TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyňku, prosím, opravte u Tebe a na sinusu v kabinách archiv a odkaz ... v souvislosti s hledáním kabiny pro nové Vrbamovi 854 jsem zjistil, že na obou serverech je pod označením cab854 archiv s kabinou pro 820.

Honza napsal:
Zbyňku, prosím, opravte u Tebe a na sinusu v kabinách archiv a odkaz ... v souvislosti s hledáním kabiny pro nové Vrbamovi 854 jsem zjistil, že na obou serverech je pod označením cab854 archiv s kabinou pro 820.
Já to nějak opravím. V té době to bylo tak jak to mám značené. Od sleziny si slibuji, že tyto věci opravím a doplním.

Ale máme jiný problém. Hold je vidět, že se jezdí jen s několika lokomotivami.
U čmeláka 771 je starý 771no.ace, který je nadefinován na první česká návěstidla do MSTS, na nynější je již nekompatibilní (místo mezikruží svítí žluté světlo) . Nemáte někdo novější verzi? Ať jsem hledal jak jsem hledal, všude je muzeum. (460, 742 a 754 jsem už opravil) Dále. U cab111 je sice lvz.ace, ale není nadefinován v cvf. Pokud se na ace podívám v tga, je to dvojité muzeum. Světla jak pro starou verzi návěstidel, tak místo mezikruží nesmyslná žlutá a zelená.
u cab110 bylo také tohle muzeum, ale našel jsem Tomiho update, ale bohužel místo mezikruží opět žlutá a zelená. Nemáte někdo tyto NO správně funkční?
Pokud tato ace neexistují, je někdo prosím ochoten tyto soubory přeskinovat?

Děkuji Martensovi a J Polákovi za NO k 771. Se 110 a 111 je problém, tam je nějaká divočina a budou nutné větší úpravy, jak se Martens vyjádříl.

Ohledně aktualizace trati, tento týden budou i malé změny, spíše rozšíření řady zssk_350. Na vyladěný eng s vylepšenou kabinou jsou naklonovány všechny ostatní varianty a to ve značení dle norem. Pokud updatovanou složku zkopírujete do stávající, nic se nepřepíše, původní značené modely zůstanou zachovány, komu se nechce předělávat aktivity.
Ve složce zssk_350 budou tyto engy:
zssk_350001.eng
zssk_350005.eng
zssk_350011.eng
zssk_350014.eng
zssk_350015.eng
varianty mimo službu, atd.. až po slezině.
Tímto ale vývoj nekončí, chování se dále ladí a testuje.
Vybrané aktivity už budou dle tohoto seznamu opraveny v balíku aktivit pro aktualizaci BP73.
Ještě dodatek, složka zssk_350.rar bude standartně kompatibilní pro verzi 1.4 s cvf rv pro BIN 1.6. Pro ty, co používají BIN 1.57 bude update v balíku updatetrainset157.exe , kde bude navíc i rozšíření Trainsetu o Miranovu 452003/10 včetně hurvínka pro tuto verzi BIN.
Verzi BIN 1,6 začnu používat, až bude pro provoz vlaků stabilní.

Zbyněk Šemora napsal:
Děkuji Martensovi a J Polákovi za NO k 771. Se 110 a 111 je problém, tam je nějaká divočina a budou nutné větší úpravy, jak se Martens vyjádříl.
Ty větší úpravy (jenom pro info) :
cab na 110 - je tam vidět jenom půlka NO na sloupku, takže by chtělo na frontu posadit ten NO níž. Navíc je na něm NO z 843, kde jsou pomíchaná světla, takže další úprava, ne-li vytvoření nového ACE ....

cab na 111 - NO je překryt brzdičem přímočinné brzdy a ta není filtrovaná alfa kanálem, takže je NO stejně překryt a je vidět pouze horní žlutá.....

Ne, že by to nebylo řešitelné, je to celkem v pohodě, ale není to práce na 1 hodku, jak jsem původně předpokládal .... (úprava 771 zabrala i s testy 20 minut).....

Současně usilovně pracuji na update kompletního trainsetu, aby fungoval pod MSTS BIN 1.6.
Mám téměř hotovo a bude se jednat o balík, který překopíruje všechny eng, eventuelně sd a soubory cvf. Dočasně bude obsahovat nějaké indivituální změny v ace. Aby to bylo blbuvzdorné, nainstaluje se i Train.exe ve verzi 1.4, aby mohla následovat instalace Bin1.6 bez nějakých "AHA" (ale jen pro ty, kteří mají nižší verzi než 1.6)
Updaty:
1. v common.cab rv cvf a u jednotek doplnění zadní kabiny
2. doladění zbytku Trainsetu na 30cm
4. kde to ještě nebylo provedeno, sjednoceny tlaky v potrubí
5. Při vstupu do kabiny, všechny brzdiče jsou v závěrné poloze a přídavná brzda odbržděna. Pantograf je zatím nahoře (do vyřešení zvuků kompresorů, které se spouštějí i při sběrači dole)

Hotovo je:
1 na 70%, 2 na 90%, 4 na 90%, 5 na 99%

Tak už hotovo a testuji. Ani nechtějte vědět, jak to dopadlo.
Jak jsem klonoval engy, někde mi comment postoupil na vrchní řádek a to MSTS nemá rád a vyhazuje to jako chybu. To jsem nevěděl.
Jinak to už celkem jezdí. Problém je s Ondrovými 050 s měchy, vzalo mi to větší rozměr, tak hodnoty musím opravit.
Jinak spokojenost. RV fungují jak mají, přelézání na jinou loko také. Zkoušel jsem i z elektriky na traktor, údaj o naftě se mi nezobrazil, ale jelo to. Jeden velký problém, ale to asi bude od počátku vzniku. 851, 830, atd, mají přímo raketový start. Nemáte tyto motoráky vyladěny, aby se rozjížděly adekvátně? Moc prosím. Ohledně raket 460 a 560, na to se pokusím podívat sám (srovnatelně se 451) a pak naklonovat.
Dále mám prosbu na někoho, kdo je ochoten nastavit spřáhla na nesymetrickou dvojitou zssk_131. Dle tabulek se nepovedlo. Na experimentování už není čas ani chuť

Povídám si tu sám se sebou, ale je nutné veřejnost informovat. Našel jsem ještě 30 zapomenutých nepřepočítaných cizokrajných vozů a hlavně s nekompatibilními tlaky v potrubí. To se zvládne.
Ale co s nesymetrickými EC vozy PKP a DB? Vyřadit? To samé OBB_Pack. Tam jsou to škatule bez nárazníků a je to škoda práce se s tím babrat.
Nemáte někdo obb vozy už přeznačené a naladěné?, ať se s tím nemusím shánět. I tak už mám hrabání se v trainsetu a přepočítávání plné kecky. Někdo by alespoň takto mohl pomoci. (to samé zssk_460, ať se s tím nemusím přeznačovat, naladím to už sám)

Ještě jeden dotaz. Raketový start 560 jsem už zkrotil, ještě by to chtělo snížit na poloviny účinek EDB a vzduchové brzdy. Nevíte někdo, které parametry tohle globálně sníží?

Zbyněk Šemora napsal:
Ale co s nesymetrickými EC vozy PKP a DB? Vyřadit? To samé OBB_Pack.

Já mám takový dojem, že tyto PKP vozy jsou jen přeskinované starší verse čs. vagonů od Jamara (?) Ale jist si tím nejsem. Vcelku slušné OBB vagony jsou někde na rakouských stránkách, EC rakouské vozy má u sebe snad Dem. Ale jak moc jsou kompatibilní s BP trainsetem netuším.

Pikku napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ale co s nesymetrickými EC vozy PKP a DB? Vyřadit? To samé OBB_Pack.

Já mám takový dojem, že tyto PKP vozy jsou jen přeskinované starší verse čs. vagonů od Jamara (?) Ale jist si tím nejsem. Vcelku slušné OBB vagony jsou někde na rakouských stránkách, EC rakouské vozy má u sebe snad Dem. Ale jak moc jsou kompatibilní s BP trainsetem netuším.
Alespoň vidíte, jak je důležité nedávat pryč readme. Hodně by to pomohlo v identifikaci.
Ale ohledně downloadů ze západních stránek, v tom jsem pesimista. Tam všichni používají tlak místo 73PSI 90. Nevím, kde k tomu přišli. Však, Pikku dříve také skinoval na německé vozy a ve většině případů tam měl také 90 PSI. Ale pro MSTS BIN jsou nutná přesná nastavení.

Mě dala celkem zabrat italská LOLA, tam jsou tuhé spojky a jsou nutné korekce ve výpočtech. Polské cisterny zase mají hadice, které se také započítají do délky, Také jsou chyby v Name ohledně značení čelních a koncových vozů. Obráceně je to u Loly a ZSSK050167. Ostatní jsou správně. Pokud to počítám od lokomotivy, tak nejprve musí být čelní a pak koncový.
Další chyba byla v db_Bm, kde na interier odkazoval nesprávný názec souboru.
Jdu pokračovat, ještě musím opravit polskou cisternu a u nesymetrických vozů opravím alespoň tlak v potrubí, ať se dá šibovat. Jinak vše otestováno.

Opět si povídám sám se sebou....
..ale jste připraveni na velké update? Já ano.
Vše jsem testoval, ale nemohl jsem utáhnout soupravu s LOLA. Nebyly to moc těžké kamiony, ale závada v brzdovém systému. Byly tam nějaké odstavce navíc a já nevěděl co znamenají. U jiných nákladních vozů nejsou. Tak jsem tam dal jen známé hodnoty dle norem, načetl jsem MSTS a světe div se, souprava povolila a už to jede. Jinak u nesymetrických vozů sice nárazník na nárazník nebude, ale srovnal jsem hodnoty PSI dle norem a Velocity jsem dal všude na 0.01. Snad po té nebude problém ani s těmito vozy.
Po vypuštění update můžete psát připomínky. Veliké to nebude. Jen textové soubory všech vozidel.

Zbyňku, to nie je LOLA, ale ROLA :wink: JOHNZ

Johnz: Rola, mě to vrtalo hlavou, že to mám asi napsané špatně, ale hlavně že bude dobře naladěno.
Takže se přestěhujte na mé stránky a stáhněte si balík update Trainsetu pro BIN 1,6.
Má 22MB jen proto, že obsahuje některé textury kabin, aby jste nemuseli stahovat zbytečně celé archivy. (už jsem ztratil přehled, co na sebe navazuje.) Další updaty budou jen textové soubory.
Pracoval jsem na tom až do dnešního poledne, ale už by to mělo být všude OK. Připomínky vítány.
Přepínání světel v BIN je u všech 363,163, atd, 242, zde si stáhněte opravený přeznačený a doplněný archiv. Pendolino také přepíná osvětlení. Tyto úpravy na světlech provedl Roman. Ještě samozřejmě zssk350. Jinak klasicky přepínání světel funguje u 451,2 a Hurvínka od Mirana. Ostatní vlaky jsou jen v bin funkční, ale bez přepínání světel, které budou předmětem dalších updatů. Dále jsem objevil u 560 nesmyslně zobrazující se interiér, opraveno. U nesymetrických vozidel jsou opraveny alespoň tlaky v potrubí.

Nevím,kam to mám napsat,tak to napíši sem. Nainstaloval jsem updatetr161.exe,vše funguje jak má,kdo předělával engy a wagy na MSTS BIN 1.6,tak to dělal i s diakritikou háčky čárky a od tý doby já nemohu editovat tyto soubory programem EngMexx. Například když chci otevřit v EngMexxu vyladěné Pendolino,tak mi to totálně zamrzne počítač,že ho musím hrubou sílou restartovat. Pak jsem si všiml,že je tam použita diakritika,nebo něco navíc,protože se mi ještě nestalo,aby mi počítač zamrznul. :cry:

Jiří napsal:
Nevím,kam to mám napsat,tak to napíši sem. Nainstaloval jsem updatetr161.exe,vše funguje jak má,kdo předělával engy a wagy na MSTS BIN 1.6,tak to dělal i s diakritikou háčky čárky a od tý doby já nemohu editovat tyto soubory programem EngMexx. Například když chci otevřit v EngMexxu vyladěné Pendolino,tak mi to totálně zamrzne počítač,že ho musím hrubou sílou restartovat. Pak jsem si všiml,že je tam použita diakritika,nebo něco navíc,protože se mi ještě nestalo,aby mi počítač zamrznul. :cry:
Do engů a wagů nikdo nemá právo vrtat. Pokud už se na to někdo cítí, tak umí každý soubor otevřít v poznámkovém bloku a poznámky v comment opravit, kde to ještě zůstalo na bez háčků a čárek.
PS. Co se Ti na některých nastaveních nelíbí? Konkrétně pendolino ladil mistr, kterému všechna pendolina ČD říkají Pane. Nebo se v pendolinech vyznáš lépe?

Já jenom,že jsem chtěl provést kontrolu a tak sem na mátkou otevřel eng Pendolína.Ale chtěl jsem změnit zvuky u 843 a tam mi taky počítač vytuhnul,kde došlo k vytuhnutí je ZSSK 350, před tím mi to fungovalo.Já právě EngMexx používám buď na změnu zvuků,kabin či si ve wag souboru vytvořím/upravím pohled cestujícího,který se vyklání z okna,ale věci týkající se brzd,nastavení rychlosti,světla,do toho se fakt přísahám nevrtám. :wink:

Jiří

Na tebou popisované úpravy nepotřebuješ nějaký další externí program špatně fungující s naším jazykem. Na to ti stačí obyčejná součást oken jako je notepad. A tomu ta diakritika problém nedělá - stejně jako MSTS - pokud je v comentech.

Ppoollll napsal:
Jiří

Na tebou popisované úpravy nepotřebuješ nějaký další externí program špatně fungující s naším jazykem. Na to ti stačí obyčejná součást oken jako je notepad. A tomu ta diakritika problém nedělá - stejně jako MSTS - pokud je v comentech.

Pavle, když on ten EngMexx je program hlavně pro odborníky..... :eek:

Naposled editoval moderátor:
Když už tady mluvíme o standartech.
Jelikož se už udělalo hodně práce, tak jako trvám na dodržování systému značení, berte jako dogma i Ppoollllova nastavení.
Například klasická Dakovka BS2 je ta samá jak na 451, tak na čmeláku, tak i jinde. Nevidím důvod, proč psát hodnoty všude jinak. Pokud se použije norma, pak nebude problém při aplikaci nových kabin, protože autor takové kabiny může vycházet z určitých hodnot, které budou všude kompatibilní.
Já všude doplňuji tento zápis a další comment do engu už psát nebudu, protože jinou změnu nedělám. Napíšu tam jen datum změny. Podle mne je to jako Ppoollllovo razítko. Každému znalému musí být jasné, o co jde.
comment (***Prubezna brzda typ DAKO-BS2***)
Brake_Train ( 0 1 0.04 0.87
NumNotches ( 7
Notch ( 0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
Notch ( 0.14 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.21 0 TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart )
Notch ( 0.33 0 TrainBrakesControllerMinimalReductionStart )
Notch ( 0.35 1 TrainBrakesControllerGraduatedSelfLapLimitedHoldingStart )
Notch ( 0.87 0 TrainBrakesControllerSuppressionStart )
Notch ( 0.99 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
)
)
Text se zde samozřejmě rozhodil
Ale takovým způsobem by se mohla commentovat každá další změna v engu.
Je to otázka na Ppoolllla jestli je souhlas. Podobně by se mohly dělat i odstavce konstantního nastavení tlaků u vozů, které se také ve všech wagech opakují.

Pokud se nepletu, tak někde se fláká txt soubor od Ondry Janiše, kde jsou šablony všech možných typů brzdičů - kdysi jsem jej dostal od PPoolllla. Určitě by nebylo od věci jej zaktualizovat, doplnit Bobovým řešením trojcestného ventilu Knorr na přímočinné brzdě (poprvé aplikované na EM.475, okomentovat a dát to ven jako vzorník.

Pak není problém udělat Ctrl+C a V a přenést celou sekci do engu.Co vy na to?

Martens napsal:
Pokud se nepletu, tak někde se fláká txt soubor od Ondry Janiše, kde jsou šablony všech možných typů brzdičů - kdysi jsem jej dostal od PPoolllla. Určitě by nebylo od věci jej zaktualizovat, doplnit Bobovým řešením trojcestného ventilu Knorr na přímočinné brzdě (poprvé aplikované na EM.475, okomentovat a dát to ven jako vzorník.

Pak není problém udělat Ctrl+C a V a přenést celou sekci do engu.Co vy na to?
Moment, ona už je nějaká EM475? Asi mi něco uniklo.
Jinak souhlas. Koukal jsem u Ondry, on používal BS2 s parametrem 85 (jediný rozdíl), ale u M240 jsem objevil to samé, co uvádím výše.
Zkrátka by to chtělo dělat vzorník všech brzdičů a to by se mělo brát jako norma. U BSE je všude:
Brake_Train ( 0 1 0.05 0.8
NumNotches ( 5
Notch ( 0.4 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.6 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.8 0 TrainBrakesControllerContinuousServiceStart )
Notch ( 0.99 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
)
)
Se základní mojí 0.8
Jen u 350 to BOB_57 změnil na:
Brake_Train ( 0 1 0.05 0.5
NumNotches ( 5
Notch ( 0.3 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.5 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.7 0 TrainBrakesControllerContinuousServiceStart )
Notch ( 0.9 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
)
)
Důvod mi vysvětlil na slezině. Na počítači DURON 600 to lépe funguje.

Ještě jedna připomínka
comment (***Prubezna brzda typ DAKO-BS2***)
je stejný jako u jiných starších variant.
s
NumNotches ( 5 nebo NumNotches ( 6
Chtělo by do novějších verzí psát do comment i datum
Všude jsem to přepsal na variantu se 7.
Hotovo, ještě to musím znovu otestovat, ale až příště, nyní už musím pracovat na bicyklech.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře