TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Srandičky, srandičky. Můžeš mít mašinku sebevíc načančanou, odejde Ti náhle článek v baterkách a to zjistíš až po stažení sběračů. Pak se dá tento vykrátit a baterky už fungují jak mají. (tak mne to při dílenském výcviku učili - pokud nebyl skladem článek nový)
Ohledně přitahování katastrof ani nepovídej. Já jezdil s fírou, který nesměl chodit čůrat k prvnímu podvozku, protože tam pravidelně našel prasklé listové péro. Většinou na měnírně v Benešově. Tak se od nás pokaždé odšlápnul, odjel do depa, my den odjezdili solo a na poslední vlak kolega opět přijel s opraveným strojem. :lol:

Tonik napsal:
bob57_cz napsal:
Na foru je tu někde ode mne návod, jak si to zkontrolovat/nastavit.
...já si to umím opravit,ale mám strach,aby se to s některou další aktualizací trainsetu nevrátilo zpátky a taky aby to měli f pořádku fšichni.Tímto bych chtěl poprosit panan Šemoru jestli by se na to ještě nemrknul než vydá aktualizaci trainsetu. díky tonik ...takto by to mohlo vypadat:
Inside (
PassengerCabinFile ( xxxxxx.s )
PassengerCabinHeadPos ( -1.6 3.0 6.58 )
RotationLimit ( 20 90 0 )
StartDirection ( 0 -90 0 )
)
A proč by se to mělo měnit podle tebe ?
Pouze jsi zmenšil úhly rotace, jinak nic, tak nač to má být ? Bylo tam:
Inside (
PassengerCabinFile ( cd_130033.s )
PassengerCabinHeadPos ( -1.6 3.0 6.58 )
RotationLimit ( 90 180 0 )
StartDirection ( 0 -90 0 )
)
Pochybuji, že to bude Zbyněk předělávat ( pokud vůbec někdo ).

Co chtěl Toník jsem moc nepochopil, ale obecně. Pokud budou nutná nějaká vylepšení, nechme to na slezinu. Unáhlená rozhodnutí mi jen přidělávají práci. Já mám dost práce jen s opravami chyb v updatech, které jsou mi posílány. Včera jsem asi hodinu čuměl do engů, co se conbuildrovi nelíbí a nechápal, protože tam vše bylo jak patří. Rozsvítilo se mi až před spaním.
eng má v názvu CD_, ale obsah uvnitř cd_ Takže test CBD O chyb, Convoi 0 chyb. I convoi mne potrápil.
Když jsme u Convoje. Jelikož máme blbě u 731 rv kabinu, tak jsem ji odsunul a nechal vytvořit tímto programem. Ale neoslnil. Jedná se o nesymetrickou loko, takže jsem po změně stanoviště měl před sebou delší čumák. RV jsem vrátil zpět původní, který tohle rozlišuje. Ale problém je ve venkovních pohledech. Jenomže to není problém kabiny, ale v zápisu do eng. Jde to vůbec nadefinovat?
Pokud jedu současně v kabině RV a kouknu z okna, tak jsem mimo kabinu na ochozu druhé strany lokomotivy. Nápady jak to vyřešit vítány.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Když jsme u Convoje. Jelikož máme blbě u 731 rv kabinu, tak jsem ji odsunul a nechal vytvořit tímto programem. Ale neoslnil. Jedná se o nesymetrickou loko, takže jsem po změně stanoviště měl před sebou delší čumák. RV jsem vrátil zpět původní, který tohle rozlišuje. Ale problém je ve venkovních pohledech. Jenomže to není problém kabiny, ale v zápisu do eng. Jde to vůbec nadefinovat?
Pokud jedu současně v kabině RV a kouknu z okna, tak jsem mimo kabinu na ochozu druhé strany lokomotivy. Nápady jak to vyřešit vítány.
Ako to funguje by zaujímalo aj mňa, pretože pri 770 a 742 vonkajší pohľad pri nesymetrickom stanovišti funguje OK a v engu je pritom definovaný iba jeden krát... :roll:

Zbyněk Šemora napsal:
Tato lokomotiva je ve dvou verzích a to v klasickém postavení a v postavení RV. Pro každou musí být správně nadefinované vlastní eng a také vlastní 2x.cvf.
Základní by měla mít 731006.eng, 731.cvf, 731_rv.cvf
otočená 731006rv.eng, 731rv.cvf, 731rv_rv.cvf ( případně 731_rv.cvf + 731_rv_rv.cvf )
V eng každé musí být také samostatně nadefinován i inside, nelze v obou eng mít stejnou definici - u rv to musí být stranově i předozadně otočené oproti základní. Je to ještě pozůstatek ze začátku bin, kdy se začínalo s _rv a tuto drobnůstku inside jsme asi přehlídli. Náprava není nijak složitá. Výfuky u rv jsem tenkrát opravil, ale tohle mi asi ( určitě) ušlo.

nebulus napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ako to funguje by zaujímalo aj mňa, pretože pri 770 a 742 vonkajší pohľad pri nesymetrickom stanovišti funguje OK a v engu je pritom definovaný iba jeden krát... :roll:

Robo, nejsem si jistý jestli jsi Zbyňka pochopil správně.

Mám 731 dlouhým čumákem vpřed -"5" i HeadOut je nastaven dobře, tzn. čumákuji z kabiny na kratším konci.
Po přechodu na stanoviště "1" - se rozhasí jak "5", tak i HeadOut tak, jako by se i kabina posunula na opačný konec...dělají to všechny mašiny s asymetricky uloženou kabinou ... tohle asi bude muset vyřešit Džorž v Bin tak, že nebude konvertovat HeadOut a PassengerView podle osy z .... pokud to tak dělá .....

bob57_cz sice píše pravdu, ale taky je to něco jiného, než co asi trábí Zbyňka

Martens napsal:
Mám 731 dlouhým čumákem vpřed -"5" i HeadOut je nastaven dobře, tzn. čumákuji z kabiny na kratším konci.
Po přechodu na stanoviště "1" - se rozhasí jak "5", tak i HeadOut tak, jako by se i kabina posunula na opačný konec...dělají to všechny mašiny s asymetricky uloženou kabinou ...
Martensi, skúšal si čo som Ti poslal? Pohľad 5 tam síce nemám, ale ostatné veci, vrátane Head Out sedia.

Martens napsal:

Po přechodu na stanoviště "1" - se rozhasí jak "5", tak i HeadOut tak, jako by se i kabina posunula na opačný konec...dělají to všechny mašiny s asymetricky uloženou kabinou ... tohle asi bude muset vyřešit Džorž v Bin tak, že nebude konvertovat HeadOut a PassengerView podle osy z .... pokud to tak dělá .....

OK, myslím, že jsou to hned dvě věci najednou.
První jsem popsal a druhá je zatím novým požadavkem na Džordže:
Je i v mých prozatím neodeslaných návrzích - inside a head zprovoznit na dubl stejně jako je to u intake.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:

OK, myslím, že jsou to hned dvě věci najednou.
První jsem popsal a druhá je zatím novým požadavkem na Džordže:
Je i v mých prozatím neodeslaných návrzích - inside a head zprovoznit na dubl stejně jako je to u intake.

A proč to ještě neodešlo :?: :( Je to docela škoda.

Ale tam by ani tak nemuselo být dubl, stačí, když po předchodu na druhé stanoviště nebude konvertovat hodnotu pro osu z - tím zůstane v podélné ose pozice stejná pro oba pulty - tedy alespoň jsem nenarazil na model, kdy by byly boční okýnka pro výhled excentricky a ne proti sobě .... ani u 74x, ani u 77x, ani u 711, dokonce ani u kocoura tomu tak není.
Nebo jsi bobe narazil na nějakou řadu, kde by tomu tak nebylo a opravdu to vyžadovalo dvojí definici HeadOut?

Respektive, on to Džordž asi přepočítává, ale tak, že je to použitelné jenom u skříňový konstrukcí se stanovištěm na obou koncích.

to samé platí i pro inside, ale to se zase chová při přechodu jinak.....z inside se po přechodu k druhému pultu stává HeadOut...

nebulus napsal:
Martens napsal:
Po přechodu na stanoviště "1" - se rozhasí jak "5", tak i HeadOut tak, jako by se i kabina posunula na opačný konec...dělají to všechny mašiny s asymetricky uloženou kabinou ...
Martensi, skúšal si čo som Ti poslal? Pohľad 5 tam síce nemám, ale ostatné veci, vrátane Head Out sedia.
Odpověď máš v mailu.

Robo, ten HeadOut Ti fakticky funguje.

Martens napsal:
A proč to ještě neodešlo :?: :( Je to docela škoda.

Ale tam by ani tak nemuselo být dubl, stačí, když po předchodu na druhé stanoviště nebude konvertovat hodnotu pro osu z - tím zůstane v podélné ose pozice stejná pro oba pulty - tedy alespoň jsem nenarazil na model, kdy by byly boční okýnka pro výhled excentricky a ne proti sobě .... ani u 74x, ani u 77x, ani u 711, dokonce ani u kocoura tomu tak není.
Nebo jsi bobe narazil na nějakou řadu, kde by tomu tak nebylo a opravdu to vyžadovalo dvojí definici HeadOut?...
Nejde o řadu ( ano, jsou i asymetrické - třeba zrovna 110,111,...210 nemají okna přesně proti - naproti oknu jedné strany jsou dveře ), ale možnost volby pohledu L a R pro HeadOut i inside u lokomotiv - proto to musím napřed pořádně popsat s návrhem definic.
Když udělám kvalitní popis ( jako jsem dělal třeba definice vazeb HV/sběrače u elektrik ), tak pak bude mít Džordž s hledáním méně práce, než by to nějak napíchnul zkusmo a my mu to pak vraceli jako unreal.

Lokomotivy s nesymetrickou kabínou (napr. 742, 770/1, ...):
Parameter Position ( x y z ) v reverznom .cvf sa zmení podľa potreby ale tak, aby súradnica z zostala tá istá vrátane znamienka.
V tom prípade zostane HeadOut správny aj po presadnutí do reverznej kabíny.

Kebarko napsal:
Lokomotivy s nesymetrickou kabínou (napr. 742, 770/1, ...):
Parameter Position ( x y z ) v reverznom .cvf sa zmení podľa potreby ale tak, aby súradnica z zostala tá istá vrátane znamienka.
V tom prípade zostane HeadOut správny aj po presadnutí do reverznej kabíny.
No jasně...jak prosté milý Watsone..... ta kabina je totiž na 731 pro druhé stanoviště blbě.....pak to bude fungovat ......

Dovolil jsem si použít od Boba57 engy na 754, ale kde je chyba, že mi to nečte položku name, ale zssk_754010

Kód:
Engine	( zssk_754010
	Wagon	( "zssk_754010" )
	Name ( "ZSSK 754.010-7" )
	Type	( Diesel )
	Sound	( "..//..//common.snd//snd754//754cab.sms" )
	CabView	( "..//..//common.cab//cab754//cd754.cvf" )
	HeadOut	( 1.6m 3.2m 6.55m )
To samé mi blbne i u bobin
Kód:
Comment ( model Thunderbird, nastaveni pro msts-bin 1.6 bob57_cz-2006-12-06a )

Comment ( Eng modified by ZSR - http://csd.webzdarma.cz )
	Comment ( Version 1.05 release )
	Comment ( Datum: 8.12.2006)	
	Comment ( Vyladena kompletni vykonova charakteristika - adheasion, friction, maxpower, maxcurrent, maxforce )
	Comment ( Umisten brzdic Skoda N/O - dle originalni dokumentace )
	Comment ( Uprava v brzdach )
...
Engine ( 141045

Wagon	( 141045 )
	Name	( " CD 141.045-5" )

Type ( Electric )
Zde conbuilder dá do seznamu 141045. Tento eng by měl zase být od ŽSR
Kde soudruzi z NDR udělali chybu? Není tam špatně jen nějaká mezera?
Děkuji za řešení.

jestli to pomůže nevím,ale občas se mi to stalo u zahraničních modelů,zkus opravit toto: Name ( " CD 141.045-5" ) na toto Name ( "CD 141.045-5" )V podstatě máš první uvozovky,pak mezeru a název,ale zakončující uvozovky máš hned za názvem. A u ZSSK 754010 zruš uvozovky v řádku Wagon. Ale jak říkám,jestli to pomůže nevím,mě to "většinou" pomohlo

Nemám problémy se zobrazením a používám metodu odshora dolů: první název Wagon je bez uvozovek,Engine je bez uvozovek,Wagon s uvozovkami,např.Wagon ( "CSD399001" ) a Name s uvozovkami stejně jako u druhého Wagon.Abych nezapomněl,u prvních dvou položek označení je závorka pouze u názvu,druhá v témže řádku není,např.Wagon ( CSD399001

Já zatím na to neměl moc času, protože jsem v práci, ale asi to může být ta mezera a ve wagon pryč ty uvozovky. Bobinu mi někdo poslal, ale 754 jsem klonoval já. Původní číslo jsem dal nahradit. Kouknu na to a uvidím.

Zbyněk Šemora napsal:
Já zatím na to neměl moc času, protože jsem v práci, ale asi to může být ta mezera a ve wagon pryč ty uvozovky. Bobinu mi někdo poslal, ale 754 jsem klonoval já. Původní číslo jsem dal nahradit. Kouknu na to a uvidím.
To bude asi tím, že já něco naladím, mi to funguje a pak to některý klonovač rozhází a už to nefunguje.
Když už jsme u těch klonů, oprav si u 731006 všechny cvf. Máš tam totálně rozházené ovladače - někdo se do toho hrábnul cabeditorem ještě před "bin" a od té doby jsou špatně základní i všechny v 123updBP.
Asi s tou mašinou nikdo nejezdí, jinak by to musel ihned vidět, co to dělá na J a na B s rajčákem.
Přišel jsem na to dnes v noci jen náhodou díky "udělené konzultaci" Martensovi.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
To bude asi tím, že já něco naladím, mi to funguje a pak to některý klonovač rozhází a už to nefunguje.
Když už jsme u těch klonů, oprav si u 731006 všechny cvf. Máš tam totálně rozházené ovladače - někdo se do toho hrábnul cabeditorem ještě před "bin" a od té doby jsou špatně základní i všechny v 123updBP.
Asi s tou mašinou nikdo nejezdí, jinak by to musel ihned vidět, co to dělá na J a na B s rajčákem.
Přišel jsem na to dnes v noci jen náhodou díky "udělené konzultaci" Martensovi.
bobe jenom bych tě chtěl opravit - já tu konzultaci po tobě nepotřeboval .... chtěl jsi vidět, jak funguje headout u asymetrických stanovišť...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře