Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ten modelár nemusi byť z práve z Bratislavy, fotodokumentáciu som schopný zhotoviť. No ak sa nikdo nenájde, tak sa to asi budem musieť naučiť. :o

nebulus napsal:
Ten modelár nemusi byť z práve z Bratislavy, fotodokumentáciu som schopný zhotoviť. No ak sa nikdo nenájde, tak sa to asi budem musieť naučiť. :o
V prípade budovy hlavnej stanice ti samotná fotodokumentácia bez patričných nákresov moc nepomôže ...

Tax napsal:
nebulus napsal:
V prípade budovy hlavnej stanice ti samotná fotodokumentácia bez patričných nákresov moc nepomôže ...
Byly horší stavby a také to šlo. Pochybuji, že modeláři měli výkresy. Pokud se bude jen plakat, nepostaví se nikdy nic.

Zbyněk Šemora napsal:
Tax napsal:
nebulus napsal:
Byly horší stavby a také to šlo. Pochybuji, že modeláři měli výkresy. Pokud se bude jen plakat, nepostaví se nikdy nic.
No ale ruku na srdce, nebulusuv postoj k problemu se mi moooc libi a zaslouži si 1*......jenom to nevzdat.....slyšíte tu rajskou hudbu? on neřekl, já to dělat nebudu, protože to neumím.....on řekl.....budu se to muset naučit.....držím palce......

Martens: 1* už zasloží už nyní. Vedle Tebe, Mira S a Dano je dalším který dodal cenné materiály pro stavbu trati Bratislava - Kúty včetně DVD videozáznamu. Mosty a tunelový portál do Blavy (foto Nebulus), zde poprosím Romana, bude se jednat jen o další variantu již hotového, ale typické baráčky. které by u trati neměly chybět, by mohl postavit někdo z Bratislavy. Tady se jedná i o vztah k městu. O to lépe se staví.

Zbyněk Šemora napsal:
Tax napsal:
nebulus napsal:
No keď presné výkresy nie, musí byť čosi, podla čoho si modelár urobí predstavu, aké to má rozmery a tvar ... navyše budova v BA je celá v oblúku a je dosť členitá ...

Po velkém snažení jsem dokončil kolejiště v Brně Heršpicích a jako bonus propojení nákladního průtahu do Brna Židenic. Ale jen pro volnou jízdu, protože nemám fotodokumentaci, tak se bude postupně updatovat. Brno Dolní z tohoto důvodu až na pár vyhýbek také není.
Také ranžír Brna Maloměřic a trať do Králova Pole se bude rekonstruovat až někdy jindy. Ale vše je už průjezdné. Jak se dostanu z Brna, už to půjde rychleji.

Zbyněk Šemora napsal:
Po velkém snažení jsem dokončil kolejiště v Brně Heršpicích a jako bonus propojení nákladního průtahu do Brna Židenic. Ale jen pro volnou jízdu, protože nemám fotodokumentaci, tak se bude postupně updatovat. Brno Dolní z tohoto důvodu až na pár vyhýbek také není.
Také ranžír Brna Maloměřic a trať do Králova Pole se bude rekonstruovat až někdy jindy. Ale vše je už průjezdné. Jak se dostanu z Brna, už to půjde rychleji.

Super!!!

Ale měl bych malou poznámku k výhybkám na severním zhlaví žst. Brno hl. n.: 1. výhybka při odjezdu z 5. koleje směrem na Židenice není celá křižovatková, ale jde odbočit pouze z 5. koleje směrem na 1.TK nebo odst. n. (nebo opačně) nebo přímá jízda z 6. koleje na 1.TK n. z 5. koleje na 2.TK. Z 6. koleje na 2.TK se jezdí po koleji kolem 6. nástupiště.

Nemusíte to opravovat, ale měla by být u trati aspoň poznámka o tom, že to tam tak je, podobně jako by bylo vhodné poznamenat v readme že po 330 se jezdí vlevo.

pravidlo

martan napsal:
... podobně jako by bylo vhodné poznamenat v readme že po 330 se jezdí vlevo.
Vlevo:
Bohumín - Přerov - Břeclav
Cheb - K.Vary - Chomutov (Kadaň)

Kde ještě ? Kdo upřesní ? Ať to máme vše.

A nechtěli by jste 20 stránkový manuál (snad by to na 20 stránek vešlo, když zmenším písmo).
Cituji:
...úsek Třebovice Rudoltice Zábřeh se jede po staré trati, současně se tam staví koridor....za pár let to opravit, už je tam koridor. Depo Praha Masarykovo je historie, současně je depo jako takové zrušeno. Dvě zadní přesuvny, točna, nová hala a část staré haly jsou zbourány.....Pardubice - Hoštejn, některé stanice jsou zjednodušeny o angličany, rekonstrukce jsou plánovány během roku 2006, .....

Ale v Brně ke 4, nástupišti na Židenicém zhlaví, poslední angličan mám půlangličan. Screeny jsou pracovní a mnohdy po zveřejnění jsou už historie.

Re: pravidlo

bob57_cz napsal:
martan napsal:
... podobně jako by bylo vhodné poznamenat v readme že po 330 se jezdí vlevo.
Vlevo:
Bohumín - Přerov - Břeclav
Cheb - K.Vary - Chomutov (Kadaň)

Kde ještě ? Kdo upřesní ? Ať to máme vše.

Samozřejmě, ale myslel jsem to jenom ve vztahu k této trati. V tomto případě jde jenom o úsek (Hohenau) - Břeclav - Přerov - (Prosenice).

JOHNZ napsal:
martan: - Hranice na Moravě - Studénka - Ostrava hl.n - Petrovice u Karviné ...

A nejazdí sa v úseku Bohumín - smer Český Tešín, Petrovice u Karviné náhodou už vpravo ??? :roll:

Mirec napsal:
JOHNZ napsal:

A nejazdí sa v úseku Bohumín - smer Český Tešín, Petrovice u Karviné náhodou už vpravo ??? :roll:

To víš že jo. Od Bohumína směr Český Těšín a dále je zase pravostranný provoz. :wink:

Cez vojenčinu som robil výpravcu v Dětmarovicách a určite sa jazdi vpravo aj do Petrovic aj do Karvinej

JOHNZ napsal:
Až od Petrovic.... až od Petrovic ...

JOHNZ: Nevím kde jsi vzal, že až od Petrovic. Já mám potvrzené z K-Reportu, že levostranný provoz končí v Bohumíně a dále na Petrovice a Č. Těšín se jezdí vpravo. Tedy alespoň podle papírů. Ono je to teoreticky jedno, když máme oboustranné autobloky :wink:

Petrovice, Bohumín, tam určitě stavět nebudu, spletli jste si rubriku.
Stav prací, moje traťovka dorazila z Brna do Vranovic, kde se bude pokračovat zítra. Jde to pomalu, ale už vůbec není poznat, že Rajhrad - Hrušovany jedete kousek vedle od původní trati. Všude nové vyhýbky, bude to úplně jiné kafe.

Vlevo?

Pavlík napsal:
Mirec napsal:
JOHNZ napsal:

To víš že jo. Od Bohumína směr Český Těšín a dále je zase pravostranný provoz. :wink:

Protože to mám osobně projeté komplet za kniplem, tak special pro Johnz:
Vlevo= Břeclav, Hodonín, Přerov, Hranice, Suchdol, Studénka, Ostrava, Bohumín. A dost.
Vpravo= Bohumín, Dětmarovice zde odbočka doleva do Petrovic taky pravostranný provoz, po rovné Karviná, Č.Těšín, Čadca, Žilina.
(Svinov/Polanka) odbočka Odra, Havířov, Č.Těšín.
Hranice, ValMez, Púchov, Žilina.
Tudy ale Zbyněk určitě nepojede,pokud v budoucnu propojí Břeclav se Zábřehem přes Přerov, aby to bylo průběžné.
Jinak jeho "domovinou" byly Hradce, tak se necháme překvapit, kudy se vydá po stávajících velkých rekonstrukcích.
Nechme mu prostor a netlačme na něj.
Ostravsko je v jiném projektu jiných autorů.

bob_57: keď myslíš ... hádať sa nebudem, vidím, že pravdu asi nemám ... :eek:

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře