Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: BK64

michawel napsal:
Tak konečně, škoda že to nevyšlo na těch 64 MB, byl by to dobrý symbol. :D Díky za aktualizaci. Díky strašnýmu návalu práce jsem to sjel jenom běžně, ale i při nahodilém pohledu to má zas o třídu lepší vzhled. Prostě bomba. Microsoft by se asi divil, co se z jeho odmítnutého dítka dokáže vytřískat. AURAN může jen tiše závidět. Tohle Trainzáci nemají.
Musíš vynadat Romanovi, že poslal krásný most do Bratislavy a Matesovi za nádraží v Moravanech. Pak by to na 64 vyšlo. Ale naopak, patří jim ten největší dík. Jinak jsem rád, že aktualizace se líbí a vlastně je funkční. Výše jmenované problémy byly zřejmě jen mezi klávesnicí a židlí, do kterých jsem se zamotal včera dopoledne i já. A začalo mi být pěkné horko, to mi věřte.
Zásady: V routes nesmí být žádná jiná trať, kromě originálů a současně funguje bez problémů i s Luhačovicemi. S protrainy se trať nesnášela ani s původním kolejivem.
Problémy v Global, pokud šachujete s instalacemi mohou nastat i když global překopíruji starší verzí a znovu novou verzí. Nechápu proč, ale pak to už jen Billuje. Možná by záhadu objasnil Roman, jelikož tam dělal nějaká vylepšení. Ale pokud aktualizujete vzestupně, není žádný problém.

nebulus napsal:
Ja som už dávnejšie navrhoval, aby sa pri aktivite uvádzalo pre ktorú verziu trate je platná. Ale výpovedná hodnota tohto údaju nie je až tak veľká, lebo potom môže nasledovať aj niekoľko aktualizácii, ktoré nezasiahnu do aktivity. Na druhej strane stačí "mikro aktualizácia" jednej výhybky a je po aktivite. Je to dobré asi na to, aby som nenainštaloval ďalšiu aktualizáciu pokiaľ som danú aktivitu ešte neprešiel.
Ještě mé vyjádření k tomuto problému. Nikdy jsem nepředpokládal, že někdo bude mít na HD starší verze trati kvůli aktivitám. To je pěkná hloupost, jednodužší je aktivity přizpůsobovat aktuálnímu stavu tratě. Proto vydávám balík aktualizací pod stejným názvem. Tentokrát jich moc není, protože aktualizace byla teprve včera. Pokud jste si zamilovali nějakou starší aktivitu, která nyní nefunguje, nic Vám nebrání v tom, aby jste ji obnovili a zveřejnili pro ostatní.

No, je to pořádný kus práce. Super, Zbyňku! Řekl bych, že ve velkých uzlech Břeclav, Brno je dokonce trochu lepší FPS.. Jenom jedna maličkost, v Brně na hlavním, směr Židenice, zasahuje 3. nástupiště do kolejí, snad to není chyba jen u mě.. Kdyžtak to prosím zkontroluj

dave01 napsal:
v Brně na hlavním, směr Židenice, zasahuje 3. nástupiště do kolejí, snad to není chyba jen u mě.. Kdyžtak to prosím zkontroluj

K tej aktualizácii, nie je čo dodať :D :D :D Práca to je výborná a jeden naozaj s pekných darčekov pod stromček. Ďakujem Vám všetkým čo ste na vzniku novej aktualizácii makali, hlavne p. Šemorovi!! A ešte, tiež malá chybyčka na opačnej strane Brna v úseku oblasti odstavného nádražia stlpy brán elektrického vedenia sú v kolaji, ale jazdiť sa dá a to je hlavné!!!!!!!! :D :D :D

Taky jsem to včera večer bral z Brna na Třebovou přes nástupiště, ale nechtěl jsem hnidopichovat. Maji to být svátky klidu a pohody, takže kopyta na stůl a po té zmiňované lahvince je mi to nástupiště úúúúúúplně volný.

No už ji mám projetou také a mohu říci že je to tedy opravdu jiné kafe,o velký kus se to posunulo k realitě,načež mám"obavu" kam toto až může dojít,opravdu moc povedený kousek,došlo na další mylník a tato aktualizace je jistě správnou cestou.S těmy sloupy TV mě také zasahují do kolejiště ale je to už spíše kosmetická úprava.Takže díky za super dárek na vánoce

Naposled editoval moderátor:
Ohledně peronu v Brně, ty dělal na míru sobolew@interia.pl
Budu jej muset poprosit o update, ale neumím Polsky. Peron je z jednoho kusu. Bude jej třeba protáhnout až ke skupinovému odjezdovému návěstidlu. Na druhé straně mostu je také nutno peron přizpůsobit. Také by chtělo perony protáhnout až k námezníkům vyhýbek na obou stranách. Dále je třeba zúžit most, jehož autorem je Tomi. Ale zatím jsem neměl ani sekundu volného času.
Na zapomenuté brány TV jsem narazil až včera, když jsem projížděl Michalovu aktivitu, která vymetla veškeré tajné koleje i v posledních kopřivách. K této aktivitě bych měl poznámku, že na trati Brno - Střelice není elektrifikace. Jak se tam dostala 363 je mi záhadou. Ale stačilo by upravit hlášku pro strojvedoucího. "Výpravčí noční směny vypil více alkoholu, než je zdrávo a v opileckém opojení nechal motorovou zálohou vytlačit soupravu nexáku s 363 do tratě Brno - Jihlava mimo trolej a je nutné tuto soupravu dopravit do Brna Maloměřic." Jinak jsem měl strach abych o podjezd neurval smetáky a našel spoustu dalších dodělávek. Dobrá testovací aktivita.

Naposled editoval moderátor:
Zbyňku, já jsem na ty sloupy narazil v neděli taky, ale protože jsem věděl, že to určitě nestihneš opravit do aktualizace, tak jsem ti to ani nepsal. Těch drobností je tam opravdu víc.
Co se týká té neelektrifikované tratě, tak se přiznám, že jsem si to v tom spěchu ani neuvědomil. Ale je ta 363 neschopná? Je :lol: :lol: :lol:

Michal napsal:
Zbyňku, já jsem na ty sloupy narazil v neděli taky, ale protože jsem věděl, že to určitě nestihneš opravit do aktualizace, tak jsem ti to ani nepsal. Těch drobností je tam opravdu víc.
Co se týká té neelektrifikované tratě, tak se přiznám, že jsem si to v tom spěchu ani neuvědomil. Ale je ta 363 neschopná? Je :lol: :lol: :lol:
Ale stihnul bych to, v Malackách, Zohoru, atd jsem brány sekal jak Baťa cvičky.

Ohledně padaní jsem měl zajímaou zkušenost. U většiny tratí s X-tracks musela být v adresáři routes ta předváděcí trať od Microsoftu na které se učíte jezdit s vlakem. Na název adresáře si teď nevzpomenu. Možná by tehdy pomohla jakákoli jiná, ale to jsem nezkoušel, protože tahle je co do velikosti nejmenší. Na příčinu jsem nepřišel. :(

Zbyněk Šemora napsal:

... kdybych ti to napsal v pondělí ráno...

Michal napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

... kdybych ti to napsal v pondělí ráno...
V pondělí brzo ráno jsem ještě lepil díry v prostoru vedle Bratislavy terénem. Od peronu ten bílý nic mezi horama vypadal strašně. Ale určitě bych přiletěl i do Heršpic. Ale byl bych trochu víc nervní z toho jak čas rychle ubíhal. Necháme to na příště.

Pelikán napsal:
Ohledně padaní jsem měl zajímaou zkušenost. U většiny tratí s X-tracks musela být v adresáři routes ta předváděcí trať od Microsoftu na které se učíte jezdit s vlakem. Na název adresáře si teď nevzpomenu. Možná by tehdy pomohla jakákoli jiná, ale to jsem nezkoušel, protože tahle je co do velikosti nejmenší. Na příčinu jsem nepřišel. :(
Já naštěstí Xtracks nepoužívám a mohu jen říct pokud nainstalujete čisté MSTS, smažete komplet složky Routes i Trains, vlastně i Global, po té nainstalujete trať i trainset z mého DVD, pak vše šlape jak hodiny. Z originál Acel, atd jsou jen složky Sound. Defauld (30cm) tam je také, takže instalace je 100% soběstačná.

chyba subor

Chcel by som sa opytat.
Ked spustim volnu jazdu tak mi pri dokoncovani nahravani napise chybu
"Nelze najit soubor s modelem rychl_st30.s" a robi mi to pri vsetkych rusnoch!!!!!

Vie niekto poradit????

Re: chyba subor

Lubos napsal:
Chcel by som sa opytat.
"Nelze najit soubor s modelem rychl_st30.s" a robi mi to pri vsetkych rusnoch!!!!!

Vie niekto poradit????
Nevynechávat aktualizace, v tomto případě 54 a chybí toho určitě mnohem více. Ale nelze přepisovat komplet instalaci, jinak problémy včera uvedené.

Zbyněk Šemora napsal:
Lubos napsal:
Chcel by som sa opytat.

Vie niekto poradit????
Nevynechávat aktualizace, v tomto případě 54 a chybí toho určitě mnohem více. Ale nelze přepisovat komplet instalaci, jinak problémy včera uvedené.

Takze staci to len naistalovat od 54????
alebo to cele na komplet???

Lubos napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Lubos napsal:
Chcel by som sa opytat.

Vie niekto poradit????

Takze staci to len naistalovat od 54????
alebo to cele na komplet???
Tak tohle je dost komplikované. 54 rozbalit bokem a kopírovat jen objekty z Textures a Shapes. Ale pozor. Roman mnohé objekty postupně zdokonaloval. Kdyby při kopírování bylo hlášení k přepsání nějakého souboru, podívat se na datum. Pokud by jsi měl v trati novější datum, nepřepisovat, pokud starší datum určitě přepsat. To samé platí o souborech ve složkách World a Tiles. Přepsat pouze starší datum v trati, nové v žádném případě, jinak by trať zkolabovala. Soubory vedle složek (Sigcfg.dat,Sigscr.dat,Breclav - Praha.tdb,Breclav - Praha.tit, atd) Tyto platí vždy jen z poslední aktualizace. Složka TD platí také vždy z poslední aktualizace, nepřepisovat.Ve složkách Global a Track_B jen zkontrolovat, jestli něco nechybí a v žádném případě opět novější soubory nepřepisovat. Kdo nechápe a nemá nikoho, kdo by mu trať opravil, jediná pomoc, objednat si nové DVD.
Ještě důležitá poznámka. Vždy si nejprve udělejte funkční zálohu trati včetně Global a Track_B, jinak po eventuelním zkolabování bude opravdu poslední možnost objednávka nového DVD.

pak je ještě druhá možnost. Trať odinstalovat a znovu nainstalovat z DVD, zkontrolovat jestli je funkční, opsat si datum vydání a pak postupně nainstalovat všechny aktualizace od nejbliže vyššího data až do té poslední.

Zbyněk Šemora napsal:
pak je ještě druhá možnost. Trať odinstalovat a znovu nainstalovat z DVD, zkontrolovat jestli je funkční, opsat si datum vydání a pak postupně nainstalovat všechny aktualizace od nejbliže vyššího data až do té poslední.
Zbyňku, takto to nefunguje ... urobil som to ako píšeš, mám len default global a defaultné trate, inštalačku DVD z 6.7.2005 - jak tam dám aktualizáciu 54, zose...rie sa to. Vymazal som global celý, aj defaulty, dal zo zálohy a to isté ... proste nie, zosype sa to. Pritom predtým mi to jazdilo, naposledy som sa vozil po Karlínskom viadukte ... odvtedy po dosadení aktualizácií vôbec nič nefunguje. Pritom keď vymením global a trate za xtracksové, všetko je v absolútnom poriadku. Niečo musí byť v globale - ale netuším čo

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře