Aktivity Zdeněk Itterheim

Opravil jsem act. a znovu uveřejnil. Projel jsem na první pokus z Bubenče za Libeň, ani jedno seknutí. Ale raději jsem nevystrčil hlavu z okna. Odstanil jsem Náklad co byl v Libni a jedoucí žehličku do Holešovic.

Tak právě jedu opravenou aktivitu a jsem v Běchovicích bez jediného pádu... akorát je pro mě matoucí hláška dojeď a zastav u Běchovic - když je do stanice na výstrahu, očekával bych jízdu až do stanice. Ale jak tak koukám, když stojím v Běchovicích, objevují se trafficy přímo přede mnou... takže jsem měl asi zůstat před vjezdem......

Kank napsal:
Tak právě jedu opravenou aktivitu a jsem v Běchovicích bez jediného pádu... akorát je pro mě matoucí hláška dojeď a zastav u Běchovic - když je do stanice na výstrahu, očekával bych jízdu až do stanice. Ale jak tak koukám, když stojím v Běchovicích, objevují se trafficy přímo přede mnou... takže jsem měl asi zůstat před vjezdem......

Ano měl jsi zůstat u klacku na vjezdovém návěstidle. A čekat na hlášení o odjezdu. MSTS se v tomto případě chová divně. Neboť jsi měl před sebou vidět os. soupravu, která po chvíli měla dojet do Běchovic. Tuto soupravu jsem tam potkal 7x z 10. Divný.

Zdeněk Itterheim napsal:
Ano měl jsi zůstat u klacku na vjezdovém návěstidle. A čekat na hlášení o odjezdu.

Nechci šťourat, aktivitu jsem ještě nejel, ale z dopraváckého hlediska bych to viděl takto: Chci-li, aby vlak zastavil u vjezdu, tak mu zavčas zablokuji návěstidlo Servisem2, ne? V reálu taky fíra kromě hrozícího nebezpečí nezastavuje u postaveného vjezdu a nečeká na nějakou hlášku typu"můžeš". Ta se dá třeba použít ve stanici, pokud chceš čekat na přípoj apod. a navíc je dodržení takové hlášky i ohlídatelné, ale pokud je na vjezdové šajbě povolující znak, tak kromě hrozícího nebezpečí prostě jedu.

Naposled editoval moderátor:
To: Bob
100% máš pravdu, jak jsem se již zmínil, blokuju vjezd pomalym os. který 7x z 10 jsem potkal na vjezdu, ale musim přiznat že tam chybka někde bude. A nebo použiju srv. 2. Díky.

To Zdeněk I.:
Ono už to 7x z 10 není OK. Já vím, že někdo může říct, skoro nic nevytvořil a poučuje. Já tvorbu aktivit jen dočasně odložil a raději se věnuji úpravě chování vozidel. Ale právě tato varianta (7x z 10) by neměla nastat. Aktivita by měla být udělána tak, aby se počítalo s tím, že každý jezdí trochu jinak a toto mít řádně otestováno. Tzn. jednou jet "nadoraz", podruhé "prciprci" a zkoušet, zda jde vše, jak má.

Obzvláště u delších aktivit je to magořina, jeden čas jsem úsek Majlont-Třebová v podstatě už nenáviděl, ale ti, co tehdy tuto aktivitu testovali, byli vesměs spokojeni. Ovšem měli problém s nejednotným chováním vozů a to u mě vedlo k rozhodnutí, že raději budu svůj čas věnovat úpravám chování vozidel. A až bude opravdu s "čím jezdit", tak přijdou i ty aktivity. :wink:

Zdeněk Itterheim napsal:
Davidus napsal:
Zdravím, taky jsem se v aktivitě nedostal dál než na Rokytku. Ale mám spíš dotaz, který se netýká jenom této aktivity. Nějak mi nesedí řazení některých vlaků. Nikdy se mi ještě nestalo, že bych někde potkal vlak řazený jen z jídelních vozů.... Podle čeho děláte soupravy?

Víš co je pro největší utrpení? Vytvořit .con X souprav. Poskládat trafic a cestu je pro mě jednodušší. A navíc já nedělám dle SJŘ. Viz můj příspěvěk v diskusi o SJŘ. Podle toho ty .con taky vypadají. Ale to už mi taky někdo vytkl v Saxonii.

Rozumím. Mě nejde o to, aby to bylo podle SJŘ, ale aby to bylo soupravy, který je celkem pravděpodobný potkat. Já taky dělám aktivity, i když jsem ještě nic nevydal. Napřed si projdu grafikon, zjistím, co můžu potkat, pak to postavím, což zabere dost času. A když mám grafikon, tak není takový problém umístit soupravy tak, aby hráč všechny potkal. Toto je jen můj postup.
Jinak jsou aktivity výborný, tak prosím nebrat to nijak zle.

Tak jsem projel tuto aktivitu.Setlkal se někdo stímto :
Z Bubenče do Běchovic je trafic perfektní v Běchovicích jsem projel na výstrahu a od Blatova jsem nepotkal žadný vlak. Měl jsem někde čekat?
Před Úvaly mi to napsalo hlášku o aktivistovy a to bylo vše .Je chyba u mne?

Před Běchovicemi jsi měl stát na vjezdu, bylo tam hlášení.
(ESO 363087 - pomalu dojizdej na vjezdovou navest a zastav u klacku. Vyckej na hlaseni o Odjezdu !!! )

Ted jsem to zkusil pomalu a v Bubenči mně pro změnu sundal náklad než jsem stačil uhnout na náklad.

Jel jsem to znovu před Běchovicemi hlašení není, pokud se blížíš na vystrahu vjezd se postaví bez dalších pokynů skus se na to podívat

lapo napsal:
Jel jsem to znovu před Běchovicemi hlašení není, pokud se blížíš na vystrahu vjezd se postaví bez dalších pokynů skus se na to podívat

To je problém, který bude vyřešen až bude act. dotažena do ČT. Ale nerozumim tomu když píšeš že se nezobrazí hlášení aby jsi zůstal u vjezdového klacku. Pokud vyčkáš do 8:27:40, tak přijde hlášení o odjezdu

Zdenku, zkus si ty obrázky příště trošku zmenšit, bo na rozlišení 1024x768 to zabere celou obrazovku a člověk se ušoupe......v pohodě stačí na 640x480....

I pro ostatní, prosím, dodržujte trošku kulturu při vkládání screenů....

Díky

Momentálně se na týhle aktivitě pracuje,aby nebyly problémy,o kterých píšete,takže se zatím nedá stáhnout zřejmě nikde.Až bude hotova dostanete zprávu.I tak máte se na co těšit a myslím,že to bude v módu TĚŽKÁ takže kdo jí nezvládne za 1 tak
:)

Naposled editoval moderátor:
Zdravím a podravuji. Světlo světa konečně spatřila dokončená aktivita NEXák z Prahy Bubenče do České Třebové, pro trať BP.
Velké poděkování patří maestru POISONOVI, kterého jsem požádal o pomoc na dokončení act. Bez jeho pomoci by act. byla stále v šuplíku.
Stalo se to takto: Oslovil jsem ho s problémem a on mě neodmítl. Po té jsem mu zaslal rozdělanou act. k testu, a protože se vyjádřil velice kladně, což mi potěšilo, nabídl jsem mu spolupráci na dokončení act. I tak dokončovací a ladící práce trvaly caa 3 týdny. Výsledek naší společné práce můžete sami zhodnotit.
Jak již zde avizoval POISON v předešlém přízpěvku, act. je v modu těžká. Je tedy určena pro pokročilé "fíry". Act. začíná v Praze, což znamená, že se CPU hned od počátku zapotí. Doporučení: ve velkých stanicích raději nevystrkovat hlavu a nepoužívat EDB (velké stanice) :!: :!: :!: Použitím EDB z 80% zavoláte Billovi. Prahu a Běchovice raději projet v klidu na zadku. A ještě jedno doporučení: nejedeš obyč. náklad jedeš NEX, což znamená, že by se měly přesně dodržovat jízdní doby, tedy jet jak se říká na krev.

Trainset je BP + všechny dostupné modely Jardy Skůry.

Stahujte zde - http://www.boletice.cz/loko/act/itt_NEx_Bubenec-CT.apk
Příjemnou zábavu přeje Zdeněk Itterheim a POISON.

nebulus napsal:
To som nevedel že EDB volá Billa. Zaujímalo by ma prečo :?:

Je to můj poznatek. Ti co mají siné PC, možná tento problém nazaznamenali. Pokud máš FPS 5, PC ti načítá další objekty, jedeš na hodně osázeném čtverci ve kterém potkáš soupravu a další se blíží a ty do toho načteš zvuk EDB, ve většině z případů ti začne MSTS generovat divné hlášky. Použití EDB na volné trati, kde FPS je 20-30, je v poho.

Back
Nahoře