Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
infected.bass napsal:
Mám dotaz, proč na na nádražích je v noci tma, je to hrozně nereaálné.
Ještě jim tam nezavedli proud
No odpověď vtipná, ale proč ho nezavedli, hrát noční aktivitu je v podstatě na ho...

infected.bass napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
infected.bass napsal:
Mám dotaz, proč na na nádražích je v noci tma, je to hrozně nereaálné.
Ještě jim tam nezavedli proud
No odpověď vtipná, ale proč ho nezavedli, hrát noční aktivitu je v podstatě na ho...
Pokud vím, perony jsou nasvícené, mnohé budovy a jejich okna také, většinou i osvětlení na zastávkách, tak vo co Go. Chtělo by to ještě nasvícenou zemi, ale to by se dalo vyřešit pouze speciální texturou pod každé nádraží, která by měla i noční verzi. Jestli se Ti do toho chce, prosím, máš příležitost. Ale nic jednoduchého to nebude.

Kolejivo

Jaké kolejivo je tada použito ve Zbyňkově trati. Na jeho stránkách v sekci zkušenosti píše že nepoužil Xtracks a proto nejsou angličany atd. Ty ovšem ve hře jsou... jak to tedy je?

Re: Kolejivo

Kank napsal:
Jaké kolejivo je tada použito ve Zbyňkově trati. Na jeho stránkách v sekci zkušenosti píše že nepoužil Xtracks a proto nejsou angličany atd. Ty ovšem ve hře jsou... jak to tedy je?

Pokud bys četl pozorně, tak přijdeš na to, že existuje speciální kolejivo pro BP, z kterého angličana a jiné vymoženosti postavíš, ale nemá tu ohromnou velikost XTracku. Ale pozor, tohle kolejivo se s XTrackem nesnese! Pozorně si přečti upozornění na Zbyňkově webu.

Na mých stránkách jsou tři nové screeny. Novinka od Trundy, podloží štěrkového lože, vhodné do míst kde textury polí a lesa zasahují do kolejí. Vypadá to pěkně, ale není to zadarmo. Je nutné to osazovat maximálně po 60m. Trunda navrhuje pouze 20m jako optimální. Tak si představte kolik práce dalo osadit úsek odbočka Blatov - Úvaly. Ale je to nyní úplně jiné kafe. Dále tato textura je využita v úseku Břeclav - Kúty a Bzenec Přívoz - Rohatec. Na screeny z Bratislavy si budete muset ještě chvíli počkat. Ale jelikož úsek Devínská Nová Ves - Bratislava hl.st. se dá zařadit k horským tratím, tak je se nač těšit. V aktualizaci se budete moci svézt, ale budete muset mít dost fantazie co by mělo být kolem. Vůbec jsem tomu nevěřil, že ty koleje do vánoc zvládnu položit. "Ale sliby se maj plnit o Vánocích"

A už máš k těm texturám i tu zimní verzi ? Vypadalo to docela zajímavě. :wink: Jinak to vypadá velmi dobře pod těma kolejema.

Zbyněk Šemora Zaslal: pá prosinec 16, 2005 2:49 pm Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Na mých stránkách jsou tři nové screeny. Novinka od Trundy, podloží štěrkového lože, vhodné do míst kde textury polí a lesa zasahují do kolejí. Vypadá to pěkně, ale není to zadarmo. Je nutné to osazovat maximálně po 60m. Trunda navrhuje pouze 20m jako optimální. Tak si představte kolik práce dalo osadit úsek odbočka Blatov - Úvaly. Ale je to nyní úplně jiné kafe. Dále tato textura je využita v úseku Břeclav - Kúty a Bzenec Přívoz - Rohatec. Na screeny z Bratislavy si budete muset ještě chvíli počkat. Ale jelikož úsek Devínská Nová Ves - Bratislava hl.st. se dá zařadit k horským tratím, tak je se nač těšit. V aktualizaci se budete moci svézt, ale budete muset mít dost fantazie co by mělo být kolem. Vůbec jsem tomu nevěřil, že ty koleje do vánoc zvládnu položit. "Ale sliby se maj plnit o Vánocích"

No to je naprosta bomba!!! Nejen rozsireni trati do Bratislavy, Bzence - privozu a nakladniho prutahu Brnem, dale nova zhlavi od Zadulky jizne
ale i takove "drobnosti" jako sterkove loze pod trat!!!!

Sterkove loze je naprosto super! Drobnost, ktera realitu zvedne neocekavane velkym zpusobem.
Dotaz: je mozne texturu sterku polozit komplet na nadrazich?

Libor

KaMat napsal:
Jde to ale nebylo by to hezke.
Jenom jedna skoda na tom je ze to zvysuje pocet obektu.
Přesně tak, lze to rozšířit maximálně na 4 koleje, pak už je to mazanice a počet objektů....jedině širá trať.

Pan Semora mohli by ste nam aspon zatial ukazat obrazky z Bratislavy hl.st???

Velmi rad by som chcel vidiet aj tunely pred BA.
Prilozte prosim vas nejake obrazky z BA
Vdaka

Lubos napsal:
Pan Semora mohli by ste nam aspon zatial ukazat obrazky z Bratislavy hl.st???

Velmi rad by som chcel vidiet aj tunely pred BA.
Prilozte prosim vas nejake obrazky z BA
Vdaka
Buď obrázky nebo aktualizace, obojí nelze. Ale stačí si jen přečíst text, že na Bratislavu (screeny) bude potřeba si nějaký pátek počkat. Nádraží ještě nikdo nevymodeloval,.....atd
Detvan: když je vichřice, sněží i pod halou. A buďte rádi, že má alespoň pod čím sněžit.

Chci jen upozornit na jednu věc, kterou jsem zjistil při testování aktualizačního souboru. Tento problém měl i TAX.
Pro test jsem potřeboval nasimulovat verzi BP63, tak jsem smazal trať a MSTS přeinstaloval setup trati BP63 a tu jsem aktualizoval BP64. Výsledek? Poslalo mne to k Billovi. Tak jsem vzal funkční Global, Track_B a nefungovala ani verze BP63 ani 64. (vždy Bill) Po dlouhých experimentech jsem odebral Global, Track_B, zkrátka vše, nainstaloval komplet BP63 zDVD a už to fungovalo a aktualizace také OK.
Z toho plyne poučení, neinstalujte do trati žádnou předchozí aktualizaci, jinak spadnete do slepé uličky.
Aktualizace se kopíruje na web, má necelých 76 MB a s mou rychlostí odesílání dat to ještě hodinu, dvě bude trvat. Dokončení kopírování oznámím zde.
Jinak mám připravený i balík funkčních aktivit, starší (zasahující do trati 250,260) si nejprve smažte. Děkuji J. Švecovi za update Vindobony a Michalovi za 3 demoaktivity pro projetí nových tratí.

Je to tam, kdo je nedočkavý, může stahovat.
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/64bptrat.exe (bacha, 75,9MB)
kompletní balík funkčních aktivit (výrazně prodlouží start MSTS)
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/aktivity.exe
Jednotlivé nové kusovky od Michala:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/mt_demo1.apk
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/mt_demo2.apk
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/mt_demo3.apk
Novinka od Jana Švece, přepracovaná Vindobona s prodloužením až do Břeclavi:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/VINDOBONAII.apk
Kdyby byl problém, dejte vědět sem, na své stránky dám odkazy až večer. (pokud vše bude OK)

Oprava, chyba v názvu souboru NEPOUŽÍVEJTE MEZERY!!!!, jinak nelze soubor stahovat. (VindobonaII)

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Z toho plyne poučení, neinstalujte do trati žádnou předchozí aktualizaci, jinak spadnete do slepé uličky.

Dobrý den, zdravím všechny. Chci se optat pana Šemory na tuhle hlášku, které popravdě vůbec nerozumím. Já mám nainstalované všechny předchozí aktualizace. Teď si hodlám nainstalovat i tuhle poslední. Tahle hláška mne ale trochu zmátla. Ta se ale zřejmě týká jen těch co obdrží aktualizované DVD nebo jak tomu mám rozumět. Díky.

tata22 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Dobrý den, zdravím všechny. Chci se optat pana Šemory na tuhle hlášku, které popravdě vůbec nerozumím. Já mám nainstalované všechny předchozí aktualizace. Teď si hodlám nainstalovat i tuhle poslední. Tahle hláška mne ale trochu zmátla. Ta se ale zřejmě týká jen těch co obdrží aktualizované DVD nebo jak tomu mám rozumět. Díky.

Špatně jsem se vyjádřil. Tato hláška je určena zmatkařům, kteří vynechali některou dřívější aktualizaci. Například po nainstalování 63 jsem zapomněl 62, tak ji doinstaluji a znovu po ní nainstaluji 63. Tak to je právě ta chyba. Ale byl to jen příklad. Prakticky se to zaBilluje pokud máte aktualizaci 63 a vyšší (nějakou pracovní pod 64) a nainstalujete znovu 63. To se myslím slalo Taxovi. A dnes ráno mě. V jiných případech to vadit nemusí. Jen aby jste tohle věděli.

...

Vše proběhlo o.k., jak stažení tak instalace. Ale musel jsem do práce. Docela mě překvapilo, že se z Bratislavy odjíždí celkem do slušnýho stoupání?? Nebo se mi to zdálo? :)

Re: ...

Tomas Lee napsal:
Vše proběhlo o.k., jak stažení tak instalace. Ale musel jsem do práce. Docela mě překvapilo, že se z Bratislavy odjíždí celkem do slušnýho stoupání?? Nebo se mi to zdálo? :)
Je tam stoupání 10 promile v tunelech a kolem 8 do Lamače a pak až 8 dolů do DNV

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře