Král je mrtev – skončil provoz fhavel.zelpage.cz

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna mld
  • Datum začátku Datum začátku
No chudáci nováčci, Filipovi stránky byli první a jediný, odkud jsem si ze začátku stahoval modely a dozvídal se o existujících slavný, slavnějších i méně slavných či povedených, tratí (v četně té nejznámější zbyňkovi, který mi dřív nic neříkala), modelech a všech informací, návodech......kdybych na tyto stránky i s návody nenašel, tak bych vživotě se nazabýval MSTS tak do hlouby, nemluvě o tom, že ačkoli jsem věděl že jakési MSTS fórum existuje, tak jsem sem nějak ani nechtěl prahnout (jako na všech fórech jistá komunita lidí, nemusejí mě přijmout, a informace tam budou stejně zahrabané někde uprostřed 90 stránkového toppicu jako na jiných phpBB fórech)....no a tak povzdychuju za všechny nové příznivce msts....
(jinak k MSTS mě zpět dostala fiktivka Bystřice-Hustopeče, pak jse udělal svojí první aktivitu + první české modely, byl jsem z toho na větvi, a pak jsem ještě stáhl novou 471čku od Dejva, můj nejoblíbenější vlak a já ho mohl řídit...z toho jsem byl ještě na vyšší větvi) a tak dnes jsem kde jsem a píšu o zániku asi nejinformativnějšího webu!

OK1DNH, Filip Havel, ostatní: No páni, chcel by som sa ospravedlniť za nie veľmi šťastnú formuláciu ... rozhodne som nemal na mysli oživovanie úplného mirroru stránok (s rovnakým layoutom, textami a pod.) jedná sa mi o to (ako Ppoollll správne pochopil), že všetky vozidlá tam uverejnené by bolo krajne nevhodné uverejniť znova bez dôkladnej prehliadky, nakoľko obsahujú množstvo chýb rôzneho druhu.

Hawk: nádherný text ... odhliadnuc od faktu, že žiadna z vymenovaných vecí nemala s Filipovými stránkami nikdy nič spoločné ... a neodpustím si ... 7 preklepov, 4 hrúbky

2 JOHNZ> To je přesně to o čem jsem mluvil v jiném topicu......prostě by jsme se měli dohodnout jestli jde o pravopis a úhlednost příspěvku nebo o obsah......když ten text veškerej napíšu v jedný minutě a odešlu tak jaksi snad pochopíte, že tyhle hrubky se tam vyskytnou........nemam k tomu nějak co dodávat, a tak vás prosim, omlouvejte tyhle nedostatky nejen u mě, ale i u ostatních, kteří vám chtějí něco zdělit a nepíšou diktát na známky...díky :wink: 8)

VáclavS mi napsla, že v tom předchozim mam taky nějakou chybu, ale tak překlepy jsou snad tolerovaný ne?
Samozřejmě, pokud chcete abych psal pravopisně správně tak no-problem, ale to co jsem napsal za posledních 5 minut, by mi trvalo přes čtvrt hodiny.....snad už mě pochopíte..........ale to je spíš na novej toppic...

JOHNZ napsal:
Hawk: stručne a jasne .... ide o oboje ...

Budu se snažit :wink:

Jinak jsme si po ICQ také vysvětlili, že příspěvek o mé MSTS historii a Filipových stránkách asi vyzněl jinak než měl, takže proto Johnz, že s tím nemájí stránky nic společného, takže mají ten příspěvek jsem možná špětně rozkouskoval.....

Já nečekal, že budou mít někteří komplet vše od Havla na svém HD. Proto jsem měl snahu zachránit co se dá ještě před smazáním. No jo, snaha byla :-).
Karel

Nejen král ale i jeho veškeré poddanstvo,jelikož tak úplně snadné to nebude a t nechci domyslet na ty další důsledky ohledně autorů :cry:

Prečo si to myslíš? Tak ako ten kto chce psa biť si nájde palicu, tak si aj ten, kto chce niečo zverejniť nájde miesto. A keď to zverejniť nechce, pochybujem, že by ho z toho nejaký web vyviedol ... stačí sa len pozrieť - všetci, čo tam akokoľvek prispievali (Pikku, ja, Dušan Gordík, Arwy, ... ) majú už svoje vlastné stránky a veľakrát na nich boli veci o ktorých Filip ani nechyroval (nič proti nemu).

Osobne v ďalšom takomto portáli nevidím zmysel (ako sme si mohli všimnúť naráža sa aj na technický a finančný aspekt), úplne bude postačovať akýsi prostriedok (a pokiaľ viem, už sa na ňom pracuje), ktorý by indexoval všetky odstupné vozidlá z en stránok a vedel by ich katalogizovať (pridanie vozidla do takéhoto systému sa naviac dá podmieniť nejakou kontrolou daného vozidla a inými podmienkami (nie však finančnými či inými podobnými, potom by to automaticky stratilo zmysel).

Odkazovalo by sa na úvodné stránky príslušných webov, čím by sa vyriešil problém rozdelenia a zároveň by sa neporušovali podmienky freehostingov.

Nemyslím si, že zrušenie tohoto webu bude mať za tejto situácie vplyv na MsTS komunitu. Princíp spočíva v tom, že základné priblíženie nových používateľov MsTS už nie je cez túto (bývalú) stránku, ale cez stránku Zbyňka Šemory, kde sú dostupné aj aktivity aj trainset, takže všetko čo začiatočník potrebuje, nájde tam. Pokročilému používateľovi by už potom nemalo vadiť získavanie obsahu z viacerých stránok a ich následné uspôsobovanie svojmu MsTS, resp. v prípade, že by to problémy činilo, tu na fóre je dostupných veľa textov, ktoré by mu mali pomôcť tieto prekonať.

Sice je to všechno veliká pravda ale vezměme si právě tu novou komunitu která se právě obracela na tyto stránky a vše s tím spojené.Vždyť přeci právě nejde až na první místo reklama a provider ale Ti lidé kolem,tře že jsou to nováčci.Já jen vítam že spousta a jsem si jist že jich bude víc autorů bude přibývat,nechci teď jmenovat zvlášť abych na někoho nezapoměl ale je tu stále to ale.Zkusme se na to podívat i jinak. 8)

No pozrime sa na to z akejkoľvek strany, pre nás žiaľbohu musí hrať prvé husle provider aj reklama, lebo bez nej by sme toho veľa neurobili, akurát by sme to tu mohli pospoplatňovať alebo prestať zverejňovať vozidlá, pretože nikto tu nie je zrovna boháč aby si to mohol dovoliť financovať. V prípade, že máte o toto záujem (prevádzkovanie plnohodnotného servra aj s pripojením zodpovedajúcemu využitiu na to kvantum downloadu odhadujem cca. na 15 tisíc SKK mesačne, ak toto hodláte zafinancovať, som otvorený idei opätovného zavedenia podobnej stránky.

Toto nie je o ušľachtilej činnosti, ale o umení možného. A tomu sa musí podriadiť všetko, akokoľvek sa nám to nepáči. Charitatívnu činnosť nerobíme, akokoľvek to tak niekedy vyzerá. Charitatívnu činnosť robia napríklad tí, čo nám poskytujú miesto, a tí to nemôžu robiť do nekonečna. A financovať to opakujem nemá kto (inak bol to jeden z hlavných dôvodov ukončenia činnosti stránok p. Havla). 8)

Anonymous napsal:
...využitiu na to kvantum downloadu odhadujem cca. na 15 tisíc SKK mesačne,8)
15 tisíc? a z Marsu si nespadl? jsou i hostingy s neomezeným trafficem a i s tou velikostí souborů by jsi se vešel do třech tisícovek za měsíc......
Ale pravdu máš v tom, že i když ne 15, ale jen 3 tisíc, tak je to pořád za rok velmi velká částka jenom pro dobro věci a pohodlí uživatelů, které Vám nikdo nezaplatí...
Nebo někdo může doma udělat server s HD okolo 30 giga a pokud má pevné připojení k netu tak to může hostovat a pak zbývá jen doména, což je proti hostingu zanedbatelná částka:wink: ....

Hawk: Z mesiaca som nespadol. Akby ty. Hosting na 20 GB ti nikto nedá! A aj z hostingu s "neobmedzeným" trafficom (tam bol napr. Havel, Želpage, Pikku) ťa pri trafficu 100GB/mesiac vykopnú veľmi rýchlo ... (kto má skúsenosti so superhosting.cz a banan.cz určite pochopí kam mierim) .... a taký servrík to je o niečom inom ...

bob57_cz napsal:
Provozovat server pro "naše" potřeby může jen ten, pro koho v rámci firmy bude objem dat msts představovat zanedbatelnou položku v rámci celofiremního objemu přenášených dat - nákladů firmy.
Vystihl jsi to přesně....!

Čo vychádza buď na nejakú banku, alebo inú veľkú firmu, dovolím si tvrdiť, že aj na webhostignové firmy je to moc a firmy, ktoré by to aj mohli spravidla majú internú byrokraciu na takej úrovni, že to nebude možné zrealizovať ...

Hawk napsal:
bob57_cz napsal:
Provozovat server pro "naše" potřeby může jen ten, pro koho v rámci firmy bude objem dat msts představovat zanedbatelnou položku v rámci celofiremního objemu přenášených dat - nákladů firmy.
Vystihl jsi to přesně....!
To Hawk : No alespoň jsi uznal, že v tom, co jsi napsal, jsi trošku přestřelil......na domácí hostování, tak jak sis to představoval to opravdu není.....ani přenosovou rychlostí, ani FUP......

Nakonec vyjde nejlevněji, když každý autor bude mít svůj set na cd(DVD) a bude to rozesílat. Ale pozor, smrdí to prací.
Ale pokud je mi známo, každý autor modelů má své stránky, tak jen stačí pouze databanka odkazů. Jen to co nikde není, by mohlo být někde archivováno. Takže by stačil web s vyhledáváním. Zadal bych nějakou řadu a vyplivlo by to několik odkazů.

Zbyněk Šemora napsal:
Nakonec vyjde nejlevněji, když každý autor bude mít svůj set na cd(DVD) a bude to rozesílat. Ale pozor, smrdí to prací.
Ale pokud je mi známo, každý autor modelů má své stránky, tak jen stačí pouze databanka odkazů. Jen to co nikde není, by mohlo být někde archivováno. Takže by stačil web s vyhledáváním. Zadal bych nějakou řadu a vyplivlo by to několik odkazů.

Myslím, že něco trochu podobného mají Němci na http://www.koroka.de. Je to katalog vozidel, ale místo modelů jsou tam pouze odkazy na weby, odkud lze stahovat. (Což byl koneckonců do určitého času částečně i princip Havlových stránek.) Koroka má však z mého hlediska jednu vadu – jeví se mně notně nepřehledná...

Naposled editoval moderátor:
No ono se to nezdá, ale opravdu něco proteče. Tady je dobře vidět, kdy jsem pro MSTS poskytl prostor:

Období Objem dat
11/2005 11 070,84 MB
10/2005 14 350,04 MB
09/2005 12 852,3 MB
08/2005 5 185,32 MB
07/2005 4 233,92 MB
06/2005 10 905,18 MB
05/2005 560,13 MB
04/2005 241,71 MB

Jinak platím si doménu i hostování a mám tyto parametry za pouhé necelé 3000,- Kč ročně:

Prostor, přenos dat, zálohování dat
2 GB prostoru na disku (není problém připlatit a zvětšit prostor)
neomezený přenos dat
denní zálohování

Nicméně, je nás tolik, že si můžeme dovolit mít svou doménu s dostatečným prostorem a platit si to. Spočítám-li počet uživatelů fora a kdyby dal každý 2 až 3 stovečky ročně..........

Karel

Back
Nahoře