Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dobrý den.
Nainstaloval jsem si akualizaci BP70, ale při spouštění MSTS se objeví chyba
Chyba při čtení souboru vozidla
Soubor: Trains/Trainset/...
V čem je chyba?
BTW: Můžu se zeptat kdy bude hotová ŽST Brno-Maloměřice?

No, neinštaloval si s tým aj nejakú aktivitu? Poukazuje to na to, že v nejakej aktivite je vozidlo, ktoré nemáš, alebo ho máš inak pomenované.

Brno Maloměřice sú hotové, MsTS neumožňuje ich už žiadnym zásadným spôsobom vylepšiť :cry:

Ondřej Čada napsal:
Dobrý den.
V čem je chyba?
BTW: Můžu se zeptat kdy bude hotová ŽST Brno-Maloměřice?
Po BP 70 se chyba v Trainsetu objevit nemůže, protože s Trainsetem nesouvisí. Pokud se vyskytne po nainstalování aktivity.exe, tak je nutné si vzít tužku a papír a vypsat vozidla, která MSTS chce a stáhnout si je z mých stránek. (komplet složky)
Brno Maloměřice je ještě před rekonstrukcí, ale zatím se to časově nedá zvládnout. Komplet sice nebudou, ale zhlaví by už měla být dle reálu.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Na nových mostech přes klidné vody mezi Břeclaví a Kútama se musí projíždět se staženými sběrači, jinak hrozí stržení sběračů !
Trolejové konzole jsou jen pár centimetrů nad spuštěným sběračem a trolej lítá vysoko nad nimi až u horní mostovky a hrozí zkratem.
( Po deštích se most scvrknul ?)
...tak místo "učení" engu, aby rozuměl zadání psanému v češtině vymysli, aby se v místech, kde je snížená výška trojele snížila výška sběrače lokomotiv, které tudy projíždějí. To bude určitě užitečnější.
A to tu byly hlasy, že trolej v Česku je chybně zadaná, měla by být o pár desítek cm výše. To by jsi už nepodjel pod žádným mostem.
Jinak obecně platí v nastavení MSTS. Vypínat trolejové vedení, stejně jako vykolejení, jinak jste mimo realitu.
Té glose o engu nějak nerozumím, cos tím chtěl sdělit? Piš SZ či mail, opět jsi něco četl obslova. Nepíšu žádný eng pro CZ.
Ani vypnutí troleje v zobrazení mi ten sběrač neochrání. Bude asi nutno dát přes most stahovačku a pomalou jízdu - :D
Mostů se stahovačkou kvůli snížené výšce troleje v republice ještě pár je.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/bob57_cz/obrazky/most1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/bob57_cz/obrazky/most2.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/bob57_cz/obrazky/most3.jpg

A co takto spravit mensiu reko mosta, kde budu vymene priecne nosniky a konsrukcia zvysena tak, ze aj pri pouziti beznych konzol bude trolej vo vyske 5.65 m (na tych par desiatkach cm uz naozaj nezajde)

BOB57: Tak se ten výložník trochu zvedne, taky naděláš......nemluvit na mě, řídím :lol:
Ale díky za info, nějak to opravím.
PS ty obrázky by stačily menší, mě se to načítalo několik minut, 20 až 25 kilo na obrázek úplně stačí.

Zbyněk Šemora napsal:
BOB57: Tak se ten výložník trochu zvedne, taky naděláš......nemluvit na mě, řídím :lol:
Ale díky za info, nějak to opravím.
PS ty obrázky by stačily menší, mě se to načítalo několik minut, 20 až 25 kilo na obrázek úplně stačí.
Víc už to nestlačím, nebylo by nic vidět.

Chci se zeptat, pri jizde druhe casti Smetany se mi na opakovaci u gorily (mozna spatny termin, to kde se ukazuji navesti dopredu) objevuje pri volnu rychlost 200. To souvisi se zvysenim rychlosti mezi Brnem a Breclavi na 200 ? Nevim, ale asi to moc realite neodpovida (tedy ta hodnota v loko) ?

AndrewM napsal:
Chci se zeptat, pri jizde druhe casti Smetany se mi na opakovaci u gorily (mozna spatny termin, to kde se ukazuji navesti dopredu) objevuje pri volnu rychlost 200. To souvisi se zvysenim rychlosti mezi Brnem a Breclavi na 200 ? Nevim, ale asi to moc realite neodpovida (tedy ta hodnota v loko) ?
No zřejmě to souvisí se zvednutím traťové rychlosti. To, co se zobrazuje u gorily pod opakovačem je právě ta přenášená traťová rychlost jako jedna z položek cabu.....

Problém je v tom, že kdybys tam chtěl použít předpřipravená čísla pro zobrazení rychlosti jako ace soubory, tak to zase bude nečitelné...takže kompromis...

Poison:
Týýýýbrďo a pak že jaro je opožděně. Pěkně se to tam rozrostlo. Už tam posílám Muvku s dřevorubci.
AndrevM:
dřív tam bylo 160, což je na lokálce také mnoho, jen pokud to začínalo 1, tak si toho nikdo nevšiml. Asi to signalizuje maximální limit z celé trati.

Zbyněk Šemora napsal:
Asi to signalizuje maximální limit z celé trati.
Presne tak ... Berie si to údaj o maximálnej rýchlosti celej trate.Preto tam bývalo 160 a teraz je tam 200.Keby sa v editore zvýšila rýchlosť na 230 tak tam na betón bude 230 ... :wink:

Ondřej Čada napsal:
Dobrý den.
V čem je chyba?

Měl jsem podobný problém, ale teď už mám všechno staženo až na
/csd_E499-0/ a za boha to na BP stránkách nemůžu najít. Jsem tak slepej nebo je chyba někde jinde??

Upozornění. Netrasujte zatím aktivity v Devínské Nové Vsi do nově postavené zadní nákladní kolejové skupiny. Nebulus mi poslal detailní fotky, tak je tam několik změn. Kolej 39a pokračuje obloučkem a je asi o 300m delší, dále jsou překopány vyhýbky, aby vzniklo krásné stromečkové zhlaví. A já měl obavy, že to v MSTS nelze (za dodržení stejných rozestupů kolejí od sebe)
Pokud tam někdo přesto máte už Paths, dá se to jednoduše opravit tak, že červené body mimo kolej nasadíte na nové umístění vyhýbek a dáte uložit, po znovunačtení je už trasa OK.
zhlavidnv.JPG
Dále už se začínají rodit první rychlostníky pro Pendolina z Romanovy kuchyně.
rychpen.JPG

Naposled editoval moderátor:
letovice - obluk na severnom zhlavi + par otazok

zdravim! jeden postreh: po BP70 je obluk na severnom zhlavi v Letoviciach so starym betonom alebo dokonca s drevom (vismnute zo smetanu) je to tak aj IRL? a este niekde predtym (skor tesne za brnom) sa mi zdalo, ze nie su osadene koridorove vyhybky, ale ?stary beton? - neviem - nie som isty

inak otazka (blbo sa to tu hlada; pytam sa CI a nie kedy):
chocen - nasiel som, ze sa caka hlavne na budovu
trebovice - rudoltice: podla toho co som tu videl sa chce nechat stare?
mala huba: caka sa na dostavbu juhu a az bude cas tak sa prace presunu aj sem?

poznamka hlavne k useku trebovice - rudoltice (ale napriklad aj hrabovka): ja som za to, aby trat zodpovedala jednemu konkretnemu casu (IMO najlepsie po dokonceni koridoru a potencialne aj noveho spojenia) - proste sa mi zda divne mat absolutnu vacsinu koridor (naviac breclav - brno na zatial neexistujucich 200) a niekde si nechat nostalgicke spomienky - to uz potom mohol byt stary krasikov, ziadna estakada pri dlouhe trebove a taaak. imo az sa Pan autor dohrabe az k havlbrodke tak ta bude na "nostalgicke" jazdy ako stvorena (a koridor nech je zas pre rychlostne blbnutie ;) inac musim pochvalit pracu. ako vravim zaujima ma postoj autora - ci sa na danych usekoch bude pracovat, alebo nie, zaujima ma tiez kedy (ale to sa nepytam, lebo viem ze to nikto nevie) :) zdravim!

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře