Křižování vlaků

To by sa ti tam malo všetko v pohode zmestiť. Namiesto toho reverzného daj hneď koncový bod. Poprípade ak by ti to nešlo, môžeš mi tú aktivitu poslať a pozrel by som sa ti na to :)

Ahoj přátelé,
mám malý problém s mou Activitou pro Ztracenou_1987sv. Activita začína v 7:30 ve Skalce a vyjíždím s 380 z depa až k skupinovému posunovému náv. a mám se připojit na vlak ( mašina + 5 wag ), který mi přijíždí v tomtéž směru od Mlýnů. TRF začíná v 7:27 tudíž pri startu ACT vjíždí už do stanice a já mám blokovaný posun. Staniční kolej na kterou jedu je mezi odjezdovými náv. vybavena v půlce ještě cestovým nav. TRF zastavý na jižním nástupišti, ale posledním wag jeste blokuje severní část po čase odj se posune k odj nav. kde má vyčkávací bot, tím se mi uvolní prostor u severního nástupiště. Bohužel posun nav se změni na posun dovolen až v tu chvíli kdy celá souprava odjede od nástupiště za odjezdové náv. (jízda z depa pomocí TAB nejde).

Účel ACT je dostat se z depa do stanice dojet si pro soupravu odpojit 363 přesunout se sní k severnimu nastupišti a počkat na odjezd a jako Sp s odjezdem v 7:38 jet za Os s odj v 7:34 kterej bych měl dohnat na trati a až do Mlýnů jet na blok.

Je v MSTS nějaká možnost aby se toto podařilo.
Za případné odpovědi předem děkuji

Martin M

Dobrý den. Tak to vypadá, že jsem konečně vyřešil křižování na jednokolejce(alespoň u mě to tak funguje, pochopil jsem, že msts je dost individuální věc). Vždy to bylo pokus-omyl, vlaky vjely do stanice až po cuknutí dozadu nebo vjely v pořádku, ale už neodjely a nebo jsem do stanice nebyl puštěn já. Návod od Jacka mi vůbec nefungoval. Jen připomenu, že hraju na trati 180/183 a používám uniglobal, pokud i to má vliv. No každopádně je u mě kompletní vykřížení dvou vlaků neskutečně jednoduché. Bez servisů. Stačí si v editoru aktivit pustit očekávaný průběh aktivity a sledovat stanici, kde chci křižovat. Ve chvíli kdy se na vjezdu z mé strany objeví volno a na odjezdu je stále stůj, tak to je ten správný okamžik pro objevení trafiku. Takže se podívám, kde se zrovna nachází můj vlak, zjistím v kolik přibližně tam má být a nastavím trafik na tu samou dobu. Potom už může někde počkat libovolně dlouhou dobu, ale oba vlaky už mají zabraný vjezd do stanice a ani jeden odjezd. Jakmile jeden vlak vjede, tak druhému se rozsvítí volno na odjezdu. U mě to zatím funguje na 100% Špatné by možná bylo, kdyby měl hráč zpoždění, to ještě vyzkouším.

A ještě jsem zapomněl jednu důležitou věc. Mě trafik ze stanice neodjede, pokud mu za stanicí nedám ještě povel k otočení(trafic odjede někam, kde už není vidět, couvne a zmizí.)

Zkoušel, nepomohlo, ale nevadí pro mne je důležité, že mi to takhle funguje. Pokud někdo bude mít problémy s křižováním, může zkusit to, co jsem napsal.

V té druhé stanici stačí zafajfkovat zastavení u peronu, nebo jak si psal dát dva otočáky za sebou, prostě musí mít nějakou akci jinak neodjede.

Tak tohle mě nenapadlo, ale hned večer to na mé trati vyzkouším. Doufám, že to bude fungovat i při předjíždění. V sobotu jsem byl s dětma se svézt párou Plzeň - Domažlice a ve Stodě se křižujeme s osobákem a ještě nás předjíždí rychlík 352.
Ve skutečnosti to dopadlo skvěle, při aktivitě to dopadlo už hůř, Traffic osobáku mi dojel k odjezdu a zůstal stát a rychlík to samé.

Chtěl jsem se zeptat, je li to možné,
V Praze s mašinou najedu na dva přídavky, vyjedu s nima na zhlaví za výhybky a teď bych potřeboval, aby mi mezitím přijel trafic na určenou kolej a já je na trafic přidal.
Je to nějak realizovatelné? Trafic mi zůstane stát před vjezdem do Prahy a nehne se.

Možné to bude pouze pokud mu dáš start bod až za klacek, nejlépe za výhybku, takže ten vlak uvidíš jak naskočí, dá se to ošéfovat třeba kolem jedoucí soupravou jiného traffic, ale bude to složité nadefinovat, další věc bude, zda tě pustí návěstidlo zpět na traffic.

... nehledě k tomu, že připojení vozů na traffic je pro MSTS nestandardní záležitost a hratelnost aktivity na různých PC může být problematická ...

Honza napsal:
... nehledě k tomu, že připojení vozů na traffic je pro MSTS nestandardní záležitost a hratelnost aktivity na různých PC může být problematická ...

Až tak to pravda není. Podle mých zkušeností připojení vozů na traffic problém není. Musíš počítat pouze s tím že po připojení už se ten traffic nehne z místa.

A to je přesně problém. U mé chystané aktivity mám připojit k jednomu rychlíku 3 spací vozy a 3 vozy 2. třídy. Všechno je v pořádku do té doby, než jsem zjistil, že mi ta souprava i s mašinou neodjede. Co s tím?? Nabízí se zápletka. Ale to nebudu prozrazovat

Měl jsem spíš na mysli, rychlík přijede od Děčína do Prahy hl.n. já už na něj s mašinou čekám, pak na traffic najedu, odpojím Bastarda a frčím na Kolín.
Nakonec jsem to stejně celé překopal. Ale pomalu se učím a zkouším co MSTS dokáže.

serus chalani chcem len poradiť takto sa zadáva servis 2? pre zablokovanie mojej súpravy a volný prejazd druhej supravy? http://uploading.sk/?v=beznzvixi.jpg

CANDY napsal:
serus chalani chcem len poradiť takto sa zadáva servis 2? pre zablokovanie mojej súpravy a volný prejazd druhej supravy? http://uploading.sk/?v=beznzvixi.jpg

Ne,jen k výhybce,(většinou), hned za počáteční bod dáš vyčkávací,před výměnou revers a koncový zpět před vyčkávací.Výkon servisu třeba 5,já dávám 2 ;-)

Podle mých zkušeností rozhodně ne trasu přes výhybku. Pak dělá MSTS ptákoviny (servis neodjede, servis zmizí jindy, než má, nepřehodí se za ním výhybka, nerozsvítí se návěstidlo atd. atd.).

Pokud je dostatek místa, doporučuju nedávat otočný bod. Občas mi to pak taky nepostavilo návěstidlo nebo nepustilo protijedoucí vlak. Ale to už se musí vyzkoušet...

ahojte neviem či sa to už preberalo ehm chcem sa spýtať je možne po zmene aktivity v AE ísť od uloženej pozície? alebo musím ísť na novo od začiatku dakujem

Back
Nahoře