Historické osobné vagóny a prípojné vozy ČSD

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Dane je to dobre urobené, ale chýba tomu život......Vyzerá to umelo....Chcelo by to vybrať lepšie textúry a pomocou CGTextures to ešte trochu upraviť do života schopnej podoby....
Ahoj, já nejsem autorem inetriéru, poze na něj skinuji, zatím jen lino. Ale narovinu, babrat se s interiérem nebudu. Je vidět přes záclony a je zbytečné jej dělat velesložitě.

Tak já jsem od skinování dalšího vozu hodně vzdálem. Zatím dostali chlapi v ložnici ubytovacího vozu lino a to je tak vše, kam jsem se zatím dostal. :)
Zobrazit přílohu 18921
Zobrazit přílohu 18922
Dane, máš to pekné, ten interiér, chýba tomu už len pach zmoknutých a prepotených prešívákov, vyzutých gumákov, solviny, vyjedenej lečovej konzervy s klobásou, piva, cigaretového dymu a zle ťahajúceho odvodu z kachieľ.

Ten imteriér je teprv podklad, dnes jsem pokročil, Tax už má v mejlu připomínky. :) Ty ostatní věci holt OR neumí nasimulovat...
int ložnice.jpg

Dane, je to pekné, len tie skrine v spálni sa mi zdajú moc hrdzavé. Možno by bolo lepšie vrátiť to späť. Neni nad umakart ;)

Taxi, z vlastní zkušenosti vím, jak vypadaly tyhle skříňky na šatně ve Vítkovicích kde jsem dělal, tyhle skříně by rezavěly snad i na poušti. :) A dvířka měly zohýbané taky, hlavně když ti mistr oznámil, že po ranní děláš ještě odpolední a ty jsi byl už vysprchovaný v civilu a skříň dostala máčut. :):)
skříň.jpg
Tahle je vytažená na vyhození...

Taxi, ještě jedna varianta, ale tady bych potřeboval aby se dalo vzít v textuře na plech u klubovek:
int 010.jpg
Jinak vagón je komplet, posílám mejlem.

No, ešte som nevydal balík, ale už som časť prekopal. ABa 1-6709 dostal brata, ABa 1- 6719. Oba sú od Ringhoffera, interiér majú identický, ale ich rekonštrukcia prebehla v iných železničných dielňach a každý z nich má iné oplechovanie.
Podobnú prestavbu absolvuje aj vagón ABCa, tam budú tri verzie líšiace sa oplechovaním ale aj interiérom.

Zatiaľ len render z maxu, hľadaj 5 rozdielov. Šiesty rozdiel bude vidieť až v MSTS alebo OR. Samozrejme vonkajší vzhľad môže byť troška fake, pretože neexistuje farebné a prakticky ani troška slušnejšie čb foto, použil som len údaje z článkov a výkresov Iva Mahela ktoré sústredil a poslal mi Rogers a farbu z fotiek rybákov od DeadFisha. Čísla vagónov a spôsob oplechovania sú reálne.

ABa-1-67xx.jpg

Po dnešnej piplačke s textúrami a rezaní okien vznikla nová verzia vozu ABCa 1-8856. Rozdiel od pôvodného spočíva v oplechovaní skrine a v odlišnom usporiadaní interiéru. 8856 má dve polkupé 1 triedy, dve kupé a jedno polkupé 2 triedy, dve kupé tretej triedy a jeden dvojoddiel 3 triedy. Teda kapacita je 6 + 15 + 32 cestujúcich tieto vozy boli vyrábané v rokoch 1909 - 1912, k ČSD sa dostalo 14 vozov. Okrem iného troška som skultúrnil interiér, v kupé 1 a 2 triedy som "nainštaloval" obrazy a kreslá dostali opierky hlavy a rúk. Ešte keby tak niekto vyrobil nejaké závesy ;)

Nech sa páči náhľad z maxu a z OR

abca-1-8856-3d.jpgabca-1-8856-or1.jpgabca-1-8856-or2.jpgabca-1-8856-or3.jpg

Taxi, z vlastní zkušenosti vím, jak vypadaly tyhle skříňky na šatně ve Vítkovicích kde jsem dělal, tyhle skříně by rezavěly snad i na poušti. :) A dvířka měly zohýbané taky, hlavně když ti mistr oznámil, že po ranní děláš ještě odpolední a ty jsi byl už vysprchovaný v civilu a skříň dostala máčut. :):)
Zobrazit přílohu 18961
Tahle je vytažená na vyhození...
Taká drobnosť - tým skrinkám si kutili robili aj tyčku s očkom na spoločné zamknutie jedným zámkom. Ale to modelovať nemusíš :-)

A zároveň se k tym tyčkám robily aj výstuhy dveří, té předná hrany, aby se nedaly vyhnout. Člověk se pak divil, když mu sem tam něco zmizlo....

No, keby si nezatvárali kľúče do skrinky tak by to nemuseli ohýbať. Ale kto má samozamykací zámok a kľúče nechal v skrinke ... čo s ním?

Zdravim,taky jsou skrinky,ktere maji zkoseny vrch aby se na nej nedalo nic ukladat.Mam takovou.Firmu neprozradim,ale ma dobre jmeno.

Ale pochybuji, že byly v roce 1969-89. :-) Tehdy byly skříňky tzv. jednotné. Tax má možnost 3 variant:
1. jeho textury skřáíněk = na můj vkus prac. vozu moc čisté
2. moje textura rezavé akříňky = Taxovi se moc nelíbí a mně taky už moc ne, i když má krásně vyohýbané dveře, ale tady by to chtělo udělat dvě verze dp textury, do kuchně Taxova a do ložnice ta moje zohýbaná.
3. zlatý střed ta zelená, tam se mi líbí, že jsou natřené i nohy od postelí, ale chce to hodit do textury int. plech kolem kamen a tam bych dal (doskinoval) ten špinavý se rzí.

Dane, spíš než rezavé skříňky bych zkusil uvažovat třeba nad částečně oprýskaným lakem. Z vojny asi všichni starší známe, že tamní plechové skříňky měly otřískané hrany a dvířka až na plech nebo pod jednou, částečně oloupanou vrstvou šedé barvy prosvítal jiný odstín šedi, použitý u předešlého nástupního ročníku. Nevidím důvod, proč by to vojclové měli skříně jinak opotřebované než ajznbón.
Ale to už by asi bylo asi zbytečně náročné.

Back
Nahoře