Aktivity Zdeněk Itterheim

Začínam mať podozrenie že MSTS asi vynašli v ZSSR 8) . Tomu vadí snáď všetko: vozidlá, objekty, traffic, zvuky....Ja mám zase skúsenosť že silný traffic vo veľkej stanici mi to zhodí aj keď mám FPS=20 :x . Aspoň u mňa nastane viac pádov pri takýchto vyšších FPS, ako pri FPS=7.

No moment, asi jsem teď magor, nebo jsem to nějak špatně pochopil, ale zkratka EDB je elektromagnetická brzda. A co když budu projíždět velkou stanici s omezenou rychlosti, to tedy nemám vůbec brzdit a mám jet jak splašený kůň i za cenu penalty brake či vykolejení soupravy ? Právě pokud člověk projíždí velké stanice a je tam hafo vyhybek a vlak projíždí vyhybkami tak musí brzdit.

Nějak tomu nechápu.

Tak taky trochu ode mě:
Jiří EDB nepoužívej jak psal Zdenek,ale brzdi si jak chceš.
Aktivita je opravdu náročná nejen na PC,ale i zkušenosti hráče.Pokud se vám povede někde projet s tím,že dojde na záchrannou brzdu rovnou skončete a načtěte z posledního SAVE.Nedoporučuji vykukovat z okna vůbec jen v nejnutnějších případech.V PC doporučuji nemít spuštěné jiné aplikace pouze MSTS ani ICQ a podobně a hlavně stále ukládat.Aktivita trvá 3:30 minut a myslím,že stojí za to každému dojet až do konce.Překvapení je spousta i já byl překvapen a všem doporučuji pořádně číst všechny zprávy na trati.Jízda jak řekl Zdenek na krev nic víc ani nic míň,ale dodržovat rychlost a sále save.Já ukládal po max.5 minutách a někde mě mrzelo,že se musím vrátit.I tak si myslím,že je aktivita dobře vyvážená a jen tak pro zajímavost,včetně cd_servisů obsahuje 156 patch což znamená,že potkáte cca. 150 traffic vlaků za 3:30 minut.
Co nejmíň pádů a příjemnou jízdu.

Naposled editoval moderátor:
Jiří napsal:
No moment, asi jsem teď magor, nebo jsem to nějak špatně pochopil, ale zkratka EDB je elektromagnetická brzda. A co když budu projíždět velkou stanici s omezenou rychlosti, to tedy nemám vůbec brzdit a mám jet jak splašený kůň i za cenu penalty brake či vykolejení soupravy ? Právě pokud člověk projíždí velké stanice a je tam hafo vyhybek a vlak projíždí vyhybkami tak musí brzdit.

Nějak tomu nechápu.
Elektrodynamická brzda - proto je to velké D mezi E a B ...... brzdit můžeš i pneumaticky......nehledě na to, že už v přilehlém obvodu výhybek bys tam už měl mít rychlost danou na návěstidle a ne ji teprve štelovat......

Tak som sa na "vlastní bulvy" presvedčil, že pri použití EDB som zrazu pozeral na pracovnú plochu :mad: ...
Pomôže ten Sound Blaster aj na Pentiu 3GHz? Alebo už tu MSTS nepomôže nič :?: :?: :?:

nebulus napsal:
Tak som sa na "vlastní bulvy" presvedčil, že pri použití EDB som zrazu pozeral na pracovnú plochu :mad: ...
Pomôže ten Sound Blaster aj na Pentiu 3GHz? Alebo už tu MSTS nepomôže nič :?: :?: :?:

To není o procesoru. Záleží na tom, jakou zvukovku máš. Pokud využíváš zvuk. chip na zákl. desce, tak to bych asi do nějaké zvukovky SB Live šel.
Nejlepší je si zvuk. kartu půjčit a zkusit to.
Pokud to teda vůbec zvukovkou bylo. Mě se to ještě nestalo.

Stačí Creative Audigy SE (7.1) za 725,- . Já mám Creative Live 24-bit a se zvukem nemám sebemenší problémy.

Mám zvukovku na základnej doske. Doteraz som nemal problémy. Ale skúsim SB a uvidím.

Obrázky sú pekné, ale zas tie nešťastné vozy Laaes, či ako sa označujú, zas sú pohádzané na seba hociako.

Miroslav Sárkány napsal:
Obrázky sú pekné, ale zas tie nešťastné vozy Laaes, či ako sa označujú, zas sú pohádzané na seba hociako.

Možná by nebylo na škodu vytvořit na ty vozy Laaes defaultní consisty, aby byly spojené tak jak mají být.

Laaes

Takto mají být vozy řady Laaes zapsány v con souboru.

cd_Laaes_A1 cd_Laaes
cd_Laaes_A2 cd_Laaes
tvoří dvoudílný vagón ložený automobily

cd_Laaes_B1 cd_Laaes
cd_Laaes_B2 cd_Laaes
tvoří dvoudílný vagón prázdný se sklopenými plošinami

cd_Laaes_C1 cd_Laaes
cd_Laaes_C2 cd_Laaes
tvoří dvoudílný vagón prázdný

K použití EDB a následnému pádu mohu napsat toto. Problém není v PC ale v nastavení konkrétního ENG souboru. Mám vyzkoušeno na chování šířeném na DVD se Zbyňkovou tratí. Uložil jsem si úkol před použitím EDB. A pak testoval a výsledek tento:
- 2x po nahrání uloženého úkolu a sáhnutí na knipl EDB následoval okamžitě pád. Takže by z toho vycházelo že MSTS to nezvládá.
- po opravení parametrů EDB překopírováním z jiného mnou již vyladěného ENG souboru mohu EDB na tom konkrétním stroji používat dle libosti a to kdekoliv bez nejmenších problémů.

Z toho vyplývá že chyba není v MSTS ale opět je problém mezi klávesnicí a židlí u toho kdo aplikoval EDB do příslušného ENG bez odpovídajících vědomostí o nastavení parametrů v ENG souboru. Ono je tam totiž vícero parametrů na sebe navzájem navazujících. A pokud jsou jejich hodnoty nastaveny tak že je křivka charakteristiky průběhu účinnosti EDB zamotána (zpřeházené rychlosti co kdy jak) místo toho aby byla jednoduchou krásnou křivkou tak se z toho MSTS zblázní a padne.

Ale nač ty tajnosti? Pokud jsou modely, kde je špatně nadefinovaná EDB, která způsobuje pád MSTS a někdo problémy má vyřešené, tak je nutné oslovit autory, pokud jsou aktivní nebo všechny, kteří modely šíří a situaci nějak řešit. A ne se bít v prsa, "moje vyladěné engy to nedělají a Zbyňkovy z DVD ano". Mě při použití EDB MSTS nepadl, tak jsem mimo obraz, o které mašince se bavíte.

Zbyňku

Nejde o žádné tajnosti. Na tohle jsem narazil náhodou a v rychlosti jsem tam nahodil odstavec z jiné mašiny jiného typu. A fungovalo to. Ale vzhledem k tomu že neseděj rychlosti a jiné údaje tak to uvádím jen jako příklad. Až budu mít eng tak jak chci - celý odladěn a otestován - tak ho pustím ven. Ale po částech to pouštět nechci neboť to je pak cesta do pekel.

A že jsi na konkrétní případ ještě nenarazil - buď rád. Ne na všech počítačích se chová MSTS stejně. Mně k tomu napsat předešlý příspěvek vyprovokovala pouze již poněkolikáté ve fóru uvedená zmínka že EDB shazuje simulátor. Taky mi to doma nedělalo nic, jen mi to fungovalo. Na ty pády u EDB jsem se dostal až na notebooku, kde mám jen čistou instalaci MSTS a tvoje DVD s tratí a nic víc.

Takže pro upřesnění - mám vyřešeno to že nemám u EDB nesmyslné hodnoty. Nemám ale vyřešeno to že tam mám hodnoty z jiného typu mašiny a je nutné je pro aplikaci v konkrétní řadě doladit. Je to jasné?

Není to jasné. stále nevím o kterou mašinku se jedná a nenapsal jsi které hodnoty byly špatně a které jsi opravil, že to začalo fungovat. Pokud jsi chování použil z jiné mašinky, tak to byla metoda pokusu a omylu a tedy žádný argument, že to máš lépe vyladěno, než to vyladil autor konktétní lokomotivy.

Zbyněk Šemora napsal:
Není to jasné. stále nevím o kterou mašinku se jedná a nenapsal jsi které hodnoty byly špatně a které jsi opravil, že to začalo fungovat. Pokud jsi chování použil z jiné mašinky, tak to byla metoda pokusu a omylu a tedy žádný argument, že to máš lépe vyladěno, než to vyladil autor konktétní lokomotivy.

Problémy s EDB v danej aktivite má 363-087-8 ps. Keď som si ale zapol Explore route s danou loko, tak použitie EDB nespôsobilo problém. Problém ( pád ) nastane v aktivite.

nebulus napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Problémy s EDB v danej aktivite má 363-087-8 ps. Keď som si ale zapol Explore route s danou loko, tak použitie EDB nespôsobilo problém. Problém ( pád ) nastane v aktivite.
Mám návrh pro Ppoolllla. Dej do parády aktivitu která padá a dle Tvého tvrzení je to způsobeno pouze nevyladěnými vozidly, vylaď jak uznáš za vhodné chování použitých vozidel, dej to k downloadu komplet, ať to mohou všichni otestovat a pak se uvidí. To je práce na jeden večer (hodně vozů už vyladěno máš). Pak nám bude jasno i všem ostatním. Do té doby bych prosil žádné poplašné zprávy.

Back
Nahoře