Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Taková kolej neexistuje, název neúplný, nelze odpovědět. Jinak se jedná o různé kříže do různých zhlaví příbuzné různým vyhýbkám.Davidus napsal:Zdravím. Může mi někdo vysvětlit s kterými vyhýbkami se používají kolejové díly A1tXover? Myšleno v BP. Díky.
Zbyněk Šemora napsal:Taková kolej neexistuje, název neúplný, nelze odpovědět. Jinak se jedná o různé kříže do různých zhlaví příbuzné různým vyhýbkám.Davidus napsal:Zdravím. Může mi někdo vysvětlit s kterými vyhýbkami se používají kolejové díly A1tXover? Myšleno v BP. Díky.
Ještě doplnění, vše je převzato z Xtracks a má stejný význam.
Do angličana 6, křížové zhlaví z vyhýbek 3 je kříž 12, atd
Zbyněk Šemora napsal:Tak to už se budeme stavitelé tratí mlátit i mezi sebou, kdo staví reálněji? A to i přesto, že dotyčný mou práci ani neviděl, ani netouží ji vidět.
A to že někdo neovládá krásu dynamické koleje, z toho si nic nedělej. Já zpočátku všechny fígle s touto kolejí také neuměl a nechápal, až mi to po letech vysvětlil Dráčik na slezině v Bratislavě. Děkuji.
Jinak na podobné řeči jsem už háklivý.
Nejprve ukaž, předveď ,porovnej a pak kritizuj. To co má Karlos na screenech na odkazu mne moc nepřesvědčilo. Z BP postavíš to samé, ale rychleji, protože se v editoru lépe orientuje a nabídka je přehlednější.
To už jsme tady měli něco podobného ohledně kritiky Martinovy trati. Také údajně nestavěl reálně a On bude mít lepší. Roky uplynuly a.......
Jen pro informaci. Podklady od traťovky jsem všude neměl, ale i tak dle vlastních seznání zdokumenrovaných na video, TTP, mapy a excelové plánky stanic, z toho se už stavět dá a relativně přesně.
Když už máš podklady od traťovky, tak zjistíš, že většinu poloměrů neseženeš. Myslím vše nad 2000m. Sice Martin si nechal udělat i 3000, ale to je málo. Je nutné 5000, 10000, 8000 atd a to v celém sortimentu. To samé se týká vyhýbek. V reálu jsou jiné uhly.
Takže nikdo nemůže tvrdit, že pan XY to nemá reálné, ale Já to mám úplně přesně.
Karlos napsal:Jelikož jsem nikdy neprahnul po trati BP, nikdy jsem ani neměl možnost okusit nějakej ten BP global. Bohatě mi stačilo, když jsem kdysi zkoušel dynamickou kolej, tak jsem z ním byl hotovej. Buď je to kolej blbá, nebo jsem se s ní nenaučil pracovat. proto ji nepoužívám a využívám při své stavbě X-track s UZK a jsem maximálně spokojenej, stejně jako i řada dalších. Má trať, již nějaké ty kilometry položených kolejí má a že by to nebylo dle skutečnosti se mohou vést dlouhé diskuze. Já tvrdím, že MSTS je jen simulátor a člověk to musí akceptovat. Proto pochybuji i o tvrzení pana Šemory, že ta jeho trať je přesně dle skutečnosti, ale to ať posoudí každý sám.
Sám za sebe moho říci, že s X-trakem jsem maximálně spokojený.
Co se týká mé snahy o stavbu tratě, tak bych si nikdy nedovolil stavět nějakej úsek tratě např pouze dle videa. Na každý kilometr tratě, který mám postavený mám podklady přímo od traťovky a plánky stanic mi taky nechybí. Samozřejmě, když si nejsem jistý, jak to kde vypadá, tak si tam prostě dojedu a nafotím a o tom to je. Předem upozorňuje jedince, kteří by chtěli případně vidět mou stavbu, tak říkám, že se nachází ve stavbě a z 98% celé stavby jde zatím pouze o položené koleje. S pozdravem Karlos http://www.072.wz.cz/
Miran napsal:Karlos napsal:Jelikož jsem nikdy neprahnul po trati BP, nikdy jsem ani neměl možnost okusit nějakej ten BP global. Bohatě mi stačilo, když jsem kdysi zkoušel dynamickou kolej, tak jsem z ním byl hotovej. Buď je to kolej blbá, nebo jsem se s ní nenaučil pracovat. proto ji nepoužívám a využívám při své stavbě X-track s UZK a jsem maximálně spokojenej, stejně jako i řada dalších. Má trať, již nějaké ty kilometry položených kolejí má a že by to nebylo dle skutečnosti se mohou vést dlouhé diskuze. Já tvrdím, že MSTS je jen simulátor a člověk to musí akceptovat. Proto pochybuji i o tvrzení pana Šemory, že ta jeho trať je přesně dle skutečnosti, ale to ať posoudí každý sám.
Sám za sebe moho říci, že s X-trakem jsem maximálně spokojený.
Co se týká mé snahy o stavbu tratě, tak bych si nikdy nedovolil stavět nějakej úsek tratě např pouze dle videa. Na každý kilometr tratě, který mám postavený mám podklady přímo od traťovky a plánky stanic mi taky nechybí. Samozřejmě, když si nejsem jistý, jak to kde vypadá, tak si tam prostě dojedu a nafotím a o tom to je. Předem upozorňuje jedince, kteří by chtěli případně vidět mou stavbu, tak říkám, že se nachází ve stavbě a z 98% celé stavby jde zatím pouze o položené koleje. S pozdravem Karlos http://www.072.wz.cz/
Takže se vážený Karlosi začni vytahovat až v době kdy na té tvé superpřesné trati bude vidět víc než jen zelená placka a pár kolejí.... O tom totiž MSTS není. A jaký si kdo zvolí systém kolejiva je jen a jen na něm.
u trati mnou slozite instalovane trati jsem videl polomery 5000m a dokonce snad i 10 000m a nevypadlo to vubec spatne....Zbyněk Šemora napsal:........ Je nutné 5000, 10000, 8000 atd a to v celém sortimentu.....