TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Petr Novák napsal:
Pánové,musím korigovat vaše názory ohledně počtu lokomotiv jedná řady.Musím říci,že Martens pochopil,jak jsem to myslel a ostatní jste úplně vedle.Např. ve složce cd_363 je 37 loko. ...

Zdravím,
jen tak mezi námi - brzy zřejmě do složky cd_363 přibude třicátýosmý kousek.A nebojte,nátěr bude dosti neobvyklý. :lol:

David

duuso napsal:
poison napsal:
Jako autor aktivit,které tvořím snad výhradně na TBP,postrádám dostatek vozidel pro trať 321 na Slovenském území
...ALE - nie je problém pre niekoho stiahnuť z nášho webu všetky zssk_162 /003,004,007/ alebo 163 104, nech na to dotyčný naklonuje engy z TBP a nemám nič proti tomu aby to bolo v samotnom TBP, toto sa týka aj ďalších lokomotív nášho webu...
Není to moc dávno co jsem vyzval,abychom se do úprav na systém TBP společně pustily u ostatních vozidel dostupných na webech,ale odpověď zněla tuším,nemá to smysl byl by v tom chaos.Tak jsem to již neřešil.
Chtěl jsem jen,aby někdo vysvětlil co a jak opravit v souborech danného vozidla a chtěl se do toho pustit.Myslím,že by se našlo víc takových.Nebyl zájem,tak co naplat.

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
Petr Novák napsal:
Pánové,musím korigovat vaše názory ohledně počtu lokomotiv jedná řady.Musím říci,že Martens pochopil,jak jsem to myslel a ostatní jste úplně vedle.Např. ve složce cd_363 je 37 loko. ...

Zdravím,
jen tak mezi námi - brzy zřejmě do složky cd_363 přibude třicátýosmý kousek.A nebojte,nátěr bude dosti neobvyklý. :lol:

David
Pokud to bude stroj,který tam ještě není,tak nemám naprosto žádné námitky a jsem na něj vělice zvědav. :lol:

Na našom webe som dnes zverejnil balík EC vozov DB Amz.Bmz, spriahla som nastavil na 30 cm a wagy som naklonoval z trainsetu BP, súhlas na umiestnenie do TBP nemám, takže ak si chcete consisty na EC-vlaky vytvoriť z krajších vozov sťahujte u nás, za skiny ďakujem Tlamsíkovi.

duuso napsal:
Na našom webe som dnes zverejnil balík EC vozov DB Amz.Bmz, spriahla som nastavil na 30 cm a wagy som naklonoval z trainsetu BP, súhlas na umiestnenie do TBP nemám, takže ak si chcete consisty na EC-vlaky vytvoriť z krajších vozov sťahujte u nás, za skiny ďakujem Tlamsíkovi.

Skiny jsou to hezké,rozhodně lepší než to co bylo doposud k dispozici.Nicméně bych měl jednu výhradu.Pod německými nápisy na boku skříně jsou nápisy v polském jazyce.Akumulatory bych ještě přežil,ale przetwornica,klimatyzacja a podobné je na něm.voze jako pěst na oko :-).Jinak skiny jsou to povedené.

duuso napsal:
Pokud není souhlas do přidání TBP, tak je tato informace v tomto vláknu bezpřemětná. Jen by mě zajímalo kolik litrů vína by za souhlas dotyčný chtěl. :wink:

Duuso, proberem to na slezině až přijedete s Nebulusem. To co je na MSTS Sinus je už prapravěk. Platí poslední update Trainsetu.

...zmizel příspěvek od Duusa, tak to nenavazuje, ale mozná se zase objeví :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud není souhlas do přidání TBP, tak je tato informace v tomto vláknu bezpřemětná.:wink:

To máš síce pravdu, ale pokiaľ nie je súhlas na umiestnenie do TBP tak som to chcel aspoň týmto spôsobom dať užívateľom na vedomie, k tým nedostatkom s poľskými nápismi sa musí vyjadriť Tlamsík, myslím že keď to opraví nebude problém aby som vydal update, čo sa týka umiestnenia skinov do TBP Tlamsík by teoreticky mohol byť v kontakte s autorom modelov, skús sa ho Zbyňku spýtať, ale keď som už tu, tak otázka do pléna:
Chcel by som niektoré, hlavne slovenské vozidlá zakomponovať do TBP, týka sa to adresárov zssk_110,162,163,350,362,363, cd_150,363 - problém je v tom, že neviem ktoré engy sú najnovšie, tie na sínuse alebo tie ktoré sú podľa dátumov k downloadu v tabuľke na stránke trate BP? Poraďťe a TBP sa rozrastie /ak bude Zbyňek súhlasiť/, no a ešte niečo, ak dá Ondra Janiš súhlas rád by som tam prihodil aj bratislavské 770 spolu s upravenou kabínou.Díky za odpoveď.

Zbyněk Šemora napsal:
Duuso, proberem to na slezině až přijedete s Nebulusem. To co je na MSTS Sinus je už prapravěk. Platí poslední update Trainsetu.
Dobre, len som to chcel vedieť preto že by som to bol dovtedy nachystal a doniesol Ti to, ale však nakoniec času dosť.

Zdravim.Chci se zeptat jak je to u ZSSK (RZD) Wlabmee.Mají obě dvě spřahla šroubovku,protože v mém engu bylo nastaveno jedno spřahlo šroubovka a druhé automat.Je to tak?

Miran (z vlákna aktivity netsocka) napsal:
U těch 742 je problém ten, že autor modelu (myslím že to byl O. Janiš) sice krásně vymodeloval celý model včetně stupaček na střechu, kliček na kapotě, větráku chlazení a jiných a jiných detailů, ale nevím proč mu bylo líto těch několika polygonů aby i ona zmiňovaná světla plasticky vystupovala z roviny karoserie. Tím by vždy a na všech skinech byla na stejném místě a problém by zmizel. A já se tedy ptám: Nechceš tohle Ondro opravit? Nebo mám vzít 743 co mám na disku a "downgradovat" ji na 742?
Pozor! Jak tak koukám, tak se o nové 742 neví. Dne 25. 3. 2005 byla zveřejněna ve verzi 3 a ta má už světla plastická. A navíc
verze 2.0 - 16 242 polys, 6,75 Kujus
verze 3.0 - 10 500 polys, 2,89 Kujus
A jelikož má verze 3.0 lepší mapování, skiny na ní vypadají jak živé. Ostatně stránka O. Janiše stojí za navštívení, možná tam bude překvapující i něco jiného :)

AirVolk napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Já osobně nestíhám novinky sledovat, ale funguje, pokud někdo cokoli domluví a pošle , rád zařadím. Ale chce to i soudnost, nemá smysl dělat nové skiny, které se liší jen řadovou tabulkou.

Nie je to predsa len celkom pravda sorry Zbynek. Ale svojho casu som spravil fototexturovanu 1014 ako nahradu za tie kreslene, lebo som si najivne myslel ze to pre Breclav bude vyhoda. Ako odpoved od teba som dostal, ze to nie je dobry model a ze autor modelu ti nedal povolenie. Pritom je to ten isty model ako ten co tam mas. Rozdiel je len ze nie je malovany ale texturovany. Takze tu vetu rad zaradim nepovazujem za celkom pravdivu. A toto nie je atak na tvoju osobu ani sebalutost ze moj skin nie je v BP. Mam svoj web a tam si vydam co ja uznam za v hodne , ale ta veta mi pride takto v takejto forme nepravdiva.
Prosímtě, neoprašuj, co jsem prořekl před X lety. Já si na tohle opravdu nepamatuji. Měli jsme sleziny v Bratislavě a takové věci se mají řešit tam a ne mi deset let vyčítat nějaké nedorozumění. Možná jsem se blbě vyjádřil, tak sorry.

Kank napsal:
Miran (z vlákna aktivity netsocka) napsal:
U těch 742 je problém ten, že autor modelu (myslím že to byl O. Janiš) sice krásně vymodeloval celý model včetně stupaček na střechu, kliček na kapotě, větráku chlazení a jiných a jiných detailů, ale nevím proč mu bylo líto těch několika polygonů aby i ona zmiňovaná světla plasticky vystupovala z roviny karoserie. Tím by vždy a na všech skinech byla na stejném místě a problém by zmizel. A já se tedy ptám: Nechceš tohle Ondro opravit? Nebo mám vzít 743 co mám na disku a "downgradovat" ji na 742?
Pozor! Jak tak koukám, tak se o nové 742 neví. Dne 25. 3. 2005 byla zveřejněna ve verzi 3 a ta má už světla plastická. A navíc
verze 2.0 - 16 242 polys, 6,75 Kujus
verze 3.0 - 10 500 polys, 2,89 Kujus
A jelikož má verze 3.0 lepší mapování, skiny na ní vypadají jak živé. Ostatně stránka O. Janiše stojí za navštívení, možná tam bude překvapující i něco jiného :)

Takže není co řešit, protože se zabývám spíše modelováním než sháněním skinů a modelů po různých stránkách tak o tomto jsem skutečně nevěděl. Asi by bylo vhodné tyto modely v TBP upgradovat na verzi 3.0 a bylo by po ptákách. Co ty na to Zbyňku?

Co já na to? Pokud to bude záviset jen na mě, tak až do 6. update, protože nyní nevím, kam skočit napřed. Zatím nechávám příležitost druhým. Současně mne zajímá co se světly na 363039w, na tom závisí aktualizace. Aby mne někdo proklínal, že mu zamrzl MSTS, to nemám zapotřebí. Jedině napsat do hlášení: "Teď nesahej na světla, jinak vše vybuchne" :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Co já na to? Pokud to bude záviset jen na mě, tak až do 6. update, protože nyní nevím, kam skočit napřed. Zatím nechávám příležitost druhým. Současně mne zajímá co se světly na 363039w, na tom závisí aktualizace. Aby mne někdo proklínal, že mu zamrzl MSTS, to nemám zapotřebí. Jedině napsat do hlášení: "Teď nesahej na světla, jinak vše vybuchne" :lol:
Tato nečinná je bez světel, protože je "neobsazená". Stáhni si u Jardy opravenou verzi. Oprava byla udělána ihned v den vydání.
neopravená :Comment ( Pro TBP upravil Hajek 11-10-2007 )
opravená : Comment ( oprava - porouchana bez svetel - bob57_cz-2007-10-12 )

Já si model stahoval od Jardy Skůry, ale o opravě nevím.
Jenomže co je nečinná lokomotiva pro potřeby MSTS?
Loko, u které nepotřebujeme aby dávala výkon. Ale když s ní budeme šibovat, je nutné, aby na ní byly návěsti pro posun. (v noci) A nevidím důvod, proč by tam neměl jít rozsvítit dálkový reflektor.

Zbyněk Šemora napsal:
Loko, u které nepotřebujeme aby dávala výkon. Ale když s ní budeme šibovat, je nutné, aby na ní byly návěsti pro posun. (v noci) A nevidím důvod, proč by tam neměl jít rozsvítit dálkový reflektor.

Zbyňku, a podle D1 má u posunujícího dílu svítit třetí světlo????? Proč tedy reflektor, když je nečinná a je jenom pro šibování?

Pokud se nepletu, tak podle D1 jsou na obou koncích jsou dvě bílé návěstní svítilny.

Který odstavec D1 tedy hovoří o třetím světle u posunujícího dílu?

Zbyněk Šemora napsal:
A kde jsi na to přišel ? ! ? ! Nečinná se neosvětluje stejně jako vagon a hotovo. Má prostě vyplé baterky a tím to končí. Nikdy se mi nestalo, že by za mnou někdo přišel, abych šel na mašinu, co jsem přitáhnul jako studenou, zapnout baterky a nasvítit. Poslal bych ho rychle tam, kde slunce nesvítí.
Možná je to tvoje přání, ale v předpise nic takové není. I mašiny do a z dílen se vozily osazené koncovkami viaflex a žádné svícení se nekonalo. V msts jako v reálu !

Já měl tu čest si vlézt na nečinnou sunutou jednotku, dával jsem návěsti fírovi a abych viděl na cestu, rozsvítil jsem si dálkový reflektor.
Píši o tom proto, že je to i případ mé aktivity.
Někteří vidíte nečinnou lokomotivu jen v soupravě vlaku a vůbec Vás nenapadá, že se dají dělat aktivity, kde se šibuje. Vše je nutné promyslet do puntíku a když se někdo připomene, tak o tom přemýšlejte a ne se ohánět jen příručkami. Já potřebuji vidět na cestu před sebe.
A nečinná není jen chcíplá. Může být jen trakčně porouchaná a obsazená. Předpisový Bobe57 :lol:

Zbymora Šeněk napsal:
Já měl tu čest si vlézt na nečinnou sunutou jednotku, dával jsem návěsti fírovi a abych viděl na cestu, rozsvítil jsem si dálkový reflektor.
Píši o tom proto, že je to i případ mé aktivity.
Někteří vidíte nečinnou lokomotivu jen v soupravě vlaku a vůbec Vás nenapadá, že se dají dělat aktivity, kde se šibuje. Vše je nutné promyslet do puntíku a když se někdo připomene, tak o tom přemýšlejte a ne se ohánět jen příručkami. Já potřebuji vidět na cestu před sebe.
A nečinná není jen chcíplá. Může být jen trakčně porouchaná a obsazená. Předpisový Bobe57
Až se na té nečinné 39ce dostaneš do kabiny, tak si tam klidně můžeš rozsvítit taky. :lol:
Zatím je neobsazená a zamčená, k baterkám se žádný pomocník nedostane.
Přestaň si vymýšlet ptákoviny a plkat nám tu o tvých prohřešcích proti předpisům.
Když s ní chceš šíbovat, tak za stejných podmínek jako ve skutečnosti.
Nevolal jsi snad o co největší přiblížení msts k reálu ??!!

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře