TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
BSE..... ešte raz a ešte raz

Reálny stav, napr. na 754 vyzerá takto:

Jazdím na jednom stanovišti. zastanem a chcem prejsť na druhé stanovište. Ovládač BSE - OBE dám do polohy záver. Vypnem spínač riadenia, povolím si priebežnú brzdu. BSE mi ostane bez napätia - teda mi rozpne aj inverzný ventil brzdenia BSE a vzduch z priebežného potrubia mi pomaly uniká, teda rušeň mi začína priebežne brzdiť. Vzduch z potrubia stále uniká, až kým neprídem na druhé stanovište a nezapnem tam spínač riadenia, ktorým dám pod napätie ovládač OBE na tomto stanovišti, zvyčajne je opäť v závere.

Takto je to v reále. Aby sa to najviac priblížilo realite, zastávam názor, že je vhodné po zmene stanovišta, ak brzdič priebežnej brzdy sa dá do polohy brzda a teda vypúšťa vzduch, až kým ho po zmene stanovišta neprestavím do inej polohy (- ako keby som zapol spínač riadenia)

Toľko som si tu dovolil prezentovať svoj názor.

Ahoj,
omylem jsem si smazal celý trainset BP,uz nevim jak to vrátit zpět :cry: .......protože jsem blbe pochopil 3 aktualizaci.....a jelikož je tam psané že ho mam dat do záloh tak to sem bohužel udelat nemohl pac mam méně volného místa na disku....tak jsem začal postupně stahovat trainset z msts.sinus........bohužel mi ani nejde spustit MSTS protože to řve že mi chybí složka ''default'' nebo nějak tak se to jmenuje....a proc sem píši,
....chtěl jsem poprosit jestli by mi to někdo nemohl uploadnout..byl bych moc vdečný :eek: :roll:

Naposled editoval moderátor:
Původní trainset vč. složky DEFEAULT máš na instalačním cd1 od simulátoru, stačí to nakopírovat do hry na disku, zbytek musíš bohužel znovu postahovat, a nezapomeň na aktualizace trainsetu, aby ti to šlapalo :wink:

Preji hezky vecer, stahnul jsem update trainsetu, ale cemu vubec nerozumim je cd_servis, jeste pred updatem tam jsem mel vozidla servis 1 az 4 a ted tam mam nejaky novy servis s oznacenim loze, stuj, stuj2. Chci se zeptat ty puvodni servisy uz neplati nebo je i mam nadale pouzivat/nemazat z trainsetu ?

A jinak co jsou to ty loze a jak se to pouzije v aktivitach a vlastne jaky to splnuje svuj ucel, protoze kdyz jsem si to otevrel v Shape Viewru, tak to vypada jak nejake betonove desky, neco jako nastupiste,nebo perony, to by mne zajimalo. :?:
Jinak jsem byl mile prekvapen, ze model Stuj lze pouzivat v aktivite, myslel jsem si, ze to ma jen Vrbam jako neverejny model, ktery on to tu zverejnil na svem screenshotu. A jak se vlastne i ten panacek a ta druha stopka pouziva :?:

To lože se dá použít v aktivitě kde se simuluje práce na trati a přesně tenhle servis ti "schová koleje" takže nejsou vidět a vypadá to jako když jsou koleje vytrhaný a budou se tam pokládat nový...stačí takhle? ten servis stůj 2 (panák s plácačkou) můžeš použít v aktivitě někde na nádraží když potřebuješ zastavit "na praporek". V jedné aktivitě už tohle všechno bylo použito, bohužel si nepamatuju od koho a jaká aktivita to byla, ale určitě mě tu někdo doplní, případně zpřesní příklady použití oněch servisů :wink:

BTW: Jsou použita v aktivitě Os9319 od Michala pro trať BP

Puvodni servisy stale plati. Servisy *loze* přinesl Michal a mají simulovat vytrhané koleje na výlukách, aby alespon v MSTS to vypadalo, že se tam pracuje :wink:

Staniční zaměstnanec s praporkem je taky od Michala a byl spouštěč toho, co se začalo dít a výsledkem jsou právě Vrbamovy screeny.

Jsou to normální modely, takže je můžeš použít buď jako servis nebo jako loose consist.....

Amazon napsal:
Původní trainset vč. složky DEFEAULT máš na instalačním cd1 od simulátoru, stačí to nakopírovat do hry na disku, zbytek musíš bohužel znovu postahovat, a nezapomeň na aktualizace trainsetu, aby ti to šlapalo :wink:

chlape díky moc aspon to nejakou dobu pojede než si obědnám nové DVD.........diky moc :wink:

Martens napsal:
Puvodni servisy stale plati. Servisy *loze* přinesl Michal a mají simulovat vytrhané koleje na výlukách, aby alespon v MSTS to vypadalo, že se tam pracuje :wink:

Staniční zaměstnanec s praporkem je taky od Michala a byl spouštěč toho, co se začalo dít a výsledkem jsou právě Vrbamovy screeny.

Jsou to normální modely, takže je můžeš použít buď jako servis nebo jako loose consist.....

Diky, ale chci se zeptat, pokud to v aktivite pouziji stanicniho zamestnance jako LC nebo Traffic, tak prece navestidlo mne nepusti, budu mit obsazenou kolej, to by mne zajimalo, jak by se to resilo ?

Čuřil napsal:
Martens napsal:

Diky, ale chci se zeptat, pokud to v aktivite pouziji stanicniho zamestnance jako LC nebo Traffic, tak prece navestidlo mne nepusti, budu mit obsazenou kolej, to by mne zajimalo, jak by se to resilo ?
Postavíš ho na vedlejší kolej......

Re: BSE..... ešte raz a ešte raz

passion napsal:
Reálny stav, napr. na 754 vyzerá takto:
Jazdím na jednom stanovišti. zastanem a chcem prejsť na druhé stanovište. Ovládač BSE - OBE dám do polohy záver. Vypnem spínač riadenia, povolím si priebežnú brzdu. BSE mi ostane bez napätia - teda mi rozpne aj inverzný ventil brzdenia BSE a vzduch z priebežného potrubia mi pomaly uniká, teda rušeň mi začína priebežne brzdiť. Vzduch z potrubia stále uniká, až kým neprídem na druhé stanovište a nezapnem tam spínač riadenia, ktorým dám pod napätie ovládač OBE na tomto stanovišti, zvyčajne je opäť v závere.
Takto je to v reále. Aby sa to najviac priblížilo realite, zastávam názor, že je vhodné po zmene stanovišta, ak brzdič priebežnej brzdy sa dá do polohy brzda a teda vypúšťa vzduch, až kým ho po zmene stanovišta neprestavím do inej polohy (- ako keby som zapol spínač riadenia)
Toľko som si tu dovolil prezentovať svoj názor.
Ano , to je reál u vozidel s jedním brzdičem. Ale jak píšeš, přestavení do brzdící polohy se provádí při opuštění stanoviště - vypnutí spínače řízení, ale takový stav v MSTS nelze navodit ! Ty se v msts objevíš ve druhé kabině v tom okamžiku, kdy jsi právě zapnul řízení, při odchodu jsi neudělal nic a ani jsi nevypnul řízení. Stav, který jaksi požaduješ je jiný - přeskočíš do druhé kabiny a začínáš teprve brzdit !
To není totéž.
A co u vícebrzdičových vozidel ? Třeba BSE u Ešusu - opouštíš kabinu a vypnutím spínače řízení se nenavodí beznapěťový stav brzdění, ale je pod napětím ventil provozního brzdění a ventil závěru. Není tedy zabrzděno ! U těchto vozidel musí fíra nejprve zabrzdit - snížit tlak v brzdovém potrubí a teprve poté může vypnout řízení - navolit stav závěru. Jestli je v tu chvíli souprava postavena na parkovacím ventilu je bezpředmětné - opustit takto NE/zajištěné vozidlo stojící jen na parkovačce je zakázáno - zcela logicky.
Z toho mi vychází jediný schůdný kompromis pro všechny loko v msts - před opuštěním kabiny zabrzdit vlakovou ( odbrzdit lokomotivní ) a po příchodu do druhé kabiny mám v potrubí stejný tlak jako při odchodu - je už zabrzděno a nevcházím do odbrzděné loko s tím, že první se začíná teprve brzdit.

Jestlipak nebude mít někdo s tímhle problém ??: 4.updBP "opravený"
Složka csd_E499-0 obsahuje 3x eng
csd_E499005.eng
csd_E499005_2z.eng
csd_E499005_pz.eng
a všechny mají totožné
Name (" CSD E499.005") - navíc ještě špatně zapsané - má být
Name ( "CSD E499.005" )
Kterou se vám podaří v AE zařadit do con ?

Dodatek:
U cd_731006.eng si udělejte změnu hodnoty
AirBrakesHasLowPressureTest z ( 1 ) na ( 0 ) !
Toto nastavení ( 1 ) dělá někdy potíže s NE/obrzděním sousedního vozidla: např. jedu se spojenými cd_731006 a cd_731006rv, zastavím, přejdu do druhé loko a nemohu odjet, protože opuštěná loko je zabrzděná - 3xF5 sice ukazuje nulový tlak v brzdových válcích, ale maximální brzdící sílu ! Při hodnotě ( 0 ) k tomuto jevu nedochází.
Pokud se tedy někde s tímto setkáte, zkuste hodnotu změnit.

ad bob57_cz - v předchozím příspěvku jsi psal o kompromisu s nastavením brzd a tak bych se chtěl zeptat,zda-li by bylo vhodné v engu nastavit jako výchozí polohu vlakovou brzdu zabrzděnou,třeba na 30-40%.Mohlo by to mít výhodu v tom,že by se už nemuselo s brzdou manipulovat při přechodu na druhé stanoviště.A ještě jeden dotaz - pokud by takové nastavení bylo vhodné,pak by se v engu mohlo nastavit zabrzdění loko brzdou na nulu?

Pne Nováku. Tohle se tu řešilo a ono právě nejde nastavit výchozí polohu zabržděno 30 - 40%. Sice brzdič např BS 2 do této polohy dostanete, ale po přejití na stanoviště začne teprve vzuch nabíhat tzn pro BSE nepoužitelné

A právě to se mi na tom líbí. Není to sice úplný raál, ale když fíra přejde na druhé stanoviště, vždy musí sáhnout na vlakovou brzdu a otevřít ji. Tohle jsem před binem postrádal.
Ti, kteří hrají aktivity, kde se hodně šibuje mi snad dají za pravdu. Nově musí dát fíra nahoru ještě klepeta.

Zbyněk Šemora napsal:
A právě to se mi na tom líbí. Není to sice úplný raál, ale když fíra přejde na druhé stanoviště, vždy musí sáhnout na vlakovou brzdu a otevřít ji. Tohle jsem před binem postrádal.
Ti, kteří hrají aktivity, kde se hodně šibuje mi snad dají za pravdu. Nově musí dát fíra nahoru ještě klepeta.

Akurát nemusíš ani zabrzdit, ani ty klepeta shodit když stanoviště opouštíš - v MSTS je to činnost zcela dobrovolná. To už se tu řešilo, že není při přechodu kontrolováno zabrždění, ale nulová rychlost. Ale taky se to dá přežít .....

Když dojde na lámání chleba, pokud například na 451 vyndám směrovou páku (přestavení do U), tak spadnou sběrače a vše se také povypíná. V MSTS stisk klávesy 1. Záleží pak na fírovi, jak se k věci postaví. Jestli přejde na druhé stanoviště jak "prase" nebo všechna hejblátka uklidí jak má.
Já se přiznávám k tomu praseti :lol: Chtělo by to počítačového cvičného. :lol:

bob57_cz napsal:
Jestlipak nebude mít někdo s tímhle problém ??: 4.updBP "opravený"
Složka csd_E499-0 obsahuje 3x eng
csd_E499005.eng
csd_E499005_2z.eng
csd_E499005_pz.eng
a všechny mají totožné
Name (" CSD E499.005") - navíc ještě špatně zapsané - má být
Name ( "CSD E499.005" )

Dodatek:
U cd_731006.eng si udělejte změnu hodnoty
AirBrakesHasLowPressureTest z ( 1 ) na ( 0 ) !
.
Opraveno.
Po víkendu vydám opravný balíček 4.1.
Kdyby někdo ještě něco objevil, pište sem.

Zbyňku¨, netýká se to 4update, ale je to tam už déle zřejmě z doby, když to někdo předělával na MSTS Bin 1.6 :
Soubory 451.cvf a 451_z.cvf :
V původní originál verzi , kterou jsem měl u sebe a je stažena i od PPoolllla je toto :

Kód:
Type ( TRAIN_BRAKE LEVER )
Position ( 438 333 204 157 )

a ve verzi šířené s TBP (staženo pro jistotu dneska večer od Karla) je toto :
Kód:
Type ( TRAIN_BRAKE LEVER )
Position ( 435 321 204 157 )

ten rozdíl v Position v hodnotách Y-souřadnice 321 a 333 způsobil, že brzdič DAKO-BS2 plave ve vzduchu o těch 12 bodů výše - správně by tedy měla být hodnota 333.

Potom jsem si všimnul, že někdo upravoval Position ve všech třech pohledech v 451.cvf a 451_z.cvf :

1) co se týče z-souřadnic tak to upravil ze 7.3 na 11 metrů - to je OK a díky za to

2) x-ové souřadnice jsou upraveny na 0.5 u 451_z.cvf a -0.5 na 451.cvf -čímž to středil na sedačky proti sobě, ale středové sloupky u spojených žabotlam jsou vyosené......spíš bych tam dosadil toto 0.38 u 451_z.cvf a -0.38 u 451.cvf (přeci jenom máš ten výhled zřejmě ještě v oku, tak to posuď, ale řek bych že s těmi hodnotai 0.38 to vypadá líp).

Upravené cvf z Karlova webu Ti pošlu mailem, ať to nemusíš vepisovat.

Já ty soubory převzal od Mirana. Ale pozor. Rušil jsem všude penalizace 90s, které tam Miran zapomněl. Nevím, co tam Miran ještě předělával, tak raději použij engy z update 4. Rušily se také bez náhrady zadní engy s pohledem cestujících (zadní kabina).Ta dakovka ve vzduchu mne také bije do očí. Díky za opravu.
Když už to budeš mít na stole, koukni prosím tě na zadní pohledy z okna. Je tam vše naruby. Pohled z okna fíry, šipka dopředu pohled vzad, šipka dozadu, pohled vpřed. Miran psal, že to tam bylo jen zacomentované.

Já pak finál pošlu Miranovi i s plackou, ať si to pak opraví i u sebe.

Zbyněk Šemora napsal:
Já ty soubory převzal od Mirana. Ale pozor. Rušil jsem všude penalizace 90s, které tam Miran zapomněl. Nevím, co tam Miran ještě předělával, tak raději použij engy z update 4. Rušily se také bez náhrady zadní engy s pohledem cestujících (zadní kabina).Ta dakovka ve vzduchu mne také bije do očí. Díky za opravu.
Když už to budeš mít na stole, koukni prosím tě na zadní pohledy z okna. Je tam vše naruby. Pohled z okna fíry, šipka dopředu pohled vzad, šipka dozadu, pohled vpřed. Miran psal, že to tam bylo jen zacomentované.

Já pak finál pošlu Miranovi i s plackou, ať si to pak opraví i u sebe.

Dobrá :
Ještě jedu otázku - jak to bylo s kontrolkama na otevření dveří? To jsou ty, co jsou nad sluchátkem vlakového telefonu? Kdy měly svítit?

A za další - zkusil bych pro text udělat klon na ten poslení Miranův skin a navázat na to ten upravený cab s mechanickým rychloměrem, a brzdiči Škoda N/O- tedy pokud s tím Miran souhlasí.

Zbyňku - jenom mi prosím potvrď , jestli těch 0.38 ve front pohledu je OK? Je to lícováno sloupek na sloupek, připadá mi to tak logické, ale na stanovišti u spojených žabek jsem nikdy nebyl, tak nevím.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře