TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Bob57 má svým způsobem pravdu. Za práci pro MSTS jak se říká 24hodin denně, 7 dní v týdnu (samozřejmě ne úplně doslovně, ale náhodnému pozorovateli to tak připadá), člověk od Těch kteří čekají jen se založenýma rukama dostane za každou aktualizaci dršťkovou, že vše nepřipravil na pozlaceném podnose. Ani stříbrný podnos se tentokrát nekonal, protože momentálně mám na webu plno. Také jsem chtěl zkusit jak si uživatelé poradí se stahováním z originálních webů, ale jak je vidět, u mnohých je to problém. Ale pokud originál weby, budou ochotní aktualizovat své vystavené věci dle posledních ladění, tak by to snad mohlo fungovat. Ale asi by to chtělo ladění od modelu mít odděleně, jak to měl Ppoollll. Ulehčí to aktualizacím.
Jen tak z útržků se dozvídám, že existuje nějaký MSTS portál? Já nic konkrétního nevím. Původně jsem si chtěl připlatit několik giga prostoru navíc, ale proč? MSTS mi užírá 50% života, tak sponzorování přenechám jiným. Je věčná škoda Karla. Ten uměl s lidmi jednat. Chtěl přispět nám uživatelům MSTS. Ten nic nesliboval, obratem jednal
Zbyňku, posílám slíbený přístup na mé stránky ama-cb.cz přes FTP. Nastavení
prosím viz obrázek.......
Čest jeho památce.

Dnes jsem dal dohromady zbývající vozidla z Kankových stránek. 753 a 810, včetně update patrových vozů. Bylo tam dost překlepů v nastavení, čímž jsem zjistil, že jsem u všech 810 a 809 v TBP zapomněl opravit hodnoty v sd souborech. Dále jsem objevil nějaké pravěky u minule doplněných cd_163, kdy zvuky odkazovaly na 363sms.
Jelikož jsem už ztratil přehled, ve kterých složkách jsem dělal opravy, tak opět v aktualizaci bude kompletní množina engů celého Trainsetu. Ale zabalené to má 8 MB, to se dá přežít. :wink:
Ještě počkám na nějaké dodávky a asi v úterý to pustím ven. Kdo tak ještě neučinil, postahujte si do té doby zbývající modely 810 a 753. (http://eldar.cz/kank/) Opět vyhodím jen ladění plus jedno update.

Naposled editoval moderátor:
Dostal jsem dotaz i žádost od jednoho šikuly. Jestli bych mohl provést select do adr. TS a zobrazit jaké modely obsahuje aktuální TS. - zde http://www.simtrains.eu/TS/ najdete soubor .zip a .xls (jsou identické) kde je výčet adesářů a souborů. Prosím připomínkujte, ať to poladíme.

Zdravim, pochopil jsem to tak, že TBP6 musim nejdříve postahovat a pak nainstalovat. Aby jsme si za chvíli nedávali texťáky s linkama. :lol:

Zdravim, pochopil jsem, že TBP6 musim nejdříve postahovat a pak nainstalovat. Je to tak? (Aby jsme si za chvíli nedávali texťáky s linkama. :lol:)

Vitas napsal:
Zdravim, pochopil jsem, že TBP6 musim nejdříve postahovat a pak nainstalovat. Je to tak? (Aby jsme si za chvíli nedávali texťáky s linkama. :lol:)
No na http://www.simtrains.eu/TS/ je zipovy archiv kde je vse co si mas stahnout, takze napred stahni ten archiv, rozabal do simulatoru a pak nainstaluj 6UP co ma Zbynek na strankach. ale napred tam hod ten archiv a pak az instalaci, musi se ti prepsat nevyladene engy(pokud se nepletu)

Vitas:A proč si jen nedávat texťáky s linkama, proč musí každý dostat instalačky nebo hotové balíky?Jeden nemusí zbytečně dělat pro druhého.Postahovat pár vozidel,když máš správný link, není žádná velká práce a navíc máš přehled, jaká vozidla vlastníš.Stan

Vitas napsal:
Update 6 je řešeno tak, že po spuštění instalace se v pokynech objeví seznam vozidel, které se musí postahovat z domovských stránek.
Od Kanka komplet vše (i pro update 6.1 - zítra)
Od Čoudy co je v seznamu.
Od Duusa zatím jen ty dvě kabiny a čmeláka 021 (viz seznam).
Až teprve potom se může spustit instalace do Trainsetu, která původní modely updatuje. (opraví chyby a dodá poslední ladění včetně synchronizace kabin)
Tohle opatření je z důvodu, aby se ctily fungující weby.
Zrcadlo na portále u Zdeňka I. vidím tak, že tam se svolením autorů budou všechny složky s downloady TBP, ale jen model, bez ladění. Ladění vyřeší kompletní balík, Který zabalený má asi 8 MB.
čím víc je vozidel v TBP, tím je údržba náročnější a proto je možné, že někde zůstávají chyby, které opraví další update. I proto by se ladění mělo vždy dodávat odděleně. Až budu mít čas, tak to takhle vypitvám a dosadím zpět i k Marianovi Šimo, jak to kdysi bývávalo, možná pro Slováky je to tam rychlejší. Nestíhám.
Dále je pro portál nutné, aby tam byly odkazy na všechny aktivní weby s popisem, co tam uživatel najde. Nejlépe podle abecedy.

Asi sem narazil na chybu. Upd6. U linku k 750235 je link loko.boletice.cz-Čouda. Tak sem to otevřel a tam je pouze 750236. Tak jsem v domnění, že jste se překlep stáhl tu 236, ale píše to, že chybí zvuky v C:.....Zvuky/... - Takže Jackovo. Jenže instalace TBP6 to naháže do common.snd. Tak jsem ho odstranil, mrknul na Kankovi stránky, tam ta 235 je.

Z toho plyne, že 750235 je na Kankových stránkách :D

Vitas napsal:
Asi sem narazil na chybu. Upd6. U linku k 750235 je link loko.boletice.cz-Čouda. Tak sem to otevřel a tam je pouze 750236. Tak jsem v domnění, že jste se překlep stáhl tu 236, ale píše to, že chybí zvuky v C:.....Zvuky/... - Takže Jackovo. Jenže instalace TBP6 to naháže do common.snd. Tak jsem ho odstranil, mrknul na Kankovi stránky, tam ta 235 je.

Chtěl bych nahlásit malinkou chybku v instalátoru pro update trainset 6...v okně s odkazy na stránky s modely je u loko 750235 uvedena stránka loko.boletice, tento skin je ovšem na stránkách u Kanka.. Wink

tommy napsal:
Vitas napsal:

Chtěl bych nahlásit malinkou chybku v instalátoru pro update trainset 6...v okně s odkazy na stránky s modely je u loko 750235 uvedena stránka loko.boletice, tento skin je ovšem na stránkách u Kanka.. Wink

Já sem is řikal, že si toho určitě už někdo všim, nenašel jsem to tak jsem to sem napsal.

Já tady jen dodám, že ten mnou seskupený balík byl i včetně UPD6. Myslím byl tam rozpor v jedné 163. Tedy nemusíte nic víc stahovat, jen tento balík.

Ahoj! napadla mě jedna věc. DO TBP bylo zařazeno spousta modelů z jiných webů, kde se tyto modely nacházejí s engy více či méně staršími. Proto mě napadla jedna věc. Zdeněk Ittereim vytvořil portál, kde se dají stahnout balíky s řadami. Na tento balík bych vedl link z mého webu a uživatel by si stahnul všechny modely této řady pro něho jedině plus :wink:

A teď :!: , kdo je pro a kdo proti?

Čouda napsal:
Ahoj! napadla mě jedna věc. DO TBP bylo zařazeno spousta modelů z jiných webů, kde se tyto modely nacházejí s engy více či méně staršími. Proto mě napadla jedna věc. Zdeněk Ittereim vytvořil portál, kde se dají stahnout balíky s řadami. Na tento balík bych vedl link z mého webu a uživatel by si stahnul všechny modely této řady pro něho jedině plus :wink:

A teď :!: , kdo je pro a kdo proti?
To čistě Tvé rozhodnutí, proti kterému nikdo nic nemůže namítat. :lol:
Jen se přimlouvám, odděl chování (SD , eng a wag). Tohle jsem chtěl původně i po Zdeňkovi. Já na to zatím nemám čas.
Například pro brejlovce mi ZSR poslal další verzi ladění, kde kalibroval ampérmetr, aby ukazoval správné hodnoty.
Jelikož mám nyní instalační týden (jiné hardisky, kde mám systém), tak budu pro MSTS ready až budu mít aktivované pracoviště
Zatím se na PC doma tvářím kysele jako ten smajlík. Koupil jsem ke stávající základní desce asi nevhodný hardisk, tak musím instalovat vše znovu na disk jiný. Jedná se jen o pomocné PC, data MSTS nejsou ohrožena , ale stačí blbej den a člověk přeformátuje i to co nemá :lol:
Den blbec byl předevčírem večer. Během půl hodiny se mi stala doma tato série:
Po zapnutí techniky včetně televize mi vypověděl centrální vypínač na vícezásuvce. Dva PC běžely z UPS. U jednoho, kde mám starší baterie, se tyto téměř vybily. Pak jsem věci zapojil přímo, ale jednu šňůru jsem zaměnil a tím jsem PC spustíl z téměř vybitých baterek a startem je dorazil. Šnůra nedosáhla k zásuvce, tak jsem šel do předsíně pro prodlužku na věšáku. Věšák se mi rozpadl pod rukama. A to mi ještě odešla vedle v koupelně týden stará kompaktní zářivka.
A pak se divím, že výsledek instalace systému byl k mé nespokojenosti.
:cry:
A ještě jsem se nepochlubil další skutečností. Jdu dnes do práce a neuvědomil jsem si, že je dnes svátek. Teď jen doufám, že se najde další takový blbec, který také nevědíc o svátku si něco příjde do obchodu dnes koupit.

Zbyněk Šemora napsal:
Teď jen doufám, že se najde další takový blbec, který také nevědíc o svátku si něco příjde do obchodu dnes koupit.
Sice už mimo téma, ale nebyl jsem sám, kdo si neuvědomil, že má být dnes v obchodech zavřeno a prodal jsem kromě dvou ventilků i kolo. , což je víc než tržba za celý týden.

mam zajímavý problém.. Jakmile jedu a mám venkovní pohled a vrátím se zpět do kabiny tak je slyšet velmi nepřijemné pískání :( musím opět změnit pohled a vrátit se zpět do kabiny a je to v pohodě, zatím se mě to stalo u lokomotiv 350,753,471... a lokomotiva 350 se mě zdá nějak tichá jako když nefungujou nějaké zvuky..
Update trainsetu mam nejnovější 6.1 a Bin taky nejnovější

neotryx napsal:
mam zajímavý problém.. Jakmile jedu a mám venkovní pohled a vrátím se zpět do kabiny tak je slyšet velmi nepřijemné pískání :( musím opět změnit pohled a vrátit se zpět do kabiny a je to v pohodě, zatím se mě to stalo u lokomotiv 350,753,471... a lokomotiva 350 se mě zdá nějak tichá jako když nefungujou nějaké zvuky..
Update trainsetu mam nejnovější 6.1 a Bin taky nejnovější

Taky mě chyběly nějáké zvuky, pomohl re-install

Jednoho dne X přízpěvků nazpět zde vypukla debata o readme souborech u nových čo skinovaných modelů. Je pravdou že tyto licenční u mnoha modelů chybí a když nee tak jsou stejného názvu jako jako každý soubor s dodaným modelem. Tím pádem se soubor přepíše. Můj návrh je a tedy žádost na modeláře a zvláště skinaře doplnit readme do všech svých děl:
Tvar readme lic. navrhuji:
- typ_nick.txt (163006-0_nick.txt)
- typ.txt (163006-0.txt)
- spol_typ.txt (szdc_140xxx.txt) :eek:

A nebo něco šikovného navrhněte sami.

Zdeněk Itterheim napsal:
Jednoho dne X přízpěvků nazpět zde vypukla debata o readme souborech u nových čo skinovaných modelů. Je pravdou že tyto licenční u mnoha modelů chybí a když nee tak jsou stejného názvu jako jako každý soubor s dodaným modelem. Tím pádem se soubor přepíše. Můj návrh je a tedy žádost na modeláře a zvláště skinaře doplnit readme do všech svých děl:
Tvar readme lic. navrhuji:
- typ_nick.txt (163006-0_nick.txt)
- typ.txt (163006-0.txt)
- spol_typ.txt (szdc_140xxx.txt) :eek:

A nebo něco šikovného navrhněte sami.

Osobně doplňuji readme v tomto formátu a myslím si že je to to nejjednodušší. cd_140071-readme.txt nic víc,ostatní uvedené uvnitř....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře