Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Dotaz na Bratislaváky. Spěchá.
Tubusy v Bratislavských tunelech jsou podle obrázku nahoře nebo dole?
Na Lamačské straně. Možná ještě budou nějaké šachy s 2. (zatrolejovanou) kolejí. Měla by být údajně blíže. Nemáte někdo čísla, kolik metrů jsou v reálu od sebe?

Zbyňku, viem, že máš málo času, ale preštuduj si toto:
http://rail.sk/skhist/tunely/110/01.htm a toto: http://rail.sk/skhist/tunely/110/02.htm , prípadne toto: http://rail.sk/skhist/tunely/110/00.htm

Nájdeš tam napríklad aj toto:
7df1010129a060d08ac5784bbf342270.jpg 078008cbfd00d019ebc094307a8caa59.jpg

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora Zaslal: st prosinec 28, 2005 5:43 pm Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Dotaz na Bratislaváky. Spěchá.
Tubusy v Bratislavských tunelech jsou podle obrázku nahoře nebo dole?
Na Lamačské straně. Možná ještě budou nějaké šachy s 2. (zatrolejovanou) kolejí. Měla by být údajně blíže. Nemáte někdo čísla, kolik metrů jsou v reálu od sebe?
Cisla nemam, ale dobry tip pro modelare je zde.

Libor

http://rail.sk/skhist/tunely/110/01.htm

Nebulus potřebné už dávno dodal, fotky ze všech stran, jen je potřeba vědět některé podrobnosti. Roman právě poslal pracovní verzi a je pravda, že 2. kolej budu muset dát trochu blíže k první, jinak by byly portály deformované. Po druhé koleji raději zatím tunelem nejezděte (v Aktivitách).
tunel_Bratislava.JPG

Naposled editoval moderátor:
Silnice

Dobrý večer,

po aktualizace 64 mně zmizely po celé délce trati všechny silnice.
Nestalo se to někomu dalšímu?

Děkuji,

Tom

Re: Silnice

Tom Kladno napsal:
Dobrý večer,

po aktualizace 64 mně zmizely po celé délce trati všechny silnice.
Nestalo se to někomu dalšímu?

Děkuji,

Tom
Mě se taky neukazují.Mám jen závory bez silnic. :?: :?: :?:

né že bych projel celou trať, ale mezi Prahou a Kolínem je vše jak bylo, mezi Č.třebovou a Zábřehem na M. také a kolem Brna mám silnici taky tam co byla.......napiš kde Ti chybí, podívám se u sebe

Já mám silnice všude.
Ale aby jste neřekli, že jen brblám v diskusích, předělal jsem 2. kolej v Bratislavském tunelu, aby portály byly blíže sebe. Změřil jsem vzdálenosti z ortofotomapy, sice to moc přesně nešlo, ale osy portálů na Lamačské straně mám nyní od sebe 16m a na straně nádraží 13m. Jestli někdo máte pásmo a bydlíte v Bratislavě, raději to přeměřte. Díky 10promile sklonu kolejí tato úprava kolejí nebyla nic jednoduchého. Také mi to nečekaně vybuchlo a musel jsem obnovit w z bk, raději to proklepnu, jestli tam nemám ještě něco skrytého. Ale vypadá to, že je to OK. (nerad bourám koleje, je to nejrizikovější úkon v MSTS)

AlesB napsal:
né že bych projel celou trať, ale mezi Prahou a Kolínem je vše jak bylo, mezi Č.třebovou a Zábřehem na M. také a kolem Brna mám silnici taky tam co byla.......napiš kde Ti chybí, podívám se u sebe
Je to mezi Kolínem a Pardubicemi.Tam mám závory bez silnic,teda bez silnic a přejezdů,pouze závory.Nevynechal jsem přitom žádnou aktualizaci. :?: :?: :?:

Matýsek napsal:
AlesB napsal:
Je to mezi Kolínem a Pardubicemi.Tam mám závory bez silnic,teda bez silnic a přejezdů,pouze závory.Nevynechal jsem přitom žádnou aktualizaci. :?: :?: :?:

Kolín - Pardubice, tam je pouze přejezd, ale bez pokračování silnice. Tento úsek je ještě ve výstavbě. Nutno vydržet.

Zbyněk Šemora napsal:
Matýsek napsal:
AlesB napsal:

Kolín - Pardubice, tam je pouze přejezd, ale bez pokračování silnice. Tento úsek je ještě ve výstavbě. Nutno vydržet.
Teď jsem to projel při zkoušce aktivity a vše je na svém místě, jsou akorát přidané budovy a vyměněn perón v Přelouči, ale před Přeloučí chyba jeden stožár, ale te drobnost, který si nevšimneš.

Zjistil jsem že už nám funguji dobře přejezdy bez závor.Chtěl bych se zeptat zda došlo k nějaké upravě nebo je to náhoda.Také jsem zjistil že jsou mezi Lužicí a Hodonínem nějaké stromy ve vzduchu.Jinak přeji všem to nej do noveho roku.

Když už jsme u těch detailů, tak já jsem si všimnul, že v novém úseku trati 330 jsou rychlostníky umístěny pouze vpravo a přitom se tam jezdí vlevo.

Pavlík napsal:
Když už jsme u těch detailů, tak já jsem si všimnul, že v novém úseku trati 330 jsou rychlostníky umístěny pouze vpravo a přitom se tam jezdí vlevo.
Rychlostníky mají být na obou stranách, ale já chci počkat až někdo vyrobí totožné rychlostníky jako statický objekt, je to potřeba kvůli vzájemnému rušení. Hodily by se i kulaté a pendolinové a také mi připadá zbytečné, aby předvěstníky se zapisovaly do databáze trati a mohly by se vyrobit s číslicení 3 až 15. Také by se hodily i nové návěsti pro EP. Já používám ještě staré německé (stahovačky) a pro kolej bez trolejového vedení a podmíněné stahovačky mi pěkné poslal kdysi Tomi a z nich jsem pak přeskinoval návěsti pro střídavou a stejnosměrnou soustavu. Pro stahovačku by se hodila dvojitá cedule, která by se nasadila na sloup TV, z jedné strany by bylo stáhni sběrač a z druhé zdvihni sběrač. A samozřejmě i jednotlivé modely, kde je to jinak (podmíněné stahovačky)
O závorách psal Michal, je autor úpravy a po další aktualizaci bude update, je tam nějaká oprava.

Ještě chci poděkovat Romanovi za nádherný model portálů tunelů v Bratislavě i s přilehlou zdí a svahem. (Ze směru od Lamače) Po zveřejnění odkazů od Taxe o těchto tunelech, jsem zjistil, že mi tam pár desítek metrů chybí a vzdálanost k peronům mám také kratší. Už to mám nahrubo opraveno. Také bych chtěl dostavět Bratislavské nádraží včetně nejbližšího uzlu.
Mám plánek Bratislavy hl včetně kilometrů. Mirovi děkuji za jeho model uzlu Bratislava v MSTS, kterým se budu inspirovat a jako strojvedoucí to má určitě dobře. Důvěřuj, ale prověřuj. Plánky jiných bratislavských stanic mám, ale ještě jsem nekontroloval, co mi chybí. Ale potřeboval bych dodatky, kilometrické polohy návěstidel, rychlostníků, přejezdů, sklonové poměry a videa buď z posledního vozu nebo z lokomotivy. Jen uzel, kam jezdí vlaky od Kútů. Od Nebuluse mám nějaké fotky a ortofotomapu.
Bratislava hl.st. v MSTS, zde počítejte v budoucích aktivitách se změnami. Nádraží je dost těžké, protože je v esíčku. Paths do Bratislavy se před další aktualizací bude muset ukončit před vyhýbkami do tunelu a po aktualizaci se opět prodlouží do upravené a kolejově dokončené stanice. Opačný směr se bude muset natrasovat znovu.

Přeji všem příznivcům MSTS a této trati hodně zdraví a štěstí do nového roku. Děkuji všem modelářům i ostatním, kteří jakkoli přispěli k reálné podobě BP a těším se v roce 2006 na další spolupráci.

Zdeněk Itterheim napsal:
Zbyňku nebyla by sylvestroská aktualizace? :D
Že bych v opileckém opojení něco vydal?....
Ale tak zlé to není. Teď jsem se vrátil s pejskem. (pes naštěstí domů trefí)
Ale nevíte někdo jak aktualizovat čtečku tohoto fora, aby mi to po změně adresy stahovalo aktuální příspěvky? Chtěl jsem dnes dělat něco jiného než bezúspěšně bádat jak tohle nastavit. A to jsem ještě moc nepil. Pivo, sedmička vína,....

Zbyněk Šemora napsal:
Mirovi děkuji za jeho model uzlu Bratislava v MSTS, kterým se budu inspirovat a jako strojvedoucí to má určitě dobře. Důvěřuj, ale prověřuj.
Zas tak úplne presne to nieje, musel som nanovo robiť úsek s Nového mesta až do Petržalky a hádaj čo sa stalo pri ukladaní... Takže znova...

MIro

porály semozdřejmě mů¨žeš použít i Ty! Samo pokud se Ti budou hodit... A vše ostatní cio jsem a možná i udělám ze ZSSK

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře