TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Nepřestane rejpat a nepřestane. Víš vůbec, co je to za práci udržovat a aktualizovat trainset? ...
Trafená hus zagága. Ale vieš Zbyňku, že tentokrát som vôbec nemal na mysli teba ? :wink: :lol:

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Klidně si říkej NE na svoje výtvory, ale tvoje zvuky pro vozidla nejsou jediný zdroj pro msts a nechtěj se pasovat do role monopolního jednotlivce. Tvoje zvuky v chystaném balíku obsahují spoustu chyb a to je také důvod, proč ještě nejsou venku.
Ano? A jaké jsou ty další zdroje? Ten balík je pořád jen Dejvův a pak Dejvův s Dráčikovými úpravami. Moje verze je pořád stejná, doplněná jen o další (moje) zvuky, věci kolem binu a blokace syčení brzd. A nevšiml jsem si, že je u toho napsané – „rýpání do všech sms v archivu povoleno“
A důvod, že nejsou venku? To není spoustou chyb, to je hlavně nemožná domluva mezi testery :!: Jeden napíše, že to má bzučet tak, druhý že to má bzučet jinak a že to ví, protože na tom jezdí. Na to ale napíše bob57_cz, že se všichni pletou a hlavně ať to nedělám podle druhého testera, se kterým je „na kordy“…
A když je konečně nějaká řada v cajku, tak je třeba se dohadovat o nesmyslech typu značení, pojmenování, formátování. Protože bez srovnání textu ala bob57_cz to přece nebude fungovat a všichni počínaje mnou a konče Microsoftem to mají špatně...

bob57_cz napsal:
Do motorových ti nezasahuji, tam to máš celkem v poho, protože ti to jezdí pod oknem, ale u elektrik to ještě dlouho nebudeš mít v cajku, protože je neznáš a nevíš, co který zvuk je a jak se to u elektrik chová a vzájemně vazbí.
Ano, já dokonce ani nevím jak elektrika vypadá a ještě k tomu jsem hluchý. :eek: Takže po milion páté: U řad, ke kterým mám video, jsou zcela nové zvuky. Řady, ke kterým nic nemám (tyrystorky) JSOU PŮVODNÍ doplněné o věci binu.

bob57_cz napsal:
Vzpomeň si, jak jsi byl vyvalený, když jsem do Bobiny dal správný kontroler/stykače místo toho, co jsi tam měl ( i u dalších ).
A vzpomeň jak si byl vyvalený, když jsem něco bez Tebe nastavil podle knihy o E 499.0. On se asi celý tým autorů mýlí a za 800 Kč prodávají výmysly.

bob57_cz napsal:
Nehledě k tomu, že mi jde jen o korektní nastavení konfiguračních souborů a nikoliv o vlastní zvuky.
Zajímavé, takže ten text o autorských právech se vztahuje na všechno v MSTS, ale na sms ne?

bob57_cz napsal:
Wavy jsou zhruba dobré, až na pár vyjímek, kde jsou lepší použít zvuky starší původní ( např. kmotočty trakčních měničů u tyristorek určitě ! ).
A po milion šesté
Řady, ke kterým nemám video (tyrystorky) JSOU PŮVODNÍ doplněné o věci binu. Tak jaké pořád starší dobré a moje zbabrané???

bob57_cz napsal:
Zatím se tu ještě nevyjádřili "obyčejní pařani", aby sdělili, zda chtějí mít jediné zvuky pro všechny mašiny jedné řady s nestejným laděním a tudíž v některé skupině to bude špatně nebo pro určitou skupinu naladění i odpovídající zvuky v souladu.
To jsem asi zaspal dobu – myslel jsem, že když někdo vydá novou verzi programu, tak si ji stáhnu, naistaluju a stará verze u tvůrců skončí v propadlišti dějin. Na co teda dělám nové verze zvuků na nové engy?

TAKŽE ZÁVĚR
Jestli se ti moje zbabraná verze nelíbí, stáhni si od Dejva originál, vyžádej si od něho souhlas a můžeš si udělat svoji verzi. Začni upravovat původní sms, z mých nic neber a pak uvidíme. Mě jen ty základní úpravy brzd, kompresorů a binu zabraly 8 měsíců.

Jacek napsal:
..., bla, bla,...
bob57_cz napsal:
Nehledě k tomu, že mi jde jen o korektní nastavení konfiguračních souborů a nikoliv o vlastní zvuky.
Zajímavé, takže ten text o autorských právech se vztahuje na všechno v MSTS, ale na sms ne?
Co to zase blábolíš o autorských právech ? Tvých.sms se ani nedotknu a sestavím svoje nové, které se přidají do common, takže znovu zopakuji, jde to naprosto mimo tebe ! A že se budou odkazovat na již vydané soubory.wav ? Tím se nic neporušuje.
Pokud si ale myslíš, že ano, tak to porušují všichni autoři, kteří se kdekoliv odkazují na jakékoliv původní soubory MSTS nebo je dokonce pod stejným jménem zaměňují za zcela jiné.

bob57_cz napsal:
Jacek napsal:
..., bla, bla,...
bob57_cz napsal:
Co to zase blábolíš o autorských právech ? Tvých.sms se ani nedotknu a sestavím svoje nové, které se přidají do common, takže znovu zopakuji, jde to naprosto mimo tebe ! A že se budou odkazovat na již vydané soubory.wav ? Tím se nic neporušuje.
Pokud si ale myslíš, že ano, tak to porušují všichni autoři, kteří se kdekoliv odkazují na jakékoliv původní soubory MSTS nebo je dokonce pod stejným jménem zaměňují za zcela jiné.

bobe57_cz, nic proti - máš k tomu docela zvláštní postoj ve stylu když můžou všichni, tak já taky .....

copak je to tak těžké pochopit, že zvuky se neskládají jenom ze sms, ale i z wavů, které se taky nerodí stylem hup na krávu a je tele, ale taky se na nich stráví docela dost času a tvoří docela dost podstatnou část :lol:

nicméně, pokud si na Jacka v readme vzpomeneš, pak by to problém být neměl.

bob57_cz napsal:
..., bla, bla,...
Ale však si to zkus, vyjednej si od Dejva souhlas a začni od nuly. Sestav si vlastní sms, jak píšeš, použij odkazy jen na původní wav soubory a tvoř. Narazíš hned u kompresorů, brzd, pantografů. Ale s tím si přece poradíš ! Ale nevím jak dodržíš jeho podmínky, mj. o zachování názvů souborů. :D
Ty totiž musíš neustále prosazovat svůj názor a všem ostatním dokazovat, že nemají pravdu, že mají všechno špatně. A když není po Tvém, tak z člověka uděláš na fóru úplného idiota. Se Zbyňkem ses rozhádal, tak tvoříš svůj trainset AntiBP. Tak k tomu klidně přidej i zvuky AntiJacek a předvěď se jaký si machr.
Zvuky pro 350 se ladily podle Tebe, protože Dráčikovy byly špatně a jedině Tvoje úpravy byly správné. Tak proč tolik připomínek člověka, který na nich jezdí. A tak můžu pokračovat. Dokonce i autoři knihy o E 499.0 podle Tebe píšou nesmysly...

Víš můj známý, mimochodem. taky strojvedoucí, by si s Tebou mohl ve všem podat ruku, taky stejná povaha - "všude jsem byl, všechno znám, s každým si tykám", "ty nic neznáš, ty to nemůžeš vědět, ty nemáš pravdu". A nejradši se takhle chlubí před "publikem", aby zdůraznil, že jen on má patent na rozum a ostatní jsou blbci. Akorát, že kromě keců jsem od něho žádné výsledky většinou neviděl.

Kolikkrát se mám ještě opakovat ?
Oba pánové výše se naučte číst a pořádně si přečtěte, co jsem napsal.
Až vám konečně dojde, co jsem napsal, tak snad přestanete přemílat ty pitomosti, co tu píšete.
Chcete mi snad tvrdit, že si nemohu vytvořit svoje vlastní soubory .sms, .cvf, eng, .wag, .dat, .con, .trf, .pat, .srv, .act, atd a tyto posléze poskytnout zájemcům stejně jako jiní autoři tratí, vozidel, ladění, počasí, objektů, ... ?? !!

bob57_cz napsal:
Kolikkrát se mám ještě opakovat ?
Oba pánové výše se naučte číst a pořádně si přečtěte, co jsem napsal.
Až vám konečně dojde, co jsem napsal, tak snad přestanete přemílat ty pitomosti, co tu píšete.
Chcete mi snad tvrdit, že si nemohu vytvořit svoje vlastní soubory .sms, .cvf, eng, .wag, .dat, .con, .trf, .pat, .srv, .act, atd a tyto posléze poskytnout zájemcům stejně jako jiní autoři tratí, vozidel, ladění, počasí, objektů, ... ?? !!
Teď si mi "nahrál na smeč", takže Ti odpovím Tvými slovy: Ty asi taky neumíš číst a navíc neumíš hledat. O tom autorství, vlastnictví se na tomto foru napsalo více než dost.

Tady se jedná o to, že Jacek udělá zvuky, rozešle testerům. Testeři projedou a napíší připomínky. V žádném případě nikdo nemá právo dělat Jackovi v sms škrty, své opravy a už vůbec ne nějaké vlastní úpravy. Pokud se to někomu nelíbí, tak ať si udělá zvuky své vlastní. Silně mi to připomíná, když ZSR naladil 130. Reakce byla, že Bob57 naladil 130 také, ale podle sebe.
Tudy cesta nevede. Vždy může ladit jen jeden a ostatní mohou jen připomínkovat, jinak vznikne neskutečný chaos, ve kterém se už nikdo nevyzná.

Jen tak na okraj, na mé padesátinové slezině se Slováky a Honzou Švecem jsem předváděl Jackovy zvuky a celkem bez připomínek. Stačí opravit kompresory, aby vypínaly (451, 163,...), odstranit někde nějaké ruchy, které se tam dostaly omylem a je to velmi dobré. Jen bych se přimlouval snížit volume IN a úplně všude. Při testu své aktivity jsem vždy u traktorů snižoval hlasitost reproduktorů. (elektriky zatím používám od Dejva) Možná by to chtělo opravdu snížit i z kvalitativních důvodů, protože například u Sergeje při rozjezdech na plný výkon šel z repráků dost zkreslený zvuk. IN. Ex je OK. Tímto by se možná vyrovnalo i to, aby zvuky ex byly silnější než in. To jsou mé připomínky ke zvukům od Jacka a nikdy nemíním mu cokoli přepisovat. To si musí upravovat jen autor.

Jacek napsal:
Teď si mi "nahrál na smeč", takže Ti odpovím Tvými slovy: Ty asi taky neumíš číst a navíc neumíš hledat. O tom autorství, vlastnictví se na tomto foru napsalo více než dost.
Naopoak. Dal jsem si tu práci a prohledal zálohy i archivy:

Dejv = el_odpor.rar/readme.txt
Archiv ani zadny jiny soubor v archivu NESMI BYT POUZIT V ZADNEM KOMERCNIM PROJEKTU (ci jinem projektu, ktery je nabizen ostatnim subjektum za nenulovou financni castku) BEZ SOUHLASU AUTORA!!!
Archiv ani zadny jiny soubor v archivu NESMI BYT DALE SIREN BEZ SOUHLASU AUTORA!!!
Totéž v Dejv: el_tyristor.rar, snd_odpor.rar, snd_unipuls.rar, sndelok.rar /readme.txt

DEMM/Kapoun = sndelok.zip - bez textu

Rado = 363-163snd.zip/SOUND/Readme.txt a Rado = ZVUKY363Update.zip/Readme.txt :
Autor zvukovych samplov Miro Just,..@..(impulzny menic),
Radoslav Rabatin,..@..(zvysne zvuky)
Cast zvukov pouzita z inych lokomotiv,
Autor sms suborov a celkovych uprav Rado:radorabatin@pobox.sk

Rado = ZVUKY363.ZIP/Readme.txt :
Autor zvukovych samplov Miro Just,..@..,
Cast zvukov pouzita z inych lokomotiv,
Autor sms suborov a celkovych uprav Rado:..@..

Jacek = Loko_elektr_130.ace - pouze .wav
Loko_elektr_150,350.ace - pouze .wav
Loko_elektr_sms.ace - pouze .sms
Loko_elektr_spolecne.ace/Cti mne 372.txt a Cti mne 680.txt:
!!! Soubory z tohoto archivu nesmí být součástí žádného komerčního projektu, nesmí být dále
šířeny nebo upravovány bez souhlasu autora. Názvy složek musí být zachovány. Výjimky určí autor.
Readme 451.txt - nic
http://jacek-msts.ic.cz/ - žádné "EULA"
Zvuky_loko_elektr_v3.0.ace/Trains/Trainset/ZVUKY/loko_elektr/Cti mne.doc - žádné "EULA".

DVD-BP/Setup/trains_cab_snd.exe/Train Simulator\TRAINS\Trainset\common.snd\sndelok\readme.txt :
Archiv ani zadny jiny soubor v archivu NESMI BYT POUZIT V ZADNEM KOMERCNIM PROJEKTU (ci jinem projektu, ktery je nabizen ostatnim subjektum za nenulovou financni castku) BEZ SOUHLASU AUTORA!!!
Archiv ani zadny jiny soubor v archivu NESMI BYT DALE SIREN BEZ SOUHLASU AUTORA!!!
Archiv ani zadny jiny soubor v archivu NESMI BYT UPRAVEN A V TAKOVE UPRAVENE PODOBE DALE SIREN BEZ SOUHLASU AUTORA!!!
Autor:David Vasica

Tak a teď mi ukaž, kde je něco, co bych porušil svými vlastními soubory.
Zbyněk Šemora napsal:
To jsou mé připomínky ke zvukům od Jacka a nikdy nemíním mu cokoli přepisovat.
Já mu taky nic nemíním přepisovat, z mé strany se jedná jen o doplnění do common, ale to někdo zatím nepochopil.

bob57_cz napsal:
Podívej se, já se s Tebou nebudu dohadovat o teorii. Já jsem za 8 měsíců připravil nový balík zvuků, šlo to mezi testery, všichni k tomu něco napsali. Ale podle Tebe tomu nikdo z nich nerozumí a ve všem jsem já nedělal spoustu chyb. Dokonce ani nerozeznám co je jaký zvuk.

Začátkem září jsem zveřejnil poslední zvuky a kvůli jistým problémům budou opravdu na dlouhou dobu poslední. Ten balík jsem chtěl ještě dokončit, ale po řečech typu "mě to funguje, děláš chybu u sebe, dělej to tak a ne tak, edituj to v tomto programu, protože já ho používám, zarovnávej to podle mě, protože tak je to správné" na to kašlu.
Testovací verzi jsem právě smazal z webu a můžeš si udělat vlastní verzi s vlastními wav a sms. (pokud Ti to Dejv a zúčastnění autoři dovolí)S původními soubory od Dejva pohoříš už na kompresorech.
TAKŽE MŮŽEŠ PŘEJÍT OD PLANÝCH SLOV K ČINŮM

Jacek napsal:
Podívej se, já se s Tebou nebudu dohadovat o teorii . ...
Není třeba. Nemůžeš najít platný argument, tak se uchyluješ zbaběle k taktice vydírání či jak se dá nazvat takové jednání a svalit vinu na někoho jiného.
Jacek napsal:
Začátkem září jsem zveřejnil poslední zvuky a kvůli jistým problémům budou opravdu na dlouhou dobu poslední. Ten balík jsem chtěl ještě dokončit, ale po řečech typu "mě to funguje, děláš chybu u sebe, dělej to tak a ne tak, edituj to v tomto programu, protože já ho používám, zarovnávej to podle mě, protože tak je to správné" na to kašlu. Testovací verzi jsem právě smazal z webu a můžeš si udělat vlastní verzi s vlastními wav a sms.
Je snad mojí chybou, že mi některé zvuky v mé verzi v PC fungují a tobě ne ?!
Jacek napsal:
(pokud Ti to Dejv a zúčastnění autoři dovolí)
A co jako ? Viz výše readme.
Jacek napsal:
S původními soubory od Dejva pohoříš už na kompresorech.
Díky binu fungují normálně.

Nebolo by možné vozeň zssk_Bymee konečne premenovať na reálny názov ? Hoci nepoužívam TBP, mám prakticky svoj trainset premenovaný podľa dohodnutých značení. Potom ma trošku hnevá, že pri oprave consistov musím opravovať túto chybu. Skrátka žiadam, aby sa premenoval na zssk_Bdtmee. Vďaka.

bob57_cz:
Neuchyluju se k žádnému vydírání, jen ze sebe nenechám nadále dělat idiota. Co Ti na to mám říct? Upravíš v sms pár triggerů a budeš mě přesvědčovat, že Tobě to funguje, když to fungovat nemůže. Ale chybu dělám já. Já mám špatný PC, já používám špatné programy, já edituju ve Wordpadu a ne v Notepadu, já odmítám sms srovnané ala bob57, … Já tomu přece vůbec nerozumím.

bob57_cz napsal:
Jacek napsal:
(pokud Ti to Dejv a zúčastnění autoři dovolí)
A co jako ? Viz výše readme.
Co? rýpání v cizích souborech. Autorská práva Ti opravdu nic neříkají

bob57_cz napsal:
Jacek napsal:
Ale zvuky ne, Dejv používal jiný systém. To bys mohl vědět, když si tak chytrý.

Takže máš cos chtěl, přestaň kafrat a začni dělat nový balík zvuků. Je to na Tobě !

Bobe_57,

tak to vypada, ze kvuli tobe prijde MSTS komunita o 3. verzi zvuku pro elektriky. Myslim, ze bys mel prestat prudit a stinovat autory a mel bys za sebe nechat promluvit nejake vystupy.

Bohuzel tvuj a Jackuv vystup je v opacnem pomeru tvych a Jackovych prispevku.
Za Jackem je slozka Zvuky, ktera systematicky pokryva zvuky cz lokomotiv a za tebou je eng 350, eng 731 (ve spolupraci s ostatnimi) a brzdic BS2 a BSE. Promin, ale vzhledem k tvym vystupum nemuzes tak aktivnim lidem jako je Jacek vic nez zdvorile navrhnout upravu. Jacek si se svym kreditem a zkusenosti rozhodne jak zvuky nastavi sam.

Zato je za tebou Bobe_57 hodne planu - TABP (BigBang! TrainsetAntiBP), nove engy pro 140, 150, 130, 350, ted zvuky a kde nic tu nic.

BTW vite, ze aktualni slozka Zvuky obsahuje 2747 souboru, z toho je 228 sms? Nejstarsi je z 8/5/2001 (x_pisek.wav), nejnovejsi 475.1s-cab.sms z 5.9.2007.
Takze Jacku diky a nenech se otravit!

A ty Bobe_57 si zkus zvysit kredit tim, ze neco udelas pro komunitu misto psani urazlivych prispevku ktere nas okradaji o cenne vystupy tech, kteri chteji neco udelat.

ZSR

P.S. Tve skore s Jackem je podstatne horsi, nez jsem si puvodne myslel.

zsr napsal:
Bobe_57,
tak to vypada, ze kvuli tobe prijde MSTS komunita o 3. verzi zvuku pro elektriky. Myslim, ze bys mel prestat prudit a stinovat autory a mel bys za sebe nechat promluvit nejake vystupy.
Bohuzel tvuj a Jackuv vystup je v opacnem pomeru tvych a Jackovych prispevku.
Za Jackem je slozka Zvuky, ktera systematicky pokryva zvuky cz lokomotiv a za tebou je eng 350, eng 731 (ve spolupraci s ostatnimi) a brzdic BS2 a BSE. Promin, ale vzhledem k tvym vystupum nemuzes tak aktivnim lidem jako je Jacek vic nez zdvorile navrhnout upravu. Jacek si se svym kreditem a zkusenosti rozhodne jak zvuky nastavi sam.
Zato je za tebou Bobe_57 hodne planu - TABP (BigBang! TrainsetAntiBP), nove engy pro 140, 150, 130, 350, ted zvuky a kde nic tu nic.
BTW vite, ze aktualni slozka Zvuky obsahuje 2747 souboru, z toho je 228 sms? Nejstarsi je z 8/5/2001 (x_pisek.wav), nejnovejsi 475.1s-cab.sms z 5.9.2007.
Takze Jacku diky a nenech se otravit!
A ty Bobe_57 si zkus zvysit kredit tim, ze neco udelas pro komunitu misto psani urazlivych prispevku ktere nas okradaji o cenne vystupy tech, kteri chteji neco udelat.
ZSR
P.S. Tve skore s Jackem je podstatne horsi, nez jsem si puvodne myslel.
Přesně na tohle Jacek hraje a ty jsi první, kdo na to krátkozrace skočil. O tomhle jsem přece psal, že ?! Svalit vlastní ješitnost na někoho jiného a dovolávat se ochrany zmanipulovaného davu.
Jaké skore ? Někde se něco boduje ? Já v ničem nesoutěžím.

Kdepak jsi přišel na to, že za mnou nic není vidět ? Já se jen neprezentuji jako někteří křiklouni - "to je moje dílo". Moje výstupy jsou např. právě v naladěných posledních 140, 150, 151, 350, 363, 754, ...
Je jen na samotných autorech, kdy svoje nové výtvory vypustí ven ( někteří již pustili ) a zda si na mne vzpomenou ve výčtu pomocníků. Já se o to nederu a nemám povinnost do světa oznamovat, že tohle jsem nastavil já a tamto onen v 50ti commentech.
Co se týká autorských práv, výše jsem uvedl citace z vydaných balíků a nikde nevidím nic, co by hrozilo jejich porušením. Kdo to tam někde vidí, ať cituje.

A znovu pro méněchápavé zopakuji: neměním ničí konfigurační soubor, sestavuji si nový vlastní !!!
Jacek napsal:
Co? rýpání v cizích souborech. Autorská práva Ti opravdu nic neříkají
bob57_cz napsal:
Jacek napsal:
Ale zvuky ne, Dejv používal jiný systém. To bys mohl vědět, když si tak chytrý.
To, na co si dělá Jacek nárok jako na "vlastní vynález" - funkce kompresoru s poukazem na jiné nastavení u Dejva, je součástí default msts:
gp38cab.sms:
Stream (
Skip ( **** This stream allows the Compressor to be played at the same time **** )
Priority ( 6 )
Triggers ( 2
Discrete_Trigger ( 12 StartLoopRelease ( 1 File ( "gp_compressor.wav" -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection ) ) )
Discrete_Trigger ( 13 ReleaseLoopRelease () )
) )
Poruším Jackova autorská práva, když toto default nastavení budu mít ve svém.sms ? Neporuším, je to pouze default nastavení KUJU.
Beru mu něco ? Ne. Nesmím vydat vlastní doplněk ? Můžu.
Dokud tyhle základní věci Džordž ve hře svým patchem "neodemknul", nechovalo se to správně a dřívější autoři zvuků hledali nějaké náhradní řešení vzhledem k aktuálním možnostem.
Proto je to ve starších.sms u elektrik tak překombinované, dnes se stačí vrátit k defaultu a funguje to.
Podobné je to u dalších streamů.
Jacek si Džordžovi stěžoval, že díky binu mu přestal fungovat Variable 1 a chová se jako Variable 2 - závisle na sběračích, přitom mi ale Variable 1 funguje nadále pořád stejně správně - nezávisle na sběračích.
Je snad vina moje nebo Džordžova, že zrovna na Jackově PC něco nefunguje a na našich PCs to funguje ?

Ad Bob 57: vydim ze argumentujes aj nasim balikom zvukov. Tak aj ked tam ziaden textak nie je mozes si to overit u Dejva ze povolenie sme si vypitali a dostali. Okrem toho si to este urcite niektory pametaju ze pred aktualizaciou dizajnu webu tam bolo vypisane vedla balika ze podakovanie patri Dejvovi za povolenie pouzit jeho originalny balik. Len specialne pre teba to na stranku zase doplnim.
A Bob57 sorry. Nie som popularny na tomto fore ale tvoj podpis s tvojim chovanim vobec nekoresponduje.
Dalej sa k tejto teme nebudem vyjadrovat vobec. Pekny den vsetkym.

AirVolk napsal:
Ad Bob 57: vydim ze argumentujes aj nasim balikom zvukov. Tak aj ked tam ziaden textak nie je mozes si to overit u Dejva ze povolenie sme si vypitali a dostali. Okrem toho si to este urcite niektory pametaju ze pred aktualizaciou dizajnu webu tam bolo vypisane vedla balika ze podakovanie patri Dejvovi za povolenie pouzit jeho originalny balik. Len specialne pre teba to na stranku zase doplnim.
A Bob57 sorry. Nie som popularny na tomto fore ale tvoj podpis s tvojim chovanim vobec nekoresponduje.
Dalej sa k tejto teme nebudem vyjadrovat vobec. Pekny den vsetkym.
Ty jsi také jedním z těch, který nedokáže pochopit, že žádný cizí soubor nikomu neměním ? Svým výstupem se tu zbytečně namáháš.
Své doplňkové.sms vydám v souladu a nikoli v protikladu s podmínkami, které jsou výše.
( Ale až přestanou rejpat ti, co nejsou schopni normálně uvažovat a dovolávají se svého ega.)
Tímto také odkládám na neurčito vydání hotových oprav a úprav starších kabin el.lok. TBP, kde jsou sladěny ukazatele, ovladače a provedeny další rozšíření včetně dvou sběračů a přepínání AC/DC u ES.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře