Historické osobné vagóny a prípojné vozy ČSD

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
@Plexi : aj mne, inak by som ju nerobil. A čo je dôležité, aj môjmu "pokrvnému bratovi" druhému Jáá a sa to páči ;)

Na dnes ešte jedna omaľovánka, na screenoch Ba 3-0234 a Ba 3-0277 spolu. Môžete bádať ;) Textúra je z toho istého rybáka. Možno ju niekedy zmením. Ale teraz určite nie. Jediný rozdiel je v oplechovaní skrine a v nápisoch. Just ako kindermafián ;)

omalovanky_b.jpgomalovanky_or_04.jpg

Dnes už mám toho dosť ... Interiér zajtra či neskôr? Ba 3-0177, Ba 3-0234 a Ba 3-0277 v tvare po roku 1957 kedy už dosluhovali u ČSD, po opravách v dielňach a zmene vozovej triedy z 3. a 2. Výroba Ringhoffer, maximálna rýchlosť 100 km/h, kapacita 72 cestujúcich pôvodne 3. triedy . Podľa všetkého sa pravdepodobne jedná o voz bývalých kkStB vyrábaný v rôznych vagónkach bývalej monarchie, okrem iného aj u Ringhoffera od roku 1909 do 1918. Niekoľko kusov sa vyrobilo ešte v roku 1924 priamo pre ČSD. Je to voz drevenej konštrukcie s oplechovaním. Fotky nie sú takmer žiadne, na zachovaných fotkách zvyčajne je podobný, ale dlhší voz Ca z roku 1925 pre 88 cestujúcich. Ale ten je už zmiešanej konštrukcie.
Model bude obsahovať nejaké nepresnosti ktoré mohli vzniknúť chybami na výkresoch.

Zatiaľčo testeri pomaly dostávajú prvé vzorky vy sa môžete kochať na spoločnom screene všetkých troch verzií a môžete hľadať rozdiely.
Materiál na textúry dodali DeadFish a Pikku, hlavný poradný orgán je Pikku

Snáď sa vám bude páčiť a nájde sa pár ľudí ktorých tento model poteší. Do tohto tvaru vznikol za 4 dni.

omalovanky_c.jpg

Střecha na můj vkus až moc čistá a zelená příliš tmavá. Jinak to ale vypadá pěkně a chtělo by to ještě ten interiér ;) Štastný nový rok! :p

Lepšie ako zajtrajšie bolenie hlavy.......Ja som bol hrať futbal...PC mi lezie už na nervy občas.

@Plexi : Zatiaľ som urobil len bočnce ... aj na strechu dôjde ;) Zelená je taká akú som nafotil na akomsi vagóne aj spolu s oknami. Teda nepôjde o leštenku.

Dem, díky moc, ano, je to můj reskin na chystaný balík vozů, za vydatne Taxovy spolupráce s mapováním a dalších nespočet věcí a požadavků, za což mu patří velký dík. :-) Zítra jdu do práce, takže dneska skončila práce u schodů, pozitivní je, že už jsem se dostal pod kastli vozu, ale tím, že začal pracovní ruch a povinnosti se práce na voze zpomalí:
čsd ba ubytovací.jpg

No jo, služební vozy se holt moc neudržovaly. Ale z Titanicu jsem opravdu textury nepoužil... :-) :-)

@Dan J. ? Pekne pracuj, dnes som nachystal novú textúru na ďalšiu verziu. A prišiel som na jednu fintu ako na textúru. Pardon, na omaľovánku ;)
PS: A môžeš začať chystať textúry pre dielenský voz. Náhľad vidíš tu

Dnes ma nakopol Rogers, poslal mi upresňujúce podklady a ďalšie nové výkresy. Ešte pár dní a bude toho viac na kukanie ;) Možno aj na jazdenie ;)

Střecha na můj vkus až moc čistá a zelená příliš tmavá.
I vozy z padesátých let kdysi zářily novotou, čistá střecha je na místě, pokud všem nebudou boky rezavé a oprýskané. Často máme tendenci předpokládat, že když je něco "staré", musí to být zašlé, špinavé a rezavé. Tak vypadají mnohé z těch vozů dnes, ale nevypadaly tak v dobách svého provozu.

Rogers dodal podklady, výsledok je tu - Oddielový vagón BCa 2-8692:

bca_work_02.jpg

Info pre testerov: Pôvodný BCa 2-8361 je značne nepresný, je to polofikcia tak si ho zmažte, čoskoro dostanete k testovaniu a kritizovaniu tento model. Chýba niekoľko málo detailov, ale to až zajtra.

@dem: Ale Milan, veď to je stavebnica. Rám rovnaký, podvozky rovnaké, materiál na textúry rovnaký. Našťastie u ČSD všetko bolo normalizované, madlá, kľučky, rebríky. Na textúry je materiálu dosť, stačí siahnuť do archívu. Konkrétne tento má textúru z vozu Ci ktorý som nafotil v lete v Starej Turej. Striháš pixel za pixelom, Ctrl-C, Ctrl+V. Ale fotky s potrebnou vagónovou mi zelenou poslalo viac ľudí, medzi nimi aj Ty ;)
Podstatné sú vhodné podklady, tieto mi poslal Rogers.
Ináč tieto vagóny sú dielom legendárneho a geniálneho konštruktéra Karla Gölsdorfa a vyrábali ich viaceré vagónky v celej monarchii a mali mnoho verzií. U nás ich vyrábali u Ringhoffera a niečo aj v Studénke až do roku 1924.
Tento konkrétny vagón má dĺžku skrine 16,9 m, ostatné ktoré som vytvoril majú skriňu 18,5 m dlhú. Novší vagón z roku 1925 konštruovaný už pre ČSD je veľmi podobný, ale je dlhší.

Back
Nahoře