TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kuba napsal:
Narazil jsem na takový problém u el.jednotky 460, když přejdu do druhé mašiny tak nesvítí světla vůbec žádné, takže mám v noci před očima tak leda velké... .
U jiných jednotek např. 451 to funguje tak jak má.
U jednotek 460 a 560 ještě nikdo nenapsal světla pro MSTS BIN. Takže to svítí jen jedním směrem.

Naposled editoval moderátor:
Kuba napsal:
Narazil jsem na takový problém u el.jednotky 460, když přejdu do druhé mašiny tak nesvítí světla vůbec žádné, takže mám v noci před očima tak leda velké... .

Můžeš to zkusit napravit. Inspiraci máš v 451.

Zbyněk Šemora napsal:
Kuba napsal:
U jednotek 460 a 560 ještě nikdo nenapsal světla pro MSTS BIN. Takže to svítí jen jedním směrem.

Možná ve Vašem trainsetu ,ale co jsem dával svůj skin na stránky http://katalog-msts.wz.cz/ .Kde je možnost si tento skin stáhnout jsou světla udělaná MSTS BIN. Již hezky dlouho.

Jaroslav Brabec napsal:
Možná ve Vašem trainsetu ,ale co jsem dával svůj skin na stránky http://katalog-msts.wz.cz/ .Kde je možnost si tento skin stáhnout jsou světla udělaná MSTS BIN. Již hezky dlouho.
Je mi jasné, že "po domácku" neveřejně, možná i tajně veřejně tohle může existovat. Na druhou stranu je nutné si uvědomit že den má jen 24 hodin a nemůžete po mě chtít, abych prověřoval všechny weby a zjišťoval, co je kde nového. Jen pro informaci, jedno zhlaví do oblouku na ONJ zabere celé odpoledne (pokud to chceme mít dle reálu)
Kouknul jsem na zmiňovaný odkaz, ale řešení nenalezl.
Co je platné, že světla budou pod Binem svítit, ale pokud na tuto jednotku najedu s něčím jiným, tak už pro přebití brzdy neodjedu. Už se to tady dávno řešilo a v BP je to opraveno. Spřáhla jsou jen pro uživatele používající 80cm a značení je mimo normy 1.sleziny.
Ze skinu není jasné na čí model je vyroben. U mě jsou jednotky jak na Ondrův, tak na Radův model.
Pokud někdo chce pomoci, tak jediné řešení je na existující engy v TBP světla doplnit a poslat. Je ještě nutné parametr pantograf dát na 0. Dohodli jsme se, že jako výchozí bude pantograf dole (důvod proč jsem jej nechal tenkrát nahoře byl, že běžel kompresor, ale nakonec zvítězilo dát si na chvíli vatu do uší a najít po příchodu stanoviště ve stavu jako v reálu)

Mam obdobný problém jako nedávno:(
Po úplném reinstallu MSTS a vše věci okolo MSTS se mi objevuje při aktivitách např..

Nelze najít soubor s modelem cd_362119.s

potom když dám ANO

tak naskočí podobné okna že nelze nahrát a končí to oknem

Nelze přidat vozidlo cd_362119.s (uid:xxxxxx) do světa

a MSTS se vypne:(

-Trainset je aktualizovaný

-Aktivita pro trainset verze 3

-po stáhnutí celé lokomotivy např. CD_362 (comm.snd a comm.cab) z http://msts.sinus.cz/
se hlášký zobrazují pořád i na jiné lokomotivy které opět stáhnu a nahraji tak se to oběví již opět zmiňovaná chybná hláška :(

neotryx:
362.119 vyžaduje vypnuté stíny v nastavení MSTS. Zkus se podívat, jestli je nemáš náhodou zapnuté.

S tím, jestli modelu něco nechybí, ti pomůže třeba Conbuilder. Jinak těžko říct.

neotryx napsal:
Mam obdobný problém jako nedávno:(
Když je podobný problém jako nedávno a vyřešil jsi to, tak to řeš podobně.
Pokud děláš reinstalaci, tak je větší pravděpodobnost vzniku chyb než při nové čisté instalaci.
Než ale začneš s novou instalačkou, tak je dobré si na to svůj PC připravit do lepší kondice - vyházet všechny zbytečnosti, udělat pořádnou defragmentaci oddílu, kde budu msts instalovat ( nejlépe do samostatného oddílu/disku a ne do systémové part ) a pak teprve instalovat.
Vždy před dalším krokem s přidáváním dalších komponent vyzkoušet, jestli je funkční to, co už je nainstalované. Takto se dá snadněji identifikovat, kdy k chybě došlo a hledat jen v posledním kroku.
Pokud tam namrskám vše najednou, tak budu těžko hledat, co je chyba, kde jsem zapomněl přeskočenou aktualizaci.

Nejlépe je si udělat instalaci, poté na funkční konfiguraci udělat zálohu potřebných klíčů z registrů a již nikdy nemusím znovu instalovat. Stačí jen kopírovat do a ze zálohy a občas přelíznout registry.

Zkus to tedy raději znovu z čisté vody a nevynechávat update trati i trainsetu - tvůj problém ukazuje na vynechání některého kroku aktualizace, zde konkrétně updTBP či prosté chybějící vozidlo nebo "bin".

To hlavní je mít správně nainstalovaný bin - je hodně upravených vozidel pro bin a bez něj v základním msts spustit již nejdou.

No právě začal jsem to řešit až teprve teď, měl jsem nějaké ,,problémy,, ....
Asi před měsice jsem to zjistil a včera jsem teprve naistaloval MSTS dřív jsem se k tomu nedostal a opět to dělalo tu samou chybu. MSTS je naistalovaný na ,,čisté,, PC :) jsem asi týden po formátu disku takže na disku jsou maximálně ovladače..
Instalace proběhla 100% v pořádku na to jsem dával fakt velký pozor, všechny aktualizace jak k trati BP tak i trainsetu jsem dělal přesně podle návodu..A nevychal jsem ani jednu :) za to můžu dát ruku do ohně!

takže tady jsou moje řešení

1)
Postupně přidávat věci a zkoušet a zjistit co to dělá, jak jste řikal( samozřejmě nová instalace MSTS)

2)
Obědnat nové DVD BP jelikož mám verzi 69. a už je to je dost komplikované ty instalace trainsetu apod...abych to měl vše v jednom

..............

-jinak verze binu 1.7.051922
-vozidla jsou jenom z http://msts.sinus.cz/

neotryx napsal:
2) Obědnat nové DVD BP jelikož mám verzi 69. a už je to je dost komplikované ty instalace trainsetu apod...abych to měl vše v jednom
Pokud byly z DVD BP69 nainstalovaná i vozidla, tak tam asi bude ten problémek. Trainset se musí poté opravit/upravit pomocí update1-3 a přitom si dát pozor na to, co je třeba nutně odstranit a co se odstranit naopak nesmí.
Přitom je ještě nutno několikkrát odebrat i aktivity a consisty ( upd trati 69-77 ), tam byly nějaké změny spolu s aktivitami a vložit jen ty poslední platné.
Já to dělám tak, že každý upd instaluji/rozbalím mimo msts a porovnávám, co se kde změnilo. Soubory trati pak mohu přímo přesunout, ale aktivity, trasy a con si raději pohlídám zvlášť.

bob57_cz napsal:
neotryx napsal:
2) Obědnat nové DVD BP jelikož mám verzi 69. a už je to je dost komplikované ty instalace trainsetu apod...abych to měl vše v jednom
Pokud byly z DVD BP69 nainstalovaná i vozidla, tak tam asi bude ten problémek. Trainset se musí poté opravit/upravit pomocí update1-3 a přitom si dát pozor na to, co je třeba nutně odstranit a co se odstranit naopak nesmí.
Přitom je ještě nutno několikkrát odebrat i aktivity a consisty ( upd trati 69-77 ), tam byly nějaké změny spolu s aktivitami a vložit jen ty poslední platné.
Já to dělám tak, že každý upd instaluji/rozbalím mimo msts a porovnávám, co se kde změnilo. Soubory trati pak mohu přímo přesunout, ale aktivity, trasy a con si raději pohlídám zvlášť.

Zbytečně složité a zdlouhavé. Proč se nedá stáhnout celej trainset v upd3 nebo proč si to ten istalační soft neudělá sám.

Jinak už z http://msts.sinus.cz/ nic nechci stahovat protože po stažení jde snad vše do karantény jako že prej vir. A autor stránek tvrdí že u něj prej nic neni. :twisted:

Sem to opravil :eek:

Omylem jsi smazal i tohle:
DJ LA DÉFENSE napsal:
Zdravím všechny,
rád bych se zeptal, zda se při další aktualizaci bude nějak rozšiřovat trainset, už mám v počítači spoustu modelů, které jsou mimo TBP a u některých mi přijde škoda, že se nedostanou do trainsetu, například Kebarkova 840 ŽSSK.

Snad dotyčný, který se hrnul do spravování trainsetu odpoví. Já mohu doplnit jen to, co mi kdo se souhlasem autora dodá. Hlavně je nutné vše převést do normalizovaného značení a eventuelní správce by měl nastavit na správnou úroveň i základní hodnoty důležitých parametrů včetně otestování. Pokud se do této práce nikdo nehrne (což je asi tvrdá realita), jsem, až bude trochu času, ochoten.

Zbyněk Šemora napsal:
Omylem jsi smazal i tohle:
DJ LA DÉFENSE napsal:
Zdravím všechny,
rád bych se zeptal, zda se při další aktualizaci bude nějak rozšiřovat trainset, už mám v počítači spoustu modelů, které jsou mimo TBP a u některých mi přijde škoda, že se nedostanou do trainsetu, například Kebarkova 840 ŽSSK.

Snad dotyčný, který se hrnul do spravování trainsetu odpoví. Já mohu doplnit jen to, co mi kdo se souhlasem autora dodá. Hlavně je nutné vše převést do normalizovaného značení a eventuelní správce by měl nastavit na správnou úroveň i základní hodnoty důležitých parametrů včetně otestování. Pokud se do této práce nikdo nehrne (což je asi tvrdá realita), jsem, až bude trochu času, ochoten.

Jo, taky jsem si všim, že jsem to přesunul taky - stane se.

Nicméně bych byl celkem pro, aby nebyl trainset spojován (ikdyž asi v mysli zůstane) jenom s Tvou tratí ( ikdyž je s ní šířen a ladí jej Bob a zsr), ale byl používán pro všechny české i slovenské tratě - tudíž by tam i logicky měla ta 840 zapadnout.

Však už jsem to navrhoval, aby se Trainset jmenoval T1SL.
Jenomže jak vidíš, do práce se nikdo nehrne. S mou tratí je zatím spojován oprávněně, protože jsem se celou dobu staral o technickou podporu všech obsažených vozidel, aby byla provozuschopná a v poslední době i kompatibilní s nejnovějším binem. Ne světla a detailní ladění, to je záslužná práce dalších, ale jen tolik, aby vozidla vůbec jela, odbrzdila a šla spojit a rozspojit. Také jsem sjednotil výchozí polohy všech hejblat a základní nastavení monitorů.
Jak to vypadá, když se o vozidlový park nikdo nestará se můžete dočíst v hafo příspěvcích tohoto fora, naposledy příspěvek k trati Zatracená, že někdo nemohl nic spojit ani rozpojit.
Jinak za proškolení k odborné způsobilosti musím poděkovat hlavně Ppoolllovi i Romanovi Š. A samozřejmě mnohým dalším.

Martens napsal:
... tudíž by tam i logicky měla ta 840 zapadnout.
Já tuhle část ne úplně chápu, myslíš, jako že na Šemorvku se 840 nehodí?? Já si myslím, že v univerzálním trainsetu by měly být všechny naše povedená vozidla, pokud by se povedlo dojednat práva, což si myslím, že nebude problém, když jste tady všichni kámoši.

P.S. Ještě jednou se táži nemá někdo materiály k ČD WLABmz??? Mám zájem tento vůz udělat. Už mám podklady pro ČD WLABmee (moc za ně dárci děkuji) a pustím se do toho...

DJ LA DÉFENSE napsal:
Martens napsal:
... tudíž by tam i logicky měla ta 840 zapadnout.
Já tuhle část ne úplně chápu, myslíš, jako že na Šemorvku se 840 nehodí?? Já si myslím, že v univerzálním trainsetu by měly být všechny naše povedená vozidla, pokud by se povedlo dojednat práva, což si myslím, že nebude problém, když jste tady všichni kámoši.

P.S. Ještě jednou se táži nemá někdo materiály k ČD WLABmz??? Mám zájem tento vůz udělat. Už mám podklady pro ČD WLABmee (moc za ně dárci děkuji) a pustím se do toho...
Asi jsem se vyjádřil nepřesně. Ne, že nehodí, ale vzhledem k tomu, že někteří preferují skiny specifických čísel HDV pro každou reálnou trať tak, jak opravdu jezdí v reále ( nemám teď na mysli Zbyňka), tak by tam být neměla. Jak jsem psal výše a Zbyněk to taky odsouhlasil, tak pokud splní podmínky pro zařazení do trainsetu, tak by tam být určitě měla, stejně tak jako stroje z Plzně nebo Zvolenského depa (když už jsou vytvořené) - právě proto, že ten trainset využívají tvůrci aktivit i pro jiné tratě.

Martens napsal:
Asi jsem se vyjádřil nepřesně. Ne, že nehodí, ale vzhledem k tomu, že někteří preferují skiny specifických čísel HDV pro každou reálnou trať tak, jak opravdu jezdí v reále ( nemám teď na mysli Zbyňka), tak by tam být neměla. Jak jsem psal výše a Zbyněk to taky odsouhlasil, tak pokud splní podmínky pro zařazení do trainsetu, tak by tam být určitě měla, stejně tak jako stroje z Plzně nebo Zvolenského depa (když už jsou vytvořené) - právě proto, že ten trainset využívají tvůrci aktivit i pro jiné tratě.
Jasně rozumíme si, byl by vhodný nějaký základní trainset asi jako teďka, ale bylo by vhodné ho o něco doplnit právě, třeba DNT 114 taky těžko využiju, ale je to hezkej model a když si někdo potrpí na vlasntí fantazii řazení, je více než vhodný. Zase mi přijde zcela zbytečné mít ve složce 12x 363, kdy zhruba polovina vypadá stejně.

DJ LA DÉFENSE napsal:
Zase mi přijde zcela zbytečné mít ve složce 12x 363, kdy zhruba polovina vypadá stejně.
To mi taky, ale když ono někomu třeba vadí, že potkává v aktivitě stejné vozidla, tak to řeší rozdílnými řadovými tabulkami .....

Zdravím,
protože bylo vlákno týkající se dotazů kolem autorství modelů MSTS v Hyde Parku uzamčeno,budu s tím muset "otravovat" zde. :)
Nevíte tedy někdo,kdo je autorem modelů strojních podbíječek,které jsou součástí TBP? Jestli jsem se ve složce "cd_Plasser" dobře koukal,chybí tam jakýkoli Readme s informacemi o tvůrci /tvůrcích/ modelu stroje ve verzi "TSS".Předpokládám,že model byly převzat od nějakého zahraničního autora /autorů/.
Předem děkuji za jakoukoli informaci.

David

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře