Rozruch kolem Pendolina

Matýsek napsal:
Beatlesák napsal:
Mám dotaz, odkud kam teď jezdí pendolino ???
Jezdí z Prahy Holešovic do Ostravy a do Břeclavy.

Z Prahy do Ostravy celkem pravidelně, do Brna, když je příznivá konstelace hvězd, nejsou skvrny na slunci, 30. února, ve středu a pokud je číslo roku dělitelné 433 :wink:

Řekl bych, že se ukazuje, že má Pendolino problémy na 25kV/50Hz elektrické síti na jihu Moravy. Tak nevím, kdy tam bude konečně jezdit pravidelně.

Pavlík napsal:
Řekl bych, že se ukazuje, že má Pendolino problémy na 25kV/50Hz elektrické síti na jihu Moravy. Tak nevím, kdy tam bude konečně jezdit pravidelně.

Já tomu nějak nerozumím, copak při výběru se tohle nevědělo?
To jako bych si domů koupil TV na soustavu v USA... ;)

To si nemohli půjčit soupravu na testy, když jde o takové šílené prachy? Ta firma by určitě půjčila... Tohle by mělo být v zadání výběrového řízení.
Testovací kousek.

Takový průser se fakt může stát jen u nás.... :(

Pendolino

Osobně si myslím, že to není ani tak chyba pendolina, jako nechuť či neochota firmy ČD (nebo SŽDC) cokoliv udělat proto, aby na kolejích v Česku mohly jezdit cizí moderní lokomotivy. O problému s vyššími harmonickými tvořenými asynchronními motory se ví minimálně patnáct let, stejně jako o tom, že naše zabezpečovací soustava je prostě nevyhovující. Ale parciální zájmy firem jako je AŽD, SŽDC, ČD a dalších (omlouvám se pokud jsem na někoho zapomněl) jsou jednou z příčin současného neutěšeného stavu. Přitom ČR se zavázala svým podpisem k zpřístupnění kolejové sítě v rámci EU pro zahraniční operátory (nejpozději v roce 2007) což bude jistě zajímavé pozorovat. Hlavně přestaňte nadávat všichni na pendolina a zamyslete se proč má moderní vozidlo na kolejích SŽDC problémy. Protože co se děje u ČD a dalších obskurních firmách zabývajících se provozem na železnici v Česku (nemyslím teď rozhodně soukromé přepravce) opravdu má obdoby snad jen ve Francii. Ke zkušebnímu vzorku pendolina - na začátku devadesátých let zde jedna italská souprava byla na předvedení. ČD ovšem vybralo pro výrobu nové rychlíkové soupravy domácího dinosaura ČKD, což bylo nakonec nejhorší možnou volbou. Jak to všechno dopadlo víme, neschopnost opracovat v ČKD hliník, nutnost ČKD koupit za pomoci vládních tlaků firmu MSV kde to uměli až po neslavný konec a likvidaci ČKD, přehazování projektu mezi firmami až po výrobu třísystémové soupravy v Itálii. Vzhledem k délce trvání celého projektu je opravdu divné, že se nekompatibilita pendolin řeší až po přivezení jednotek do Česka před dvěma lety. Neříkám že to je zrovna obchod století, ale to že má pendolino problémy je skutečně vina někoho jiného než soudruhů v Itálii či Francii.

Tak a máme tady další pohled na bimbadlo....tentokrát ze strany cestujícího.....jinak autor s aliasem Dfens je autorem kvadrologile o Zmrdech a je uznávaným odborníkem na Vohnouty a Zmrdy

Článek je zde : http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006010805

Docela hezké počtení ( i to o těch Zmrdech....a musím říct, že to opravdu sedí - zájemcům můžu poslat k přečtení ve formátu pro PDA)

Vůbec by mě to nepřekvapilo, když jsem na 471 při startu IS viděl "Starting MS DOS"... :eek: :eek: :eek:

Naposled editoval moderátor:
Snad to byly dokonce 2

novinky.cz: PRAHA - "Jedna souprava se zastavila u Hranic na Moravě, druhá v Řečanech nad Labem," řekl Novinkám Aleš Ondrůj z tiskového oddělení Českých drah.

Kdyby místo naklápěcích kýblů nasadili 471čky se zásuvkama na 230V , tak by udělalli líp :wink: a ohlasi by byli lepší;-)....jíídelňák by mohl být v jednom z vagónů v horním patře;-) jen si to představte SuperCity Panťák

Jinak ty Pendolina jsou pěkný, ale nakonec to asi dopadne jejich odvoláním úplně a nebo nějakým hodně pro cestující špatným kompromisem...třeba zjistěj, že nesměj jezdit víc jak 90 km/h, pak se dělá blbě softwaru a vymaže se:-))

Pred chvili jsem jel nasim krasnym (vandaly, pubertalnimi vejlupky s fixama a dalsi jinou verbezi zdevastovanym) Esusem z Prahy do C.Brodu a co jsem v Dolnich Pocernicich nepotkal - 163 a v zavesu zdechle bimbadlo.
Musime byt k draham shovivavi, jde preci o novy stroj (nikoli konstrukci, ta by mela byt uz vychytana...) a teprve se zabiha v provozu (za lidove jizdne, jako spickova nabidka CD).
Jinak moc zajimavy clanek, Martensi.

JOHNZ/neprihlaseny napsal:
On ten starting MS-DOS je aj v 350 ... len to neni tak vidiet ...
Preto som včera v noci nemohol zdvihnúť zberač :lol:

Ted teoreticka otazka, jse mozny bay takto vysperkovana masina ci souprava mohla chytnout napr. "rymu"?

Ani nemusí byť vyšperkovaná, 363/2 dostávajú často rýmu, keď je zima tak blbne, stačí jej zakúriť na stanovišti kde je elektronika a už blbne o volačo menej. Vlastne 363-kám vadia len štyri obdobia: jar, leto, jeseň a zima.

Back
Nahoře