Historické osobné vagóny a prípojné vozy ČSD

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Nie som nejako extra zaťažený na oldtimery ale tieto vozne, textúry, model sú fakt vydarené. Ale teraz trocha OT: Neviete niekto kde stáva v Komárne modelárske Da-čko ? V depe alebo ? Lebo práve tam staviam a ani na jednej foto ho ako na potvoru nemám...díky.

Ahoj Taxi. Název Ubytovací vůz by měl být jinou barvou? Myslíš, že by mohla but špinavá bílá? A měl by název Ba 3 - D, nebo Ba 3 - U? I když "U" je asi blbost, to by musel být úzkorozchodný. :-)
Dan

@Dan J. : Všetky SV vagóny ktoré som videl alebo mám fotky mali popisy v žltej farbe. Pošli mi fotku toho okna na ubytovacom voze.

Ani nie, to by potom nezodpovedal tým ostatným keby mal okná na inom mieste. Ale keď chceš urobiť dielenský voz tak tam samozrejme tam urobím potrebné úpravy. Tie textúry okien idú posunúť o pixel, dva, tri či šesť tak aby zodpovedali vyrezaným dieram.
V Danovom prípade som urobil to že diery po zaplechovaných oknách som zaplátal a okná kde je drevený rám s dvojsklom urobím prídavný objekt, pretože drevený rám okna je primontovaný zvonku.

Ahoj Taxi. Posílám mejlem okno a plech pod něj. Na voze (když otevřeš texturu) je vidět, kde přesně jsou.

@Dan J. : Že by štandardne CSDvagSV4r ? Teda myslíš adresár s modelmi alebo jednotlivé verzie? No tie môžeš nazvať SV-(číslo) a do comment dať z čoho si to robil.

Ahoj, adresář máme jasný, já myslel označení vozu pod název ČSD na kastli takže SV a jaké by mohl mít vůz číslo?
Takže nadpis na skříni bude:
ČSD (už je na voze)
SV - ?????
Jinak celý vůz je fikce, čerpaná z něčeho, co si matně pamatuju jako děcko z odstavného nádraží ve Svinově, nebo Vrbici, už fakt nevím.

No tak použi fiktívne číslo. Na presnom čísle predsa až tak moc nezáleží. Obkukaj nejaký konkrétny štvornápravový vagón a daj tam nejaké podobné číslo.

Tak pokud to bude chtít být řazené v nostalgických soupravách tak asi jo. Jinak bych rád doporučil k pozornosti Rubikův počin, třeba to bude trochu ku pomoci, ať se na vozech a mašinkách nevozí Couriery, New Romany nebo Sans Serify, přece jen to vypadá trochu nepatřičně, ať už na reálných vozidlech nebo jejich 3D modelech. Je to pracovní verze, takže i tam se najdou náhražky: http://blblog.rubikovo.name/2017/12/03/csd-font/

@jagg: ČSD fonty samozrejme mám, až tri rôzne, ako ktorý z nich je ten správny?
Nápisy na vagónoch boli rôzne podľa toho kto ich ako namaľoval pri opravách v rôznych železničných dielňach. Na všetkých vagónoch je použitý jeden z ČSD fontov ;) Akurát neviem čo použil Dan J.

Ešte k tomu fontu: Rubik v jeho vlastnom článku píše toto:
Bohužel ten font není univerzální, zjistil jsem, že každé depo mělo vlastní “rukopis”, takže vagon např. z Vršovic měl trochu jiný nápis, než stejný vagon ze Šumperka.

Back
Nahoře