Trať 120

Chtěli byste trať 120 ve stavu v jakém byla na začátku devadesátých let?

• Ano

Hlasů: 86 38.6%
  • NE, v současném

Hlasů: 110 49.3%
  • Je mi to jedno.

Hlasů: 27 12.1%

• Hlasovalo členů
    223
Tak ať dělám co dělám tak to nejede.Trať se mi sice spustí ,ale to je vše. Nechce mi to jet. Bylo by dobrý kdyby se k tomu vyjádřil autor ,aby řekl co se má udělat ,aby to jelo všem.

Matýsek napsal:
Tak ať dělám co dělám tak to nejede.Trať se mi sice spustí ,ale to je vše. Nechce mi to jet. Bylo by dobrý kdyby se k tomu vyjádřil autor ,aby řekl co se má udělat ,aby to jelo všem.
A trochu to upřesnit? "Nechce mi to jet" je málo. Aktivita co je přiložená nepojede, protože nemáš consisty, Prohlížení trati by snad mohlo fungovat.

Miran napsal:
Matýsek napsal:
A trochu to upřesnit? "Nechce mi to jet" je málo. Aktivita co je přiložená nepojede, protože nemáš consisty, Prohlížení trati by snad mohlo fungovat.
To vím ,že aktivita nejde ,jenže mě nejde ani to prohlížení tratě. Pořád mě to padá do win. Teď ještě zkouším udělat nějaký vlak v editoru ,tak uvidím jestli to půjde.Pak dám vědět jak jsem dopadl.

Tak tato trať funguje pokud není nainstalované update tratě, kde je chyba v databázi tratě (tdb). Navíc mi tam chybí model nádraží Hostivice i po opětném stažení ho tam vůbec nemám. :salut:

Martin trať spustí, ale pokud se má v aktivitě potkávat trafic, tak sim padne. Včera mi tuto říkal

T napsal:
latich napsal:
T napsal:
No pokud stáhnu a nainstaluji jen soubory CD_120 a do toho složku textures a strčím to do Routes třeba k BP je vše je ok a běží to pod globalem BP.Pokud tam přidám to update mohu si celou CD_120 strčit místo do Routes někam jinam a jen slušné vychování mi brání napsat kam.Tam v tom update bude nějaká zrada.
Jak psal Miran: rozbalil jsem pomocí Winraru složku cd120 potom textury a nakonec up.Trať se načte až na nějaký textury bez problému pod globalem Bp

Nerad bych se Vás pane kolego dotknul,ale to jsem udělal,ale funguje mi to pod globalem bp jen bez toho update,pokud ho tam dodám již se mi trať ani nezobrazí v nabídce.Bez update mi to jde.
Nemám problém i když jsem vložil update.Je zajímavé,že se zde rozvinula diskuze,ale autor se ještě nevyjádřil.S pozdravem latich

Tak jak tady bylo napsáno trať včetně update funguje,když se právě z toho update nainstalují jen ty složky a okolní soubory se nechají být.V nich je zrada jak bylo popsáno a to v databázi tratě.

Nechci popichovat.Stavitel VáclavS se tomuto vláknu vyhýbá jak čert kříži.......

Luděk napsal:
Tak tato trať funguje pokud není nainstalované update tratě, kde je chyba v databázi tratě (tdb). Navíc mi tam chybí model nádraží Hostivice i po opětném stažení ho tam vůbec nemám. :salut:

Dobrý den,takže přesně stejně se trať chová i mně.

Naposled editoval moderátor:
Trať, textury i update jsem nahrkal do složky Routes a až na spoustu chybějících textur trať běží přesto že ve složce routes mám další tratě. Aktivitu jsem teda nezkoušel ale prohlížení tratě šlo. Jinak úseky kde je krajina hotová se mi moc líbili Ale třeba v úseku Kladno - Řevničov je ještě spousta práce...držím palce

Já se vláknu nevyhýbám, ale nebyl jsem v Praze a neměl přístup k Internetu. Tak se omlouvám za zpoždění.
O problémech s tratí vím, byl s ní problém už na slezině a sám nevím proč dělá uživatelům problémy. Neužíván nijak odlišný global a zveřejňuji všechny soubory. Tedy Vy máte to samé co já a mě to jede bez problémů. Takže proto sám nevím jak Vám pomoci, je mi líto že Vám trať neběží :cry: .

Asi máte chybu v nastavení msts. S touto chybou jsem se ještě nesetkal.
Model nádraží Hostivice má na stránkách Mates.

Nevím čím se to stalo ,ale najednou už mi to jede. Mám všechny tratě (na Global BP ) v Routes a spouštím to přes TS. :salut:

Já jsem se s touto chybou taky setkal. Dělalo mi to tehdy, kdy jsem měl u jedné tratě příliš mnoho uložených pozic (savů). Ale pak to hlásilo a padalo jen tehdy, když jsem hru načítal ze savu (je jedno jestli aktivitu nebo volnou jízdu), při založení nové hry ne. Tak nevím, jestli ti to pomůže :wink:

Jak je vidět, každému oživení trati 120 přináší jiné problémy. Pokusím se o jakési shrnutí i na základě vlastních zkušeností:
Podle výše uvedených rad jsem dekomprimoval trať ČD 120 a do ní samostatnou složku Textures (základní balíky). Ve společném Routes (BP, 341/346, 236 a ŽSR 130) trať spustit nešla. Pomohl, jak bylo popsáno jinými uživateli, přesun do samostatné složky Routes nebo spouštění přes TrainStore - musí být přítomna nějaká funkční aktivita. Proto je nutno si jednoduchou aktivitu vytvořit, nebo opravit dodávanou.
Po doplnění update balíku č.1 trať nefungovala - podle rady je nutno vrátit soubor CD_120.tdb ze základního balíku. Poté se trať opět rozběhla. Co se týče koexistence s ostatními tratěmi, situace zůstala stejná jako u základní verze: pouze TrainStore nebo samostatná Routes.
Pro zajímavost jsem zkusil CD 120 postupně kombinovat s jednotlivými tratěmi formátu "BP". Padání se opakovalo při každé z nich - ovšem až po kliknutí na označení trati 120 v příslušném okně spouštěcí obrazovky. V případě, že trať 120 byla na prvním místě (pod kurzorem), šla spustit, ale pokud došlo k jejímu označení z jiné pozice (trati), MSTS nemilosrdně padal. No a protože při spouštění pomocí TS se přesouvají soubory TRK (pokud se nepletu), dovolím si naznačit, že chyba by mohla být právě v TRK pro ČD 120. Snad moje testování pomůže autorovi nebo i někomu jinému problém dohledat a opravit. :wink:
Autora bych chtěl poprosit, jestli by mohl dát do pořádku označení stanic na budovách (např. Bubny vs. Svitavy) a zda by nešlo něco udělat s úvodní obrazovkou - příliš velké pixely. Myslím si, že úvodní obrazovka je něco jako krycí list projektu a měla by být poutavá a dokonalá. :!:
Trať se jistě líbí já věřím, že po dalších aktualizacích, po doplnění dalších - i originálních - objektů a po opravě chyb budeme mít k dispozici velmi kvalitní trať.

To: VaclavS

Ahoj,
najdeme někde více screenů z trati, abych se podíval, jak se dílo vyvinulo?

Dík

Back
Nahoře