Rozruch kolem Pendolina

Martens napsal:
Tomas Lee napsal:
Nebylo by v praxi lepší aby např. na Pendolíno v Břeclavi nasedl slovenský fíra, odvezl ho do Bratislavy atd.? Díky za info
Asi nee, vem si to, co by třeba slováci museli investovat do školení na soupravy, které ani nemají....dneska má na bimbadlo u nás zkoušky cca 45 fírů....tak půlka z toho asi jezdí na Břeclav....takže mít u SLováků školení kvůli tomu, že poveze pinďu 40 minut z Blavy na hranice.....hooodně neekonomické.....
No jenom úvaha.....

Naposled editoval moderátor:
Vůbec právě nemam ponětí o tom jak to chodí na hlavních tratích. Jediný přeshraniční "styk" vlakem jsem všeho všudy za svůj život absolvoval ze Slovenska do Polska ve vagonu který byl snad odněkud z balkánu snad v devadesátých letech, dále pak mezinárodní "rychlík" Vrbovce-Nové Mesto nad Váhom a naposledy z Berlína do Liberce a tam se právě na Desiru fírové střídali na posledních cca 20 km.

Tam sa jedná o to, že kým českému majstrovi všetok náš "pozemný personál" rozumie, tak 50% znich nevie nemecky ani zaťať ... preto si naši na tých 30 km robiť skúšky "museli" ...

Připoměli jste mi doby ČSD, kdy se jezdilo Praha - Bratislava. Většinu vlaků měli Bratislaváci a lokomotivy odstavovali do depa Masarykovo, tam šli spát a pak zpět. Pendolina byla v té době úplné scifi. Pražáci jsou pro každou legraci, aby Bratislaváci záviděli, tak se do vývěsních skříněk u strojmistrů dal fingovaný nábor strojvedoucích do kurzů na Pendolina, podepsaný instruktory. Všichni jsme věděli, že jde o vtip, ale přesto se jeden pražský strojvedoucí nachytal a šel se do kurzu přihlásit.

V ŽM v ročníku 2005 bolo písané, že vraj "Helmuti" s Bastardmi zachádzajú až do Kutnej Hory.

V ŽM v ročníku 2005 bolo písané, že vraj "Helmuti" s Bastardmi zachádzajú až do Kutnej Hory.
Taky jsem to zaslechl, ale hrozně se vzhledem k jazykové bariéře bojej, že prý je tu "bordel" tzn. pokaždé je jiná situace a věci se nazývají hantýrkou. Takže si vymohli určitá pravidla, aby jim, když čekají na vlak, třeba "Na cihelně" jednou do vysílačky nehlásili pojedete na 4. kolej a podruhý zase třeba "ze zahrad" na 2. :eek:

No, mně to je v postatě jedno, já tam trolej nepřepálim. Spíš sem to napsal jako takovou možná zajímavost. Když je chudák německej fíra, vystresovaný po dlouhé únavné jízdě, hluboko v českém vnitrozemí, rozumí každému druhému slovu, to už samo o sobě zavání průšvihem. Předpisy jsou jedna věc, realita bývá dost často úplně jiná, jistě ne jen na železnici. Přeci jen jsme lidi a snažíme si život ulehčit, zvlášť v české kotlině.

A navíc, když "Helmut" si myslí, že každý musí mluvit tak, jak jemu zobák narost. Nějak mu nedochází, že by se měl ON přizpůsobit a nebo začít mluvit mezinárodním jazykem. A tady je opět problém, Helmut si zásadně myslí, že mezinárodní jazyk je němčina, což není pravda. Denní zkušenost na rádiu.
Karel

Bože to je tak těžké se podívat jestli něco nejede??? Takove lidi kteří tam vlezou a ani se nepodivají docela nechapu!!

blazo: Tazke to neni ... ale

nesmieme zabudat na ludi
- ktori tam prave preto ze ide vlak lezu, nakolko v tom vidia riesenie svojich problemov
- ktori sa ponahlaju a myslia si ze to stihnu
- ktori maju radi adrenalin a myslia si. ze nic sa im nestane
- ktori si idu ako pani sveta a z pohodlnosti sa nepozru
- ktori si neuvedomuju, ze ked to do nich tukne, tak uz do nich potom tukne len hrobar

a este zopar inych skupin ...

No v Klánovich abych se přiznal lezu přes koleje dost často, ale dávám si pozor takto: Od Blatova je vidět a navíc jediné co může jet okamžitě po Ešusu je rychlík po 0 koleji a tam je vidět. Od Úval již tak vidět není, ale já se orientuji podle návěstidel na odb. Blatov.

Pendolino jede hlavně opravdu tiše a pokud nemá zapnutý dálkový světlomet tak o něm leckdo vědět nemusí. Zvlášť pokud ten člověk měl v krvi nějakou tu kapku alkoholu a nepoužil podchod...

Vrbam napsal:
Spatne je na tom to, ze techto mrtvych bude cim dal tim vice.
Jednou budeš i ty důchodcem hlušším,pomalejším a slepjejším,jenže to už možná nebudou jezdit bimbadla

742.041 napsal:
Vrbam napsal:
Spatne je na tom to, ze techto mrtvych bude cim dal tim vice.
Jednou budeš i ty důchodcem hlušším,pomalejším a slepjejším,jenže to už možná nebudou jezdit bimbadla

Koukam, ze to zase nekdo nepochopil,
kdyz budu slepej, pomalej tak se nebudu sr*t do cesty Pendolinu ci jine jednotce VRT.

No, že by Pinďa jezdil nějak potichu ve srovnání s jinými vlaky to se mi zase tak moc nezdá. Ještě k tomu na starým "R"-kovým svršku kterej v Klánovicích je.Nevim nevím. Jako malej si pamatuju že v tom lese mezi Běchovicema a Úvalama to ve vlaku ďálo pěknej hukot jak byly ty koleje postižený vlnkovitostí. (hlavně v obloucích) Asi měl něco upito a nebo uklouzl a zustal tam viset.

To je pravda když projíždí vlak Klánovicemi je dobře slyšet až u 2 km vzdálenéno bývalého hradla Štamberk.

Back
Nahoře