TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Bob57: právě jsi mi odpověděl na otázku, k čemu ty nadproudy vlastně v MSTS jsou. Kdyby za určitých podmínek někdy zasáhly dřív než skluzy, tak prosím, ale pokud zasáhnou jen když jedu hůř než prase, tak je to celkem zbytečný parametr. 151001 má také tento laděný eng, kolikrát jsem dělal ty nejrychlejší rozjezdy, klouzal jsem o 106, abych mašinku řádně otestoval, ale nadproud jsem nevyvolal. (úsek Olomouc Hradec jsem jel asi 15x a do Prahy asi 8x, takže mašinka provětraná dokonale)
Ohledně vozů, to je kompletní práce od Boba a věřím, že poctivá.

Já bych nadproudy zachoval. Myslím si, že se najde dost uživatelů, kteří prokluz likvidují pískováním, aby se rozjeli rychleji a snadno ten maximální proud překročí. V reále ty nadproudy taky jsou, ale fíra by měl jezdit tak, aby nezasáhly.

Já jsem ty nadproudy ještě ani pořádně nevyzkoušel, ale podle všeho to funguje jen v aktivitách. Proto můžete dávat 100% výkonu a nic...

jeffer napsal:
2michal hej, lenze v reale nadprud sahne na HV, nie na rychlobrzdu...
Já vím, asi to blbě vyznělo v kontextu. Já se vyjadřoval k tomu, zda je úplně zrušit či nikoliv. Co jsem je naposledy testoval na 350, tak tam se chovaly korektně. Jenže to bylo před prvním zveřejněním.

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně vozů, to je kompletní práce od Boba a věřím, že poctivá.
Nikdo není neomylný a i přes opakovanou kontrolu se může něco najít. A v jednu v noci apod. už i ta pozornost bývá nižší...
Takže kdyby se něco objevilo, budu pracovat na nápravě.

Michal napsal:
Já bych nadproudy zachoval. Myslím si, že se najde dost uživatelů, kteří prokluz likvidují pískováním, aby se rozjeli rychleji a snadno ten maximální proud překročí. V reále ty nadproudy taky jsou, ale fíra by měl jezdit tak, aby nezasáhly.
Nadproudy nechat :!: Už jen proto, že poslední dobou si čím dál tím víc jedinců začíná plést simulátor s akční hrou. A jelikož s pískem skluz odstraním, nic už mi (kromě nadproudů) nezabrání, abych jel jak prase. :mad:

Naposled editoval moderátor:
tak ma napada: s pieskom ma M$TS absolutnu adheziu (tj. nepresmykne ani za prasa)?

btw: co obnasa ladenie vozov? spriahla, brzdy, svetla pre bin? (myslim tym, co je/bude obsiahnute v bliziacom sa update)

jeffer napsal:
tak ma napada: s pieskom ma M$TS absolutnu adheziu (tj. nepresmykne ani za prasa)?

btw: co obnasa ladenie vozov? spriahla, brzdy, svetla pre bin? (myslim tym, co je/bude obsiahnute v bliziacom sa update)
S tím pískem si nejsem jist, na tohle by jistě odpověděl zsr, ten hrabe do engů, já spíš do vozů. Ale mám pocit (při testování se mi do ruky dostane kdeco), že při jistých nastaveních lze hrábnout i při písku. Ono i pro písek je stanoven jistý koeficient adheze a tím daná tažná síla, při jejímž překročení dojde ke skluzu.....

K ladění - zde je to, co je společné:
Základní změny:
- sjednoceny názvy dle I.sleziny 2005
- u všech modelů bez LOD upravena viditelnost na 900m
- textury, které neměly kompresi, ji již mají
- ke všem variantám doplněny obrázky pro CB
- naladěny brzdící váhy, jízdní odpory, Name na max. 30 znaků
- nové definice světel dle Bin + varianta pro sunuté Traffic-v noci bílé vpředu

Změny k jednotlivým vozidlům jsem pak ještě detailně rozepsal pro každý vůz zvlášť, ale to by bylo dlouhé čtení....

jeffer napsal:
Nemá, i to by mělo být správně nastavené. Stejně tak bych "odebral" písečáky (smazáním příslušného parametru) vozidlům, která je mají odebrané v reálu, např. 850 a spol

Bob napsal:
S tím pískem si nejsem jist, na tohle by jistě odpověděl zsr, ten hrabe do engů, já spíš do vozů. Ale mám pocit (při testování se mi do ruky dostane kdeco), že při jistých nastaveních lze hrábnout i při písku. Ono i pro písek je stanoven jistý koeficient adheze a tím daná tažná síla, při jejímž překročení dojde ke skluzu.....
zssk_350014.eng :Adheasion ( 0.22 0.40 2.25 0 )
Ppoollll mi to kdysi vysvětloval asi takto : první číslo je hodnota adheze při skluzu, druhé je při normálním záběru a třetí s pískem ( Těch 2.25 na písek je asi moc, stačí 1.2-1.6 ). Čtvrté číslo nevím.
ftp://trainuser:trainuser@ftp.train-sim.cz/Bob57/rozumy/005.html
Snad jsem to nepopletl moc.

Naposled editoval moderátor:
Zdravim. Ja som na tej vyladenej 754 jazdil a jazdilo sa podla mna v pohode. Viem to sice posudit iba ako uzivatel MSTS, ale porovnanie s realnym spravanim by mal zhodnotit niekto skusený...

PS: Odkaz pre Nebulusa: Ten prvy mail som pisal Bobovi57_cz este predtym ako si mi necakane poslal ten eng. s upravenym sklzom, aby si si nemyslel, ze som ta tahal za nos a vyuzival... (snad vies o co sa jedna)

Ahoj,

dival jsem se do originalni dokumentace a je to tam jako obvykle dvojznacne (viz nize), ale moje zkusenost je, ze EmergencyStopMonitor je urceny na nastaveni chovani stlaceni tlacitka zachranne brzdy (EmergencyStopButton).

Dela to jeste nekomu chybu, kterou popisuje Bob57 (nenajeti vykonu po emergency braking)? Stale ji nemuzu nasimulovat.

Diky

Orig. dokumentace - ESM je tam dvakrat:

MonitorsEmergencyStopMonitor - the emergency braking systemVigilanceMonitor – For the alerter driver vigilance .EmergencyStopMonitor – The emergency stop button system.AWSMonitor – The advanced/audable warning system for signals.OverspeedMonitor – The engine overspeed detect system.

Chtěl bych se zeptat proč v trainsetu Bp nejsou zařazeny vozidla řad 750,753 a 751

Řada 751 již zařazena je. Když už budeš Zbyňku dělat velký třesk v TS, neplánuješ doplnit (případně nahradit) některé modely (zmiňované 750 + 753, 771, rekonstruované Btn od Ondry Janiše, 121+141 od Pikka atd.)?

Kank napsal:
Řada 751 již zařazena je. Když už budeš Zbyňku dělat velký třesk v TS, neplánuješ doplnit (případně nahradit) některé modely (zmiňované 750 + 753, 771, rekonstruované Btn od Ondry Janiše, 121+141 od Pikka atd.)?
Rád bych doplnil vše. Ale je to i o osobním jednání. Nejen o svolení autorů s doplněním a šířením, ale také je nutné vše přepočítat na 30 cm (kde je tomu jinak) (kvůli správné funkčnosti v MSTS BIN a kompatibilitě), dále bych to nechal schválit Bobem, jestli jsou ve wagu správné hodnoty a nakonec pokud tomu tak není i sjednotit značení. To vše je brzdou k tomuto zařazení. A chce na to mít spolehlivého a zodpovědného člověka. Pokud by Bob se tohoto ujal, byl bych rád. (když už dávno začal)

Kanku, namám náhodou od Tebe hlášení rozhlasu v Praze hl.n? Když už máme ten Bin, tak jsem jej aktivoval, sms jsem použil z rozhlasu do Hradce, ale zvuk mám příliš slabý. Nevíš, jak jej zesílit? Ale určitě bude i slabě nahraný waw.

Zbyla by asi jen ta komunikace s autory kvůli souhlasu ke zevřejnění a případnému poupravení názvů (121+141). Dle commentů v eng/wag souborech by mělo být vše vyladěno. Ano, rozhlas na pražské hlavní nádraží jsem ti posílal. Ale asi pošlu znovu a v lepší kvalitě, protože se mi to konečně podařilo přehrát z MD přímo do počítače v plné kvalitě. Pak to zase nějak vhodně prostříhat a vyexportovat v odpovídající hlasitosti.

Kank napsal:
Řada 751 již zařazena je.

Dejme tomu, že řada 751 zařazena je, ale kde se dá onen balík stáhnout? Na sinusu to není u p.Šemory to není, z toho až příliš okatě vyplývá, že daná řada zařazena není.

train.msts napsal:
V Trainsetu BP jsou tyto ČD 751: 105-8, 149-6, 158-7. Mám trainset z DVD BP76.

Aha beru zpět co jsem napsal. Co musí model splňovat aby postoupil do trainsetu Bp?

Tak jsem se pochlapil a konečně zařadil do Trainsetu ladění od Boba z Ostravy. Komplet vozy ČD. A při té příležitosti Bob vše přeznačil dle norem.
A to byla brzda ke zveřejnění.
Opravil jsem všechny consisty dodávané na DVD plus mé aktivity Hurvínek a Den blbec. Uživatelské aktivity, opravu nechám na autorech.
S aktualizací se nebudu nijak párat. Nebudu nikoho trápit, aby dle návodu vše rozbaloval a zařazoval, kam patří. Vše jsem zabalil do jednoho instalačního souboru, kde budou i opravené consisty. Takže uživatel si nejprve přesune svou starou složku consists do záloh, nainstaluje 3. aktualizaci Trainsetu, dle návodu smaže několik nadbytečných složek a může jezdit.
Kdo nebude chtít čekat na autory aktivit, tak si pak může nastartovat conbuilder a consisty z oblíbených aktivity si opravit sám. Nebude to moc, prvních 137 svých jsem už opravil já. :lol:
Dále update obsahuje ladění od ŽSR 130 a x6x.
Zařadil jsem Džordžovu 814 se značením dle norem a od Hawka 810 Poštovní spořitelnu. Michal mi ještě dodal finální kabinu k 350.
Velikost souboru ke stažení bude pouhých 265 MB.
Datum: pondělí.
Aktualizaci trati pak nechám na úterý.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře