené místo,
ale ani poslední dodatkový opravný archiv ještě neobsahuje řešení pro správné nekonfliktní spuštění.
To si hold musí prozatím udělat uživatel sám.
Potřebné soubory již po předchozích krocích v adresáři trati máme, ale podle definic v souboru CD_120.trk ještě nemají správná jména.
Jednak jsou v adresáři trati dva skoro stejně pojmenované soubory 120 .ace a 120.ace
( ten první má před tečkou mezeru a je větší, než ten druhý ).

Oprava opravy ( do shody s níže uvedeným příspěvkem Venny )

Ten první přejmenujeme na DETAILS.ace ( to je "infomapa" )a druhý bude CD_120.ace.
Další soubor v neshodě je load.ace a ten přejmenujeme na CD_120_Load.ace ( startovní obraz plochy ).
Stará verze trati s takto pojmenovaným souborem fungovala.
Obrácená verze opravy, jak psáno níže, spočívá v tom, že soubor load.ace nepřejmenujeme, ale pak je potřeba v souboru CD_120.trk
přepsat řádek LoadingScreen ( CD_120_Load.ace )
do shody s použitým souborem na LoadingScreen ( load.ace )

Tohle by mohlo pro samotné nekonfliktní spuštění stačit jako základ.

Další čístkou lze z trati odstranit zhruba 118MB neužitečných a pro hráče zbytečných dat:
v samotném hlavním adresáři všechny soubory 120.* ( nejmenují se CD_120.* )
z adresáře ACTIVITIES smažeme soubor gantry.dat
z adresáře ENVFILES můžeme přesunout podadresáře ENVarchives a OldEnvFiles, soubor Manual.htm
v adresáři Shapes se můžeme zbavit podadresářů Sig_prej1, TVsloupy a všech souborů s příponou .thm, .dat, .bak, .gif, .HAZ, .max, .s_ a PolyMaster, prakticky by tam měly zůstat jen .s a .sd .
v SOUND se můžeme zbavit podadresáře zvuky_bezna_trat, v TERRTEX odstranit *.txt, dále
Textures\NIGHT\DFahrad1.tga, US2PowerPlant.psd, Textures\Snow\JP2indirt,
Textures\Tunnel1_noturrets.s, readme.txt, Stan_Basic.zip, zast_Holesovice_Bubny.zip a celý podadresář tree_textures\,
v celé trati včetně podadresářů smazat všechny soubory s příponou *.bk.

Přesunuté položky si pro případ vyhledání nechejte někde v záloze, dokud neprojedete celou štreku, kdyby náhodou si simulátor o něco přesunutého požádal ( o tom ale pochybuji ).

Ahoj Bobe. Neleníš, dostal ses dál - až k vyčištění nepotřebných souborů. :)
Co se týče TRK a souborů ACE, budu s tebou lehce polemizovat. Nedržel bych se tak striktně odkazů TRK na obrázky ve formátu ACE. Spíš bych se přiklonil k osvědčenému schématu jiných tratí:
DETAILS - mapa + info (nyní funguje pouze info z TRK); u Vaška je to nyní vznikající soubor CD_120 .ace (vše po návodu k opravě názvu z 1.4.tr.). Zatím nepoužitelný.
LOAD - startovací obrazovka trati, takto je i název patřičného souboru uveden ve složce; v TRK je sice definován název CD_120_load.ace, ovšem po přejmenování v adresáři se namísto startovací obrazovky trati objeví startovací obrazovka MSTS! :eek: Zkusil jsem to již dříve před uveřejněním opravy názvů z 1.4. Simulátor zřejmě vyžaduje název ve formě LOAD...
CD_120 - (jinak označení trati podle TRK), což je v tomto případě správně pojmenovaný soubor (po opravě), obsahující dosud jen alfakanál, jinak je bez obsahu. Jde o malý obrázek, který se zobrazuje na výběrovém screenu vlevo pod nabídkou tratí. Toto byla prapříčina padání a nesnášenlivosti 120-ky s ostatními tratěmi typu BP!
Aby vše uvedl do souladu, musí Vašek (aby vyhověl požadavkům MSTS) doplnit nějaký obrázek do CD_120.ace a správně jej pojmenovat, jak jsem doporučil dříve. Dále musí správným postupem (asi pomocí Editoru) opravit patřičné soubory tak, aby v nich byl správně uveden LOAD.ACE pro start trati. Po dokončení mapy (nyní CD_120 .ace) tento soubor korektně přejmenovat na DETAILS.ACE na všech patřičných místech, protože pouhé přejmenování souboru a odkazu v TRK zřejmě nestačí.
K tomu to vyčištění, doplnění textur apod., srovnání chybných objektů - fůra práce...

Jinak - Bobe dík za zveřejnění některých podnětů - jak jsem psal dříve, některé úpravy a operace jsou nad mé síly nebo na ně jednoduše nezbývá čas.

Naposled editoval moderátor:
Venny napsal:
Ahoj Bobe. Neleníš, ....
Výše jsem poopravil do shody s tvým rozborem můj popis opravy.
Ještě k těm souborům.ace - neškodilo by, kdyby měly vložené obrázky přímo normovaný formát ( 640x480, 800x600 ) a simulátor je pak nemusel při rozbalování kešovat na 2x a přepočítávat ( jeden má velikost 601x416 a druhý 640x474 ). Upravil jsem 3x.ace, ale v profilu uživatele nevidím mail VáclavS + Venny, tak nemohu poslat ( kdyžtak doladíme přes SZ ).

Bobe - v případě potřeby použij bez problémů SZ. :)
Dodělání mapky, upoutávacího obrázku u výběru tratí a úvodní "rozpixelované" obrazovky bych nechal na Vaškovi... Myslím, že teď posbíral řadu dobrých podnětů do další práce. :wink:

Zdravím.
Udělal jsem podle vašeho návodu,ale stejně mi to při načítání píše Chyba databáze tratě.

Strana 13 a 14. Výměna *.TDB souboru za původní. Aktualizační zlobí. A nebo zkusit stáhnout CD_S1.ZIP, ovšem to jsem nezkoušel...
A Klimi - příště :study: a :study: a :study: !

Tak jsem se dnes dal do aktivity na této trati.Os z Rakovníka na Masnu v čele se 714 a 3*Btx.Aktivitu jsem v AE dokončil a započal test a hned mám pár poznatků z části jízdy.
V Rynholci chybí označení peronu,tudíž v AE se nedá nastavit zastavení.
V Řevničově byla asi velká voda a hnula s peronem.Zajímala by mě traťová rychlost v úseku Rakovník - Lužná,tam určitě není 100.Jinak zatím v poho i bez krajiny. :wink:
744df127de10625a246ca87905610e80.jpg

Naposled editoval moderátor:
Pokusím se v co nejbližší době zplanýrovat terén, aby to tam aspoň trochu vypadalo.
Jo a rychlosti tam jsou 80 nebo 70 - musím doplnit rychlostníky.

Typy na nákladní oktivity:
Směsky:
Sn Praha - Ruzyně
Sn (Pn)Praha - Kladno
Sn Praha - Chomutov
Sn Kladno - Rakovník
Sn Kladno - Chomutov
Rn Hostivice - Kladno - (Kralupy)
Ucelenky: Uhlí
Pn Kamenné Žehrovice - Kladno Dubí
- Praha Malešice
Pn (Most) - Žatec - Kladno Dubí
a Vn v opačném směru
Vápenec
Nučice - Kladno Dubí/Žatec (- Kadaň)
Soda
(Kralupy) - Kladno - Rakovník
Mn Vlaky: Nakládka a Vykládka ve všech stanicích uhlí + něco drobného
Dejvice: Vojenské sklady
Veleslavín - kotelna
Ruzyně - skladové areály
Hostivice - jako Ruzyně
Jeneč - vykládka aut
Kladno - Ocelárny
Žehrovice - Doly
Stochov - Důl ( s pilou) + nakládka součástek ve stanici
Nové Strašecí - České Lupkové závody ( v: cisterny n: lupek (Tcms, Taes, Es, Tdns)
Řevničov : Pila
Rakovník: Prací prášky
Měcholupy a Trnovany - armáda

Tak mám maturu za sebou a můžu stavět. Nejdřív ale pár dotazů.
Chtěl bych dokončit traŤ 173 do Smíchova, ale řeším dilema: Do jaké éry postavit trať?
Podle roku 1995 by to vypadalo následovně: ŽST Řeporyje, HL. Holyně a již nepoužívaná ŽST (slouží jako hradlo) Hlubočepy.
Mám však kilometráže z roku 1960: Hl. Zbuzany (km12,380), Řeporyje, Hl.Odb.vl. Vápenka (km 8,4),Hl.Holyně, Hl.Nová Ves(km 6,7),Žst Hlubočepy a Zv 2(tam co je dnes barrandovský most).
Kterou dobu byste radši?

A něco pro kladeňáky: Mám v kilometráži uvedeno ZV 35 (přejezd co odbočují vlečky do dolů za Žehrovicema). Nevíte kdy přestalo sloužit (bylo nahrazeno PZZ)?

VáclavS napsal:
Tak mám maturu za sebou a můžu stavět. Nejdřív ale pár dotazů.
Chtěl bych dokončit traŤ 173 do Smíchova, ale řeším dilema: Do jaké éry postavit trať?
Podle roku 1995 by to vypadalo následovně: ŽST Řeporyje, HL. Holyně a již nepoužívaná ŽST (slouží jako hradlo) Hlubočepy.
Mám však kilometráže z roku 1960: Hl. Zbuzany (km12,380), Řeporyje, Hl.Odb.vl. Vápenka (km 8,4),Hl.Holyně, Hl.Nová Ves(km 6,7),Žst Hlubočepy a Zv 2(tam co je dnes barrandovský most).
Kterou dobu byste radši?
Mě osobně by se více líbila ta varianta z roku 1960. Tu totiž neznám ,v roce 1995 jsem tam už asi šest let jezdil.
Oprava ,bylo to 14 let ,už neumím ani počítat. Začínal jsem v roce 1981.

Back
Nahoře