TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Bob57, nevím co máš za počítač, ale pokud máš něco na úrovni Didaktik Gama, tak se nediv. I na notebooku nevidím problém ve startu MSTS s mou tratí.
Nový MSTS Bin? Nemám žádné informace. Ale pokud by byla spolupráce, nevidím problém. Nic nechci na stříbrném ani zlatém podnose, stačí, když mi Džordž pošle instrukce co upravit, pokud jak píšeš to bude nutné.
Pokud mi nikdo nic nepošle, tak zase budeš škodolibě prohlašovat, že odmítám novou verzi Binu. A opravdu to tenkrát vázlo jen na velkém update trainsetu, které jsem musel udělat téměř sám.

Zbyněk Šemora napsal:
Bob57, nevím co máš za počítač, ale pokud máš něco na úrovni Didaktik Gama, tak se nediv.
Zase jeden o voze a druhý o koze.
Prostě je tvoje štreka na rychlé testování vlastností vozidel nevhodná a šmidra !
Např. Mirova Myjava - to je jiné kafe ... ( extrémní spády, oblouky, ...) .
Zbyněk Šemora napsal:
Nic nechci na stříbrném ani zlatém podnose, stačí, když mi Džordž pošle instrukce co upravit, pokud jak píšeš to bude nutné.
Každému extra...! Vše je v manuálu i na stránkách !

Žádnou paniku ! Žádné revoluce už se snad nebudou konat _(bylo jich dost)
Ale Bob57_cz má na mysli, že s novými funkcemi bude přibývat tlak uživatelů na modeláře, aby funkce doplnili tam kde to přispěje k realitě. Některé funkce půjde ošetřit přímo v kódu programu, pro jiné budou ale nutné minimálně doplnění ovladačů, zvuků ... v trainsetu. Některé modely jsou již bez úprav použitelné, jiné ne a u některých už modeláři prostě aktivně nepracují a práci za ně bude muset někdo udělat. Ale ruku na srdce, koho by a jak dlouho bavilo, kdyby bylo všechno už dokončeno a nebylo co zlepšovat. Jenom díky tomu MSTS ještě žije.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Bob57, nevím co máš za počítač, ale pokud máš něco na úrovni Didaktik Gama, tak se nediv.
Zase jeden o voze a druhý o koze.
Prostě je tvoje štreka na rychlé testování vlastností vozidel nevhodná a šmidra !
Např. Mirova Myjava - to je jiné kafe ... ( extrémní spády, oblouky, ...) .
Zbyněk Šemora napsal:
Nic nechci na stříbrném ani zlatém podnose, stačí, když mi Džordž pošle instrukce co upravit, pokud jak píšeš to bude nutné.
Každému extra...! Vše je v manuálu i na stránkách !

Bobe57_cz,
nezlob se na mne, ale začínáš mne trochu srát. Ano píšu "srát" a myslím to bez uvozovek. Krucinál, co ti brání postavit testovací trať na základě kolejiva BP? A na tomto testovat, vše co se tady v MSTS odehrává? Podle nme nic. A neříkej, že nelze na základě kolejiva BP postavit i "schody do nebe". Máš pravdu v tom. že BP je na rychlé testy nevhodná, a to jen proto, že je veliká. Vezmi tento můj příspěvek jak hozenou rukavici, a postav testovací trať podle tvých představ. Nebo sežeň někoho, kdo ji udělá. Já to nebudu, neboť po několika pokusech s RE jsem jej proklel, nechci s ním mít cokoliv společného, a před staviteli tratí smekám.
Jinak si vážím všeho, co jsi tady napsal o chování reálných strojů, a jak to tam celé funguje. Pro spoustu lidí, kteří se železnicí zabývají pouze jako koníčkem, nebo se na dráhu teprve připravují jsou to velmi cenné informace. (např. já jsem nic nevěděl o adhezních válcích, i když jsem tušil, že tam něco podobného musí být)

Tolik ode mne, a všechny rejpaly bych rád znovu upozornil, že nejsem na výplatní listině ZŠ a ani mu nedělám advokáta.

Doplněno a omluva:
V původním příspěvku byla i tato věta:
A jenom a okraj, proč ti leží v žaludku ZŠ a ne třeba Stavitelxxx, který také svoji trať posílá za poplatek?
Tato věta nebyla určena Bob57_cz a já se za tuto formulaci omlouvám. :eek: :eek: :eek:

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
Krucinál, co ti brání postavit testovací trať na základě kolejiva BP? A na tomto testovat, vše co se tady v MSTS odehrává? Podle nme nic. A neříkej, že nelze na základě kolejiva BP postavit i "schody do nebe". Máš pravdu v tom. že BP je na rychlé testy nevhodná, a to jen proto, že je veliká.
Mirane, ty mne nesereš a nenasereš. :lol:
Samotná BP je k tomuto účelu nevhodná a to jsi uznal, ZŠ to nepochopí. Je dost jiných tratí, na kterých se dá testovat a jsou i vytvořeny přímo malé testovací trati. Nevidím důvod pro stavbu další zkušební trati na bázi BP. Hozená rukavice zůstane nezdvižena - alespoň mnou určitě už proto, že mi právě koncepce BP nevyhovuje.
Koncepce odlehčení, kterou udělal Michal pro BP, byla v začátku vcelku revoluční, ale po vzniku "bin" již ztratila své opodstatnění ( počet objektů na čtverec ) a je spíše přítěží pro uživatele. Složka TRACK-B měla v původním určení sloužit jedné utilitce k záměně kolejiva v GLOBAL jako odkládací cache. Bohužel je tato složka zcela zbytečně využívána jinak a jsou do ní přímo směrovány linky. To není dobré. Stejnou službu by udělalo obyčejné přidání kolejiva do složky trati nebo GL při jedinečném pojmenování. Stačí se podívat do složek některých zahraničních adonů. Přitom jsou nekolizní s default i XT.
Miran napsal:
... a před staviteli tratí smekám.
Já taky.
Miran napsal:
Tato věta nebyla určena Bob57_cz a já se za tuto formulaci omlouvám.
Jsem rád, že alespoň někdo pochopil, jak a co jsem tím vyřčeným myslel, když už to nepochopil správně ten, komu to bylo určeno.

Jaksi jste odbočili od původního tématu.
Zadání bylo,
Co jste dělali všichni uživatelé, před zveřejněním balíku x6x, když jej ŽSR předběžně vydal na otestování?
Tady se nemluvilo o ladění lokomotivy na které se nehodí ani jmenovaná Myjava, ale ŽSR si kdysi nechal postavit speciální testovací trať s pevně zadanými sklony.
Tady byla řeč o tom, aby si uživatelé zahráli aktivitu například jak jsem uvedl "test Lysá", kdy budete přes dvě hodiny jezdit s různýma lokomotivami. Takto nejlépe uživatel vše otestuje. Musí tam být jízda na vlaku, různé zátěže i posun.
Takže mi nevykládejte nesmysly, že na mé trati nic testovat a vlastně ani jezdit nejde. To, že je plně funkční a bez problémů jsem Vám dávno dokázal v aktivitě Den blbec. A kde jinde chcete dělat zátěžové testy vozidel, než v náročné trati. Na testovací trati pár kilometrů dlouhé nepoznáte, jestli je možné s loko o 30000 polygonech jezdit po pražských spojkách bez pádu MSTS.
Bobe57, běž poradit tomu Polákovi co dal dohromady Track_B. Jako bývalý Ostravák Polsky určitě trochu umíš. Jen jsi zbytečně zblbnul Martina, aby zavedl podobnou složku v Global a tím vznikla další nekompatibilita. Track_B je v adresáři tam kde je, aby mohla sloužit všem tratím při eventuelní výměně Global. Ještě nikdo prakticky nedokázal, jaký praktický rozdíl v chování MSTS s směrováním do Global a nějaké složky nebo Track_B. Do té doby nemá smysl tohle jakkoli řešit.

bob57_cz napsal:
Koncepce odlehčení, kterou udělal Michal pro BP, byla v začátku vcelku revoluční, ale po vzniku "bin" již ztratila své opodstatnění ( počet objektů na čtverec ) a je spíše přítěží pro uživatele.
S počtem objektů na čtverec máš nyní pravdu. Ale toto byl jen jeden z důvodů. Druhým, stále neřešitelným, problémem byly dynamické koleje.

Zbyněk Šemora napsal:
Zadání bylo,
Co jste dělali všichni uživatelé, před zveřejněním balíku x6x, když jej ŽSR předběžně vydal na otestování?
Dobrovolně se přiznávám a omlouvám, že jsem se na testování vykašlal. V té době jsem měl na práci něco jiného. Nějaký TrackReport či co. :?

Zbyněk Šemora napsal:
Zadání bylo,
Jenže člověk by nečekal, že zrovna v jednom z mnoha úplně stejných - klonovaných eng souborů bude překlep. Kdyby se měl testovat každý jeden soubor zvlášť, to by u takových brejlovců nestačila ani řádná dovolená.

Naposled editoval moderátor:
Tady nešlo o překlep, ale o celku všech typů, kdy provozní plnění při zabrzdění chodí velmi pomalu. Po konzultaci se strojvedoucími jsem poslal ŽSR návrhy a on už poslal zpět update. Překlep byl objeven později.
Nikdo se nemusí omlouvat, že netestoval, byla to jen reakce na stížnost až po vydání 3. update.
Já tenkrát také netestoval, protože jsem řešil svou aktivitu Den blbec a tam se s žádnou x6x nejezdí. Já jen věřil, že někdo snad volno měl.

Zbyněk Šemora napsal:
ale ŽSR si kdysi nechal postavit speciální testovací trať s pevně zadanými sklony.
A co ji takhle nabídnout i ostatním ?
Michal napsal:
S počtem objektů na čtverec máš nyní pravdu. Ale toto byl jen jeden z důvodů. Druhým, stále neřešitelným, problémem byly dynamické koleje.
A ty dynamické koleje jsou v TRACK_B ? Tuhle složku přece MSTS sám nezná a neprohledává. Jde do ní jen na základě odkazu.

bob57_cz napsal:
A ty dynamické koleje jsou v TRACK_B ? Tuhle složku přece MSTS sám nezná a neprohledává. Jde do ní jen na základě odkazu.
To ne, ale s Track_B nemám nic společného. Neplést dohromady Track_B a moji úpravu kolejiva pro BP.

Michal napsal:
bob57_cz napsal:
To ne, ale s Track_B nemám nic společného. Neplést dohromady Track_B a moji úpravu kolejiva pro BP.
Jenže právě o tom to je, že bez té složky štreka nefunguje.

bob57_cz napsal:
Jenže právě o tom to je, že bez té složky štreka nefunguje.
A co s tím mám společného? Můžu za to? Teď tě nějak nechápu.

To co připravil Michal, kdy se vyměnilo kolejivo jako základní nekoridorová trať mělo tento smysl: Koridory byly postaveny a další práce probíhají na standartních tratích. Kdyby změna nebyla, musel bych ke každé položené koleji připojovat řetězec. Druhý smysl byl jen pokus, jestli to neodlehčí přetíženým čtvercům v Praze a tak se tam vejde víc objektů. Tohle se nepotvrdilo a naopak, pokud jsem potřeboval v Praze doplnit nějaký objekt, následoval výbuch. Musel jsem vykácet přímo ve W několik stromů a až teprve potom byl editor stabilní.
Už to Bobe 57 chápeš?

eng 731.006

U 731.006 je nastaven

IntakePoint ( -3.33 0 FuelDiesel )
IntakePoint ( 3.33 0 FuelDiesel )

Tím pádem se mašina nedá natankovat.Možná by bylo dobré to v další aktualizaci transetu upravit

Re: eng 731.006

Tommy66 napsal:
U 731.006 je nastaven

IntakePoint ( -3.33 0 FuelDiesel )
IntakePoint ( 3.33 0 FuelDiesel )

Tím pádem se mašina nedá natankovat.Možná by bylo dobré to v další aktualizaci transetu upravit
U této mašinky je více ptákovin, jako např. plynulá regulace výkonu apod. Nezbývá než ji zanést do pořadníku vozidel čekajících na zpracování..... Anebo kontaktovat člověka, který ji ladil. :wink:

bob57_cz napsal:
TestRoutes, které znám, jsou všechny na XTracks a nekompatibilní s Gl-BP, takže testování je i práce s přehazováním tratí navíc - a na to musí mít člověk náladu.
Celé obě testovací trati, které mám (jedna na sklony a druhá na zábrzdné dráhy), mi jedou i pod Gl-BP......

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře